Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 08, 2008 7:19 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 1:33 am
Garfild primite moje saučešće.

Majo jako mi je drago da ide nabolje ,sećaš li se šta sam ti rekla još kad je mama pošla u bolnicu!Ja sam tvoja baba Vanga!

Ljubim te i ako nešto treba javljaj slobodno!

P.S.
Pozdravi ''lavicu'' :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 08, 2008 8:05 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
gagi15 je napisao:
Majjo, kako inace sprovodite tretman? Hidrokoloid +purilon, svako dva--tri dana, ili ipak svakodnevna dezinfekcija + mazanje kremom, ili uljem od kantariona itd...?
...........
Zalostan je stav bolnice, zato sto tih "otpisanih" pacijenata ima mnogo koji pozive jos dugo, i kako samo lekari mogu da procene za ciji zivot treba da se zalazu, a na ciji je bespotrebno posvetiti paznju, vreme, novac, materijalna sredstva, ili sta vec. Puno pozdrava!

Dva do tri puta dnevno prvo očistim ranu i sve oko nje fiziološkim, zatim hidrogenom, pa rivanolom. U zavisnosti od tvrdoće nekroze držim Rivanol-ako je omekšana krasta, onda samo natapkam i pustim da se suši, a ako je tvrda-kao na onoj većoj onda natopim gazu rivanolom i prilepim. Danas je ono veliko crno totalno smekšalo i ako ovako nastavi mislim da ćemo izbeći hirurga. :wink:

Stav bolnice je jeziv, stav hirurga koji ju je operisao je još jeziviji, ali ja sada sa tim nemam snage da se borim, ali doći će i to jednog dana na red sigurno. Ja sam jako zeznut igrač kad mi neko stane na žulj, a u ovom slučaju mi je probijena živa rana a ne samo žulj, ali lagano, ja nigde ne žurim a i sada imam preča posla........

A evo i današnjih vesti:

U socijalnom su mi samo dušek odobrili, zato što dr nije napisala dijagnozu (nepokretnosti) već je prepisala SAMO one sa otpusne - a to nije dovoljno za bolnički krevet i ostalo :roll: , nije dobro napisala neku šifru za "oslobadjanje" (nemam pojma čega :lol: ), nije napisala datume na ovim obrascima. To je zamerka za opštu praksu.

Zamerka specijalistima je što ni oni nisu upisali te dijagnoze, što su ispisali izveštaje na osnovu doktorke koja dolazi u kućnu posetu ---> već moraju oni lično da je vide, a pri tom ne dolaze u kućne posete a ja mamu ne mogu voditi u dom zdravlja (!!!!) :-?
Dijagnoza o kvadriplegiji mora pisati na obrascu pa makar ona ovde izvodila piruete, to niko ne proverava, ali mora da piše..... Toliko o tome. :-?
Na ovome sigurno neću stati, znam da će mi trebati vremena i živaca za to, pokušaću još samo krevet da "iskamčim" jer mi je stvarno neophodan, što zbog mame-da bih mogla malo i da je pridignem a da joj pritom ne lomim lopatice, ramena, rebra, ruke, kukove itd :-? , a iskreno, i meni bi zbog kičme mnogo značilo, jer sam već otišla u aut od savijanja u tako nizak položaj, konstantno imam osećaj utrnuća uz kičmu. :-?

A sada jedan lep deo, predala sam jutros papire, komisija je na licu mesta, dušek je odobren, dobila sam papire, otišla po dušek i eno, mama uživa :D :D :D , kaže da je mnogo lakše, lepše i prijatnije ovako i što je najvažnije manje boli!! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 08, 2008 9:59 pm 
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
E, znaci dobili ste dusek?! A ja bas mislila da VAm pozajmim nas...nama sad ne treba (znate i zasto, na zalost)...i nadam se da ce mi Bog uslisiti da mi jos dugo ne treba, obzirom da je tata umro pre 10 meseci...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 12:05 am 
Ajoooj :cry: , kako podnosite sve to??? :cry: :cry: :cry:

I moj je tata jako loše u zadnje vreme, baš je bilo gusto dok je sve ovo bilo sa mamom, da Vam ne pričam kakve sam sve košmare imala razmišljajući na tu temu........ :cry:

Hvala Vam najlepše na ponudi, ali eto, na moje iznenadjenje, bar nešto funkcioniše normalno (samo ako se prethodno prodje trnovit put).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 2:27 pm 
Otvorila sam temu na Onkologiji, ali hajde da kopiram pitanje i ovde, možda pre dobijem odgovor ako neko od vas zna:

Da li neko zna na koliko se vrši kontrola i ponovni CT nakon izvadjenog tumora??

Meni hirurg ništa nije rekao, totalno je nezainteresovan za ceo slučaj, retko šta konkretno i odgovori kada je pitan, ma uopšte - užasan odnos imam sa njim. Maltene je otpisao ceo slučaj, operaciju je uradio preko volje, kad ga pitam nešto, uvek radi nešto drugo (ustane, okrene ledja), ma totalno nezainteresovano i bezobrazno deluje.

Koliko sam upućena, uopšte nije radjeno nikakvo snimanje nakon operacije, a videh da se drugim pacijentima to radi.

Kakva je procedura, zna li neko?

