prijatelji
Dejane, pogledaj www.igr.fr, kazu da je to jedan od najboljih instituta u Evropi. Klinika u kojoj je moja mama se bavi plucnim bolestima sa posebnim akcentom na rak pluca pa ti ne igra ali pogledaj www.sanafontis.com (Nemacka). Sanafontis primenjuje i neke nove terapije, pa pogledaj na sajtu.
Mama je sada dobro. Zavrsava zracenje. Blizi nam se druga hemoterapija. Povremeno ima mucnine ali doktori kazu da sve to na nervnoj bazi, u sta verujem jer mama generalno ima jako osetljiv stomak... Leukociti su joj ok i nema bolove.
Elem, istice joj viza pa mora da se vrati u zemlju tako da ce deo druge hemoterapije morati da primi ovde pa tim povodom danas idem u bolnicu Nova Vita. Raspitacu se i o dodatnom tretmanima. Citala sam prethodne komentare na forumu ali moj problem je sto u drzavnu bolnicu nece da je prime bez konzilijuma, dodatnih ispitivanja... Pa onda, ima tu malo i sujete... Ali dobro, sve ja to razumem i postujem pravila ali vremena za gubljenje trenutno nemamo a Nova Vita je jedna od retkih privatnih bolnica u kojoj su mi rekli da daju terapiju. Naravno, njihov doktor mora da prihvati protokol itd...
Zlatiborac, mama pije Palladone protiv bolova ali ja ne znam da ti gazem koliko je stetan. Na forumu sam citala i o nekim flasterima za koje kazu da su vrlo delotvorni. I dobro pitanje, sta je sa Evelinom? Danima je nema.
Imama molbu za sve. Da li ste u nekom momentu pisali o cajevima cuvenog Ljube iz Stalaca a videh da se pominje i Mileta iz Krusevca. Ima li neko od vas iskustva sa ovim cajevima. Sve nesto razmisljam prirodno je, ne bi trebalo da skodi...
Mama je sada dobro. Zavrsava zracenje. Blizi nam se druga hemoterapija. Povremeno ima mucnine ali doktori kazu da sve to na nervnoj bazi, u sta verujem jer mama generalno ima jako osetljiv stomak... Leukociti su joj ok i nema bolove.
Elem, istice joj viza pa mora da se vrati u zemlju tako da ce deo druge hemoterapije morati da primi ovde pa tim povodom danas idem u bolnicu Nova Vita. Raspitacu se i o dodatnom tretmanima. Citala sam prethodne komentare na forumu ali moj problem je sto u drzavnu bolnicu nece da je prime bez konzilijuma, dodatnih ispitivanja... Pa onda, ima tu malo i sujete... Ali dobro, sve ja to razumem i postujem pravila ali vremena za gubljenje trenutno nemamo a Nova Vita je jedna od retkih privatnih bolnica u kojoj su mi rekli da daju terapiju. Naravno, njihov doktor mora da prihvati protokol itd...
Zlatiborac, mama pije Palladone protiv bolova ali ja ne znam da ti gazem koliko je stetan. Na forumu sam citala i o nekim flasterima za koje kazu da su vrlo delotvorni. I dobro pitanje, sta je sa Evelinom? Danima je nema.
Imama molbu za sve. Da li ste u nekom momentu pisali o cajevima cuvenog Ljube iz Stalaca a videh da se pominje i Mileta iz Krusevca. Ima li neko od vas iskustva sa ovim cajevima. Sve nesto razmisljam prirodno je, ne bi trebalo da skodi...
Vidim da se raspitujete za mene. Malo sam pauzirala sa svojim posetama. Bio mi je potreban predah od vasih nesretnih sudbina. Nikada nebih mogla da verujem koliko se covek promeni kada ga zadesi ovakva jedna strasna bolest. Postala sam osetljivija na tudju nesrecu.
Danas nisam izdrzala pa ajd da vidim kako ste.
Po sporadicnim postovima mogu da zakljucim da nas Kajalena redovno prati. Zao mi je Kajo sto se cesce ne javljas, ali verujem da si i ti donela neke svoje odluke kada je ovaj forum u pitanju. Kako ti je majka?
Ja cu 5 ili 6. avgusta ponovno da vadim tumor marker, a 8.08. sam opet na Onkoloskom. Ako je CA 125 u padu, samo ce mi zakazati sledecu kontrolu, a ako nije radim skener pa opet Onkoloski!
Hocu da vam ispricam pricu o svojoj cimerici sa Onkoloskog.
Prosle godine je poceo da joj raste stomak. Nakon tri dana otisla na je I hirursku gde su odlucili da je operisu. Nakon sto su je otvorili videli su da postoji, karcinom na oba jajnika. Izvadili su oba jajnika, a matericu ostavili.
Krenule smo na hemo terapiju (isti protokol) i nakon VI ciklusa odluceno je da ona primi jos 2 hemo jer je na hemo krenula kao FIGO III .
Nakon te dodatne 2 hemo ponovo procena i gde je utvrdjeno da je skener ok, ali da je tumor marker 60. Zbog tog i tolikog tumor markera je odluceno da se uradi druga operacija, odnosno da se izvadi materica!!!!
