nisam u bgd pa nemam kompjuter ali ima net u selu

samo tako nastavite i samo strpljivo!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Garfield napisao:Mnogo srece!
secam se kad sam podnosila za tatu za tudju negi i pomoc da samo skupljanje papira i predaja zaista nje trajala duze od nekoliko dana. medjutim dok su nas pozvali na lekarsku komisiju proslo je nekih dva meseca. ali posle je islo glatko, posto su napravili svinjariju na toj komisiji pa sam ja pisala direktoru PIO takvo pismo da su mu verovatno sve dlake otpale sa glave (pretila sam mu naveliko zbog bahatosti, nevaspitanja i bezobrazluka, a vala imam i dobre veze u javnim medijima pa sam se bas namerila da ih opletem - a gde gore nego kad kolega opali po kolegama, te me je on posle jurio telefonom da dodjem na kafu i na izvinjenje i bome mi se jesu izvinili a doticnu spodobu iz te komisije suspendovao na moje zaprepascenje, zato stalo pricam da se treba zaliti i da sistem - bar nekad - funkcionise). Tako da posle cele nemile situacije resenje nam je stiglo za na primer nedelju dana. Ne znam da li bi i bez cele drame stiglo za isto vreme, ali hocu da kazem - mozda su se malo unapredili i kultivisali za ovih 3 godine od kad sam ja to radila....U svakom luscaju - samo hrabro.
Isti slučaj i sa mojom majkom i to više putaGarfield napisao:Gluposti bozje - a kako bi oni mogli znati kolko je njoj ostalo?! E sto me to nervira! Mog oca su sahranjivali jedno 5 puta - kao nece izaci ziv .......
Ja se i trudim maksimalno oko svega gde mogu, šta mogu i koliko mogu (čak sam i prevazišla samu sebe i granice za koje sam mislila da nikada ne bih mogla), ali onaj komentar je zaista bio poražavajući i ja sam išla logikom da što više vremena provedem uz nju, da ga ne gubim jureći papire.Garfield napisao: .....Ali sta cete - nema smrti do sudnjega dana, i svakako da se ne treba oslanjati na to sta kaze bilo ko nego raditi sve sto je u vasoj moci da pomognete sada dok je ziva i vama i njoj. Svakako obavezno trazite tudju negu i pomoc.
Stvar je u tome, što mamu uopšte ne vodi ni jedan onkolog. Bila je kod neurohirurga, predložen je pulmolog, bronhoskopija na koju je nisam odvela, jer su mi tražili da im dostavim pre toga izveštaj kardiologa da može da podnese totalnu, snimak pluća-frontalni i sa strane, nalaz spirometrije, krvi i još gomilu nekih stvari koje je apsolutno nemoguće izvesti van bolnice u ovom stanju u kom se ona nalazi, jer je nemoguće da ja nju ambulantno vodam od jednog do dugog specijaliste. Mogu oni da mi obezbede kola hitne, ali to je preveliko cimanje za nju u ovom stanju, a da je smeštam u bolnicu sa ovakvim dekubitom.....Garfield napisao: Dakle, specijalista onkolog treba da Vam napise predlog za to, s atim idete kod opste prakse, ona vam da nekakav obrazac, sve te papire nosite u Nemanjinu, kazem Vam sve za par dana gotovo. E onda cete videti kolko cete cekati....Ali svakako, nemate sta da izgubite a novac nije beznacajan kao sto ste i sami rekli! Drste se!
Pitanje nije glupo, ali je neizvodljivo, jer mama ne može na stomak. Mislim da bi joj od mršavosti poiskakali ovi metali kojima je povezan grudni koš (od dve operacije srca), a i ledja su joj kriva, tako oda je to apsolutno neizvodljivo a u ovom slučaju (kad bi mogla na stomak) bi bilo idealno rešenje. Na žalost - nema šanse.Garfield napisao:A je l ikako moguce za mamu d alezi bar neko vreme na stomaku? Ili pitam glupo pitanje?...