Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
ej oldtimer upoznala si eveliu pa to je divno!!!
raspevana, na odmoru je bilo dobro tuzno ali vreme lepo,drugari pomazu jer smo nas dve same u kampu (moja cerka i ja).Sve u svemu bilo bi ekstra da nismo imale tu tugu da moja cerka nema oca koji ce da je uci da pliva a ja svog muza.
Drzsim se nekeko ali je verujte mi dobro u situaciji kao sto je moja, malo promeniti ljude, lica.price itd.Ako ne zbog mene onda zbog deteta.
Pozdrav svima.
Eh,oldtimer,svaka čast,volim da pročitam da se još neko ne da .Bobans ,svakako treba promijeniti okolinu,ako ništa,a ono ,da oni koji su ostali shvate koliko im nedostajemo.Ja sam ,inače,lavica(u horoskopu,naravno,a,Bogami i u životu.)Volim da sam okružena pozitivcima,a negativcima želim sve najbolje,ali ne u mom vidokrugu.Narode,bilo bi lijepo da možemo napraviti neku feštu,a dok to ne uspijemo,dobro je da se ovako dopisujemo.Neka mi ne zamjeri neko,trenutno sam u fazi,malo suza,puno smijeha,malo na plažu,šetnju,a onda opet u moju oazu,da kuckam po ovim izdržljivim tipkama,one se još uvijek ne žale.Kao što rekoh ranije,skupljam snagu,ne znam šta će biti.A,bolje i da ne znam,šta mislite kako bi nam bilo da znamo šta nas čeka,niko se nikada ne bi nasmijao.Pozdrav iz sunčanog Tivta.Sanči,ako će ti biti lakše,pokušaj me naći kod dr.Burića,radiologa.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Kao sto znate, moj tumor marker koji je u konstantnom porastu, me je psihicki izbacio iz koloseka pa ja odlucih da se sredim i to silom i milom!
Po preporuci psihijatra pocela sam da pijem i anksiolitik koji mi je sredio napade straha, lupanje srca i blaga gusenja (ha, sad ste se svi iznenadili. Mislili ste da sam ja zena od kamena, ali eto to je varka telom!!!!). Otisla sam kod moje najdraze bake u divljinu i izolaciju (baka i ostala moja rodbina stacionirana u HR nema pojma o mojoj bolesti tako da tamo nisam imala prilike da sa bilo kime pricam o tome, a nisam vidjala ni tuzne i zabrinute poglede pune sazaljenja!)
Dakle, da nisam otisla, mislim da bih difinitivno siznula.
Sutra vadim tumor marker, pripremam se za skener koji mi je zakazan u petak ujutro, a u nastavku idem na IORS! Eto, to je moj plan i program.
Ako sve bude ok, od ponedeljka idemo na Kopaonik.
Sto kaze Oldtimer, pricacemo o nasem susretu kada budemo online, ali samo da vam kazem da je ona fenomenalna, jaka, pravi borac. Puna optimizma i kada pricate sa njom nikada nebiste mogli da predpostavite da je bolovala.
Veliki pozz svima i sta da vam kazem? Drzite se ljudi! Iz svoje koze ne mozemo.
Bravo,Evelina!Molim te,javi kakvi su ti rezultati,kad završiš.A,što se tiče sažaljivih pogleda,ima tu i dobronamjernih,jer,ljudi valjda misle da je ,u najmanju ruku neumjesno,biti veseo i nasmijan u društvu nas,oboljelih od raka.A,onima,koji te sažaljevaju,uzvrati jednim širokim osmijehom.Ne bih voljela da zvučim kao Tetka Saveta,ali iskustvo je čudo,a ja ,evo,izdržavam već,skoro 8 godina i svega sam se naslušala,pa možda mogu poneki savjet da podijelim.Lijepo se odmori na Kopaoniku.Pozdrav za sve forumaše.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Posto mi je majka u bolnici zbog problema sa HT konstantno sam pored nje,jednostavno ne mozemo da resimo problem opstipacije,tj. zatvora. Koristim ovu retku priliku kad sam nasao vremena da svratim da vas sve pozdravim i pozelim svako dobro.
Sto se tice opstipacije i ja sam imala problema sa time. Posle operacije, a i u toku lecenja. Iste probleme je imao i moj tata u toku hemoterapije. Izgleda da je to vrlo cesta pojava!
