Istina o vakcinama!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Zaključana tema
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Znam... al ipak,postavih ovaj link

Post od mislimsvojimmozgom »

Znam...al' ipak, ovde, postavih ovaj link

http://video.google.com/videoplay?docid ... 3743790398

Pomenuste Vizantiju > poledajte lekciju.Znam da nije mesto...zato ovaj link ne prati ni rec komentara koji bih sa zadovoljstvom napisala( jer ovde pricamo o dobrobiti vakcina i vakcinisanja dece i trudimo se da ne odvratimo ni jednog roditelja od toga-) R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Bee2,
kvazi-vernice, upravo ste pocinili smrtne grehe:
Eto, sta smo drugo mogli da ocekujemo od nasega Doce, nego da bude bogoprotivnik!
dakle-ne osudjujte osudjujte i ne gordite se! :wink:

protivljenje licemerju pojedinih crkvenih krugova, ne znaci protivljenje bogu!
Nasu drzavu su osnovali predivni svetitelji, vodili su je vekovima svetitelji i najmoralniji ljudi svoga vremena.
drzava, kao pojam datira iz 18. veka i prema jednoj definiciji podrazumeva aparat za prinudu, a prema drugoj drustveni ugovor izmedju pojedinca i drzave! dakle, prestanite da se brukate pisuci kojesta! :D
Crkva je narod.
crkva je zajednica hriscana koji dele ista verovanja.

da li cemo se odreci ive andrica i mese selimovica koji su se izjasnjavali kao srbi ali ne i kao pravoslavci?
da li cemo se odreci isidore sekulic, koja se je pred kraj zivota odbacila pravoslavlje (ali ne i boga)?

ni na jedno konkretno pitanje iz prethodnog posta nisam dobio odgovor... :wink:
Bee2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 9:57 am

Re: Znam... al ipak,postavih ovaj link

Post od Bee2 »

mislimsvojimmozgom napisao:Znam...al' ipak, ovde, postavih ovaj link

http://video.google.com/videoplay?docid ... 3743790398

Pomenuste Vizantiju > poledajte lekciju.Znam da nije mesto...zato ovaj link ne prati ni rec komentara koji bih sa zadovoljstvom napisala( jer ovde pricamo o dobrobiti vakcina i vakcinisanja dece i trudimo se da ne odvratimo ni jednog roditelja od toga-) R.
Odlican film..
Poznajem rezisera licno. Iguman je Sretenjskog manastira u Moskvi. Rusi su posle visegodisnjih zabrana konacno dobili coveka koji je majstor vizantologije.
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

drbgd napisao:Bee2,
kvazi-vernice, upravo ste pocinili smrtne grehe:
dakle-ne osudjujte i ne gordite se! :wink:

protivljenje licemerju pojedinih crkvenih krugova, ne znaci protivljenje bogu!
Doktore vi nemate pojma o pravoslavnoj veri. Nemojte da se brukate, nego knjigu u ruke, pa kad se pokajete za "neznanja svoja i neznanja narodna", onda mozda i bude nesto od vas.
Sta vi uopste znate o osudjivanju i rasudjivanju i prosudjivanju i gordeljivosti i pokajanju... Odakle vam ta saznanja o "smrtnim gresima"? Koji je izvor vaseg Bogopoznanja?

Koji je to Bog kojeg vi oslovljavate malim slovom? Gde ste to naucili?
"Licemerje pojedinih crkvenih krugova", zvucite kao da ste sisli sa B92. Nema u Crkvi nikakvih krugova, a da ste clan Crkve i da posecujete redovno parohije i manastirske zajednice, znali biste to, zar ne?
Nema krugova, samo krstovi.

Usprotivite se svome licemerju, pa onda kad se pokajete, kad se oporavite, onda mozete da postanete deo crkvene zajednice.
drzava, kao pojam datira iz 18. veka i prema jednoj definiciji podrazumeva aparat za prinudu, a prema drugoj drustveni ugovor izmedju pojedinca i drzave! dakle, prestanite da se brukate pisuci kojesta! :D
Vase nepoznavanje istorije je zabrinjavajuce. Otkud vi sad u 18. veku? Pa mi imamo podatke o srpskoj drzavi u 9. veku, a naravno i pre toga da je postojala srpska drzava. Jeste li vi culi za dinastije Vlastimirovica, Vojisavljevica, Vukanovica, Nemanjica, Kotromanica, Balsica, Mrnjavcevica, Lazarevica, Brankovica... Vi na tom vasem fakultetu niste nista pametno mogli da naucite, samo su vas zaglupljivali bubanjem nekih njihovih plagijata i prepisivanjem... "resavska skola" :)

http://sr.wikipedia.org/wiki/Историја_с ... е_Немањића
http://sr.wikipedia.org/wiki/Списак_светитеља_СПЦ
http://sr.wikipedia.org/wiki/Краљеви_Србије

