IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mkmorl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 25, 2007 11:17 am

www.mkm-orl.co.yu

Post od mkmorl »

Dobar dan svima i pozdrav svim dobrim ljudima na ovom forumu. Ovo je zvanican post Specijalisticke ORL ordinacije MKM. Posto smo primetili da vlada izuzetno interesovanje za LPR bolest, simptome "knedla" u grlu i slicne probleme, a postoji mnogo zabluda u vezi sa tom bolescu, resili smo da se javimo i pokusamo da pomognemo svima.

PRVA NAJBITNIJA STVAR!!!

- Radi se o potencijalno veoma ozbiljnom oboljenju, koje zahteva ozbiljan i dijagnosticki i terapijski pristup, te bi smo vas molili da izbegnete samouvodjenje terapije. Ovo je VEOMA vazno za vase zdravje jer pacijenti mogu imati iste simptome, ali razlicite lokalne nalaze u ORL regiji, koji mogu biti i takozvana PREMALIGNA stanja. Stoga je neophodno da pacijent bude DETALJNO pregledan, sto nasi pacijenti vec znaju.

-Tekst koji se pominje i koji je preuzet sa naseg sajta www.mkm-orl.co.yu je ISKLJUCIVO nase vlasnistvo i za objavljivanje bilo kog njegovog dela ili u celosti, potrebno je da nam se obratite. Sigurno cemo izaci u susret ukoliko nije na nasu stetu.

-- NAJVAZNIJE
NIPOSTO nemojte da uzimate terapiju na svoju ruku, vodeci se tekstovima sa ovog foruma. To moze opasno da ugrozi vase zdravlje i osecamo se duznim da vam na to skrenemo paznju.

Postoje mnogi slucajevi gde pacijenti boluju istovremeno od 2 ili vise bolesti, ukljucujuci i sistemske bolesti tako da uzimanje svojevoljne terapije moze biti pogubno po vas!

Administratorima ovog foruma zelimo da napomenemo da ovo NIJE reklama za nasu ordinaciju, vec iskrena briga za vase zdravlje!

Ukoliko imate pitanja vezana za ovu temu, nemojte pisati na nas email vec slobodno postujte na ovom forumu, a mi cemo se ukljuciti kao i sad, ako za tim bude bilo potrebe.

Svima na forumu, a pogotovo nasim pacijentima zelimo srecne bozicne i novogodisnje praznike. :D

Srdacan pozdrav,
MKM Team
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Silver dosla doktorka na forum da te isproziva sto si joj marno tekst,hahahaahhah. Ima za kaznu da nosis ph metriju 5 dana umesto 24h.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

Pozdrav...Evo,meni je pripala ta cast da prvi pozelim dobrodoslicu MKM Klinici i Dr Marianne na stranice ovoga foruma.Siguran sam da ce sada interesovanje za ovu temu biti jos vece jer konacno imamo visokospecijalizovane ljude iz ORL oblasti i konkretno LPR... Evo,ja imam da postavim dva pitanja... Posto sam na mnogim internet stranicama procitao da kapi,sprejevi i ostali medikamenti za smanjivanje sekrecije iz nosa izazivaju neku vrstu "zavisnosti"(nemogucnost disanja na nos bez kapi),odlucio sam da pauziram koriscenje Flixonase spreja kako bi izbegao nezeljena dejstva.Interesuje me koliko se dugo Flixonase sme koristiti a da do nezeljenih dejstava ne dodje? Drugo pitanje je vezano za ispiranje nosa koje svakodnevno radim medjutim nikada ne mogu u potpunosti da isperem nos. Jedna mi se nozdrva jos i vise zapusi dok druga bude potpuno prohodna...Interesuje me da li treba da ispiram nos dok se u potpunosti ne otpusi?
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Eee pomoc i to mi je hvala od tebe :) ...Zar bi ti mene 5 dana na pH metriju? :) Ma nosio bi i celu nedelju samo da posle toga bude resen ovaj problem...Nego,pomoc kad ce tvoji rezultati? Ja sam vec nestrpljiv da zavrsim sa pH metrijom... I da... Pomoc, SRAM TE BILO,DOKTORKI NISI POZELEO DOBRODOSLICU :) Sreca tvoja da si uradio pH metriju,inace bi bar 10 dana nosio kateter :) Salim se :) Nego SRECNA VAM NOVA GODINA I BOZIC!!!
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Doktorka,dobrodosli :D Ne znam kad ce rezultati,trebalo bi ovih dana,mada imam kontrolu vec zakazanu krajem nedelje,sigurno ce mi tad saopstiti i rezultate ph petrije.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

