Dugo se vec budim ne ispavan, umoran tokom celog dana...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Dugo se vec budim ne ispavan, umoran tokom celog dana...

Post od aa_aca »

Beki-Reki, предлоге за биојонизаторе имаш на мом сајту. Тамо сам описао моделе које ја користим. Имам их на послу, у дневној соби, спаваћој,...

Ако ти је шта поремећено од функција у организму то је сигурно последица неправилног начина живота. Пре икаквих анализа и коришћења лекова неопходно је да се доведеш у ред. У противном лечићеш последице, а узрок ће и даље да постоји и наставиће са бургијањем.
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Post od Beki-Reki »

Aco, razumem da neke, trenutno, nepravilne aktivnosti u zivotu i da se neke stvari ne odvijaju kako samo zamisljao i da imam neku kolicinu nezadovoljstvo zbog toga ali da se osecam tesko aksiozan i da ce to to preci u depresiju daleko sam od toga. Ja osecam da mi neke funkcije u organizmu ne rade kako su ranije radile pa polako dolazim do nekog cilja sta je posledica. Ako ne suzbijem prvu liniju napada (posledice) necu moci ni do glavnog fronta da dodjem (uzrok) ili da pravim diverziju :).

Jelisej, izgleda da je kod mene situacija obrnuta, visok kortizol a zatim opada tokom dana (za koje nemam rezultat).

Evo rezultata:

TSH 1.82ulU/mL, ref.vred. 0.270-4.20

Kortizol 521.30nmol/L, ref. vred. jutarnji 7-10h 171-536, popodnevni 16-20h 64-327, krv je vadjenja u 12h, znaci da je tada vec u opadanju ali meni je tada skoro u maksimalnoj vrednosti. Ako je 16h maks. 327 u 12h bi trebalo da se smatra da je oko 450 maks. E sada nije mi samo jasno da li je ovo tacno kao sat kod svakog ili ako je cirikadijski ritam poremecen kao kod mene pa se za mene smatra jutro oko 10h ili vazi i za moj organizam od 7 do 10h bez obzira na nepravilan nacin spavanja?

ACTH 32.80 ng/L, ref.vred. 7.2 - 63.3

u 23h pijem 2 tablete Dexason-a i ujutru idem na vadjenje krvi.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

Trenutno nemam puno vremena, javit cu se ponovo za par dana pa cu onda detaljnije da razmatram; no cini se da definitivno nisi "primarni" tj sama nadbubrezba zlezda je sposobna da proizvodi kortizol, znaci problem moze biti negde drugde

Tebi je 12 sati zapravo jutro, tj tvoj cirkadijski ritam je poprilicno pomeren, e sad sta se desava posle mozemo samo nagadjati, ili je negde problem u hipofizi ili verovatnije je da je kombinacija nezdravog zivota i verovatno previse reaktivan obrambeni mehanizam (ne znam kako da se izrazim) tj verovatno ti cesto skace adrenalin tj ulazis u "fight or flight", a moguce je da se desava tzv "pregnenolone steal" mada je to opet jos relativno nova i ne dokazana teorija.

U svakom slucaju verovatno je odnos neuroprenosnika poremecen, a i moguce je da su tzv polni hormoni na neadekvatnom nivou. S druge strane cini mi se da se tvoje boljke mogu resiti, mada ce trebati vremena i truda.

Jel mozes ponovo da upises bivse rezultate za vitamin D, testosteron itd... s referentnim vrednostima?
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

tj verovatno ti cesto skace adrenalin tj ulazis u "fight or flight"
Ovo je tacno skroz.

Nalazi su od 25. aprila 2013 god.

Izvoli.
Sedimentacija 4/8, ref.v. do 15 mm/h

Blood OT ima jako puno toga ali sve je u sredini referetni vrednosti.

Urin:
boja zuta, pH 5, rel.ops.gust. 1.020, glukoza neg., belancevine neg., ketonska tela neg., urobilinogen norm., bilirubin neg., krv i krv. pigmenti nreg., nitriti neg., leukociti neg. Sedimenti 2-3 leukocita, malo sluzi.

