IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
zaboravio sam
Zaboravio sam da pitam dali se sme jesti puter(ne margarin),krem namaz(pavlaka).Sta se sme piti od sokova(kompot,prirodni iz blendera...),moze li se filter kafa sa sojinim mlekom u prahu bar jedna na dan.Od alkohola zar bas sve?(mada nisam zavisnik,ali po jednu casicu nekad u goste ili na proslavi....).I sta je sa zvakacim gumama.Ja sam prestao sa njim jer mislim da i oni imaju neku vezu sa kiselinom(ogladnis i to...).Koristim jedini bombone od eukaliptusa.Od voca dali se sme jabuka(ili samo pecena),banana(za narandze,mandarne,citrone vec znam da NE)?Hvala vam unapred!
- SilverShark
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm
LPR
Pa prvo ides na pregled da se vidi da li lokalni nalaz ukazuje na LPR...Obuhvata detaljan ORL pregled i endoskopiju grkljana. Nakon toga se zakazuje pH metrija ali se na to ceka (siguran sam da bi ti Dr Marianne izasla u susret da ne cekas posto nisi odavde).Rezultat je gotov ya par dana i ako se dokaze LPR uvodi se Th. Tada ides n kontrole u zavisnosti od dogovora sa Dr-ima antirefluxnog tima...
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni je ovo sada već treća nedelja kako bolujem i mislim da problemi koje imam sa želucem nisu od antibiotika nego je možda baš to što vi imate. Pa bih vas pitao:
1) Da li konstantno imate osećaj povraćanja? Ja u ležećem i polusedećem položaju nemam osećaj povraćanja ali kako krenem da ustajem i kada ustanem imam jak nagon da povratim ... toliko mi je dojadilo da sam poslednjih par puta odlučio da pustim i sve ispovraćam, ali ništa nisam povratio .. samo osetim kako mi se pod pritiskom šlajm u grlu preraspodelio i prestao da me muči ... osećaj je užasan.
Ja sam pre nego što sam počeo da osećam simptome krenuo da praksu pred zaposlenje u jednoj perspektivnoj firmi i užasno mi je što ne mogu da odem, jer kako malo duže hodam ili ne daj Bože vozim se autobusom osećaj povraćanja je nepodnošljiv ....
Inače, bio sam pre 2 dana kod otorinolaringologa ... ušao, čovek mi pogledao nozdrve i grlo, pipkao sinuse (inače, mene ne bole sinusi, ja samo pretpostavljam da lije iz sinusa) i došao do zaključka da je to akutni sinusitis ... Kako? Pojma nemam. A kada je čuo da sam primio 7 Jugocilina, rekao mi je da dodam još 5 i to će biti gotovo ... Kada sam mu rekao da ne osećam promenu ni posle 7 injekcija on je rekao da je za ozdravljenje potrebno vreme i u istoj rečenici sestri dao do znanja gde idu na ručak za vreme pauze ... slobodno mogu da kažem da nisam ni pregledan
1) Da li konstantno imate osećaj povraćanja? Ja u ležećem i polusedećem položaju nemam osećaj povraćanja ali kako krenem da ustajem i kada ustanem imam jak nagon da povratim ... toliko mi je dojadilo da sam poslednjih par puta odlučio da pustim i sve ispovraćam, ali ništa nisam povratio .. samo osetim kako mi se pod pritiskom šlajm u grlu preraspodelio i prestao da me muči ... osećaj je užasan.
Ja sam pre nego što sam počeo da osećam simptome krenuo da praksu pred zaposlenje u jednoj perspektivnoj firmi i užasno mi je što ne mogu da odem, jer kako malo duže hodam ili ne daj Bože vozim se autobusom osećaj povraćanja je nepodnošljiv ....
Inače, bio sam pre 2 dana kod otorinolaringologa ... ušao, čovek mi pogledao nozdrve i grlo, pipkao sinuse (inače, mene ne bole sinusi, ja samo pretpostavljam da lije iz sinusa) i došao do zaključka da je to akutni sinusitis ... Kako? Pojma nemam. A kada je čuo da sam primio 7 Jugocilina, rekao mi je da dodam još 5 i to će biti gotovo ... Kada sam mu rekao da ne osećam promenu ni posle 7 injekcija on je rekao da je za ozdravljenje potrebno vreme i u istoj rečenici sestri dao do znanja gde idu na ručak za vreme pauze ... slobodno mogu da kažem da nisam ni pregledan
Molim vas za pomoc.