Hvala, majja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 4:58 pm 
Je l to pricate o hirurgu pulmoonkologu na Institutu za pulmologiju? Je l tamo radjeno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 6:51 pm 
Ne, pričam o neurohirurgu. Na grudnoj hirurgiji nije ni bila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 6:53 pm 
huh, tu vec nikog ne znam na zalost... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 09, 2008 8:01 pm 
Odatle mi više niko ni ne treba, dao Bog da ga više nikada ne vidim!! :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 2:55 pm 
Jutros sam slikala ovu manju ranu, evo, ona izgleda ovako:

Slika

A ona veća je nešto podivljala, nju zaboravih da slikam pre mazanja, tako da ću najverovatnije večeras postaviti ili sutra ujutru.

Kako vam se čini ova? Nekroza je omekšala, ali me brine ovo upaljeno okolo!! :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 5:16 pm 
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
U sredini lepo demarkirano nekrotično tkivo, okolo granulaciono a crvenilo oko njega mi više imponuje kao vazoaktivna hiperemija nego upala. Ukratko, ne deluje mi loše u odnosu na prve slike...
Žao mi je što ću vas razočarati, obzirom na vašu brigu, negu, entuzijazam..... ali kako mama ne može da leži na stomaku, i pre nego što pokažete sliku te druge veće promene, zalečićete jednu... pojaviće se druga... treća... Cirkulacija je loša, ona non-stop leži na leđima... :roll:
Nemojte da očekujete da će dekubiti potpuno nestati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 5:43 pm 
Evo ove druge "teže" rane koja je omekšala od melema:

Slika

Slika

draganvma je napisao:
U sredini lepo demarkirano nekrotično tkivo, okolo granulaciono a crvenilo oko njega mi više imponuje kao vazoaktivna hiperemija nego upala. Ukratko, ne deluje mi loše u odnosu na prve slike...
Žao mi je što ću vas razočarati, obzirom na vašu brigu, negu, entuzijazam..... ali kako mama ne može da leži na stomaku, i pre nego što pokažete sliku te druge veće promene, zalečićete jednu... pojaviće se druga... treća... Cirkulacija je loša, ona non-stop leži na leđima... :roll:
Nemojte da očekujete da će dekubiti potpuno nestati.

Šta znači "vazoaktivna hiperemija"?! :oops:

Mamu okrećem na bokove, retko kada je na ledjima - možda sat-dva dnevno maksimum (kada odmaramo oba boka), mažem melem na bokove koji su sada najkritičniji ( prvog su stepena dekubita, ali ih držim pod kontrolom mazanjem melemom, a sada imamo i ad dušek :wink: ), a evo, ovako izgleda rana koju sam ja još u bolnici mogla da vidim, koja nije bila pod pelenom i koju sam sama mogla da obradjujem (čistim, dezinfikujem i mažem):

Slika

Iskreno se nadam da ću i sa ovim ranama uspeti da postignem ovakvo stanje!!! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 5:57 pm 
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 9:07 pm
Znači pojačanu lokalnu cirkulaciju, kao posledicu odbrane organizma radi dovođenja više kiseonika na mesto lezije/upale, bržeg odvođenja toksičnih produkata i td.
Svakako vam želim da sve promene dovedete do izgleda ove poslednje koju ste slikali! Podvlačim da neće biti lako, obzirom da mama isključivo leži na leđima ali šta je tu je.
Sa srećom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 7:36 pm 
draganvma je napisao:
[b][i]Znači pojačanu lokalnu cirkulaciju, kao posledicu odbrane organizma radi dovođenja više kiseonika na mesto lezije/upale, bržeg odvođenja toksičnih produkata i td.

E pa to su onda lepe vesti!! :D

Hvala na objašnjenju!! :wink:

Evo sada i one druge, manje rane, sa koje je takodje počelo da se odvaja ono nekrotično tkivo tj krasta:

Slika

A ispod je podosta žute mase koja je rastegljiva za sada, ali ona će da očvrsne kad izbacim melem i nastavim obradu samo fiziološkim+hidrogenom+Rivanolom:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 10, 2008 8:45 pm 
Samo nemojte vuci i odlepljivati krastu sami...NAstavite sa ovim sto cinite, kao sto rece Dragan nece biti lako ali ocekujem da joj antidekubitalni dusek pomogne. Kako ste ga namestili? Nego da VAm kazem, posto ako imate onaj kao moj, plasticni, kao sa onog sajta sto sam Vam poslala - izvesno je da ce Vam mozda klizati. U tom smislu, stavite pod njega umesto pamucnog flanelski carsav (ne frotirski, bas flanelski) - nama s eon pokazao najboljim za ispod duseka da sto manje kliza. NA dusek naravno (pretpostavljam da ste i sami to zakljucili je te, ali da kazem) mozete staviti nepromocivu musemu (imate ih u apotekama, kako Vam urin ne bi dospeo direktno na dusek, a preko te museme obican carsaf (mozda i tu flanelski, ugodniji je a i mama ce manje liciti na njemu. Ovo se pokazalo kao najdelotvronije u slucaju moje babe (tata je kratko na njemu lezao pa tad nismo mnogo znali). Nemojte kompresor namestati na vise d polovine jacine (ima neko dugme za regulaciju jacine naduvavanja i promena u komoricama, mislim da je tockic od 1-7 na primer, elem dakle najbolje je drzati ga negde na sredini, obzirom da mama leci na kuku najcesce, kako Vam dusek ne bi pukao.

Drste se, nije Vam lako, ali tu smo - pricajte sa nama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata