IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG
- SilverShark
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm
Lpr
Ma kakvo brasno u pireu?To ni slucajno ne ide jer bi tako samo dobio testo a od toga moze samo stomak da te boli...Meni se sinoc desilo bas nesto uvrnuto. Posto sam kasnio na fax uspeo sam pojesti jedno parce razenog hleba i sojine pastete u podne.Kad sam se vratio sa faxa oko 17 vecerao sam tunjevinu sa malo crnog luka i razenog hleba.Posle toga sam oko 20h popio casu soka od jabuke i to je bio kraj.Vise nista posle toga nisam uzimao.Kad sam legao bio mi je prazan stomak a kad sam jutros ustao nije bilo peckanja niti jakog osecaja otoka grla.Glas mi nije tako promukao kao obicno...Nznm zasto je tako ali eto... Ne znam da li imam refluks ali verujte mi da bih voleo da pH metrija dokaye da imam,jer jednostavno zelim da izadjem iz ovog problema...
Silver pa ne treba nikad jesti posle 8 uveche ili najkasnije 9 uveche,i nikad ne spavati 3 sata posle jela,ili vezhbati dva sata posle jela,i vechera treba biti lagana,nikad neshto masno tipa burek,ili kako sam ja radio uzmem celu pizzu pojedem ono 4 parcheta pa ne mogu da dishem i legnem da spavam,a uz to popijem i celo pivo,pa posle toga cigare i tak.. uzhas jedan,sudetji po tvojoj prichi samo malo da promeish nachin ishrane i tebi tje biti skroz ok.. A u pire mozhda ne ide brashno,ali ide mleko koliko ja znam,a mleko je pod zabranjeno jer nije porshlo proces varenja pa zeludac mora da stvara one enzime bla bla,dok jogurt sme da se pije bez problema
odgovor
Bela testa ne smem. A sto se tice belog hleba smem malo,jer kod nas crni hleb nije bas pravi crni kako bi trebalo da bude,nego je to takodje beli hleb koji oboje,tako da u principu na isto ti izadje,ali da postoji pravi crni hleb taj bi trebalo da jedem. Bitno je da hleb nije gnjecav,znaci moram da jedem hleb od juce,a ako jedem danasnji onda moram da ga blago tostiram.
odgovor
Ma gde se osecam presrecno,osecam se kao da sam pred nervnim slomom,imam 11 lekova da uzimam i ni sam ne znam kad koji ide,i non stop gledam u one papire. Jedan ide sat vremena pre obroka,jedan 20 minuta pre obroka,jedan posle obroka,jedan pred spavanje,ma idi bre,ceo dan sedim i samo pijem lekove. Znaci taman popijem sve one nakon obroka,vec moram da pocinjem da pijem one pred sledeci obrok,ludnica,plus ne smem da pijem nista sem vode,a sto se tice jela ima da pocnem samo 'leba da jedem,jednostavnije mi,nego non stop da gledam sta smem a sta ne smem
odgovor
Hahaha,pa cim sam pristao znaci da je bolje da se 3 meseca cimam,ali brate nije lako,moram da gundjam. Slusaj sta mi se desilo povrh svega,idek kod zubara i u jednom zubu su mi stavili neki lek,a to je toliko jak lek,da je rekla da ce mi narednih nedelju dana biti jak zubarski ukus u ustima,znaci osecaj u ustima mi je kao da sam spicio 10 orbita 

- SilverShark
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm
LPR
E de ste ljudi... Bas sam nesto trazio po internetu i nasao sam jedan sajt na kome je bio zapisan intervju ili neki kongres (na kraju krajeva nije ni bitno) na kome je govorio lekar koji se kao i Dr Marianne bavi laryngopharyngealnim refluxom... Sto se tice lecenja, rekao je da se lecenje provodi u 3 faze... a definitivno lecenje traje dosta dugo posto kaze da ima mnogo izbora, pa se terapija definitivno prilagodjava za svakog pacijenta posebno a i ne reaguje svaki pacijent isto na svaki lek pa je zato potrebno pronaci pravu terapiju za svakog pacijenta... A nisam znao da boje crni hleb... A jel moze razeni hleb da se koristi posto bajati beli hleb organski ne podnosim (pogotovo ako je pekarski onako naduvan sa puno kvasca jer se odma "upali")...
Silver shark pa razheni crni mozhe valjda,mislim bitno da nije gnjecav tj gumen,mora da se troshi taj fazon,nikako vrutj beli hleb,ja ti preporuchujem da ako nemash kupish toster i reshkash hleb,to je super
ja to sad stalno i uzhivam
mozesh da tostirash i beli i crni hleb koji hotjesh,a svezh samo crni hleb,oni u kesama shto su