Istina o vakcinama!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Zaključana tema
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

bifidus napisao:Nas malisa redovno ide na vakcinaciju, upravo gledam u njegov karton i do sada je primio: BCG (V, R), DPT (I, II), OPV (I, II, III), i sve protiv hepatita b. Po kartonu MMR treba da primi tek sa dve godine, odnosno drugu posle sa 12 godina.

Sto se tice autizma, mislila sam da je to oboljenje genskog porekla. Tako da me interesuje, kako i da li dete moze da oboli od autizma npr. sa tri godine, kao posledica od pomenute MMR vakcine?
Odlično, nisam proveravala kada je, zaista i kod nas stoji od 2. godine. Ranije je bilo sa 12 meseci.
Ima popriličan broj zabeleženih pojava meningitisa, pa i autizma koji se povezuju s MMR vakcinom. Problem je u tome što se to dešavalo najčešće kod rano vakcinisane dece (bar prema gomili tekstova koje sam ja pročitala) i u relativno malom procentu (koji je opadao što je beba/dete starija...
Unbeliver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 3:11 pm

Post od Unbeliver »

U časopisu Geopolitika od 7.5.2008 na strani 66, naišao sam na članak potpisan od strane dr med. Tatjane Đorđević koji govori vrlo negativno o obavezi vakcinacije kod nas.
Citiraću neke delove tog teksta
"...zna se da se kod neke dece vakcinisane MMR vakcinom javljaju simptomi autizma i drugih neuroloških poremećaja. Na ovaj način narušava se prvi princip u medicini..." "... prvenstveno ne naškoditi!..."
"...sada "veliki stručnjaci" izmišljaju vakcine za bolesti koje deca lako prebole..."
"...O VAKCINAMA:
Poreklo vakcina nije nepoznato. Vakcine se primenjuju još u staroj kineskoj medicini u domenu preventivne medicine tj. spekulacije "jin-jang sila koje se neprestano bore u organizmu" - naučno nema šta!? U tom smislu vršena je vakcinacija i zaštita od velikih boginja, koje su u kini primenjivane daleko pre nego nego u drugim zemljama - piše u udžbeniku za studente medicine. Za one koji ne znaju : Jin-jang predstavlja jednu demonsku zabludu koja se suprotstavlja hrišćanstvu, a posebno pravoslavlju, ali koja se kao kukavičje jaje, na razne načine pokušava podmetnuti u svim sferama društva. On predstavlja, kako to tvrdi filozofija Dalekog istoka, mehanizam kosmičkog poretka..."
"... u istom udžbeniku se mogu naći podaci... prva vakcinacija protiv variole vere izvedena je na deci..."

Sad. Ja sam otac deteta od 2 godine i planiram još dece. Nisam lekar i ovaj tekst me je jako zabrinuo. Zbog toga mi nije bilo teško prekucati delove ovog teksta, da bi obavestio druge i dobio mišljenje drugih ljuidi. Molim svakoga ko bude govorio u korist vakcinacije da pre toga napiše i svoje zvanje, da bi imao uvid u stručnost onoga ko iznosi pozitivno mišljenje o vakcinaciji.

Pročitao sam baš sve postove do ovog i ipak nisam dobio odgovore na sva pitanja.
Dakle, interesuje me sledeće.
1. Od kojih bolesti se dete vakciniše zakonski obaveznim vakcinama
2. Koje od tih bolesti dete ne bi moglo samo da preboli
3. Da li neko zna, koliki je procenat obolelih od tih bolesti u zemljama zapadne evrope, u kojima vakcinacija nije obavezna. (Ako nisam bio jasan, ako, na primer u Švedskoj nije obavezna vakcinacija, koliko procentualno ima obolelih od onih bolesti koje deca ne bi mogla sama da prebole)
4. Da li neko zna koliki je procenat obolelih od bolesti koje nastaju kao nuspojava prilikom vakcinacije (u gornjem članku dr Đorđević je rekla da se kod nas kao zaštita koristi vakcina pripremljena u kulturama ćelija životinjskog porekla koje mogu biti zaražene virusima u latentnom obliku, pa navodi virus leukemije, SV 40 i citomegalo virus)

Molio bi autore tekstova da se suzdrže postova tipa "...pitao bih te ja da se radi o..." ili "...mislim da..." kao i "...ja ću uraditi ovo a ti uradi kako hoćeš..." ili "...koliko si ti video slučajeva..."