Lab.analize:
glukoza 5.69, ref.v. 3.80-6.10 mmol/L
Kalcijum ukupni 2.40, 2.15-2.58 mmol/L
Fosfat 1.14, odrasli 0.81-1.45 mmol/L
ALP 62.48, muskarci 40-130 (zene 35-105) U/L
Fibrinogen 3.00, 2.0-4.0 g/L
CRP 3.59, negativan<6 mg/L
Holesterol 4.82, 4.0-5.2 mmol/L

HDL 0.87, >1.5 mmol/L
non HDL 3.95, <3.86 mmol/L
Trigleciridi 4.47, <1.73 mmol/L
LDL holesterol 1.92, <3.50 mmol/L
VLDL holesterol 2.03, <0.55 mmol/L
IA 2.22, <30
ERF (utvrdjen faktor rizika) 5.56, muskarci <4.1 (zene 3.4)
UREA 4.02, 1.7-8.3 mmol/L
Kreatin 86.01, muskarci 55-107 (zene 48-101) umol/L
AC.Uricum 343.85, muskarci 214-458 (zene 149-405) umol/L

Bilburin-ukupni 14.96, <17.0 umol/L
Bilburin-direktni 4.58, <5 umol/L
ALT 16.65, muskarci 7-45 (zene 7-34) U/L
AST 19.59, muskarci 5-40 (zene 5-36) U/L
GGT 51.02, muskarci 11-50 (zene 7-32) U/L

Testorsteron 5.690 ng/mL, Muskarci 20-49god. 2.49-8.36
Muskarci >50 1.93-7.40
zene 20-49 0.084-0.0481
zene >50 0.029-0.408 ng/mL
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Beki-Reki, нисам сигуран да смо се добро разумели. Тврдим да је узрок твојих проблема неправилан начин живота: лоше спавање због буке и светла, касно легање и остало што сам раније навео.

Верујем да је решавање тих ствари само питање личне одлуке. Када будеш легао на време и спавао колико и како треба, бићеш одморан и онда ће се полако све средити.
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Shvatio sam sta si hteo da kazes i mogu samo da se slozim sa tobom. Radim na tome polako. Malo sam opet sada lose spavao jer se temp. opet dize a moram prozor da drzim otvorenim.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Набави оне покриваче за очи, како ли се већ зову. Дотерај чепове за уши и спавањееееееее. 8)

Јеси ли ти беше прочитао оно што сам на мом сајту писао о спавању?
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Jesam Aco i mogu reci da mi je bas zanimljiv sajt, s obzirom da sam dosta radoznao za nove i zanimljive stvari, volim o svemu da procitam bilo mi je interesatno ovako u kratkoj, sazetoj i zanimljivoj formi da procitam dosta tekstova i podsetim se nekih stvari a i naucim nesto novo, interesatno i korisno. Tako da ko vidi ovaj moj post preporucujem da pogledaju Acin sajt.
Ozbiljno se razmisljam da kupim biojonizator. A da, imam i dosta elektro uredjaja u sobi :roll: .
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ееееее, због тога је тешко преко форума решавати проблеме. Увек се сакрију неке куке.

Електрични уређаји праве велики електронски смог. Када идеш да спаваш све треба да их искључиш. Зависно од количине електронике зависи и капицитет потребног биојонизатора. Ако већ имаш доста електро-уређаја у соби, онда узми највећи биојонизатор. Препоручујем ти онај највећи са мог сајта. И не заборави на магнезијум!

Slika
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Nisam znao da je magnezijum bas tolko bitan da ga je pozeljno redovno unositi i kao dodatak ishrani a i greska mi je bila sto sam uvek kupovao sumece.
Nisam dobio odgovor za onu razliku u vrstama magnezijuma. Pa ako nemas nista protiv da mi napises u par reci samo.

Vidim da je "dobra" cena za njega. Nije nedostizno da ga kupim s obzirom da sam ustedeo nesto para a necu ipak ici nigde na more pa ako ce mi svakodnevno doprinositi kvalitetnijom zivotu razmislio bi da ga uzmem. Bolje nesto sto ce mi stalno koristiti i doprinositi da se bolje osecam nego negde da potrosim pare na 10 dana nekog odmora i posle samo da se secam a kada se vratim ubrzo sve po starom.

Zahteva da bude uvek zatvoren prozor, kada on radi moze i klima nesmetano, neko opste zdrastveno stanje moze da se vidi da se pomera sa osnovne tacke vec posle kratkog vremena. Aco, tu nema prica da se jonizator nece isplatiti? S obzirom da si sada upoznat sa mojim stanjem.

Kortizol 32.76 nmol/L (vadjeno u 08h), ref. vred. nakon Dexason-skog testa < 138 nmol/L
Ovo je onda ok? Ako je tako onda sam zadovoljan sto ne postoji neki veci problem.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Магнезијум је најважнији за срце. Важан је и за остале мишиће, али ако га превише пијеш онда можеш да будеш превише одморан па опет нема спавања. Детаљно сам објаснио на сајту.

За сада пијем онај магнезијум који сам описао на сајту. Боље рећи, пијем две врсте магнезијума - једну чисту и другу са калцијумом. Када будем проучавао или нешто мењао око коришћења разних варијанти магнезијума, онда ћу моћи да коментаришем. Ваљда ће Јелисеј моћи да ти објасни.

Пре неколико година купио сам онај велики биојонизатор за канцеларију и право да ти кажем спасава ме. Имам централну вентилацију и кући сам се враћао мртав. Могао сам само да једем и спавам. Од када га користим, кући долазим у нормалном стању и не морам да спавам после јела. Код куће нема неких битних разлика јер се стан луфтира. Када се клима користи интензивније, онда има ефекта. За кућу можда и не мораш да га купујеш ако стално држиш отворене прозоре. Мада, када има доста електрике, не би било лоше да га користиш.

Најбоље је да се стамбени простор стално луфтира због свежег ваздуха и кисеоника. Ако се не луфтира, када се кисеоник потроши биојонизатор ти неће помоћи. Опет, када је облачно и "тежак" ваздух, луфтирање неће помоћи. Тада помаже затварање прозора и биојонизатор.

Slika Slika
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

To je u delu "Perskakanje srca" za magnezijum? Posto sam tamo video da pise.

Kalcijum i nije dobro uzimati previse zbog talozenja u bubregu ako nije potreban zbog nekih drugih razloga i problema sa kostima.

Problem je kod mene sto postoji neki vazdusni cep i jako se tesko luftira vazduh kod mene i uvek osetim za bar +1C vise u sobi nego u ostatku stana. Jedino mi pomaze kada duva neki vetar pa prostruji vazduh kroz stan, e tada mogu osetiti da se izluftirala soba.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Јесте. Срце-прескакање и Срце-прескакање 2.

Не брини се за калцијум. Ово је веома мала доза. Људи пију и неколико грама дневно, а овај је само 300mg. У бубрезима се таложе много горе ствари од калцијума под условом да се не пије довољно воде. Пиј довољно слабоминералне негазиране воде и не брини.

То са ваздушним чепом је слично као код мене. То сам решио тако што велики стојећи вентилатор усмерим у отворен прозор. Отворим врата и прозор у другој соби, тако да ваздух може да прави круг. Лепо се излуфтира. Вештачка промаја. 8)
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Endokrinolog smatra u potpunosti da nema nekih organskih problema o oboljenja i da sam u nekoj, kako kaze, depresivnoj fazi :roll: . I ako se ne osecam tako. Mozda da nazovem neko malo umereno aksiozno stanje ali znam da posledice ne dolaze od trenutne faze. Nego sam imao i ranije slicnih problema a mnoge druge stvari su bile dovedene u kolko tolki bolje stanje od trenutnog.
Polako se trudim da dovodim stvari u red ali za ovaj moj simptom umora, ne postojanje one energije da pokrene muskaluturu i mentalni fokus da uradim nesto kao kada se covek naguta 5 kafa ne mogu da prepisem da ti problemi dolaze iz glave. Ne verujem da depresivnu osobu moze da digne kofein i onda uradim nesto sto je planirao. Ja kao sto sam rekao izbegavam kafu, desava se popodne da popijem jednu 3 u 1 ali maksimalno tu jednu i ne vise, ne zelim da se navikavam ali ako ne nadjem resenje a nocu budem dobro spavao pa kakav god se budio kljucacu se kofeinom.

Inace pazario sam ovaj magnezijum od NOW-a. Uzimacu po 1 tab. ujutru uz dorucak.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Nego sam imao i ranije slicnih problema a mnoge druge stvari su bile dovedene u kolko tolki bolje stanje od trenutnog.
Раније си био и млађи! :lol:

Да ли ти знаш колико се ја осећам депресивно, анксиозно, цркнуто и шта све још не, када се не наспавам?

Можда ти недостаје физичка активност? Бавиш ли се чиме?
Odgovori