Dugo se vec budim ne ispavan, umoran tokom celog dana...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Dugo se vec budim ne ispavan, umoran tokom celog dana...

Post od Jelisej »

http://www.nowfoods.com/Products/Produc ... betically/

Ovo je njihova zvanicna stranica i ima poprilican broj raznoraznih kombinacija magnezijuma. Primetio sam da imaju i triptofan- a to bi Beki-Rekiju takodje moglo dobro doslo kao pomoc za spavanje.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Beki-Reki, биојонизатор нема ефекта на отвореном простору и промаји због тога што се јони брзо разнесу. Прочитај шта сам на мом сајту писао у теми Ваздух, наравно у здравственим саветима.

Тај мултивитамин и ја користим. Чини ми се да је она верзија од пре неколико година била квалитетнија, али шта да се ради.

Jelisej, још само да у Србији нађем... :-?

Можда би Beki-Reki-ју више помогао неки препарат мелатонина?
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Post od Beki-Reki »

Da, znam da se koristi samo u zatvorenim prostorijama, pitanje kakav sam ja imao to je bilo pre 6,7 god. Ako to nije neka komplikovana tehnologija (u smislu da od toga zavisi kvalitet uredjaja) i nije skupa mozda da mi preporucis neki. U sobi u kojoj spavam ona je oko 13,14m2.

To sto spominjete vise razlicitih vrsta magnezijuma to je u stvari u kakvoj je formi i od toga zavisi kako se organizam apsorgovati? Sta je sto se tice ostalim vitamina i minerala, u kojoj formi oni trebaju da se uzimaju?

Bio sam kod endokrinologa, zatim otisao da izvadim krv na ACTH, kotrtizol i TSH na preporuku doktora jer kaze da ce se sa ta tri hormona znati tacno sta i kako. Imacu rezultate u ponedeljak ili utorak.
Na pipanje po vratu sve je ok, gledajuci gornji deo tela bez majice kaze da je sve ok, kako sam je razumeo da je u pitanju neki veci poremecaj nadbubrezne zlezne onda bi se videlo na telu neke promene, strije,...
Moze lako da bude ono sto ste vi spomenuli i doktor, lose zivotne navike i gde su mi potrebne promene, koje nazalost, ne mogu preko noci da se odigraju.
Mada da ne pricam nista do rezultate, u svakom slucaju ovaj pregled ce mi znaci da znam kakva je situacija sa tim stvarima. Mada ne bi se iznenadio i da su rezultati ne bas adekvatni...
AlexAlbek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2013 2:44 pm

Post od AlexAlbek »

Ne bih da delujem neutešno na tebe, ali mislim da treba što pre da posetiš lekara. Da bi izbegao svu onu medicinsku proceduru, predlažem Darkfield mikroskopsku analizu žive kapi krvi u CaliViti. Tu će ti postaviti dijagnozu i terapiju, ukoliko je potrebna. Ceo proces ne traje više od pola sata, a daje zapanjujuće rezultate. Možeš se pozvati na moj kodni broj 3815000496. Sretno.

Govoreći iz ličnog iskustva, sa takvim sam se simptomima borio i ja, jedno mesec-dva dana, dok nisam rešio da odem na pregled. Mislim na onu klasičnu proceduru: opšti lekar, vađenje krvi, davanje mokraće... Svi rezultati su bili ok. Onda sam dobio da snimam pluća i tu mi je ustanovljen tumor. Šta reći dalje. Tu počinje moja agonija. Pošto nisam čovek koji se lako predaje, a odbio sam klasičnu metodu lečenja i hemoterapije, krenuo sam u potragu za zdravim životom. Da ne dužim puno, posle dosta stranputica u alternativi, slučajno sam naišao na osobu koja mi je ponudila ruku spasa, CaliVitu i darkfield. Darkfield je metoda pregleda žive kapi krvi, kojom se dijagnostikuju bolesti i do 6 godina unapred, a CaliVita ima suplemente na bazi bilja sa prirodnih staništa, koji ne leče bolest, već utiču na ozdravljenje celokupnog organizma. Posle tri meseca korišćenja preparata, tumor koji je bio veličine 2,5x3 cm, nestao je sa snimka. Evo me posle 5 godina, još uvek među vama. Osećam se sjajno. Kasnije sam se uključio u CaliVitu i saznao da tu ima leka i izlečenja i za mnoge druge bolesti.

