gagi15 je napisao:
Majjo, kako inace sprovodite tretman? Hidrokoloid +purilon, svako dva--tri dana, ili ipak svakodnevna dezinfekcija + mazanje kremom, ili uljem od kantariona itd...?
...........
Zalostan je stav bolnice, zato sto tih "otpisanih" pacijenata ima mnogo koji pozive jos dugo, i kako samo lekari mogu da procene za ciji zivot treba da se zalazu, a na ciji je bespotrebno posvetiti paznju, vreme, novac, materijalna sredstva, ili sta vec. Puno pozdrava!
Dva do tri puta dnevno prvo očistim ranu i sve oko nje fiziološkim, zatim hidrogenom, pa rivanolom. U zavisnosti od tvrdoće nekroze držim Rivanol-ako je omekšana krasta, onda samo natapkam i pustim da se suši, a ako je tvrda-kao na onoj većoj onda natopim gazu rivanolom i prilepim. Danas je ono veliko crno totalno smekšalo i ako ovako nastavi mislim da ćemo izbeći hirurga.
Stav bolnice je jeziv, stav hirurga koji ju je operisao je još jeziviji, ali ja sada sa tim nemam snage da se borim, ali doći će i to jednog dana na red sigurno. Ja sam jako zeznut igrač kad mi neko stane na žulj, a u ovom slučaju mi je probijena živa rana a ne samo žulj, ali lagano, ja nigde ne žurim a i sada imam preča posla........
A evo i današnjih vesti:
U socijalnom su mi samo dušek odobrili, zato što dr nije napisala dijagnozu (nepokretnosti) već je prepisala SAMO one sa otpusne - a to nije dovoljno za bolnički krevet i ostalo
, nije dobro napisala neku šifru za "oslobadjanje" (nemam pojma čega
), nije napisala datume na ovim obrascima. To je zamerka za opštu praksu.
Zamerka specijalistima je što ni oni nisu upisali te dijagnoze, što su ispisali izveštaje na osnovu doktorke koja dolazi u kućnu posetu ---> već moraju oni lično da je vide, a pri tom ne dolaze u kućne posete a ja mamu ne mogu voditi u dom zdravlja (!!!!)
Dijagnoza o kvadriplegiji mora pisati na obrascu pa makar ona ovde izvodila piruete, to niko ne proverava, ali mora da piše..... Toliko o tome.
Na ovome sigurno neću stati, znam da će mi trebati vremena i živaca za to, pokušaću još samo krevet da "iskamčim" jer mi je stvarno neophodan, što zbog mame-da bih mogla malo i da je pridignem a da joj pritom ne lomim lopatice, ramena, rebra, ruke, kukove itd
, a iskreno, i meni bi zbog kičme mnogo značilo, jer sam već otišla u aut od savijanja u tako nizak položaj, konstantno imam osećaj utrnuća uz kičmu.
A sada jedan lep deo, predala sam jutros papire, komisija je na licu mesta, dušek je odobren, dobila sam papire, otišla po dušek i eno, mama uživa
, kaže da je mnogo lakše, lepše i prijatnije ovako i što je najvažnije manje boli!!