IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dugodugo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 9:38 pm

Post od dugodugo »

@ silvershark: Meni su konstatovali hronicni sinuzitis, alergiju na prasinu ili grinje(verovatno netacno) i kandidu. Za kandidu sam siguran da je imam tako da je lecim zadnje 3 nedelje Nistatin kapima. Da li je moguce da je kandida uzrocnik slivanja sekreta niz zdrelo? Ni sam ne znam, mada je Dr M na svom sajtu lepo obrazlozila da 90% ljudi koji boluju od kandide verovatno boluju i od refluksa zeluca. Ako sam ja 1 u tih 10 onda treba da bijem nogom u ass, ali ne verujem da sam te srece.
Inace, imam 23 godine i mogu slobodno da kazem da me ova bolest nije poremetila u skolovanju kao taurusa. Mislim da sam se dobro borio sa ovim problemom razvijajuci razne metode i tehnike u prikrivanju neprijatnog zadaha i izbacivanja sekreta. Cak sam uspeo da govorim dovoljno glasno a da pri tome ne "bacam" smrad daleko. Zaista sam ponosan na tu tehniku koja me ne sprecava da pricam sa nekim 1 na 1 na relativno kratkoj udaljenosti. Medjutim, sa devojkama je druga prica. Tu sam spao na niske grane. Uspostavljao sam kontakt samo sa ekstremno glupim devojkama, sumnjivijeg morala i to kad su mortus pijane, pa nakon toga i ako primete moju tajnu mogu da se glatko napravim lud i obrnem stvari u svoju korist: "Al' je onoj konduri smrduckalo iz usta..." Ali sve to na kraju vodi psihickih kriza i jakog pada samopouzdanja. Osecaj manje vrednosti je strasno opasan, posebno ako imate velike ambicije.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

pa mene nije u skolovanju :) ja se ne shkolujem :) pomeshao si me :) imao sam i ja extra taktike nemoj da brinesh,chak i sa curama ali to je bilo na fazon sat vremena 2 sata,ono kratko vidjenje i to gde imam kontrolu nad situacijom.. uh kad se setim tog horora :o koliko mi je sada lakshe ah.. hvala puno i Bogu i doktorki M. i hemofarmu shto pravi fizioloshki :) a meni su dijagnostikovali vazomotorni rinitis,pa hronicni vazomotorni rinitis pa sinuzitis vasomotoria i tako dalje..dve godine me lechili na istu foru i svaki put ni malo efekta.. uzas.. da Silver nije postavio ovaj topic ja bi i dalje bio u agoniji.. Silver hteo ili ne uticao si na mnogo zhivota u najboljem smislu,ja sam ti zahvalan zbog toga i to mnogo.. To da znash :)
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Ovaj dugodugo je veoma slican meni
dugodugo
Novi član
Novi član

Post od dugodugo »

Tauruse ucinilo mi se da sam ne nekom tvom postu procitao da si imao problema sa sekretom na predavanjima, ali sam mozda pogresio. Verovatno sam pretrcao taj post jer je opsirna tema. Nisam mislio nista negativno.
dugodugo
Novi član
Novi član

Post od dugodugo »

@ pomoc: Slazem se sa tvojom konstatacijom. I meni se cini da smo najslicniji sa simptomima.
dugodugo
Novi član
Novi član

Post od dugodugo »

@ pomoc: Koliko vec traje tvoje lecenje kod Dr. M? Da li ces morati taj novi nacin ishrane da primenjujes do kraja zivota?
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

Lpr

Post od SilverShark »

E ljudi,ja se sad vratio sa klinike.Zavrsio sam gastroskopiju i moram reci da je Dr Marianne kao i cela ekipa bili sjajni!Dr M mi je kako ja to kazem "cuvala strah" tako da je sve super proslo.Zaista su kao tim sjajni... Na kraju sam se sa Dr M i Dr G ispricao u vezi medicinskog fakulteta :) Dugodugo: jesi li zvao MKM?
dugodugo
Novi član
Novi član

Post od dugodugo »

Nisam. U ponedeljak idem na poslednju kontrolu kod mojih lekara i ako me i dalje budu j..... kao lud zbunjenog, ne preostaje mi nista drugo nego da pozovem Dr. M.
p.s. Ovo Dr. M. dobro zvuci, kao neki tajni agent...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

dugodugo pa pomoc je imao problema sa predavanjima :)
dugodugo
Novi član
Novi član

Post od dugodugo »

@ taurus_sd: Onda je moja greska. Izvini u svakom slucaju.
dugodugo
Novi član
Novi član

Post od dugodugo »

Silvere, za tebe isto pitanje kao i za pomoc. Da li ces morati dozivotno da se pridrzavas novom nacinu ishrane?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

dugo dugo ma opusti se :) i da HD rezim ishrane je do kraja zhivota sa tim shto tjesh naravno motji da jedesh i one zabranjene hrane,tj neke od njih ali u maloj meri i ono retko kad,i te fore ali pre toga morash da pripremish zeludac lekovima,i ono ako se izlechish i krenesh da se ne pridrzhavash rezhima ishrana simptomi se vrate i onda idemo nova tura nova garnitura..
dugodugo
Novi član
Novi član

Post od dugodugo »

Zao mi je sto to cujem. Do duse, dobro je iz jednog razloga, nikada necemo biti jagnjeca brigada, ali tesko je odreci se pice, bureka, peciva ili uopste te brze hrane na koju sam navikao. Narocito ako ste u nekom poslu i jedete s nogu.
Inace, Tauruse kako ti prezivljavas svoje lecenje?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Eh druzhe moj ja ne pamtim kada sam poslednji put bio ovako sretjan, i veruj mi nakakvi bureci pomfriti ili sokovi mi ne padaju na pamet,samo mi je bitno da mi je dobro.. A krenuo sam u teretanu u cetvrtak i shvatio sam da je ovo najbolja mogutja ishrana,prepuna ugljenim hidratima i proteinima,bez prostih secera,masne hrane i tako dalje i ovo mi je leglo kao kec na 11.. od krajnje nezdravog (cigare alkohol prejedanje izostanak aktivnosti i tako dalje) do krajnje sdravog zhivota, i evo osetjam se PRESRETJNO,i uopshte me ne brine to shto ne mogu da jedem burek,skroz mi nebitno..Mozesh ti da jedesh piletinu,ribu,crveno meso,suhomesnato,razne biljke,nije sve tako crno.. na kraju hrana treba da se jede da bi prezhiveo a ne da zhivish da bi jeo..
dugodugo
Novi član
Novi član

Post od dugodugo »

Znaci sad je sve pod kontrolom. A jesi li sta izgubio na telesnoj tezini i da li na toj hd ishrani uopste moze da se nabaci dobra misicna masa? Smeju li se koristiti bilderski preparati?
Odgovori