Pogledajte sledeće linkove
klikom na svaki suplement, dobijate i objašnjenje

http://www.calivita.rs/products
http://www.calivita.rs/articles/aboutus/products
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

aa_aca napisao:Beki-Reki,

Можда би Beki-Reki-ју више помогао неки препарат мелатонина?

Triptofan je preteca serotonina, a serotonin pak moze biti sintezovan u melatonin. Uglavnom, triprofan bi trebao da "smiri" prenadrazenost neurosteroida koji je jedan i najveci faktor zasto Beki-reki ne moze da zaspe i da se naspava i odmori kao covek.
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

@ AlexAlbek

Hvala sto si podelio iskustvo sa nama. Drago mi je da si danas dobro a da ti je pomoglo. Samo daleko bilo za svakog tako nesto. Ali dobro je znati da postoji jos jedna dobra i srecno zavrsena prica u teskim oboljenjima.

Danas prepodne sam se kolko tolko ok osecao. Fizicki taman tolko da se ok krecem a u glavi onaj umor bez elana sam osecao, neka tupost i mrzovolja mi vlada u glavi da ne zelim da se pokrenem.
Pre mozda nekih 1h sam hteo malo da odreman, strasan umor sam osecao u telu a sem kod lekara, na vadjenje krvi i kratko sto sam bio na 2 mesta nije bilo nista drugo sto bi me umorilo. Telo je htelo da odmori ali nisam mogao da zadremam sem sto sam oci sklopio na nekih 15min. Posle tih 15min sam se bolje osecao ali nije ni uvek tako kada popodne pokusam da dremnem ili se dremka oduzi na malo duze. Nekad se osecam od posle podnevne dremke po otvaranju ociju kao da sam 2h neprekidno slusao kako buse busilicom zid pored. Tako da mi ne prija ni uvek taj odmor.
Sada sam morao da popijem jednu kafu (strong 3 u 1 volim kada vec moram ali najvise jedna kesica tokom dana) jer sam do malo pre imao totalnu malaksalost misica a u glavi osecaj - ne naprezi me jer neces dobiti ni jedan odgovor, znaci 'umorio' sam se u ostatka dana. Bolje mi je sada, kao da sam popravio ler gas i ne trokira vise :). Ovo kako pisem vec spada u neko letargicno stanje.
Za par sati popravice mi se stanje iznenada, mozda za 10% a mozda za 50% i tada sam odma produktivniji a ovo sve preko dana je gubljenje vremena.

Da se ovde zaustavim i ne pretvorim ovu temu u moj licni dnevnik.

Imam jedno pitanje ljudi koji imaju redovno spavanje i lezu oko 23h najkasnije da li imaju bilo kakvih problema preko dana da se osecaju neodmornim, da zevaju, nemaju energije i elana za predstojeci dan ili su konstatno hitri sa, podrezumeva se, malim padanjem energije tokom dana?

Zatim da li ima ljudi koji ipak kasnije lezu, kao ja, u 01-03h ali ipak da se i dalje osecaju odmornim tokom dana? Pokusavam da shvatim da li je zaisto tolko bitan cirkadijski ritam da bi se telo osecalo svaki dan odmornim.

