IMATE LI OSECAJ KNEDLE U GRLU,PRISUSTVO SEKRETA,BRISEVI NEG

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

to sam chuo vas dvoje kad ste prichali,a znachi samo jedan dan traje to merenje,i jedesh i pijesh shta hotjesh? ja moram josh minimum 14 dana da budem pod onom terapijom da sredim nos,i dalje mi sve upaljeno,sada koristim josh jednu mast i josh jedne kapi jer ona stafilokokna infekcija je kod mene uzhasna,a mislim da je silver shark zakazao ph metriju 10 januara tako neshto.. ja samo ne znam shta tju da radim za novu godinu,da li tju smeti tu da pijem alkohol bash sranjce.. jel tebi rekla da se obavezno pridrzhavash one dijete tj nachina ishrane?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 2:32 pm

odgovor

Post od pomoc »

Ne,hd rezim uvode tek kad se 100% utvrdi da imas LPR,meni nisu to uveli. Tako da ti bi trebalo da ih nazoves da ih pitas oko dijete,ja mislim da ako na onom papiru gde ti pise koju terapiju da uzimas ako ti tamo ne pise da ti je uvedena hd dijeta,znaci da ne bi trebalo ni da je se pridrzavas. Nazovi ih slobodno i pitaj. PH metrija traje 24h i dok se ona vrsi ne sme se samo uzimati alkohol,kiselo i gazirano,sve ostalo je dozvoljeno. Vide li ti u cekaonici sve one silne diplome,posle razmisljao koliko diploma imam ja u zivotu,imam 2-3 :D :D :D
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

LPR

Post od SilverShark »

E ljudi,evo i ja dosao da vas cujem...Da,zakazao sam za 10. Jan nije bilo ranijeg termina,cak sam se i tu jedva uglavio :) Nego,Pomoc, posto si uradio PH metriju,hteo sam te pitati da li neki kateteri vise iz usta,da li osecas taj kateter u grlu,da li ti to smeta nocu ili preko dana? Jao,jedva cekam da to odradim jer mi se stanje definitivno pogorsava...I jos nesto...U sta belezis te dnevne radnje?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Evo ovako redom cu ti odgovarati na pitanja,iz usta ti nista ne viri,kateter ulazi kroz nos i onda se spusta preko grla do zeluca. U grlu osecas kateter ali samo kad gutas i to veoma malo,zato sto je bas tanak. A kateter je prikopcan na aparat na kom moras da pomeras jedno dugme zavisno od toga da li si legao ili ustao,jedno dugme pomeras u zavisnosti od toga da li jedes(ili pijes) ili ne. I imas jos 2 dugmica,jedno se stisne ako imas neku tegobu i drugo se stiska da bi se videlo koliko je sati,mozda ce vam smesno zvucati ovo "da bi video koliko je sati" ali to je u stvari jako bitno jer sve sto ubelezavas u dnevnik mora da bude po tom satu. A te dnevne radnje belezis na obicnim papirima u nekoj fascikli,to ti doktorka da. Pitao si me da li smeta tokom dana ili noci,pa ne u principu ga i ne osecas sem kad gutas,nocu pogotovo ne smeta jer ni ne znas za sebe,jedino dok jedes ga osecas. Inace malo je neprijatno dok ga postavlja,a kad ga skida ni ne osetis,sekund traje.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

ja moram da se pohvalim da sam mnogo sretjan i raspolozhen. Doktorka je za mene uchinila za ovih 12 dana vishe 500 % vishe nego ovi pre nje za godinu ipo dana lecenja. Evo danas mislim da sam ispljunuo ono mozhda 5 puta ukupno,a znam pre lecenja bih u ovo vreme imao saldo od nekih 50 puta ako ne i vishe.. Pridrzhavam se dijete maximalno onog hd rezhima,i vidim da ima extra uticaj,plus toalete nosa to mi pomazhe toliko da ne mogu da opishem to kad uradim posle sam miran satima.. Sada josh da uradim tu ph metriju,da vidim kako stoji stanje.. a evo danas imam ceo dan kez na licu,i pochinjem da bivam ogroman optimista ali ogroman :):):):):):)
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Brate,a sto drzis dijetu,ako ti nisu rekli da drzis dijetu???
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Pomoc pa meni pishe lepo na papiru da se pridrzhavam higijensko dijetalnog rezhima,i koliko vidim ima efekta i to mnogo.. Jedem crni hleb,i samo hranu koju smem,i evo 12 dan ne pijem nishta sem vode,ne spavam posle jela sve tachno kako pishe i super mi je,chak shta vishe ne setjam se kada mi je poslednji put bilo OVAKO DOBRO.. JUPI :)
goranpo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 1:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranpo »

pomoc@ Mozda nisam procitao ali mi nije jasno-sta je rezultat PH-metrije?
Jeli ustanovljen LPR? Kazes nije ti sve to mnogo smetalo...? Sta ti je sve prepisano od lekova?
taurus@po tvojoj prici slivanje iz nosa ti je svedeno na minimum naravno uz taj hd rezim - sta koristis za toaletu nosa?
Uh, kada bi nam svima jednog dana bilo ok...!!! Ja od ponedeljka krecem u akciju...
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Goranpo fizioloshki rastvor :)
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

LPR

Post od SilverShark »

Tauruse,jel ti uspevas da otpusis nos fizioloskim rastvorom?Meni se dogadja da posle ispiranja ne mogu da disem na nos.Potrosim celu bocu FR ali dzabe...Imam osecaj da se sekret razvodni ali ne dovoljno da bi ga mogao izbaciti...
goranpo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 18, 2007 1:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranpo »

Upravo to, meni fizioloski ne pomaze nesto posebno- ja sam pravio cak neke koktele tipa fizioloski i panthenol jer mi od fizioloskog sluznica nosa prokrvari. Ma peripetija je to...
Na kraju sam ukapirao da imam stafilokoku aureus i sve dok nju ne sredim ne mogu ocekivati bolje rezultate. Nos mi je konstantno problem tj. slivanje sekreta.
Ne postoji toliko jednostavan posao da se isti ne moze lose uraditi.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

pa i ja imam stafilokoku aureus i to izuzetno izrazhenu,koja je napala sve delove nosa,napredovala mnogo u brisu pishe (masa) a za mene je fizioloshki MAMA! Prochisti sve,znachi sloboda ceo sekret ochisti,shto kad ispljunem shto kad istresem nos i posle toga barem sat dva a i vishe mi bude skroz normalno,ne skidam bre osmeh sa lica :) mnogo mi je lepo ovako,i ja to ne radim samo 3 puta nego chim se ponovo zapushi ja opet toaleta jedno 3 puta u svaku nozdrvu dok se ne prochisti i onda sam opet miran. Josh sad kako je hladno to je kao dolivanje ulja na vatru a meni je ok skroz mi super bsah sam sretjan :) Doktorka M. je car :) Silver tebi stvarno mnogo hvala shto si postavio ovu temu ali stvarno,da nije bilo tebe ja bi i dalje zhiveo u agoniji.. Hvala ti drugar :) Zhiv bio :D
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Gorane,rezultat jos nije gotov,tek za par dana cu znati,tako da ne znam da li imam LPR. Pa 24H sam nosio i nije mi smetalo,vrlo malo,moze da se podnese. Od lekova uzimam toaletu nosa,Neodexacin,Flixonase,Nystatin i Nisita,to je sve za nos,a ako mi proandju LPR dobicu dodatne lekove. Silver,tebi sam vec odgovorio,nadam se da si video odgovor.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član

Lpr

Post od SilverShark »

E jesam procitao sam tvoj post...Btw,drago mi je sto ima poboljsanja Tauruse...Bice mi mnogo drago ako se svi izvucemo.Moracu 10. da pitam doktoricu da li ja taj dan mogu da odem kod zubara na redovnu cetvoromesecnu kontrolu posto mi je isti dan zakazano ili da odlozim... E da... Pomoc, jo sam te hteo nesto pitati u vezi placanja. Da li se placa na dan kad ti stavljaju kateter ili kada ga vade?
pomoc
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od pomoc »

Ja mislim da bi trebalo da pomeris zubara,ali vidi ti to s njom. Placa se nakon ph metrije,kada ti skinu. Inace na Balkanu postoje samo 2 aparata za ph metriju,a jedan ima Dr.Marianne
Odgovori