Slučaj hoće da kada sam hteo da kupim fiat Bravu, da mi se činilo da je niko ne vozi, a kada sam je kupio da je skoro svaki drugi automobil u gradu bio baš taj. Isto je vezano za broj primećenih trudnica dok je moja žena bila u drugom stanju. Dakle, molim samo objektivne komentare, ako ne možete da se otrgnete od svojih ličnih utisaka, molim Vas, ne pišite.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

''Molim svakoga ko bude govorio u korist vakcinacije da pre toga napiše i svoje zvanje, da bi imao uvid u stručnost onoga ko iznosi pozitivno mišljenje o vakcinaciji.''
Bili bi lepo da zamolite i one koji govore protiv vakcine,da pre toga napišu svoje zvanje.
Ovo je tema za stručnu diskusiju.
Unbeliver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 3:11 pm

Post od Unbeliver »

luka_0407 napisao:...bilo bi lepo da zamolite i one koji govore protiv vakcine,da pre toga napišu svoje zvanje.
Ovo je tema za stručnu diskusiju.
Replika na mestu :)
Dakle, molim sve koji diskutuju na ovu temu da navedu svoje zvanje, zaista bitno mi je stručno mišljenje. Takođe, ako neko ko nije medicinske struke želi da navede nešto što je neko drugi, stručan, rekao, neka navede izvor.
Puno Vam svima hvala
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam strucno lice, ali sam majka.
U Nemackoj gde zivim vakcinacija nije obavezna, ali je preporucuju. Svoju 14-to mesecnu cerku sam vakcinisala ovde osnovnom vakcinom (tetanus, hepatitis B....) i vakcinom za Pneumokoke. Sto se ostalih tice, ne planiram da je vakcinisem sem mozda protiv zauski. Prelezala je vec varichele (i to vrlo lako) pa ne vidim razloga zasto bi je za slicne bolesti vakcinisala.
Inace moja starija sestra je umrla sa 7 godina od leukemije. Kao mogucnost dobijanja ove opake bolesti sami lekari su uzeli u obzir cinjenicu da je pre toga tri puta vakcinisana protiv velikih boginja (tada je bila ona epidemija).
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Isto,nisam strucno lice vec zabrinuta majka, i imam pitanje:

Obzirom da se deca vakcinisu protiv zauski i ovcijih boginja, i da je revakcinacija u osnovnoj skoli, i da je zastita nekih 12 godina....pitam se, zar nije logicno da to deca preleze dok su mali (ja sam to prelezala kao mala), posebno decaci, jer te iste bolesti izazivaju sterilitet , ako se se dobiju u starijim godinama...a tad vakcina vise ne deluje.....

pozdrav
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Primanje MMR vakcine koincidira sa uzrastom u kome pocinje da se primecuje da je dete autisticno. Koincidencija, a ne uzrocno-posledicna povezanost.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Dea ja ne znam u kom si ti delu Njemacke , ja sam u Bajernu i kod nas je vakcinisanje obavezno od svog osiguranja sam redovno dobivala pismo kad je vrijeme da vakcinisem djete i koja vakcina , Sad su jos dodali kao obaveznu za varcele i meningitis c
Kad smo pitali dr da li je vakcina obavezna rekao je da jeste , jedino ako je bilo razloga za ne primanje kao alergijana
Drugo kad je malena trebala u obdaniste morali smo donjeti papir da je redovno vakcinsana to joj sad traze i za skolu
Sad u 6 godini opet ponavljaju vecinu primljenih vakcina, ne znam sad tacno kojih
gilgamesh
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 10:23 pm

Ma nemojte kas'ti !

Post od gilgamesh »

obrazac: problem-reakcija-rješenje.
Sve iz istog centra moci, jedni te isti stvaraju problem, upozoravaju na njega i nude spasonosna rijesenja ......

http://www.youtube.com/watch?v=Ml7q6iMw ... elated[url]

Sumnje kojima se prečesto prepuštamo ubrzo se ostvare.
Frances R. Havergal
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

[quote="pavlov"]Dea ja ne znam u kom si ti delu Njemacke , ja sam u Bajernu i kod nas je vakcinisanje obavezno od svog osiguranja sam redovno dobivala pismo kad je vrijeme da vakcinisem djete i koja vakcina , Sad su jos dodali kao obaveznu za varcele i meningitis c
Kad smo pitali dr da li je vakcina obavezna rekao je da jeste , jedino ako je bilo razloga za ne primanje kao alergijana
Drugo kad je malena trebala u obdaniste morali smo donjeti papir da je redovno vakcinsana to joj sad traze i za skolu
Sad u 6 godini opet ponavljaju vecinu primljenih vakcina, ne znam sad tacno kojih[/quote]

