Majo jako mi je drago da ide nabolje ,sećaš li se šta sam ti rekla još kad je mama pošla u bolnicu!Ja sam tvoja baba Vanga!
Ljubim te i ako nešto treba javljaj slobodno!
P.S.
Pozdravi ''lavicu''

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Dva do tri puta dnevno prvo očistim ranu i sve oko nje fiziološkim, zatim hidrogenom, pa rivanolom. U zavisnosti od tvrdoće nekroze držim Rivanol-ako je omekšana krasta, onda samo natapkam i pustim da se suši, a ako je tvrda-kao na onoj većoj onda natopim gazu rivanolom i prilepim. Danas je ono veliko crno totalno smekšalo i ako ovako nastavi mislim da ćemo izbeći hirurga.gagi15 napisao: Majjo, kako inace sprovodite tretman? Hidrokoloid +purilon, svako dva--tri dana, ili ipak svakodnevna dezinfekcija + mazanje kremom, ili uljem od kantariona itd...?
...........
Zalostan je stav bolnice, zato sto tih "otpisanih" pacijenata ima mnogo koji pozive jos dugo, i kako samo lekari mogu da procene za ciji zivot treba da se zalazu, a na ciji je bespotrebno posvetiti paznju, vreme, novac, materijalna sredstva, ili sta vec. Puno pozdrava!
Šta znači "vazoaktivna hiperemija"?!draganvma napisao:U sredini lepo demarkirano nekrotično tkivo, okolo granulaciono a crvenilo oko njega mi više imponuje kao vazoaktivna hiperemija nego upala. Ukratko, ne deluje mi loše u odnosu na prve slike...
Žao mi je što ću vas razočarati, obzirom na vašu brigu, negu, entuzijazam..... ali kako mama ne može da leži na stomaku, i pre nego što pokažete sliku te druge veće promene, zalečićete jednu... pojaviće se druga... treća... Cirkulacija je loša, ona non-stop leži na leđima...![]()
Nemojte da očekujete da će dekubiti potpuno nestati.
draganvma napisao:Znači pojačanu lokalnu cirkulaciju, kao posledicu odbrane organizma radi dovođenja više kiseonika na mesto lezije/upale, bržeg odvođenja toksičnih produkata i td.