IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Pa tako sam i mislio.Ja sam bio na kontrolu u cetvrtak onaj refluxni index mi je kad sam dosao bio 23.5 a sada je 6 to je veliko poboljsanje,ali opet mi se pojavio onaj sekret u recesusu pa sam sada na nekoj drugoj terapiji i imam ponovo kotrolu za dve nedelje.. To je u principu veliko pobojsanje ali ja sam i sam rekao kada jedan dan ne bi uradio terapiju tj toaletu ko zna na shta bi to lichilo..Za mene rekli da ne znaju ni da li cu da idem na tu ph metriju tako da bem li ga..
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od gorangard »

A da li osećate poboljšanje od lekova koje pijete? I da li bi mogao neko ukratko da pojasni taj HD režim ishrane? ili možda da otvorimo posebnu temu za to??
marjan969
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 22, 2007 6:09 pm

terapija

Post od marjan969 »

Pomoc,taurus,silvere!mozete li mi poslati od kojih se lekova sastoji terapija i toaleta nosa?Ali molicu vas da mi napisete genericka imena jer kod nas u Makedoniji se u apotekama nalaze pod drugim imenima na pakovanjima.
I jos mi nije poznata ta vasa praska sunka?????Pitao sam u nekoliko marketa i nemaju to.Jedino koristim pecenicu.Hvala unapred!
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Toaleta nosa je ispiranje nosa fizioloskom rastvorom,znaci sipas u saku fizioloski rastvor,usmrkas u nos i onda izduvas jednu pa drugu nosnicu. Sto se tice terapije,ne vredi da ti govorim,jer je kod svakog drugacija,znaci kod svakog je oboljenje drugacije,shodno tome ide i terapija,a i nemoj sam na svoju ruku da uzimas lekove,to je opasno,mozes da pogorsas stanje,ne daj Boze mozes i trajno nesto da poremetis. Zato ili dodji u Bgd i javi se na kliniku ili idi u neku najjacu drzavnu kliniku u Skoplju,ispricaj za problem i vidi da li ti mogu pomoci,nemoj nista na svoju ruku. Praska sunka,pa to ti je barena sunka u onom omotu. Znaci izgleda kao obicna sunkarica,samo sto je kvalitetnija i ukusnija.
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Gorane,o hd rezimu smo vec pisali ovde,pogledaj unazad stranice i pronacies sve o hd rezimu,ako se ne snadjes reci,pa cu ti ja otkucati sta sme a sta ne sme. Mada koliko se secam,ja mislim da ti i nemas refluks tako da ne vidim zasto bi zapocinjao tu dijetu,dijeta se pocinje tek kad si 100% siguran da imas refluks.
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Silver,Tauruse,ova testenina je cudo mozes da napravis 100 jela,srecom sto to sme,pa je ovaj hd rezim olaksan. Kupite integralne testenine i onda kombinujte,mozete preko tunjevinu da sipate,mozete s mladim sirom,mozete da prelijete s jogurtom ili kiselim mlekom,a ako volite slatko,mozete s makom i blago zasladite s zutim secerom,kazem cudo je ova testenina,bas mi je olaksala...
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član

Re: odgovor

Post od gorangard »

pomoc napisao:Gorane,o hd rezimu smo vec pisali ovde,pogledaj unazad stranice i pronacies sve o hd rezimu,ako se ne snadjes reci,pa cu ti ja otkucati sta sme a sta ne sme. Mada koliko se secam,ja mislim da ti i nemas refluks tako da ne vidim zasto bi zapocinjao tu dijetu,dijeta se pocinje tek kad si 100% siguran da imas refluks.
I da imam i da nemam, konačno sam srećan što znam da će problemu doći kraj. :D

Ako su sinusi, a iskreno se nadam da jesu, doktorka mi je već najavila neki longacef koji bi trebalo da mi smiri ovo slivanje ...

A ako je to slivanje koje vi imate, meni će sigurno pomoći jer je Taurus imao slivanje kod kog mora da pljucka na 15 minuta, dok ja imam potrebu da pljunem jednom do dva puta dnevno ...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Marjane toaleta nosa je kao sto je pomoc rekao fizioloski rastvor,natrijum hlorid 0.9% ja mislim,ono sto ti daju kada dehidriras u bolnici..Uzmes spric i probusis rupicu sa strane na vrhu,LEPO I DETALJNO operes obe ruke,i onda sipas u dlan,i nosem povlacis tu vodu da preko nosa ode u grlo,i onda ispljunes,ja uradim tako u obe nozdrve i onda zatvoris jednu nozdrvu a drugu izduvas i obrnuto i taj proces uradis 3 puta,znaci tri puta po dva ispiranja u svaku nozdrvu,i posle dva ispiranja izduvas nos..Meni to pomaze dosta zato sto ja imam anomaliju u nosu koja se zove recesus,to mu dodje neka rupa i u tu rupu se talozhi taj sekret,i zato meni to mnogo pomaze,i NEMOJ NIKAKO DA UZIMAS LEKOVE NA SVOJU RUKU,kao sto je rekao Pomoc idi u bolnicu u Skoplju i reci da sumnjas da imas LPR,tj Laringo Phareagalni Reflux mislim da se tako zove,i onda ce oni da ti rade testove,siguran sam da to ima u Skoplju.. Puno srece
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Gorangard pa ako treba da pljunes jednom ili dva puta zasto se zalis? U cemu je tu problem? Zamisli moj zivot kada sam to trebao da pljujem 60 puta na dan..
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član

Post od gorangard »

Taurus_sd napisao:Gorangard pa ako treba da pljunes jednom ili dva puta zasto se zalis? U cemu je tu problem? Zamisli moj zivot kada sam to trebao da pljujem 60 puta na dan..
Zato što je meni toliko gust šlajm da ja ne mogu da ga pljunem ali i gust da ne mogu da ga progutam pa mi stvara povraćanje ... dakle gust skoro kao žvaka ... ali ako je vama gust ali ipak možete da pljunete, verovatno nije isto poreklo ... U svakom slučaju, divim ti se što si izdržao sve te godine sa tim silnim pljuvanjem .. ja bih poludeo definitivno
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

@gorangard: ja sam isto imao uzasno gust sekret,bas ko zvaka koji mi se lepio svuda i pravio mostice sluzi...Ja zapravo i nisam mogao pljunuti pa sam se trudio da gutam sto je bilo moguce samo kad se nakupi pa onda progutam ili sve ode u grkljan pa kasljem (narocito posle jela)... @Taurus: kako znas refluxni index kad nisi radio pH metriju? Meni je 25 ...
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član

Re: LPR

Post od gorangard »

SilverShark napisao:@gorangard: ja sam isto imao uzasno gust sekret,bas ko zvaka koji mi se lepio svuda i pravio mostice sluzi...Ja zapravo i nisam mogao pljunuti pa sam se trudio da gutam sto je bilo moguce samo kad se nakupi pa onda progutam ili sve ode u grkljan pa kasljem (narocito posle jela)...
I kako si ga razbistrio?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Silver Shark pa to je onaj formular sto zaokruzujes od 0 do 5 pa se to broji i koliko ispadne..Meni to kad sam dosao bilo 23.5 a sada mi je 6 i to je valjda veliko poboljsanje,ali opet da mi nije toalete pitanje je koliki bi bio..
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

@gorangard: razredio sam toaletom nosa,sprejevima za nos i sada lekovima... @Taurus: nisam znao da je to za taj index...I hoces li raditi pH metriju?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Silver pa ja sam hteo ali Doktorka M. je rekla da mozda nece biti potrebno,ne znam ni sam veruj mi..
Odgovori