Boze eto jedna zemlja a sto propisa. Nisam znala da je tu obavezna. Kod nas u Hesenu nije a nije ni u NRW (imam prijatelje tamo koji svoje dete nisu uopste vakcinisali) Ovde niko nista ne trazi. Kasa mi je slala samo obavestenja da ce uskoro U pregledi ali ne i vakcinacija. Ne traze nista ni u obdanistu ni u skoli, a ne revakcinisu decu bez roditeljskog odobrenja ili prisustva.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Ovako,da rezimiramo ljudi se vakcinisu da ne bi oboljevali od pojedinih bolesti i da su sve te bolesti u odredjenim periodima bile masovne i da se sa masovim vakcinacijama postiglo da ih vise nama ili su retke, sto mi sad uzimamo zdravo za gotovo i mislimo da je to palo sa neba. Postoji nesto sto se zove kolektivni imunitet i postize se vakcinacijom.
Drugo,ne stitite samo svoje dete i vec i druge i ne zavravajte se da ako ga budete zdravo hranili, kupali, negovali da ce ono da izbegne sve ove supstance koje se pominju, kao dodaci u vakcinama. Mi vec toliko toga unosimo kroz hranu, pica, vodu, ako vec hocete, sve to majke unose vec tokom trudnoce, tako da su vasa deca vec bila izlozena dejstvu mnogih hemikalija, jos pre rodjenja,a i posle ih je nemoguce izbeci.
U zivotu nista nije 100%zagarantovano, pa i to i da kad dete primi vakcinu nece imati neku reakciju, ali sve to prodje, a diferija, decija paraliza, hepatitis, ne prolaze i ubijaju u prilicnom procentu!
Polemika oko MMR vakcine i autizma mi nije jasna,ako budu umeli da objasne kako miloni nas koji su je primili nisu autisticni, mozda im i poverujem u tu povezanost...
A moje licno misljenje je da to sto neko ima dete, ne znaci da zna sta je najbolje za njega, vi ste ga stvorili, ali niste najpametniji na svetu. Mozda ga volite najvise na svetu i brinete za njega, ali ne znaci da su vam odluke uvek ispravne, zato sto ste mu roditelj.Traba biti informisan, realan, ali i imati sirinu u glavi, pa razmisliti o svemu, ipak je zdravlje najvaznija kategorija...
anelej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 11, 2005 4:11 pm

dr Dabić

Post od anelej »

Postovi Aleksandre i Medical Heretica mnogo mi liče na lečenje i stavove nedavno uhapšenoh dr Dabića. Ne bi me čudilo da su im i politički stavovi isti, ali to nije tema ovog foruma.
Pošto sam lekar na specijalizaciji iz pedijatrije, moram da prokomentarišem samo jednu stvar: tumori kostiju nastali nekoliko dana posle vakcine na mestu ubrizgavanja! To je stvarno smešno! Svaki student 3.godine medicine zna da tumori ne nastaju preko noći i da je proces maligne alteracije ćelija dug, nekad i nekoliko godina!
A što se tiče štetnosti vakcina, naučne studije nisu dokazale povezanost između vakcina, multiple skleroze i drugih bolesti koje se navode u postovima. Mnogi roditelji čitaju ovakve gluposti na internetu i u novinama, a kad je u Novom sadu izbila epidemija malih boginja, svi su trčali da se vakcinišu. Zbog onih koji izbegavaju zakonsku obavezu ove bolesti još nisu iskorenjene. Možda su sore pomenuta gospoda zagovornici priroden selekcije dece u 21.veku!
A što se tiče astme kod dece, ta bolest jeste u porastu, ali ona je u 80% izazvana alergijom. A alergija je, kao što svi znaju u porastu, i među odraslima, zapitajte se samo koliko ljudi iz njihove najbliže okoline pate od alergije, neki u kasnom životnom dobu!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

nisam citala sve samo sam "pretrcala" tekst i ono sto je meni neverovatno je to da ako neko hoce da se bavi medicinom ili da malo zadje u nju, sto makar ne procita neku knjigu iz srednje, ne vise, visoke ili fakulteta, vec srednje skole, gde su ljudi lepo objasnili sve ono sto se tice vakcine i zasto je ona vazna i da nema veze sa majmunizacijom. Neko se vec rodi kao takav, za to mu nisu potrebne nikakve, vakcine, serumi itd.
firdewsa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 10, 2008 10:49 pm

Post od firdewsa »

ako volite svoju dijecu vi cete ih vakcinisati
"U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti''
b4blue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 11:13 am

Post od b4blue »

zaboravljate da se trend opadanja pojava odredjenih bolesti poklapa sa trendom poboljsanja uslova zivota. tu vakcine nemaju nikakav uticaj.

ja redovno citam clanke Dr. Mercola u kojima daje svoje strucno misljenje i navodi zvanicne podatke i linkove na prestizne medicinske stranice i literaturu. on je kategoricki protivnik vakcinisanja.

Proverite www.mercola.com. narucete se na newsletter i neste zazaliti.
Zaključana tema