IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Pa za dorucak i veceru uzimam pecenicu,prasku,to sme od suhomesnatog,od namaza sme samo puter,uzimam tunjevine,sardine ne sme,znaci samo tunjevine,pecem tost i pijem jogurt ili kiselo mleko,pavlaka i slatko mleko su zabranjeni. Ponekad uzmem korn fleks ili musli i ubacim u jogurt pa pojedem. Za rucak mozes sve normalno,znaci bilo koje meso,da nije masno,e sad ne sme s rostilja i ne sme iz tiganja,nego sme samo kuvano ili dinstano,znaci ubacis u rernu i obavezno pokrijes folijom i smes slobodno. Smes baren krompir,smes pire krompir. Od salata smes sladak kupus ili zelenu i smes da sipas malo JABUKOVOG sirceta i malo maslinovog ulja. Smes cveklu takodje. A sto se tice uzine i poslastica,smes integralni keks,to imas puno vrsta i ima s raznim dodacima,a takodje smes CRNU cokoladu,znaci onu za kuvanje,smes po jedan rezanj svaka 2-3 dana. To je to otprilike. Smes i supe,ali ne iz kesice,nego domace,znaci kad baris neko meso,mozes da napravis supu,smes da dodas vrlo malo vegete,cisto radi ukusa,e sad moras da nadjes i da kupis integralne rezance,jer su obicni zabranjeni,posto je to belo testo.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

a da li sme ulje da se sipa kada spremash to meso? da li si siguran da sme tunjevina to je mnogo masno,meni to ne prija neshto,a krompir pire? zar za njegovo spremanje ne trba mleko? a mleko je zabranjeno?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

kad stavis meso u rernu pod folijom,mozes da spremas s vodom,ali u principu mozes da dodas i malo maslinovog ulja ako hoces,ja piletinu i snicle spremam samo s vodom,jedino kada sam ribu spremao dodao sam malo ulja. Tunjevina sme i to po mogucstvu Rio mare. E sad imas 2 vrste,imas jednu sto je u maslinovom ulju,to je ona crvenkasta-roze konzerva,a imas i plavu konzervu,to je u prirodnoj vodi,smes obe,s tim sto ako uzimas ovu s uljem obavezno iscedi ulje,ako si primetio da ti ta s uljem smeta,onda uzmi ovu sto je s vodom,ta uopste nije masna,samo ja licno vise volim ovu sto je u ulju,ukusnija mi je. Smes krompir pire,slobodno stavi puter i mleko u njega,to je mala kolicina i to kad se izmesa s krompirom moze opusteno,znaci pire slobodno jedi. :)
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

E pa super :) Hvala ti :) a sad chekamo silver sharka nema ga neshto,njemu danas valjda vade ono poshto su mu juche stavili :)
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

E druze od voca ne smes banane,pomorandze i mandarine
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

Eeee, ljudi... Evo, konacno da vam se i ja javim... Juce su mi izvadili kateter. Nije bilo tako strasno... Kad mi je Dr M. stavljala kateter, mislio sam da cu se ispovracati cak sam ispljunuo onu vodu koju trebas da pijes kad ti stavljaju, ali srecom sve je proslo ok. Prvih sat vremena me je zestoko iritirao (dok nije omeksao) a posle sam se navikao pa ga skoro nisam ni osecao. Jedino mi je malo smetao dok jedem ali nista strasno. Nikakvih problema nije bilo i dobro je proslo. Imao sam pored stavljanja katetera i pregled i porazgovarao sam sa doktorkom tako da mi je razjasnila nejasnoce i sve mi objasnila (vezano za flixonase i toaletu nosa). Dr Marianne ce pogledati pH metriju preko vikenda pa ce me zvati u ponedeljak da se dogovorimo oko dolaska... Inace, kako ste vi? Jel ima nekih novosti? Tauruse, kad ti radis pH metriju? Jesi li zakazao? Jos si samo ti ostao :D
Pozdrav i cujemo se...
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Meni je hvala Bogu bolje,ali jos nisam izlecen. A dijeta smara li smara,ali sta cu
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

pa ja nemam pojma meni je pregled zakazan 7 ferbuara,mene valjda ova stafilokoka zeza shto netje da nestane,ne znam vishe ni sam nishta,ne znam da li da trazhim da mi rade ph metriju tad kad dolazim na kontrolu ili kako,videtju vetj..
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Pa mislim da bi bilo dobro da pitas Dr Marianne da li mozes da uradis tu pH metriju tada. Mada, koliko znam na to se ceka jer imaju samo jedan aparat za pH metriju...
Sto se tice HD rezima, stvarno nemam pojma... Ako mi se dokaze reflux, potrazicu po internetu recepte koji su dozvoljeni u HD rezimu...
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Silver,nece ti trebati Internet za hd rezim,dovoljno je da mene pitas:)
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Ma ne mogu ja za svaku glupost da te cimam da li moze ili ne moze... Ovako, uzmem sa interneta ceo spisak i eto... Bas sad idem da jedem testo sa tunjevinom, lukom i prelivom od pavlake i pecuraka... :D jer ako mi Dr Marianne postavi dg. laryngopharyngeal reflux (a nadam se da hoce) vise to necu smeti jesti, pa mi je ovo mozda poslednja prilika :)
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

heheheheh :) pomoc a jel mogu sendvichi sa pashtetom poshto ja to jedem dosta chesto? Jetrena pashteta? ili tju morati da se prebacim na kokoshju ?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Silver kakve su novosti? Shta ti je rekla Doktorka M.?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

E ne znam za pastetu,mada u principu izbegavaj je i inace,pasteta,parizer i virsle su bas stetne,ne govorim o refluksu,nego inace.
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Silver,evo sta smes. Za dorucak i veceru uzimam pecenicu,prasku,to sme od suhomesnatog,od namaza sme samo puter,uzimam tunjevine,sardine ne sme,znaci samo tunjevine,pecem tost i pijem jogurt ili kiselo mleko,pavlaka i slatko mleko su zabranjeni. Ponekad uzmem korn fleks ili musli i ubacim u jogurt pa pojedem. Za rucak mozes sve normalno,znaci bilo koje meso,da nije masno,e sad ne sme s rostilja i ne sme iz tiganja,nego sme samo kuvano ili dinstano,znaci ubacis u rernu i obavezno pokrijes folijom i smes slobodno ili ubacis u vatrostalnu posudu. Smes baren krompir,smes pire krompir. Od salata smes sladak kupus ili zelenu i smes da sipas malo JABUKOVOG sirceta i malo maslinovog ulja. Smes cveklu takodje. A sto se tice uzine i poslastica,smes integralni keks,to imas puno vrsta i ima s raznim dodacima,a takodje smes CRNU cokoladu,znaci onu za kuvanje,smes po jedan rezanj svaki dan. To je to otprilike. Smes i supe,ali ne iz kesice,nego domace,znaci kad baris neko meso,mozes da napravis supu,smes da dodas vrlo malo vegete,cisto radi ukusa,e sad moras da nadjes i da kupis integralne rezance,jer su obicni zabranjeni,posto je to belo testo. Smes sve od voca sem banana i citrusa(pomorandza,mandarina...). Ne smes nista od sokova...
Odgovori