evo i mene :) takodje da pozhelim dobrodoslicu doktorki M. i da kazhem da je pametno napisala,mi ovde nismo zvanichni lekari,i ne treba se lechiti gledajutji forume jer koliko god simptomi slichno zvuchali mozhe se raditi o nechemu sasvim drugom,a pogreshno lechenje mozhe samo da pogorsha stanje i povetja rizik.. Mi smo ovde svi sa zheljom da pomognemo ali nishta ne treba raditi na svoju ruku,tj. jedno je pacijent a drugo doktor. i takodje svima sretjni praznici mada zheletjemo mi to josh par puta sigurno tek je 25 decembar hehe :) ali od vishka glava ne boli (osim od vishka sekreta u sinusima od toga bash zna da zaboli) heheheh crni humor :)
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Silver,nikako ne ukidaj sam terapiju. Sto se tice Flixonasea meni pise da ga nikako sam ne ukidam i da se sprej uzima oko 6-8 nedelja i ukida se postepeno,tako da nemoj nista da radis na svoju ruku.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Pa NARAVNO!Jasno je da terapija za svakog NE MOZE biti i NIJE ista...Naravno da niko ne treba da koristi terapiju koju npr. mi koristimo a o kojoj pricamo na forumu jer je ona uvedena na osnovu naseg lokalnog nalaza pa se odnosi samo i iskljucivo na nas... Cak ni mi medjusobno nemamo istu terapiju... Ja sam cak nasao sajt na jome pise cela terapija za LPRD ali nisam lud da sam ordiniram terapiju jer samo mogu da napravim glupost zato je najbolje da onaj ko sumnja na LPRD ode kod nekog pouzdanog lekara i uradi sve potrebne DG postupke i utvrdi da li je u pitanju LPRD...
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

@ Pomoc: izgleda da smo u isto vreme pisali post pa ja nisam video tvoj...Inace,ja sam ukinuo Flixonase ali sam ga ponovo vratio...Nego, Tauruse i Pomoc... Da se dogovorimo nesto... SMATRAM BI BILO NAJBOLjE DA O TERAPIJI VISE NE RASPRAVLjAMO NA FORUMU JER CE NEKO ZAISTA ZLOUPOTREBITI NASE TEXTOVE TE DA CE NA SVOJU RUKU UZIMATI TERAPIJU.Ako hocemo da vidimo razlike u terapiji to cemo preko privatnih poruka...Jel vazi?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Ma cimanje je to mora njemu pa meni i sve to,pisatjemo kao shto smo do sad pisali,ali otvoreno apelujemo na ljude zbog njihovog dobrog da ne koriste ove textove zdravo za gotovo... Ako imaju slichne simptome neka se pregledaju i da im doktor da terapiju,nikako sami oni..
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

OK Tauruse...Ti kako hoces ali ja definitivno vise necu pricati o terapiji jer koliko god ti apelovao,uvek ce se naci neko ko na tvoje apele nece obracati paznju vec ce na svoju ruku uzimati lekove...
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

I ja smatram da ne bi trebalo da terapije vise pominjemo na forumu. Tauruse budi dobar da ti Dr.Marianee ne stavi ph metriju i da moras 5 dana da je nosis :D :D :D
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

e pa lekove netju ni ja da spominjem to vazhi,ali kako napreduje lechenje mislim sve to, to mozhemo.. a za lekove ste u pravu skroz.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Onda smo se slozili...O lekovima vise ne govorimo a o lecenju cemo i dalje nastaviti :) Nije neka frka poslati pp-om spisak lekova...Za sada mi i nismo imali neku terapiju koja bi mogla mnogo naskoditi i uglavnom je simptomatska tako da se samo na nas i moze primeniti.A kasnije,ajo nam se dokaze LPR sve postaje mnogo ozbiljnije...pa je stoga bolje da ne rizikujemo vec nej to bude cenzurisano...
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

ja odluchio da se pridrzhavam ovog hd rezhima i za novu godinu,netju nishta da jedem ni pijem,vidim da je poboljshanje neverovatno,znachi tako se dobro osetjam da mi deluje nestvarno,i zato netju nishta da uradim da to pokvari,a sigurno ne da se napijem sa pivom koje povetjava kiselinu za duplo.. bash me briga za novu godinu,pratim kako mi je rekla doktorka od tachke do tachke :) i brojim dane do te ph metrije da bih mogao da jedem pomfrit i pljeskavicu znachi aaaaaaaa i da popijem pitje koje ima ukus uuuuuuu :)
Odgovori