IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

Ja se ne pridrzavam HD rezima...To cu uraditi tek kad mi doktorka kaze...Tauruse,a kada si ti zakazao pH metriju?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Silver pa nisam ni zakazao,ali koliko sam shvatio motji tje tek tamo posle 15 og jer su prebukirani,4 og imam kontrolu u 5 sati,pa tje tad valjda da mi zakazhu. Ja pre svega moram da eliminishem ove dosadne stafilokoke jer je to kod mene bilo extra izrazheno i napredovale su u svim spratovima nosa,pa ispada mesec dana mi traje lechenje samo to da sredim,shta li tje tek posle biti. A ja opet mislim ako se dokazhe da imam taj lpr da tju na osnovu toga motji da izbegnem vojsku jer koliko sam shvatio to zahteva konstantnu brigu o ishrani,a mozhe se retji da hrana koja se dobija u vojsci nije bash po Hd rezhimu ishrane,osim ako su uveli lichne kuvare u shta sumnjam :)
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Ma nema sanse da ces moci da se oslobodis vojske na osnovu ovoga. Mislis da vojne lekare briga sta ti moras da jedes,ima da ti kazu mali ne izmotavaj se. A u krajnjem slucaju hrana za rucak ti je tamo uvek kuvana,znaci prolazi,a dorucak i vecera je uglavnom konzerva,a to takodje ne smeta.
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Tauruse,brate,u krajnjem slucaju ako ti je vojska toliki problem,ima resenje,jesi li ti cuo za CIVILNO SLUZENJE VOJNOG ROKA???
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Ma i to je cimanje,9 meseci josh kad te stave da radish ko zna shta :o smarachina :o blah
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Tauruse,dzabe se bacas...Od oslobadjanja iz vojske NEMA NISTA...Sluzices je na ovaj ili onaj nacin...Btw, izgleda da je tebi to nesnosno skivanje sekreta jednim velikim delom bilo uzrokovano tom infekcijom...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

ma to za vojsku mi sada nije ni bitno.. ima to toga josh pola godine.. ovo mi je mnogo bitnije. Silver pa mogutje da jeste,ali opet kada sam radio briseve tu negde aprila bili su negativni a imao sam istu kolichinu tog slivanja,oni su kao nashli neshto i rekli mi dodji sutra ponovo i ja dolazim i oni kazhu normalna flora.. a Doktorka je rekla da je infekcija bash uzhasna a i ja sam video slike kako izgleda,i shto ti kazesh mogutje da je to imalo svog doprinosa celoj ovoj prichi..
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Nego ljudi dajte vi meni neku ideju shta ja da jedem :) sve ponavljam ovih dana.. Pijem samo vodu,a ne smem da jedem: belo testo a to znachi (beli hleb,peciva,bureke,brzu hranu,testenine) ne smem jedem ljuto,kiselo,slatko znachi nema ni dzemova ni kiselih votjki nishta,nishta mlechno ne smem da jedem(osim jogurta) nishta przheno i nishta masno.. Ajde sad neki predlog :) shta smem da jedem dajte neko jelo :)
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Npr. tunjevina u konzervi na 100 nacina :) supa od brokolija, krem supa od pecuraka, grasak, vegetarijanski sendvici, kuvana piletina i tako,neke pastete,salame,...Ali je jelovnik definitivno smanjen...a sta si do sada jeo?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

pa upravo to shto si nabrojao osim tunjevine.. To je puno ulja i za to je potrebna velika kiselina da se razbije.. Inache sme i meso normalno da se jede,ali da bude pecheno na foliji znachi da ne pliva u ulju,piletinu jedem,sendviche sa shunkom,pechenicom,pashtetom,kuvana jaja,grashak,pirinach,integralne makarone shta ti znam smisli se vetj neshto :) zajebano je mnogo pogotovu kad vidim kako ovi moji jedu,ali onda pogledam kako mi je dobro ovih dana i kazhem: VREDI :)
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

i naravno ne sme zachinjena jela,i oni sosovi puni brashna i te fore,lukovi zaprshke i te fore.. ne daj Bozhe pasulj i to..
goranpo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 1:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranpo »

Tunjevina sme kao i vecina morskih riba - treba izbeci recne-sarana...
Ne sme bas to sto ste pomenuli-mesne preradjevine, suhomesnato.
najbolje je od mesa piletina, curetina...
Voce ne citrusno-znaci limun, pomorandze, ananas...
Treba izbeci paradajz i punomasne mlecne proizvode, cokolade...
Uhhhh, i ja imam istu muku-nisam ni svestan do ovog trenutka sta sam sve jeo i koliko nisam pazio-danas sam se vratio iz bolnice-radio manometriju, test na helicobakter, ph-metriju i endoskopiju tj. gastroskopiju i ustanovili da nema refluksa vec samo hijatus hernija prve kategorije. Znaci od danas HD rezim vazi i za mene. Jos nesto sto je isto vazno-tek sada primecujem koliko sam ja gutao i malo zvakao hranu i koliki su ti obroci bili-OBILNI! Sada se trudim pa videcemo...
Ona druga strana problema je to sto sam sada zaokruzio, kompletno izvrsio sve analize koje su bile potrebne (ct sinusa, hormoni stitne zlezde, snimao pluca, ultrazvuk vrata, brisevi, alergo probe...), probao inhalacije, cajeve, govorne vezbe, lekove a ja i dalje ne znam sta je uzrok mojoj hronicnoj promuklosti! Poludecu...
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.
goranpo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 1:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranpo »

Da! Zaboravih - sta jesti? Pa ja sam to ovako postavio-jescu kuvano povrce sa manje mesa ili ribe(pire krompir, kuvani krompir, pirinac i spanac, grasak, boraniju...), crni hleb-naravno po manje, pet obroka dnevno. Voce cu uvrstiti i prirodne sokove bez secera i raznih konzervanasa. Izbacicu sve slatkise, gazirana pica, alkohol ni do sada nisam konzumirao kao ni cigarete i to je to. Jeste nezgodno ali i to je samo navika (al` sam jak na recima-treba to sprovesti u delo...) Ma moras biti jak... pozz
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Meni je doktrorka rekla da prashku shunku i pecenicu smem slobodno da jedem,a npr chajnu ne jer je masna mnogo,i rekla mi je da mogu meso da jedem,ali znachi da je pecheno na foliji.. A ako mogu da jedem tunjevinu onda do jajca :) samo ne znam nije mi logichno da to sme kad toliko ulja ima unutra u onim limenkama,mislim izbacim ja vetji deo toga ali ono opet ima.. A slatkish nisam okusio mesec dana,niti popio neshto sa ukusom,eh kad tje da ph metrija pa da jedem ko chovek :) barem taj jedan dan :) prvo pljeskavica,uz sok od sljive,pa pomfrit uh tjufte :) jaooo hehe :)
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

pa ja koliko znam u pireu ide mleko i belo brashno a to ne sme da se jede?
Odgovori