IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
pa ja za sada nisam izgubio nishta na tezhini vodim rachuna o tome i za sada uspevam da odrzhim ali jedini problem je to shto sam ja visok 186 a imam nekih 77 kg a zhelim da imam barem 10 kila vishe nego shto sad imam.. Mishitjna masa MOZHE DA SE DOBIJE,chak shta vishe ima sve predizpozicije jer se je u tome najvazhnija ishrana a ja se hranim samo ugljenim hidratima i proteinima znachi bolja ishrana ne postoji ako krenesh ovo da radish,ali jedem 5 puta na dan,i bash razmisljam o tome.. Shto se tiche bilderskih preparata kako ih ti zovesh
Ja sam kupio evo danas mi je stigao,whey izolat,visokoporecentni protein iz surutke,0%masti,0 % secera,neka specijalna tehnologija spremanja.. 25 grama toga pomeshash sa 2.5 dl vode promeshash i poijesh,to je supliment u ishrani,po meni to bi smelo da se pije,mislim ja sam ga kupio i sigurno da tju ga piti jer je koshtao 5100 dinara,a i to mi je jedini nachin da nabacim kilazhu jer je imam manjak,posebno shto se tiche body buildinga,a shto se onih stvari tiche tipa creatin sa dextrozom,oni glutamini weight gaineri,anabolichki steroidi,i oni hormonski preparati sa puno hemkalije to sam poprilichno siguran da ne sme,a ne bi ti ni preporuchio.. Ovaj protein izolat je neshto najchistije..mislim ja tu dodatnu kilazhu moram da nabacim a ovo je jedini nachin,uz vezhbanje kako mi se formairaju mishitji da ta masa direktno ide u njima,i tak..

a shto se tiche onoga sve je pod kontolom.. pa otprilike,mislim nisam izlechen 100 %,ali kako je bilo ovo je RAJ,prodje i po 5,6 sati da ne pljunem nijednom,chak skroz zaboravim na to,a pre sam pljuvao na 15 20 minuta,pa ti vidi koja je to razlika
nisam nikakve lekove pio,znachi samo toaleta i ovaj rezhim ishrane 

Stvarno mi je drago zbog tebe i svih prisutnih na ovoj temi koji su u procesu lecenja. Mogu samo da zamislim kakvo je to olaksanje posle tolike agonije. Ne znam kako ti i nasi saborci na ovoj temi dozivljavate svoju bolest, ali ja nekako stalno mislim da je to neka moja kazna zbog krajnje neskromnog i megalomanskog razmisljanja i cudnog shvatanja zivota. Pa je verovatno tada usledio odgovor za ciscenje uma. Odgovor koji glasi da se najvece vrednosti upravo dobijaju samim nasim rodjenjem i da su najbitnije stvari uvek besplatne, a da ih mi zaobilazimo zarad glupih materijalnih stvari. Naravno da je novac bitan faktor, ali ne sme biti prvi prioritet. Zdravlje donosi srecu i ljubav, a nikako novac. To potvrdjuje i ovaj nas problem. Sta bi nam vredeo ogroman novac ako nismo sposobni da ga kvalitetno potrosimo.
- SilverShark
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm
LPR
Ma nije ovo tako strasno... Juce sam pricao sa Dr M i ovakav rigorozan rezim je samo u pocetku a kasnije se malo opusti.Neke stvari nikada neces smeti (sumece tablete,gazirano,masno) ali OK. Drago mi je sto moze malo mladog sira, kasnije ce moci i mleko,verovatno i mlecni proizvodi (nisam siguran)... Mogu sitno rendane salate, a razni prelivi,paradajz,kecap za sada ne moze... Sto se tice hleba,najbolji e onaj tost hleb a od zitarica je musli 'Dr Oetker'... Dugodugo:Ja sam poceo da se lecim u drzavnoj ali sam dobio pogresnu terapiju koja nista nije pomogla.Posle mi je Dr Marianne da to uoprte nije terapija za reflux... Nego,gde se ti lecis?U kom gradu?