@ Jelisej
Sto se mene tice ja sam za da probam nesto sto mislite da bi dalo efekte.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

Cirkadijski ritam je jako bitan- no opet sve zavisi od coveka do coveka tj ima varijacija i svako ima svoj cirkadijski ritam (postoje i ranoranioci i kasne ptice) i nacin zivota tj vreme ishrane, i raznorazne navike imaju efekat na cirkadijski ritam.
Kod tebe vecina simptoma su niskog kortizola, i takodje pomeren ti je cirkadijski ritam- sto opet remeti spavanje jer ti je kortizol uvece previsok a i moguce je da norepinefrin previsok pa ti je citav nervni sistem prenadrazen. Inace sam cortizol je (u normalnom cirkadijskom ritmu) najvisi oko 3 sata pre budjenja kad je i san najcvrsci- a kod mnogih a i kod tebe je prenizak pa onda dolazi do hipoglikemije (pada secera) a to je u sustini deo mehanizma za samoodrzanje- tj tvoj mozak te tera da se probudis i krenes u potragu za hranom- (mislim da sam u jednom od prijasnjih poruka rekao par reci o ovoj pojavi i potrebnoj ishrani).
Uglavnom- tvoj najveci problem je nadbubrezna zlezda/kortizol i trebao bi izvrsiti detaljne pretrage- pre nego sto pocnes da se (samo)lecis jer raznorazni suplementi mogu promeniti rezultate pa onda mozes poceti da se lecis na osnovu pogresnih podataka.
Odi kod endokrinologa, cisto da dobijes krvne nalaze jer licno mislim da vecina endokrinologa radi na zastarelim idejama i metodama tako da s te strane cesto nema koristi.

Nastavi da vodis dnevnik ovde i detaljno upisuj krvne nalaze itd...

par reci o krvnim nalazima za nadbubreznu (iz mojih iskustava i istrazivanja):

Problem kod hormona nadbubrezne zlezde jeste sto su vecina testova neprecizni, npr aldosteron koji je izuzetno bitan hormon se leci po simptomima jer su sami testovi beskorisni.
Kortizol- krvni nalazi su manje-vise precizni, takodje mogu se testirati i u mokraci, a mislim da su najprecizniji testovi iz pljuvacke iz krvi znaju biti ne toliko precizni. Ovaj hormon varira tokom dana i trebalo bi ga testirati 4X da bi se ustanovilo variranje i tzv cirkadijalni ritam.
Progesteron- krvni nalazi su ok. Ovaj test moze biti od koristi ako je i prog i kortizol nizak- onda je to jasan znak....
DHEA(S) odnosno krvni nalazi DHEA sulfat su relativno precizni i to moze biti od koristi povisena DHEA(s) se cesto vidi kod anksioznosti ali i u nekim stadijima iscrpljenosti nadbubrezbe.
Takodje nadbubrezna zlezda luci i neke androgene hormone ali takodje adrenalin/noradrenalin, ponekad u slucajevima stresa ili u nemogucnosti da proizvodi kortizol nadbubrezna zlezda pocinje da pumpa adrenalin/noradrenlin i to onda ima niz nuspojava i los uticaj na ostale hormone.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

Jelisej napisao:Cirkadijski ritam je jako bitan- no opet sve zavisi od coveka do coveka tj ima varijacija i svako ima svoj cirkadijski ritam (postoje i ranoranioci i kasne ptice) i nacin zivota tj vreme ishrane, i raznorazne navike imaju efekat na cirkadijski ritam.
Kod tebe vecina simptoma su niskog kortizola, i takodje pomeren ti je cirkadijski ritam- sto opet remeti spavanje jer ti je kortizol uvece previsok a i moguce je da norepinefrin previsok pa ti je citav nervni sistem prenadrazen. Inace sam cortizol je (u normalnom cirkadijskom ritmu) najvisi oko 3 sata pre budjenja kad je i san najcvrsci- a kod mnogih a i kod tebe je prenizak pa onda dolazi do hipoglikemije (pada secera) a to je u sustini deo mehanizma za samoodrzanje- tj tvoj mozak te tera da se probudis i krenes u potragu za hranom- (mislim da sam u jednom od prijasnjih poruka rekao par reci o ovoj pojavi i potrebnoj ishrani).
Uglavnom- tvoj najveci problem je nadbubrezna zlezda/kortizol i trebao bi izvrsiti detaljne pretrage- pre nego sto pocnes da se (samo)lecis jer raznorazni suplementi mogu promeniti rezultate pa onda mozes poceti da se lecis na osnovu pogresnih podataka.
Odi kod endokrinologa, cisto da dobijes krvne nalaze jer licno mislim da vecina endokrinologa radi na zastarelim idejama i metodama tako da s te strane cesto nema koristi.