Najgore je kada krenu da ti daju savete da jedes supice, pijes mnogo vode, te sljive, smokve i da ce se to polako regulisati, a sa druge strane su lekari koji kazu da je za nas sa karcinomom zatvor jako opasna stvar i da moramo da imamo redovne stolice.
Ja sam koristila glicerinske klizme (3 u pakovanju. nisu agresivne, ne izazivaju grceve), pa cepice Panlaksa (takodje ne izazivaju grceve), senu (izaziva grceve)..
Cinjenica je da ako popijem dnevno vise od 2 lita vode nemam nekih posebnih problema sa probavom.
Trenutno imam problema sa probavom, ali moja dr opste prakse mi kaze da je to sada verovatno na nervnoj bazi zbog nerviranja oko tumor markera.
Zivot je krajnje nepredvidiv i kao da ponekad nema milosti.Pre sest meseci izgubila sam majku koja je umrla od raka i sad su i bratu pronasli nesto na plucima ali jos se ne zna sta.Setaju ga kao i obicno-isao je i kod interniste i kod pulmologa ali sve je jos uvek neizvesno,nasli su nekakve oziljke i nesto sto ne znaju sta je.Pulmolog mu kaze da mora da uradi neku analizu da bi se sa sigurnoscu utvrdilo sta je ali ta je analiza mnogo skupa.Ima li bilo ko ideju sta bi to moglo da bude i kako najlakse proveriri da li postoji tumor ili nesto slicno,kako se to radi kad su pluca u pitanju? Ocajna sam i ubi me neizvesnost a ne znamo gde dalje da se uputimo.
Jao Boze kad sve krene nizbrdo...
Jano, tvoja mama je bila bolesna od leukemije [ako se ja dobro secam], a leukemija nije nasledna bolest, tako da bar o tome ne moras da brines sto se brata tice. Nadam se da ce sve ispasti dobro! Veliki pozdrav za sve!
Da,umrla je od leukemije ali je i na plucima imala nesto sto nam nikad nije objasnjeno zato sto je akcenat bio stavljen na samu leukemiju. Zato smo mi ostali ubedjeni da je imala i nekakav tumor na plucima ali to su ipak samo nasa nagadjanja.Dovoljna da izazovu strah i sumnju.
Hvala Evelina. Tvoje i Bobans informacije mi puno znace. Inace,majka mi je zbog nebrike osoblja pala i povredila glavu samo dok sam iz bolnice skoknuo do kuce da skuvam rucak. Sutra prima poslednju HT prvog ciklusa i vodim je kuci jer sam zgranut javaslukom i nebrigom osoblja. Pozdrav svima i svako dobro od Gospoda.
Evelina ima li nekih novih rezultata? držim ti palčeve i molim se za sve vas zajedno sa mojim ocem.
Zlatiborac, moj je otac imao isti problem i rješavao ga je uglavnom klistiranjem a sad ima nebrojen broj stolica, sto takodje ne velja.
Bože dragi, najgore je kad gledaš muke onog kog voliš. Znači mi svaki dan njegovog života, ne mora ništa da kaže, dovoljno mi je kad me pogleda svojim toplim očima, a s druge strane, tako se muči da bi za njega bilo lakše da umre.
Kako mu je ruka u zavojima a velike su vrućine napravile su mu se gnojne rane ispod zavoja. Juče smo mu to čistili jodom pa ga opet previjali i danas ne može da dodje sebi od toga koliko ga je to iscrpilo. Jedva da je živ... a moj sin od 9 godina kaže "mama ja ne smijem da mislim o dedi jer bi stalno plakao", a ja mu onda objašnjavam kako ćemo ga mi voljeti i kad bude na nebu a da će nas on gledati odozgo.. i lupetam tako tješim ga a neznam ni kako ću se sama s tim nositi.. Pripremam se na to a ne mogu se pripremiti..
Kako se osjećate svi vi koji ste izgubili nekog? boli li jako? Kako funkcionišete?Pozdrav svima i sve najbolje.
Sanči,kažu da vrijeme liječi ,ali ja baš nisam sigurna u to.Onaj ko ode,ostavlja veliku prazninu za sobom,ali oni koji ostaju zaslužuju svoj dio ljubavi i pažnje.Ne bi bilo pošteno ni pravedno da im to uskratiš .Sigurno je lakše kad imaš porodicu,koja traži svoje,pa se vremenom utopiš u svakodnevnim obavezama,što ne znači da su oni koji su otišli zaboravljeni.Pozdrav.