Imam devijaciju nosa, ali i neke simptome koji se spominju ovde, pa sam se prilicno uplasio. Naime, povremeno danima kasljem (uglavnom kada se probudim i pred spavanje, ovih dana je to slucaj) i tada kao da iz pluca ili zeluca izbacujem neku zutozelenu sluz u grlo odakle moram prstima da je vadim. I kada ne kasljem, nos mi je prakticno zapusen tako da mi se sekret sliva u grlo. Prakticno mi nista ne izlazi kroz nos vec kao da sve sto treba da izadje kroz nos izlazi kroz usta. Ne mogu da disem normalno kroz nos, vec na usta. Generalno se dobro osecam, ali s vremena na vreme osecam tu knedlu koja nestane posle nekakvog nenormalnog podrigivanja.
Da li mislite da je devijacija nosa glavni razlog ovome? Imam 21 god inace. Ili je mozda nesto ozbiljnije u pitanju?
Imam devijaciju nosa, ali i neke simptome koji se spominju ovde, pa sam se prilicno uplasio. Naime, povremeno danima kasljem (uglavnom kada se probudim i pred spavanje, ovih dana je to slucaj) i tada kao da iz pluca ili zeluca izbacujem neku zutozelenu sluz u grlo odakle moram prstima da je vadim. I kada ne kasljem, nos mi je prakticno zapusen tako da mi se sekret sliva u grlo. Prakticno mi nista ne izlazi kroz nos vec kao da sve sto treba da izadje kroz nos izlazi kroz usta. Ne mogu da disem normalno kroz nos, vec na usta. Generalno se dobro osecam, ali s vremena na vreme osecam tu knedlu koja nestane posle nekakvog nenormalnog podrigivanja.
Da li mislite da je devijacija nosa glavni razlog ovome? Imam 21 god inace. Ili je mozda nesto ozbiljnije u pitanju?

odgovor
Marjane,puter je dozvoljen,pavlaka ne. Od sokova nista,smeju kompoti blago zasladjeni. Kafa ne,mleko ne. Alkohol ne. Zvake smes blage,decji Orbit i to da ne zvaces duze od 10 minuta,nikako s ukusom MENTOLA i slicno. Nemoj bombone od eukaliptusa,jako je to. Banana ne sme,a sto se tice jabuke u 80% slucajeva sme. Ova rigorozna dijeta traje samo dok traje terapija,a nakon toga moze sve,ali u malim kolicinama i retko,u principu ceo zivot ti ostaje HD rezim,ali smes ponekad casu vina,pljeskavicu,picu,burek,ali oprezno...
- SilverShark
- Aktivan član
LPR
Staaa?!?!Ne smem banane?!?! Pa ja sam bas jutros pojeo jednu... Ooo NE!!!Zabrljao sam!Ali valjda nece biti nista... @gorangard: mi nemamo mucninu...Manje-vise ne osecamo kad nastupa reflux...Mislim da kod tebe nije reflux tako da sacekaj neko vreme da vidis...
odgovor
Pa meni je bas zabranila banane. Mada proveri ti za svaki slucaj,zovi ih i pitaj,mozda je to samo meni zabranjeno,mada koliko se secam,rekla mi je da banane bas smetaju refluksu,a nekima cak i jabuke. Zovi i pitaj je,ja cesto zovem,postavis Brankici pitanje,ona zapise,pita doktorku i kasnije te nazove i da ti odgovor
- SilverShark
- Aktivan član
Lpr
@gorangard: Ja sam tek kasnije vadio krv,kad mi je Dr Marianne rekla. Nego idi na kkiniku samo na prvi pregled i tada ce ti doktorka reci da li uopste postoji mogucnost da imas reflux.
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Lpr
probao sam sad da zakažem pregled, jer mi je već dosta .. tri nedelje već ne mogu da se vratim na posao ... ali zakazuje se samo radnim danom.SilverShark napisao:@gorangard: Ja sam tek kasnije vadio krv,kad mi je Dr Marianne rekla. Nego idi na kkiniku samo na prvi pregled i tada ce ti doktorka reci da li uopste postoji mogucnost da imas reflux.
odgovor
E da Tauruse pijem i neke vitamine pored lekova za refluks plus posebna terapija za nos. Prvih par dana mi je bio haos,bukvalno sam provodio vreme razmisljajuci kad koji lek ide,znaci sat vremena pre obroka,20 minuta pre obroka,posle obroka i onda maltene vec dodje vreme da pocnem da pijem lekove pred naredni obrok:) Sad sam se navikao,nije mi vise problem,sad tacno znam kad koji ide,ne moram vise ni da gledam na papir.