Nastavi da vodis dnevnik ovde i detaljno upisuj krvne nalaze itd...

par reci o krvnim nalazima za nadbubreznu (iz mojih iskustava i istrazivanja):

Problem kod hormona nadbubrezne zlezde jeste sto su vecina testova neprecizni, npr aldosteron koji je izuzetno bitan hormon se leci po simptomima jer su sami testovi beskorisni.
Kortizol- krvni nalazi su manje-vise precizni, takodje mogu se testirati i u mokraci, a mislim da su najprecizniji testovi iz pljuvacke iz krvi znaju biti ne toliko precizni. Ovaj hormon varira tokom dana i trebalo bi ga testirati 4X da bi se ustanovilo variranje i tzv cirkadijalni ritam.
Progesteron- krvni nalazi su ok. Ovaj test moze biti od koristi ako je i prog i kortizol nizak- onda je to jasan znak....
DHEA(S) odnosno krvni nalazi DHEA sulfat su relativno precizni i to moze biti od koristi povisena DHEA(s) se cesto vidi kod anksioznosti ali i u nekim stadijima iscrpljenosti nadbubrezne no posle i DHEA(s) uglavnom padne.
Takodje nadbubrezna zlezda luci i neke androgene hormone ali takodje adrenalin/noradrenalin, ponekad u slucajevima stresa ili u nemogucnosti da proizvodi kortizol nadbubrezna zlezda pocinje da pumpa adrenalin/noradrenlin i to onda ima niz nuspojava i los uticaj na ostale hormone.
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Kako meni funkcionise ishrana po budjenju. Npr sinoc sam legao oko 3h, probudio sam se malo posle 10h, kod doktora sam trebao posle 11h da idem. Otisao tamo, izvadio krv, bio tamo vamo i tek posle 13h ja sam poceo da osecam glad, ali to nije ona glad da umirem za hranom nego da je prazan zeludac i da je vreme da jedem. Da sam npr. bio kuci jeo bi tek oko 12h, znaci tek oko 2h posle budjenja.
Da sam legao u isto vreme i probudio se npr u pola 8h zbog nekog razloga, ali tada osetim glad za maks. 40min a to nekada bude i za 20min.

Dogovorio sam se po dobijanju analiza da se vratim na kontrolu. Kada sam pitao - sta ako su nalazi ok, dobio sam odgovor - onda vise nisi moj pacijent.
Najgore je sto sada imam poledjinu "neurednog zivota" sto mi je i postavljeno par pitanja i doktor moze lako da tome pripise moje probleme a za to vreme da organizam nastavlja da trpi probleme.

Dva sata od pisanja zadnje poruke sada sam u stanju da sedim za stolicom i da se koncentrisem kolko tolko ali daleko bolje nego tokom dana u citanju nekog teksta ili neceg drugog, imao sam osecaj posle 5min kao da sam vezan za stolicom 2 dana. Danas je jedan od najidealnijih primera kako mi dan funkcionise :(.
tvoj najveci problem je nadbubrezna zlezda/kortizol i trebao bi izvrsiti detaljne pretrage
par reci o krvnim nalazima za nadbubreznu (iz mojih iskustava i istrazivanja)
Da li si imao slicnih problema?
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