DugoDugo i ja sam se jedno vreme opteretjivao da mi je ovo neka kazna,jer mi je sve u zhivotu bilo hm skoro pa savrsheno i smatrao sam da je ovo kazna zbog toga na tu foru,ali evo sada kretjem da razmisljam da je to neka vrsta znaka od Boga,na foru prestao sam da pushim a samim tim mnoge bolesti sam sprechio,prestao loshe da se hranim A VERUJTE MI KAKO SAM SE JA HRANIO,na foru pojedem sam celu pizzu u 2 posle ponotji i posle nje milka chokoladu i legnem da spavam,ili pa pojedem 8 sarmi i 3 parceta torti,posle toga za popushim par cigareta i legnem da spavam i tako dalje.. Znachi sada mi je ishrana pa ne mozhe bolje od ovoga to su mi rekli nutricionisti,ovo je ishrana za jachanje tela,a ja sa fizichkim izgledom svog tela nikada nisam bio zadovoljan ali evo sada sam krenuo i u teretanu i bash sam se nalozhio,i uz ovakvu ishranu siguran sam da tju kvalitetno da ga izdefinishem,samo mi treba josh jedno 10 kg mase,mishitjne naravno,tu na scenu nastupaju proteini..I mogu da kazhem da sam presretjan i uzhivam u zhivotu svakog trena znachi sada mi STVARNO nishta nije bitno,ja probleme nemam,mislim ne obratjam paznju na njih,jednostavno shto kazhe moj komshija: "DRANG NE JEBEM ZHIVU SILU" hehe.. Samo se nadam da tju dugo motji da uzhivam u ovom osetjaju,tj da netje nishta da mi se desi..pu pu (pomeram se s'mesta)
odgovor
Dugodugo,naravno da HD rezim nece trajati ceo zivot,da traje ceo zivot to bi vec bila kazna:). Na kraju lecenja bice normalna ishrana,s tim sto ces neke stvari morati da izbegavas,ali to ne znaci da neces smeti ponekad da ih uzmes,niko ne moze bas za ceo zivot da ti nesto zabrani,ali moraces da vodis racuna,takodje dobices neke lekove koje ces nositi s sobom,pa ako moras na kasnu veceru s prijateljima popijes to i miran si. Ali neke stvari sigurno neces moci,npr.da pojedes burek ili picu u ponoc i onda da legnes da spavas,to bi bila katastrofa,ali preko dana mislim da ces moci. Hm i ja sam dugo razmisljao zasto se ovo bas meni desava,kako,zbog cega,mada ko zna zasto je ovo dobro,ko zna sta bi mi se desilo da me ova bolest nije malo usporila u zivotu,pre par godina sam bas poceo brzo da zivim,pa jos kad sam polozio vozacki to su bile lude voznje po celu noc,pa trke po gradu,svacega je tu bilo... Dugodugo reci nesto malo o sebi,da li si zavrsio fax,da li si zaposlen,iz kog grada si(ne moras licne podatke,cisto orjentaciono,ni ja ne volim da se predstavljam). Reci nesto malo vise o svojim simptomima,da li imas zapusen nos,koliko ti se sliva,da li se i tebi sliva bela pena,rekao si da imas alergiju,da li su i tebi mislili da ti je slivanje od alergije kao i meni. Ja imam i alergiju inace i pijem vakcinu protiv alergije. Poz
Ja sam iz Kraljeva gde se inace i lecim. Prvo sam odlazio kod drzavnih lekara, pa sam posle presao kod privatnih. Sto se tice mojih simptoma, slivanje sekreta je iskljucivo u grlo, tako da su nosnice suve, ali je u toku spavanja uvek jedna zapusena. Sekret je u toku dana redak i belicaste je boje, dok se ujutru nakon spavanja skupi u grlu i onda je dosta gusci i ima tamno zelenu boju. Mislim da slivanje nije od alergije, iako su doktori ubedjeni da je to glavni uzrok. Te vakcine mi nisu pomogle i onda se vracam na pocetak, s tim sto sam uspeo da za 30-40% smanjim slivanje sekreta samo tako sto svako vece uredno cistim jezik. Posto sam u ranijem postu pomenuo da imam kandidu, nije iskljuceno da upravo ona izaziva slivanje. Jedino sto mi je sumnjivo je to da mi pre 5 godina kada sam dobio ovaj problem, nisu ustanovili kandidu.
Sto se tice faxa, pri kraju sam. Voleo bih da zajedno sa zavrsenim faksom zavrsim i sa ovom bolescu.
Sto se tice faxa, pri kraju sam. Voleo bih da zajedno sa zavrsenim faksom zavrsim i sa ovom bolescu.
odgovor
Ti imas skoro preslikane moje simptome. Ja takodje imam alergiju,takodje slivanje,takodje mi se nos zapusi kad legnem da spavam i to jedna strani,ona na kojoj lezim. Meni su takodje otrkrili kandidu,a ona se skoro uvek javlja kad postoji refluks. Kandida ne treba da te birne,ona se izleci za par nedelje i tesko da ti ona stvara slivanje,mozda da ga pojacava,ali ona nije uzorcnik sekreta. Da li si primetio da ti se slivanje pojacava kad pojedes nesto,ja sam primetio da meni jako smetaju crno vino,luk,sir,cokolade,pica,burek...
