IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Idi na stranu 21 ove teme i videtjesh post Klinke Mkm i tu je direktan link njihovog sajta a na njemu pishe njihov nihov telefon adresa kako stitji i tako dalje
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Ja se upravo vratio sa pregleda. I dalje imam onu stafilokoku i josh 2 nedelje idem pod terapijom,a pregled za mesec dana. Ostalo sve ide nabolje,uopshteno stanje se mnogo popravilo,sve se polako vratja na normalno,meni je mnogo bolje,skoro pa normalno,ima i dalje malo slivanja ali to chim krene ja odradim toaletu i miran sam posle satima,tako da sve u svemu SUPER :) Pomoc kako tebi ide? Silver? Goran? jel ima nekih promena neshto ?
goranpo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 1:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranpo »

Hej, cao! Hvala sto pre svega brines za nas. Drago mi je da ti je bolje. Meni sve po starom - slivanju nikad kraja, jos mi svakog jutra krvari nos iz desne nozdrve. Tu stafilokoku sam ja vukao mesecima, da ne kazem godinama. Ne znam koliko sam samo i to najjacih antibiotika popio, cak sam i injekcije primao... To je nezgodno- tesko antibiotik dopire do paranazalnih supljina. Ne znam sta da radim, jako mi je osetljiva sluzokoza nosa - fizioloski mi jos vise nadrazi sluzokozu. pozz
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Gorane pa mozhda josh uvek imash te stafilokoke i otud to krvavljenje svakog jutra,a ja to lechim onim mastimaa ne antibioticima,tj ima antibiotika u tim mastima i to se lepo utrlja u nos prvo jedna pa druga i legnesh da spavash i to odradi svoje tokom notji,a stvarno ne razumem kako mozhe fizioloshki rastvor da ti iritira sluznicu kad je to neshto shto mi imamo u organizmu,neshto najprirodnije i plus sterilno,to me bash chudi :o
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Gorane,a sta mislis o tome da dodjes kod nase doktorke na pregled? Mislim,necu da reklamiram kliniku,ali ako si sve probao i ne vredi,mislim da ne bi mnogo izgubio i da ovde probas. Poz
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Pomoc a nisi mi odg kako napredujesh?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Pa slivanje nije nestalo,ali se dosta smanjilo,znaci smanjilo se za jedno 70%,pre samo preko 10 puta na dan morao da pljunem,a sad pljujem oko 2 puta na dan,a sto se tice zapusenosti nosa,bolje mi je za 50%. Jedino me muci ova dijeta,znaci ne smem da pijem nista sem vode,to bas ubija i bez slatkog i bez rostilja,znaci bas je tesko,ali sta cu.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

i chekaj ti si se onoliko tripovao jer si to pljuvao 10 puta na dan? pa ti si lud.. ja sam to 20 puta pljunuo do podneva,a dnevno sam imao 50 60 puta ako ne i vishe.. a ti 10 au.. strashno.. pa ako imash to dva puta dnevno mislim ti si izlechen skroz josh je sad zima tako da mnogo ljudi pljunu i vishe od dva puta zbog te hladnotje.. chestitam .. a ovo za dijetu prichaj mi o tome :) ja samo ne znam da li tju smeti da pijem proteine poshto vezhbam kutji vetj skoro mesec ipo dana,a on prvof februara kretjem u teretanu,5 puta nedeljeno,a znam da pishe da ti proteini treba da se piju ujutru,posle treninga i neposredno pre spavanja,a u ovom dijetetskom rezhimu pishe da ne sme nishta da se pije ni jede 3 sata pre spavanja pa me to malo buni..
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Pa pazi mogao sam i ja da pljunem po 50 puta,ali to bi bilo na sitno,znaci tek na vrh jezika,ali ako racunamo ono pljuvanje bas puna usta onda oko 10 puta. E citao sam da volis da jedes barena jaja,nemoj vise od 2 nedeljno,a ako bas imas potrebu da jedes vise od 2 nedeljno,onda jedi samo belance,bez zumanceta.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

to sam ukapirao i sam :) a reci mi ako ti nije teshko koje sve ti obroke pravish,shta jedesh? ja brate neam pojma vishe shta smem a shta ne smem da jedem.. Doktorka M. bolje da nam da spisak preporuchenih jela,umesto shto daje spisak shta ne sme..
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Pa za dorucak i veceru uzimam pecenicu,prasku,to sme od suhomesnatog,od namaza sme samo puter,uzimam tunjevine,sardine ne sme,znaci samo tunjevine,pecem tost i pijem jogurt ili kiselo mleko,pavlaka i slatko mleko su zabranjeni. Ponekad uzmem korn fleks ili musli i ubacim u jogurt pa pojedem. Za rucak mozes sve normalno,znaci bilo koje meso,da nije masno,e sad ne sme s rostilja i ne sme iz tiganja,nego sme samo kuvano ili dinstano,znaci ubacis u rernu i obavezno pokrijes folijom i smes slobodno. Smes baren krompir,smes pire krompir. Od salata smes sladak kupus ili zelenu i smes da sipas malo JABUKOVOG sirceta i malo maslinovog ulja. Smes cveklu takodje. A sto se tice uzine i poslastica,smes integralni keks,to imas puno vrsta i ima s raznim dodacima,a takodje smes CRNU cokoladu,znaci onu za kuvanje,smes po jedan rezanj svaka 2-3 dana. To je to otprilike. Smes i supe,ali ne iz kesice,nego domace,znaci kad baris neko meso,mozes da napravis supu,smes da dodas vrlo malo vegete,cisto radi ukusa,e sad moras da nadjes i da kupis integralne rezance,jer su obicni zabranjeni,posto je to belo testo.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

a da li sme ulje da se sipa kada spremash to meso? da li si siguran da sme tunjevina to je mnogo masno,meni to ne prija neshto,a krompir pire? zar za njegovo spremanje ne trba mleko? a mleko je zabranjeno?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

kad stavis meso u rernu pod folijom,mozes da spremas s vodom,ali u principu mozes da dodas i malo maslinovog ulja ako hoces,ja piletinu i snicle spremam samo s vodom,jedino kada sam ribu spremao dodao sam malo ulja. Tunjevina sme i to po mogucstvu Rio mare. E sad imas 2 vrste,imas jednu sto je u maslinovom ulju,to je ona crvenkasta-roze konzerva,a imas i plavu konzervu,to je u prirodnoj vodi,smes obe,s tim sto ako uzimas ovu s uljem obavezno iscedi ulje,ako si primetio da ti ta s uljem smeta,onda uzmi ovu sto je s vodom,ta uopste nije masna,samo ja licno vise volim ovu sto je u ulju,ukusnija mi je. Smes krompir pire,slobodno stavi puter i mleko u njega,to je mala kolicina i to kad se izmesa s krompirom moze opusteno,znaci pire slobodno jedi. :)
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

E pa super :) Hvala ti :) a sad chekamo silver sharka nema ga neshto,njemu danas valjda vade ono poshto su mu juche stavili :)
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

E druze od voca ne smes banane,pomorandze i mandarine
Odgovori