Zapravo to je sve dosta cesta pojava i cesto sam je vidjao kod drugih- a i sam sam iskusio slicne probleme, koje su me uglavnom odvele na neki moj put "hormonalne optimizacije". Tokom godina procitao sam dosta stiva vezanih za ovo, kupio sam raznorazne informacije od raznoraznih ljudi koji su na jedan ili drugi nacin povezani s temom, i preko interneta/foruma sam pratio rad nekih od najboljih svetskih endokrinologa i takodje od ljudi koji su na "nadomjestku hormona", takodje sam (uglavnom preko foruma) dostra saradjivao s (najcesce americkim) bodibilderima- i onda sam sva ta saznanja uporedjivao- i mnogima se verovatno dize kosa na glavi od samog pomena bodibildera- no oni imaju vise iskustva s raznoraznim problemima i otklanjanju istih nego prosecan endokrinolog.
Uostalom tebe su vozali od doktora do doktora bez uspeha-a i kad dobijes ove poslednje nalaze oni ce ti reci da je sve u redu- a to je zato sto su njihove referentne vrednosti potpuno pogresne, jer naprimer-
za TSH je referentna vrednost uglavnom
negde izmedju 0.25 - 5.00 mlU/l- no cinjenica je da cim je TSH iznad 2 znaci da nesto nije u redu, takodje TSH ne pokazuje pravu situaciju "na terenu"
npr jutarnji kortizol treba da je uvek blizu vrha ili barem u gornjoj cetvrtini, ako je ispod toga nije dobro- a recimo ako je na sredini lekar ce reci- super, a to je totalno pogresno
ili recimo E2/estradiol, ne samo sto su ovi testovi cesto neprecizni vec su referentne vrednosti debilne najcesce su od negde izmedju 10- 60 pg/ml- no E2 bi trebao da je negde oko 25 pg ml +/-10, vec preko 35 pg/ml muskarac ce imati poteskoce s erekcijom a i samim libidom, onaj s 50 pg/ml nece biti u stanju za sex- ali po referentnoj vrednosti on je ok tako da ce nazalost ostati bez pomoci lekara

Inace- spomenuo si da si pre radio nalaze testosterona, pa kad dobijes najnovije nalaze, potrudi se pa upisi i sve bivse nalaza i sto vise okolnosti (vreme nalaza, simptomi u periodu nalaza itd)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Beki-Reki, предлоге за биојонизаторе имаш на мом сајту. Тамо сам описао моделе које ја користим. Имам их на послу, у дневној соби, спаваћој,...

Ако ти је шта поремећено од функција у организму то је сигурно последица неправилног начина живота. Пре икаквих анализа и коришћења лекова неопходно је да се доведеш у ред. У противном лечићеш последице, а узрок ће и даље да постоји и наставиће са бургијањем.
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Aco, razumem da neke, trenutno, nepravilne aktivnosti u zivotu i da se neke stvari ne odvijaju kako samo zamisljao i da imam neku kolicinu nezadovoljstvo zbog toga ali da se osecam tesko aksiozan i da ce to to preci u depresiju daleko sam od toga. Ja osecam da mi neke funkcije u organizmu ne rade kako su ranije radile pa polako dolazim do nekog cilja sta je posledica. Ako ne suzbijem prvu liniju napada (posledice) necu moci ni do glavnog fronta da dodjem (uzrok) ili da pravim diverziju :).

Jelisej, izgleda da je kod mene situacija obrnuta, visok kortizol a zatim opada tokom dana (za koje nemam rezultat).

Evo rezultata:

TSH 1.82ulU/mL, ref.vred. 0.270-4.20

Kortizol 521.30nmol/L, ref. vred. jutarnji 7-10h 171-536, popodnevni 16-20h 64-327, krv je vadjenja u 12h, znaci da je tada vec u opadanju ali meni je tada skoro u maksimalnoj vrednosti. Ako je 16h maks. 327 u 12h bi trebalo da se smatra da je oko 450 maks. E sada nije mi samo jasno da li je ovo tacno kao sat kod svakog ili ako je cirikadijski ritam poremecen kao kod mene pa se za mene smatra jutro oko 10h ili vazi i za moj organizam od 7 do 10h bez obzira na nepravilan nacin spavanja?