- SilverShark
- Aktivan član
LPR
@Taurus: stvarno ne znam sta da ti kazem u vezi proteina.Mogu oni biti 100% prirodni ali ako se tesko vare ili ako pojacavaju kiselinu,onda definitivno nije dobro... @dugodugo: i ja imam problem sa slivanjem i pasivnom mobilizacijom sekreta u grkljan ali mi se to dqasticno smanjilo od kako sam izbacio gazirano,kiselo i od slatkisa puding i cokoladu... @pomoc: ajd mi napisi preko pp sta imas od terapije da uporedimo...
Hajde ako nemate nista protiv da malo rezimiramo stvari.
@ silvershark: Koliko sam razumeo tvoje stanje je poprilicno popravljeno od kada se lecis kod Dr M. Pridrzavas se hd rezima ishrane i slivanje je svedeno na minimum, a i onaj neprijatan osecaj pri gutanju je nestao. Sada se osecas dosta bolje. Jesam li dobro ukapirao tvoje stanje?
@ taurus: Pomenuo si da je tvoje sadasnje stanje raj u odnosu na predjasnje i da sada imas mnogo manjih problema sa sekretom. Takodje se pridrzavas hd rezima i osecas se zdravije. Da li primecujes da ti se stanje poboljsava iz dana u dan? Za koji period vremena pretpostavljas da ces u potpunosti biti zdrav?
@ pomoc: Tvoji simptomi su ekvivalentni mojim. Takodje si posetio Dr M (kao i taurus i silvershark) i uveo hd rezim. Da li su ti prepisani neki lekovi za refluks? Ako jesu, koliko vremena treba da ih koristis?
@ silvershark: Koliko sam razumeo tvoje stanje je poprilicno popravljeno od kada se lecis kod Dr M. Pridrzavas se hd rezima ishrane i slivanje je svedeno na minimum, a i onaj neprijatan osecaj pri gutanju je nestao. Sada se osecas dosta bolje. Jesam li dobro ukapirao tvoje stanje?
@ taurus: Pomenuo si da je tvoje sadasnje stanje raj u odnosu na predjasnje i da sada imas mnogo manjih problema sa sekretom. Takodje se pridrzavas hd rezima i osecas se zdravije. Da li primecujes da ti se stanje poboljsava iz dana u dan? Za koji period vremena pretpostavljas da ces u potpunosti biti zdrav?
@ pomoc: Tvoji simptomi su ekvivalentni mojim. Takodje si posetio Dr M (kao i taurus i silvershark) i uveo hd rezim. Da li su ti prepisani neki lekovi za refluks? Ako jesu, koliko vremena treba da ih koristis?
- SilverShark
- Aktivan član
LPR
Ne,ne...Meni poboljsanje i nije drasticno jer sam sa terapijom i punim HD rezimom poceo danas.Sekret se i dalje sliva ali sam posebno primetio da mi neka hrana (hladan i sladak sok) vise smeta i izaziva nastanak gustog sekreta koji mi se lepi svuda po ustima i zdrelu pa sam je izbacio. Disanje na nos mi je znacajno poboljsano...
odgovor
Da,bolje mi je hvala Bogu od kako sam uveo hd rezim i od kad pijem lekove. Pa koliko sam ja razumeo lecenje traje minimum 3 meseca,nekad mora i 6,a ako je bas komplikovano traje 9 i vise meseci,sve je individualno i zavisi od slucaja do slucaja. Ja recimo imam kiselo-bazni refluks,a taj je najtezi za lecenje,nit je kiseo,nit je bazni,nego je mesovit,nit je vino nit je voda
Da bi utvrdio da li imas refluks mozes i kod tebe u Kraljevu da odes na gastroskopiju-gutanje sonde i da proveris,samo moras kod nekog bas strucnog gastroenterologa i odmah mu reci da sumnjas na refluks i nek to dobro proveri,a ako imas refluks preporucio bih ti da dodjes na ovu nasu kliniku,posto bi posle radio ph metriju,a aparat za to merenje postoje samo 2 na Balkanu,jedan ima doktorka M,ne znam gde je drugi.
Ja sam ranije mislio da imam problem s sinusima,pa sam sumnjao da mi je slivanje od alergije,pa sam cak i vakcinu poceo da pijem i tek pre 2 meseca sam otkrio da je ipak slivanje uzrokovano refluksom.