Dugo se vec budim ne ispavan, umoran tokom celog dana...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Re: Dugo se vec budim ne ispavan, umoran tokom celog dana...

Post od Beki-Reki »

Eh,... od 30 sve krece... A nisam im verovao kada sam bio mladji. :(

Aco, jel ti uredno lezes do 24h, ustajes uvek na vreme? Jel osetis ubrzo na svoje stanje posledice loseg spavanja? I kolko u proseku treba coveku da se oporavi i krene odmornije da se budi?

Rekreativno sam probavao mnoge sportove sam i sa drustvom i mnoge se upraznjavao redovno dok nisam poceo da se povredjujem. A generalno sam i uvek inicijator nekih novih aktivnosti ali ljudi postaju sve melanholicni da mi to sve teze i teze polazi za rukom. Ali kada se oporavim od povreda krecem odma sa aktivnoscu. Osecam da mi fali pa sada ako nista drugo gledam bar malo sobni bicikl da vozim da izbacujem znoj toksine i da malo pokrenem organizam, odem do teretane odradim vezbe sa manjim tezinama...
Znam da si pricao za magnete a ja ne bi previse da zapitkujem. Ali kako vidim da bi trebalo vise komada da se kupi da bi pokrilo zonu povrede. Malo bi to bilo komplikovano nositi kada nije onako skrojeno pa da se navuce samo ili obmota sa nekom cicak trakom.

7 str. ove teme - Aca i ja pricamo o pecaljkama i camcima i predlaze mi sta da kupim :lol: .

Naleteo na ovo, vredi procitati
http://www.independent.co.uk/news/scien ... 24471.html
Ukratko: otriven je molekul koji izaziva osecaj sresa, aksioznosti i depresije
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Eh,... od 30 sve krece... A nisam im verovao kada sam bio mladji. :(
Када је ово било, ајмеееее. :(

Ја устајем око 6.30ч тако да ако не легнем до 24.00 мртав сам. Лепо се одморим ако легнем у 23ч.00. Наравно уз силне пратеће елемене: магнезијум, магнети, биојонизатор, неутрализатор, искључен ТВ пре 22ч, нисам гладан али ни сит. Године, шта ћеш. :lol:

Собни бицикл - у затвореном простору.
Теретана - у затвореном, загушљивом и буђавом простору.

Колика ти је зона повреде? Више се не сећем да ли смо и шта причали. О штаповима? :lol:
7 str. ove teme - Aca i ja pricamo o pecaljkama i camcima i predlaze mi sta da kupim :lol: .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ова ти је генијална!!!

Ма да, молекул. А лек вероватно кошта 10.000 евра. Да није можда обрнуто: молекул је последица постојања депресије...?
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Ја устајем око 6.30ч тако да ако не легнем до 24.00 мртав сам. Лепо се одморим ако легнем у 23ч.00. Наравно уз силне пратеће елемене: магнезијум, магнети, биојонизатор, неутрализатор, искључен ТВ пре 22ч, нисам гладан али ни сит. Године, шта ћеш.
Lep ritam.
Собни бицикл - у затвореном простору.
Теретана - у затвореном, загушљивом и буђавом простору.
Znam... jasna mi je poruka.

Колика ти је зона повреде? Више се не сећем да ли смо и шта причали.
Istegnuce, u pitanju je list, svelo se na jednu tacku od oko 5cm2, bilo je dosta lose. Isao sam na terapije (ultra zvucna) koje su bile jako neefikasne. Uglavnom mirovanje uz male vezbice jacanja dolazi u neku svoju normalnu, ali jako dugo vec traje.

:)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Сасвим ти је довољан један овакав магнет: http://www.magnet-shop.com/neodymium-ma ... ::245.html. Закачиш га на ластиж или некако другачије и носиш по цео дан.

Ево, ноћас сам спавао са отвореним прозором због врућине и - лоше сам спавао због буке и јутарњег светла. :cry:
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

Beki-Reki, gledajuci krvne nalaze i testove, bez uvrede- ali rekao bi da godinama jedes kao previse i nekvalitetno i da se kreces premalo.metabolizam secera nije najbolji, holesterol je los, cirkadijski ritam je totalno sjeban. Testosteron je nizi od optimalnog- al to je gotovo sigurno zbog losih zivotnih navika. Uglavnom morat ces raditi na sebi inace ces uskoro imati srcani udar.

Izbaci slatkise iz ishrane i "jednostavne secere" (ukljucujuci sokove) i tj jedi samo ugljene hidrate s nizim glikemijskim indeksom. Pogotovo navecer vodi paznju o ovome.
Gledaj da rasporedis hranu da ne bi dolazilo do pada secera u krvi.
Izbegavaj kofein sto je vise moguce- jedna-dve kafe u prvoj polovici dana je ok- posle nikako. Stimulativni napitci- nikako.

Pocni sa telesnim vezbama, slabijeg intenziteta. Ne cesce od 4X nedeljno. Najbolje da pocnes sa tzv kruznom treningom, za celo telo.