ACTH 32.80 ng/L, ref.vred. 7.2 - 63.3

u 23h pijem 2 tablete Dexason-a i ujutru idem na vadjenje krvi.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jelisej »

Trenutno nemam puno vremena, javit cu se ponovo za par dana pa cu onda detaljnije da razmatram; no cini se da definitivno nisi "primarni" tj sama nadbubrezba zlezda je sposobna da proizvodi kortizol, znaci problem moze biti negde drugde

Tebi je 12 sati zapravo jutro, tj tvoj cirkadijski ritam je poprilicno pomeren, e sad sta se desava posle mozemo samo nagadjati, ili je negde problem u hipofizi ili verovatnije je da je kombinacija nezdravog zivota i verovatno previse reaktivan obrambeni mehanizam (ne znam kako da se izrazim) tj verovatno ti cesto skace adrenalin tj ulazis u "fight or flight", a moguce je da se desava tzv "pregnenolone steal" mada je to opet jos relativno nova i ne dokazana teorija.

U svakom slucaju verovatno je odnos neuroprenosnika poremecen, a i moguce je da su tzv polni hormoni na neadekvatnom nivou. S druge strane cini mi se da se tvoje boljke mogu resiti, mada ce trebati vremena i truda.

Jel mozes ponovo da upises bivse rezultate za vitamin D, testosteron itd... s referentnim vrednostima?
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

tj verovatno ti cesto skace adrenalin tj ulazis u "fight or flight"
Ovo je tacno skroz.

Nalazi su od 25. aprila 2013 god.

Izvoli.
Sedimentacija 4/8, ref.v. do 15 mm/h

Blood OT ima jako puno toga ali sve je u sredini referetni vrednosti.

Urin:
boja zuta, pH 5, rel.ops.gust. 1.020, glukoza neg., belancevine neg., ketonska tela neg., urobilinogen norm., bilirubin neg., krv i krv. pigmenti nreg., nitriti neg., leukociti neg. Sedimenti 2-3 leukocita, malo sluzi.

Lab.analize:
glukoza 5.69, ref.v. 3.80-6.10 mmol/L
Kalcijum ukupni 2.40, 2.15-2.58 mmol/L
Fosfat 1.14, odrasli 0.81-1.45 mmol/L
ALP 62.48, muskarci 40-130 (zene 35-105) U/L
Fibrinogen 3.00, 2.0-4.0 g/L
CRP 3.59, negativan<6 mg/L
Holesterol 4.82, 4.0-5.2 mmol/L

HDL 0.87, >1.5 mmol/L
non HDL 3.95, <3.86 mmol/L
Trigleciridi 4.47, <1.73 mmol/L
LDL holesterol 1.92, <3.50 mmol/L
VLDL holesterol 2.03, <0.55 mmol/L
IA 2.22, <30
ERF (utvrdjen faktor rizika) 5.56, muskarci <4.1 (zene 3.4)
UREA 4.02, 1.7-8.3 mmol/L
Kreatin 86.01, muskarci 55-107 (zene 48-101) umol/L
AC.Uricum 343.85, muskarci 214-458 (zene 149-405) umol/L

Bilburin-ukupni 14.96, <17.0 umol/L
Bilburin-direktni 4.58, <5 umol/L
ALT 16.65, muskarci 7-45 (zene 7-34) U/L
AST 19.59, muskarci 5-40 (zene 5-36) U/L
GGT 51.02, muskarci 11-50 (zene 7-32) U/L

Testorsteron 5.690 ng/mL, Muskarci 20-49god. 2.49-8.36
Muskarci >50 1.93-7.40
zene 20-49 0.084-0.0481
zene >50 0.029-0.408 ng/mL
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Beki-Reki, нисам сигуран да смо се добро разумели. Тврдим да је узрок твојих проблема неправилан начин живота: лоше спавање због буке и светла, касно легање и остало што сам раније навео.

Верујем да је решавање тих ствари само питање личне одлуке. Када будеш легао на време и спавао колико и како треба, бићеш одморан и онда ће се полако све средити.
Odgovori