IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

ma on ima akutnu upalu sinusa,10 dana lechenja i gotovo nema vishe..
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

Sta bi ja dao da su svi ovi problemi meni bili akutni i da su vec prosli...ali eto...lecenje ima da traje najmanje 4 meseca sa visokim dozama lekova... @pomoc: jel imas insuficijenciju kardije?jel ti se reflux javlja i nocu?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Ne znam ovo za kardiju,sta je to? Mislim da imam i nocu,provericu na papiru. A tebi je rekla da ce lecenje da ti traje 4 meseca,vidis meni nije htela da kaze koliko ce da traje,joj garant ce meni da traje 12 meseci,pa nije htela da mi kaze...
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Kardija je misic koji zatvara ulaz u zeludac...Ali ako imas i nocu verovatno imas insuficijenciju kardije...Meni nije rekla da be lebenje trajati 4 meseca vec kazem minimum 4 meseca.Meni je kiselost u grlu bila 1.2 i Dr M mi je rekla da je to isto kao da sam pio sonu kis.
dugodugo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 9:38 pm

Post od dugodugo »

Silvershark, tebi je ustanovljen kiseli refluks, je li tako? Od cega zavisi da li je kiseli, bazni ili kiselo-bazni?
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Da,meni je ustanovljen reflux... Pomoc,jel se sme jesti pasteta?Meni je iskreno od MUSLI-ja i PRASKE SUNKE DOSTA...Bas mi je tesko pridrzavati se ovog rezima ishrane.Tacno ne smem jesti ono sto najvise volim...Ali za sada jos mogu da podnesem...
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Ne znam za pastetu. Ne moras stalno musli,mozes korn fleks i ne moras stalno prasku sunku,mozes i pecenicu. I meni se cinilo u pocetku da ne moze puno stvari,ali mozes da kombinujes. Ja sam sad pravio meni makarone s sirom i jogurt,uzeo sam integralne rezance i uzeo sam mlad sir,taj je dozvoljen,ali sad kad budem isao ipak cu pitati da li je to dozvoljeno,jeste da su integralni,ali to moze tesko da padne.
marjan969
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 22, 2007 6:09 pm

eto i makedonca

Post od marjan969 »

Pratim vas vec oko 6 meseca (ustvari pratim temu Silverovu) u nadi da moji simptomi nisu i kao svi vasi, ALI eto crva i u Makedoniji!Sta da vam pisem kad ste sve rekli.Mozete da vi mene (od sad)pitate,dok cu jaodgovarati i pratiti vas u diskusijama i svakodnevnim dopisivanjima.Tajming mojeg problema je vec godinu dana i iskljucivo je povezan sa drzavnim zdravstv.ustanovama.Poceo sam od maticnog lekara,3-4 ORL-oga,(snimaka sinusa,alergotestova,briseva,sputuma,gastroskopije),pa pulmologa-alergologa(metropatski test astme).I uvek negativ samo crvenilo iza zdrela(sinusitis,nervoza,faringitis...)I ja pratio ovu temu i pokusavao (i jos uvek) sa dijetom za upalu na 12palacnom crevu da ukrotim i VEROVATNI Reflux(dvopek,cveklo,mladi kupus,bareni krompir i pirinac,pecenica,jogurt obezmascen......).ali nekad ide,nekad ne ide.I eto mene Makedonca kod vas.Za pocetak molio bih adresu od klinike doticne Dr.M (na PP),iako jos uvek neznam kako cu ja odavde da stignem do tamo :roll: Da vas ne davim vise.Bolje vi mene, pa mozda ce izaci ta sluz i kasljucanje iz grla jednom za svagda.POZDRAV IZ MK!
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Cao Marjane... Manje-vise smo svi imali slican put kao i ti... Od jednog do drugog lekara a to je stvarno frustrirajuce... Ja cu ti poslati adresu i sajt klinike aki sumnjam da je to dobra ideja iz razloga sto si mnogo daleko,mnogo bi te kostalo to cimanje i put,eventualno da se na neki period preselis u Srbiju... Inace,koje si godiste?
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

@pomoc: Ma jedem ja i pecenicu i suvo meso ali opet nije nesto...Svako jutro ustajem sa recenicom "Boze,sta cu ja danas da jedem" :-) A jel mogu da se jedu oni "bake rolls-salt"?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Kakvo suvo meso,od suhomesnatog sme samo pecenica i praska,ako mislis na dimljeni prsut ili sunku i nesto slicno-NE SME. E ne znam za bake-rolls,pitacu ih,ja za uzinu uzimam korn fleks,nasao sam neke dobre dijetalne kolacice,ima s raznim ukusima,nasao integralni petit,smes jedan rezanj dnevno CRNE cokolade posle rucka. Jedino se sad dvoumim oko ovih makaraona,da li sme to,sta ti mislis,pazi obicne ne bi sigurno smele,ali nasao sam integralne i ubacim mlad sir(to sme) i lepo jedem s jogurtom,a nekad umesto sira ubacim tunjevinu,moram to da proverim. E da supu smes samo s integralnim rezancima,to znas pretpostavljam. Ja za dorukac i veceru lako iskombinujem ili makarone,ili tost,ili pravim sendvic od integralnih kifli s puterom i praskom ili pecenicom. Mene najavise muci rucak,jer me smara vise bareno i iz vatrostalne.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Meni uopste nije problem slatko jer sam to potpuno izbacio,a veruj mi da na korn-fleksu,musliju,prasjoj sunki,pecenici,krompiru i bananama ne mogu da zivim.Tunjevina mi se zgadila i ne mogu vise da je gledam a kamoli da je jedem. Moracu ubaciti i pecurke u rernu... A jel moze oslic pecen u rerni,pilece belo?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Sve mozes da jedes pod uslovom da je u rerni prekriveno ili folijom ili iz vatrostalne posude,i belo i ribu,sve... Tauruse pitao sam za pastetu,u principu trebalo bi je izbegavati,a ako bas moras,moze na svakih 10 dana,pod uslovom da je bez konzervansa,rekla mi je i koju marku,ali zaboravio sam. Inace bio sam danas na kontroli,nastavljam s terapijom. Drugari,imam jednu tuznu vest za vas,mislim da ce Silvera to pogotovo da pogodi,HD REZIM OSTAJE ZA CEO ZIVOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! On se nikad ne ukida,s tim sto ce moci pomalo da se ubacuju zabranjene stvari,ali pomalo,vrlo male kolicine :( :( :( :( :(
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

To sam znao ali znam da ce moci da se jede i ono zabranjeno ali u mnogo manjim kolicinama i redje...Ali za sada se striktno moramo pridrzavati HD rezima...
marjan969
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 22, 2007 6:09 pm

Terapija

Post od marjan969 »

Ej ljudi a sta ste dobili od terapije(mislim na lekove) i koliko kosta sve to u klinici (mislim od pregleda do P-h metrije).Za koliko dana racunajuci i P-h metriju bi se mogla dobiti dijagnoza i terapija?Ili da se ja javim na kliniku pa da mi oni lepo objasne posto nisam odande?Silver-inace 69 to sam godiste,sluzio sam JNA 86/87 na Banjici,odmah pored VMA.Znam Beograd ali samo onakav kao tad i jos bio sam jednom 89 godine po polovnog Juga na Bubanj potok.I to je to.Jedino bi smestaj bio problem,a mozda i ne posto kako sam pitao rodjake iz Cuprije to je oko 100km od njih.!Inace sam na istoj vasoj HD dijeti koju stalno pominjete,jedino terapiju i toaletu neznam koju bih?(jeli svima vama ista,ili slicna)?
Odgovori