Drzava nije nikakav aparta za prinudu, drzava je narodna demokratska institucija, instrment za sprovodjenje narodne volje. Nasu drzavu su osnovali svetitelji po najboljim srpskim tradicionalnim i vizantijskim uzorima! A ovo danas sto postoji, sto i vi sami priznajete da prezirete, sto oni zovu drzava, u stvari predstavlja jednu masinu za legalizovani lopovluk. To je jedna pijavica, birokratska masinerija koja je okupirala i porobila nas narod.
crkva je zajednica hriscana koji dele ista verovanja.
Crkva je narod ili bolj reci, narod je Crkva. Nas narod je kolektivno u jednom velicanstvenom istorijskom sledu dogadjaja prihvatio Hrista kao spasitelja. Ako ste Srbin, onda je i vas daleki predak bio tamo na toj reci kad su se svi krstavali u Ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Ti nasi rodjaci prepoznali su Hrista kao Boga i dali su sve od sebe, pa i same sebe cesto, da svojim potomcima ostave nesto vredno sto ce ih podsecati kroz vekove gde im je put, gde im je spasenje, da ne skrecu ni levo ni desno. Od tog doba nas narod, usvojivsi od srca sva Hristova (crkvena) pravila i pouke, ima pravo na narodnu samoorganizaciju (autokefalija). Trebalo je to zasluziti, a Srbi su zasluzili, jer smo imali velicanstvene narodne umove i vodje koje su znale da upravljaju tim narodnim brodom kroz burnu istoriju. Kad mislis o Crkvi, misli o narodu, misli o zajednici narodnoj, bice ti lakse da shvatis i da se pronadjes gde si ti. Srbi su uvek postovali svoje drzavne i duhovne vodje, ali ih nisu proglasavali za nepogresive. Ako imas nesto protiv nekog duhovnog vodje, ti mu se obrati kao bratu pa mu lepo saopsti tvoje optuzbe. Siguran sam da cete naci zajednicki jezik.
- da li cemo se odreci ive andrica i mese selimovica koji su se izjasnjavali kao srbi ali ne i kao pravoslavci?
- da li cemo se odreci isidore sekulic, koja se je pred kraj zivota odbacila pravoslavlje (ali ne i boga)?
- ni na jedno konkretno pitanje iz prethodnog posta nisam dobio odgovor...[/size] :wink:
Necemo se mi nikoga odreci ko se nije odrekao sebe. I kada tako uopste psotavljas stvari nejasno je ko smo to "mi", pa da se mi odricemo...itd.
Na primer, eto Ive Andrica, i sto bismo ga se odrekli? Ako covek kaze da je Srbin... volja mu je nek govori sta hoce. Srbi su u tom istorijskom trenutku primili Hrista i od tada pravoslavno ga slave vec vekovima. A istorija je ucinila svoje tako da su Papa i Otomani prevarili i preverili mnogu nasu bracu. To je nasa nesreca. Mi ih se ne odricemo tako lako. To od njih zavisi. Danas se javlja jos jedan nevidljivi neprijatelj vara i preverava naivne i dobrocudne Srbe. On je mozda i najgori. Ko je taj, ne znamo, ali da nestajemo,da se topimo u sred Evrope, to je cinjenica.

Ovu strasnu klevetu Isidore Sekulic necu komentarisati samo da kazem da je greh i sramota tako neprovereno govoriti o jednoj od nasih najvecih spisateljica. Ona je bila um i do smrti je bila verna svojim korenima. To se uostalom vidi u njenim delima. Mozda je i lutala, kao i svaki veliki um sto luta prostranstvima duha, ali nije istina da je izgubila veru pred kraj zivota.

Vi ocekujete odgovore, a sami se niste potrudili da posteno odgovorite Inboxu i meni i makar malo argumentujete svoja saznanja o vakcinama. Culi ste i imali ste priliku da vidite sve kontraargumente koje nude naucnici sirom sveta, vase kolege koje se protive vakcinaciji, i nista strucno niste odgovorili.

Na primer...
- Dodje vas kolega i optuzi farmako mafiju, bez truncice milosti i bez dlake na jeziku, i kaze da oni prodaju preparate koji nemaju specifikaciju, nemaju tacno opisan hemijski sastav i da je to protivzakonito, i da je to sumnjivo.
- I vi sad kazete.... ja ne moram da znam hemijski sastav leka koji prepisujem.
- A onda kolega kaze, pa zasto onda na svim lekovima pise a samo na vakcinama ne pise.
- I vi njemu odgovorite...
- A onda dodje neki pacijent, koji debelo placa obojicu i kaze... cekaj malo, cekaj malo... ja cu biti sigurniji ako tu bude pisalo sta tacno moje dete treba da primi u telo... Ako debelo placam, hocu da znam sta sam to dobio, hocu RACUN! Hocu da mi se objasni SVE. Vise mi se svidja ovaj lekar koji trazi hemijski sastav nego ovaj koji ne trazi. Necu vise da placam ovog papagaja, njega cemo da otpustimo, a na njegovo mesto cemo da dovedemo nekoga koji sve ispituje i koji nema dlake na jeziku, i kojeg nije moguce podmititi! I smenicemo i onoga koji je takvog zaposlio, jer taj izgleda pojma nema kad bira ovakve kadrove. I kad se vec smenjuje i kad narod placa, onda cemo smeniti i ministra kojeg placamo da kontrolise ove sefove i da lovi korumpirane doktore, a on to ne radi. E zato cemo i njega da smenimo, pa da iskopamo nekog postenjacinu iz praistorije, sa leptir masnom, koji ce bez truncice milosti seci mafijaske duge prste.

