IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
goranpo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 1:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranpo »

Po nekom mom iskustvu - ne bi trebalo jer te taj katetar moze malo iritirati kada prolazi kroz grlo pa da krenes povratiti... Ma izdrzi pa onda navali mada je mene nerviralo kada jedem i prosto mi se nista nije jelo...
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

2 sata pre stavljanja ne smes nista jesti. Da cudno je kad jedes,onako kad gutas osecas kateter. Mada mene je cak i bolelo,ali vi necete imati taj problem,posto se meni uvek jedna strana nosa zapusi,meni se desilo da dok mi je bio kateter u nosu da mi se bas ta strana zesce zapusila na jedno sat-dva,tako da svaki put kad sam gutao bas je bolelo. E onda kad mi se otpusila ta strana nosa,onda vise nije bolelo.
goranpo
Novi član
Novi član

Post od goranpo »

Zato sto katetatr prolazi kroz nos i stvara iritaciju - kada sam god pokusao jesti stvaralo se dodatno slivanje sekreta iz te nozdrve u kojoj je cevcica. Kod svakog gutljaja cevcica se pomera na dole zajedno sa hranom i takodje pomera u nosu tako da je to neprijatno! Nije nista toliko strasno ali jeste malo iritirajuce... pozz
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Da,to je bas problem zato sto ne sme da se duva nos,samo smes malo s maramicom da da brises sekret koji izadje kroz nos,a bas izlazi dok je kateter unutra.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

cimachina :o pomoc a kad se spusti ono sranjce u grlo,jel mozesh da ispljunesh taj slajm,jel boli,jel mozhe se sjebe neshto? :o
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Ma mozes opusteno,iznutra ti nista ne mozes da sjebes,jedino gde mozes da sjebes su zice koje su van,to ne smes da pomeras,ali to je fiskirano hanzaplastom. Inace pricala mi je doktorka,najgore sta moze da ti se desi je da ti se kateter iz zeluca prebaci slucajno u pluca,ali kaze da ne moze da ugusi coveka,jer je jako tanak i moze da se dise,onda bi nastupio kasalj i iskasljao bi kateter i dosao bi u neprijatnu situaciju da ti kateter ulazi kroz nos a izlazi na usta i onda bi morao sam da ga vadis,ali to je vise teorijska mogucnost nego realna,posto ona kaze da se to nijednom njenom pacijentu nije desilo.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

sad se vetj malo plashim :)
goranpo
Novi član
Novi član

Post od goranpo »

Nema potrebe da se plasis - nije strasno! Ne moze se nista desiti sem sto je malo neprijatan osecaj! Mozes iskasljati, mozes gutati, normalno disati samo ces malo osecati tu zicu promera nekih 3-4mm.
Ako ti kazem da sam preziveo gastroskopiju kao i svi do sada a to je 1000 puta odvratnije. Eto, znaci brizi nema mesta... :wink:
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Ma da bre opusteno je,ono sto mi je radila na prvom pregledu,ono snimanje kad gura ono cevcicu u nos,to je 5 puta gore
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

SRECNA VAM NOVA GODINA!!! MOMCI,ZNATE STA NAM SVIMA ZELIM
goranpo
Novi član
Novi član

Post od goranpo »

Evo i ja se pridruzujem sa najlepsim zeljama pre svega na zdravstvenom planu... Puno srece, para i sve najlepse...!!!
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

takodje :) Prvo da smo zivi i zdravi a posle toga sve ostalo :) Sretnja Nova 2008 godina :)
smeško
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2008 11:41 pm

Izgleda da sam i ja u istom sosu

Post od smeško »

Posle dvdesetak i kusur godina, izgleda da ste mi otvorili put ka rešenju mojih problema.Kao gimnazijalka, problemi sa zelucem - gastritis.Pred diplomiranje, radila gastroskopiju na VMA zbog jakih bolova u želucu - puno žuči, ništa više. Pre 18 god. operisala izraslinu na ulazu u levi sinus zbog koje mi se sakupljao sekret u sinusu i zbog kojeg sam imala bolove i migrene. Posle operacije prolemi su bili prisutni ali u drugom smeru. Slivanje...jutarnje izbacivanje, grebanje u grlu, nadražaj sluzokože u levom delu,česte migrene. Snimala sam sinuse u trenutku kada sam imala jak nadražaj sluzokože i jake bolove i to više puta. Na kraju mi je lekar rekao da više nikad u životu ne snimam sinuse jer nemam sa njima problema već da odem kod alergologa ili neurologa. Kod alergologa ništa. Tu sam napravila prekid u istraživanju mojih problema. Posle duže pauze otišla sam kod oto-a u trenutku kada sam imala nadražaj sluzokože i bolove.Rekla mi je da ne vidi nikakve promene i da stavljam kapi od mešavine glicerina i A vitamina.To mi je samo stvaralo užasne bolove i pečenje pa sam prestala.
Sluzokoža mi se toliko nadraži da moram nozdrvu da zatvorim da mi vazduh ne bi dodirivao jer je izazivao bol kao kada so stavljate na ranu.
Koselina mi se često vraća u grlo kada legnem,imam i podrigivanja koja nekad poteraju kiselinu gore u ždrelo. Sve što je kiselo mi smeta.Čak i kiselo mleko za koje sam godinama smatrala da će da mi se lakše vari od slatkog.Čaj od nane mi izaziva kiselinu kada stavim šećer.
Izgubila sam svaku nadu da mogu da živim normalno, kao i sav normalan svet.
Vi ste mi je ponovo vratili. Odakle da počnem, a da ne gubim vreme i energiju? :(
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

meni je glupo da reklamiram kliniku,ali meni je Doktorka M. posle dve godine agonije pomogla toliko da ne mogu da ti opishem.. sada sam po ceo dan nasmejan,i dalje ne mogu da verujem kako sam lako doshao do ovolikog poboljshanja,a toliko dugo sam padao u depresije,chak i mislio da tju umreti sa time..U svakom sluchaju bi trebala da zakazhesh pregled,i siguran sam da tje i tebi pomotji ali morash da slushash tachno sve shta ti kazhe,da ozbiljno shvatish lecenje,a moratjesh i da pripremish malo vetju kolichinu novca za lecenje to odmah da znash,ali na kraju novac nije nishta kada imash zdravlje i sretju :)
smeško
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2008 11:41 pm

Za zdravlje je skupo, ali za popravku automobila...

Post od smeško »

Mislim da smo živeći u socijalizmu navikli da je sve džabe kod lekara.Sada više nije tako i moramo prihvatiti tu činjenicu.Nije mi žao da dam pare, ali bih želela da stvarno rešim problem.Do sada nisam naišla na lekara koji bi se zainteresovao za moj problem,i njegovo rešenje.Ako je dotična doktorka prava osoba, sa zadovoljstvom ću da platim i još ću je častiti. Molim te da mi pošalješ njenu adresu na moj e-mail.Posto sam se tek prijavila, nisam sigurna da li treba da posebno napišem svoj e-mail, ili je dovoljno to što sam u prijavi popunila podatak o tome da bi mi neko poslao neku poruku na njega.
Da li je neko pokušao sa homeopatijom ili akupunkturom? Ja imam problem sa migrenom koja se javlja posle iritacije sluzokože (mislim da se nadraži nerv trigenimus koji izaziva migrenu), i kod koje mi jedino pomaže Kafetin od koga imam mučnine i boli me želudac.
Odgovori