Sto se suplemenata tice, prvo obrati paznju na probavu- tj potreban je dobra probava da bi se raznorazni suplementi/minerali/vitamini absorbovali- ubaci probiotike/kefir u ishranu.
Izlazi se suncu tokom leta a u ostalo vreme dodaj 5000 IU vitamina D dnevno.
Jedi saku raznih orasastih plodova svaki dan -orasi, bademi, lesnjaci itd (nikako kikiriki)
sunce/vitamin D+orasasti plodovi ce da podigne nivo testosterona koji ce imati svoje pozitivne efekte+ ostale beneficije od ovih

navecer triptofan

zatim mogao bi da probas tirozin- ova aminokiselina je materijal za neuroprenosnike ukljucujuci dopamin ali kod nekih previse pojacava norepinefrin sto zna dovesti do blazih anksioznosti

onda bih dodao kombinaciju selenijum i jod koji ce stimulisati stitnu zlezdu i metabolizam masti (sto bi trebalo da smanji los holesterol)
ovde treba prvo 4 nedelje selenijum a zatim jod (kod ljudi s Hashimotom moze biti poblema s jodom no i kod njih ako se prvo koristi selen ne bi trebalo da bude problema

takodje uz sve ovo treba dodati dobar kompleks vitamina b

Obrati paznju kod vitamina na to da jedni vitamini mogu smanjiti druge, tako da ako planiras dodati magnezijum (sto je dobra ideja) ne treba preterivati ili mozes dodati i malo cinka jer magnezijuim moze smanjiti nivo cinka i obrnuto i npr magnezijum blago povisuje nivo estrogena a cink ga smanjuje...
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

aa_aca napisao:Сасвим ти је довољан један овакав магнет: http://www.magnet-shop.com/neodymium-ma ... ::245.html. Закачиш га на ластиж или некако другачије и носиш по цео дан.

Ево, ноћас сам спавао са отвореним прозором због врућине и - лоше сам спавао због буке и јутарњег светла. :cry:
Kakva su ti iskustva sa tim malim magneticima? Inace dosta mi je pomogla magnetna terapija na fizijatriji za zglob.
Za nijansu sam popravio spavanje, osecam budjenje energije preko dana, tako da kolko tolko popravljam situaciju.
ali rekao bi da godinama jedes kao previse i nekvalitetno i da se kreces premalo.
Verovao ti meni ili ne ali ovo su ti iznenadne promene za manje od godinu dana samo nije niko pridodavao tolki znacaj na malo pokvarenu krvnu sliku i takve slutnje a pogledaolo ih je par u belim uniformama...Ne znam da li hoces da izvrsis dodatni stimulans na mene, ako je to nema potrebe za takvim prognozama. Nisam ja neko koga treba nagovarati da se vise krece i da se bavim sportom. Izgleda da mnoge stvari sta sam pisao sa pocetka vise ne vaze...
A krecem se samo slabije u zadnjih par meseci zbog istegnuca lista gde sam jedan period mora i staku da koristim. Sada se situacija popravlja a analize sam radio kada sam se skoro vec dosta lose osecao, proslo je od tada 2 meseca i polako poravljam stanje i postajem daleko aktivniji nego sto sam bio sa pocetka godine.
Jedi saku raznih orasastih plodova svaki dan -orasi, bademi, lesnjaci itd
Cesto zastupljeni u mojoj ishrani vec odavno.

Na prethodnoj strani sam vec naveo koji complex vit. i min. unosim, mislim da ima sasvim svega dovoljno + magnezijum vec pijem sto sam napisao koji post pre.
Izlazi se suncu tokom leta a u ostalo vreme dodaj 5000 IU vitamina D dnevno.
Jel mislis bas na D ili D3? Ako je na D3 onda si ga preterao sa kolicinom. Kolko ne valja malo da ga ima tolko je opasno ga imati previse. Ja sam uzimao 2 meseca oko 1500 IU i popravila se situacija, sto je bio savet lekara i ispostavilo se dobro. Uglavnom ga savetuju da se uzima dodatno kada je jesen, zima i duzi period naoblacno ili ako neko, zbog svojih razloga, vise boravi preko dana u zatvorenom prostoru. Leti ne preporucuju ako neki deo dana provodis na suncu.

Sto se tice ovih 2 aminokiselina videcu u neko vreme da ih mozda nabavim.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Beki-Reki, какви мали магнетићи? Онај који сам ти препоручио је дебео 5mm пречника 2cm, магнетисан са 10.000 Gausa.

Магнетна терапија на физикалној није магнетна него електромагнетна. У суштини она има веома мало позитивног ефекта. Много веће је штетно дејство електричне компоненте на ткиво.
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Aco, vidim da na sajtu imas dosta linkova ka magnetima. Da bi nasao taj sto si mi preporucio, sto je bas jeftino, jel trazim da bude N42 a druge oznake mi nisu bitne?
To je oznaka koja meni treba a oblik nije bitan tj. bolje je, ako cu ga koristiti za povrede, da bude okrugao i pljosnat.
Kolko da koristi neka koristi, ako cu svakodnevno imati efekat od 2,3% brze cu se oporavljati od povreda u periodu mirovanja.
Mada po meni je bolje oblepiti ga onim medicinskim flasterom, tako ces biti siguran da nece otpasti i izgubiti se.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Магнет треба да је неодијумски и никлован, а наравно да може и позлаћен. :D

Погледај ову табелу: http://www.magnet-shop.com/classificati ... :_:35.html. У њој се виде разлике. У суштини може било који између N30 и N52. Они даљи су скупљи и шта ће ти. Нећеш ваљда да их грејеш преко +80°C?

Облик је најбоље да буде ваљкаст - као дугме. Ћошкасти имају неравномерну расподелу магнетног поља.

Немој да узимаш тањи од 3mm јер су лако ломљиви. Ломљиви су и остали, али што је дебљи то је јачи. Ако пустиш да се таква два магнета спонтано привуку и сударе, велика је шанса да ће се поломити. Треба да чуваш и прсте.

За учвршћивање мораш сам да се снађеш. Ја сам седам таквих магнета залепио на гуртну од ролетне и помоћу конопаца носам их уз кичму. Имам их и још које куде. :D
Odgovori