Tako to ide doktore! Vas kolega argument, a vi kontru, pa kome opanci a kome obojci. Narod ce ionako sve pomlatiti ko mu se ne bude svidao, ako ga prethodno ovim vakcinama ne istrebite.
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

.

Post od Bee2 »

.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pojam moderne drzave, ovakve u kakvoj danas zivimo pojavio se u 18. veku! vi govorite o elemintima drzavnosti. ova problematika spada u domen sociologije, a ne istorije.
Odakle vam ta saznanja o "smrtnim gresima"?
u crkvenom kalendaru su popisani
kad se pokajete, kad se oporavite, onda mozete da postanete deo crkvene zajednice
"ne sudite - bice vam sudjeno".
svako moze da postane deo crkvene zajednice!
strasnu klevetu Isidore Sekulic
vi, dakle i u beletristici, vidite samo ono sto zelite, a ne i cinjenice! :D
da je to protivzakonito
vec smo apsolvirali da nije protivzakonito, i da su pacijenti zasticeni zakonskim mehanizmima
Narod ce ionako sve pomlatiti
????? ovako ne govori ni polu-pravoslavac, a ne podviznuti aktivni parohijan!!! treba li da vas podsecam na boziju zapovest ne ubij!
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

*pojam moderne drzave, ovakve u kakvoj danas zivimo pojavio se u 18. veku! vi govorite o elemintima drzavnosti. ova problematika spada u domen sociologije, a ne istorije.*

Ajooooj.

*u crkvenom kalendaru su popisani*

Ajoooj. Dobro je. Bar kalendar imate.

*"ne sudite - bice vam sudjeno".
svako moze da postane deo crkvene zajednice!*

A ne. Ne moze svako. Samo pokajani. U Crkvi ima mesta za sve, ali nisu svi u istom duhovnom uzrastu. Ne moze to svako da priusti. Ima i onih koji misle da su bezgresni.

*vi, dakle i u beletristici, vidite samo ono sto zelite, a ne i cinjenice! :D *

Pa nista lakse, nego da navedete neke izvore. I ja koji se time nisam mnogo bacio, odmah bi to proverio. Isto vazi i za vakcine. Mi vam posaljemo linkove, vi proverite i napisete kontraargumente na te optuzbe.

*????? ovako ne govori ni polu-pravoslavac, a ne podviznuti aktivni parohijan!!! treba li da vas podsecam na boziju zapovest ne ubij!*

Pa nisam rekao da ce vas narod ubiti, nedaj Boze, nego "pomlatiti". Nemojte da brinete! Ako budete dobri, nece vas niko dirati.

Ajde bre vise, vrati se na temu.
Gde ti je hemijski sastav vakcina?
Gde su izvestaji o stetnim posledicama?
Gde je ta famozna demokratska transparentnost i gradjanska kontrola u ovom slucaju?
Ko vlada srpskom farmaceutskom industrijom?
Ko drzi svetsku farmaceutsku industriju? Ime i prezime, biografija.
Da li je istina da se u vakcinama nalaze i neki otrovi, stabilizatori, aditivi, konzervansi...
Koliko traje takozvani imunitet?
Zasto neka deca dobijaju bolesti iako su vakcinisana?
Zasto neka deca umiru ubrzo posle perioda vakcinacije?
I tako dalje...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

Ako budete dobri, nece vas niko dirati.
u pravnoj drzavi svako moze da radi sta god hoce, ako to nije u suprotnosti sa zakonima!
a ko ste to "vi", koji ste pozvani da arbitrirate sta je dobro, sta je lose, sta je bogougodno i blagocestivo, a sta pogano i djavolje, sta je naucno a sta nenaucno ??
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

A da neko lepo ipak zaključa ovu temu, jer ne da više nema veze sa vakcinama i sa temama koje se ovog foruma tiču, nego je postala teren za propagandu par pojedinaca koje je evidentno baš briga za sve osim za njihove istomišljenike :roll:
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Slažem se. Admine, gde si?
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

ne slazem se da bi trebalo zakljucati i ovu temu.

ne sada kada smo pokazali ko su svi "strucnjaci", od one prve ruskinje preko pisca famoznog teksta o mmr vakcinama, do ovih poslednjih prodavaca vodica koje lece sve i osnivaca "inner circla" koji naplacuju uclanjenje u krug koji je u stvari krst.

sada kada se "strucnost" vise ne pominje, jer je ocigledno postalo jasno da tu o strucnosti nema ni govora, dosli smo do toga da procenjujemo ko je od nas blizi tvorcu, jer taj je valjda i u pravu i njegova ce biti poslednja...

ne bi trebalo ovo ni brisati ni zakljucati. i iz ovih tekstova moze se mnogo toga nauciti, a onda cemo nekada procenjivati ko je dosao, a ko otisao...

lep pozdrav
Zaključana tema