IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

E evo i mene.Nisam se ovih dana javljao posto imam kolokvijum iz anatomije pa glavu nisam dizao sa knjige zadnjih dana. Dr Marianne me nije zvala,nemam pojma zbog cega... Nadam se da je broj koji imaju na klinici tacan,posto sam nedavno menjao ali sam i i dao novi broj.Ako mi se ne jave ovih dana nazvacu ja njih... Pomoc,hvala na jelovniku...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Pomoc a da li smeju da se jedu votjke poput jabuke? i shta je sa dzemovima? Jel mozhe sendvich sa dzemom od jabuke,dzemom od sljive,kajsije? Silver da li ti se javila doktorka M?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Ne znam za dzemove,mada ja mislim da ne bi smelo,jer imaju secera u sebi. Jabuke smes,samo nemoj one preterano kisele. Smes i kompote.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

E pozdrav ljudi... Ja sam u petak shvatio da su na klinici izgleda zagubili moj broj koji sam im dao pa poziv nisam primio.Nazvacu ih sutra pa da zakazem za 28. ako imaju slobodno... Inace kako ste vi? Ja sam jedva preziveo proteklu nedelju...3 kolokvijuma u 5 dana bas je bilo gusto...Ali je sve proslo kako treba... :-)
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

E ljudi danas sam se cuo sa Dr Marianne... Dokazan mi je laryngopharyngeal reflux... U pon idem kod doktorice za gastroskopiju i terapiju...Kako ste vi? Pomoc,jel ima poboljsanja?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Pa jeste mi bolje,slivanje je bas dosta smanjeno,ali nije nestalo,tim napretkom sam zadovoljan. Sto se tice nosa,tu je djene-djene,moze i bolje
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Gastroskopija? shta beshe to? zashto to radish? objasnite malo? ja ne znam ni da li tju trebati da radim tu ph metriju. Ja sam siguran da imam to,znachi sve mi super dok pratim rezhim ishrane po 6 sati prodje da ne pljunem ni jednom ono,i onda uzmem jednu bananu i eto ga odma pochinje,i onda ne vidim zashto bih morao to da radim kad sam siguran da imam to,ali na kraju tje doktorka da kazhe zadnju rech.. Inache meni je mnogo bolje stanje ono na pochetku shto smo zaokruzhivali od nula do 5 sada mi je sve na nuli jedino to slivanje mogu da okarakterishem sa 1 do max 2,i tako :) samo ne znam da li sam izlechio onu glupu stafilokoku bash je izdrzljiva,i ne znam kada tju ja da krenem da pijem te lekove za zeludac,mislim ova ishrana pomazhe mnogo ali ako mozhe i bolje od ovoga DAJ DAJ DAJ :)
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Tauruse,dzaba ti...Moraces raditi pH metriju hteo ti to ili ne... Nije fazon samo da ustanovi da li imas reflux (meni je odma na pocetku rekla da je gotovo sigurna da imam reflux ali je bila neophodna pH metrija zbog detalja) vec iz tih podataka vidi koji tip refluxa imas, u koje vreme se najcesce javlja, na dalje pH vrednost, koje ti radnje smetaju i od toga doktorka pravi analizu... A gastroskopija je ona sonda o kojoj je pomoc pricao...Gastroskopija se uvek MORA raditi kada postoje problemi sa zelucem...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

E ako je tako onda tju da ih zovem sutra i da popricham sa doktorkom ako moram da radim ph metriju onda da zakazhem za 7 feb kad vetj idem na kontrolu da se ne cimam 15 puta da idem..
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Ja u utorak idem na gastroskopiju... Uopste mi se ne ide, ali sta cu... Kako kazu "progutaj zabu pa nastavi"... Valjda cu izdrzati nekao tih 5 min dok traje... Inace, bas sam svrljao po stranim forumima i neko je napisao da Britney Spears ima LPR (!!!) ali da nije prestala da pusi, ne hrani se pravilno pa zato sapuce... Kao dokaz da se "nesto" promenilo u njenom glasu od 2000. stavili su na YouTube klip evolucije Britney-inog glasa...
Ako slucajno neko hoce da pogleda, link je dole

http://www.youtube.com/watch?v=ZyXXlvJZhW8

Ja sam se zacudio kako je dobro pevala... Mada, mozda i nema reflux, ko zna... Mozda je to neko i lupio...
Nego, da se manem ja Britney Spears, kako ste vi? Pomoc, kad ides na pregled? Jesi li vec bio?
Tauruse, jesi li zakazao pH metriju?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

SIlver pa ja ih zvao da zakazhem,i sestra B. rekla kao sada tju da pitam doktorku i ja zovem posle 4 sata i ona kazhe u guzhvi smo javitjemo vam i ja rekoh ok.. sad neam pojma shta tje bude..a shto mrzim da idem u taj jbni beograd uf :x blaaaaaa :o :o :o
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Pa nazovi ih ponovo... Verovatno su u guzvi, pa ne stizu da te pozovu... Meni se dogodilo da su zagubili moj broj a ja cekao celu nedelju da me pozovu...cekao, i cekao... bilo mi bzvz da ih gnjavim i opsedam pa cekao... Kad je proslo nedelju dana ja se uhvatio za telefon i nazvao njih i tako saznao da su i oni mene pokusavali dobiti ali na pogresnom broju...
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Ja sam radio gastroskopiju i to na zivo,nisu mi dali nikakvu anesteziju,cak mi nisu ni sprejem poprskali grlo. Odvratno je,imas teranje da povracas a ne mozes,znaci odvratno,srecom ne traje dugo. Inace,sam dobro,slivanja vrlo malo ima,zapusenost nosa-onako.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Jao, i meni ce biti isto... Ali sta da radim... Izdrzacu... :)
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

a ja zatucan nishta nisam uradio :o pomotj a jel mogu da se jedu sarme sa telecim mesom to je samo teletina i pirinac,jel sme kokice da se jedu,barene piletje virsle,kuvani pasulj bez zaprshke znachi samo onako skuvan beo i tak dalje? :)
Odgovori