Dakle, kao sto vidite nije taj tumor marker bas neki bezvezni parametar. Ovde je bio dovoljan da je posalju na operaciju.
Ponovno je operisana u decembru 07, a u februaru i martu ove godine primila je jos 2 hemo terapije. Bile smo zajedno na kontroli pocetkom jula. UZ pregled koji je uradila kod svog ginekologa je bio ok, ali njen tumor marker je bio preko 400. Ovaj puta su oni na Onkoloskom radili UZ i tom prilikom je pronadjen recidiv. Konzilijum je u utorak odlucio da krajem jula primi sledece 3 hemo, ali sada PAC protokol (cisplatin, doxorubicin, cyclophosphamid).
Prosto se najezim kada razmisljam o njenoj sudbini. Pitam se zasto doktori na I hirurskoj nisu uradili kompletnu histerektomiju?
Pitam se zasto se toliko prica o tome kako tumor marker nije relevantan faktor kada stvarnost pokaze da to bas i nije tako?
Pitam se zasto je toliki problem da se sve analize (skeneri, UZ) rade na Onkoloskom? Ocito nemaju svi ginekolozi toliko iskustva da mogu da vide ono sto gledaju!
Da li da vam kazem da ona ima 44 godine?
Danas nisam izdrzala pa ajd da vidim kako ste.
Po sporadicnim postovima mogu da zakljucim da nas Kajalena redovno prati. Zao mi je Kajo sto se cesce ne javljas, ali verujem da si i ti donela neke svoje odluke kada je ovaj forum u pitanju. Kako ti je majka?
Ja cu 5 ili 6. avgusta ponovno da vadim tumor marker, a 8.08. sam opet na Onkoloskom. Ako je CA 125 u padu, samo ce mi zakazati sledecu kontrolu, a ako nije radim skener pa opet Onkoloski!
Hocu da vam ispricam pricu o svojoj cimerici sa Onkoloskog.
Prosle godine je poceo da joj raste stomak. Nakon tri dana otisla na je I hirursku gde su odlucili da je operisu. Nakon sto su je otvorili videli su da postoji, karcinom na oba jajnika. Izvadili su oba jajnika, a matericu ostavili.
Krenule smo na hemo terapiju (isti protokol) i nakon VI ciklusa odluceno je da ona primi jos 2 hemo jer je na hemo krenula kao FIGO III .
Nakon te dodatne 2 hemo ponovo procena i gde je utvrdjeno da je skener ok, ali da je tumor marker 60. Zbog tog i tolikog tumor markera je odluceno da se uradi druga operacija, odnosno da se izvadi materica!!!!
Dakle, kao sto vidite nije taj tumor marker bas neki bezvezni parametar. Ovde je bio dovoljan da je posalju na operaciju.
Ponovno je operisana u decembru 07, a u februaru i martu ove godine primila je jos 2 hemo terapije. Bile smo zajedno na kontroli pocetkom jula. UZ pregled koji je uradila kod svog ginekologa je bio ok, ali njen tumor marker je bio preko 400. Ovaj puta su oni na Onkoloskom radili UZ i tom prilikom je pronadjen recidiv. Konzilijum je u utorak odlucio da krajem jula primi sledece 3 hemo, ali sada PAC protokol (cisplatin, doxorubicin, cyclophosphamid).
Prosto se najezim kada razmisljam o njenoj sudbini. Pitam se zasto doktori na I hirurskoj nisu uradili kompletnu histerektomiju?
Pitam se zasto se toliko prica o tome kako tumor marker nije relevantan faktor kada stvarnost pokaze da to bas i nije tako?
Pitam se zasto je toliki problem da se sve analize (skeneri, UZ) rade na Onkoloskom? Ocito nemaju svi ginekolozi toliko iskustva da mogu da vide ono sto gledaju!
Da li da vam kazem da ona ima 44 godine?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm
Draga Evelina! moja majka ima velike meta promene na oba reznja jetre. Jetra je jako otekla a AFP (alfafetoprotein,marker jetre) kao i CEA marker je nakon 14 uzorkovanja po raznoraznim klinikama nikad nije bio povisen,cak je vukao ka donjoj granici. Sonja,moja ali i druga iskustva sa korencicima iz Stalaca procitaj na sajtu Svet biljaka,podforum lekovito bilje. Moje misljenje - vredi pokusati.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li je neko citao moju poruku?
Dobro vece svima ,iskreno se nadam da će svi vaši najmiliji o kojima pišete ovo pročitati,jer puno znači osjećaj da nisi sam.Evelina,zelim ti sve najbolje.Ne znam šta drugo da ti kažem.Ja čekam ponedjeljak,04.08.(zamisli ironije,moj 47.rođendan),da mi kažu šta mi se dešava sa desnim rebrom.Definitivno nije dobro,samo da vidimo koliko nije dobro.Malo mi je lakše da pišem sa vama,nego da razgovaram sa meni bliskim ljudima.Od prve operacije ,2000.godine ,zaplakala sam samo nekoliko puta,kao da sam se zaledila,a zadnjih dana,plačem li plačem.Godi mi,priznajem.Kao da nakupljena ljutnja,bijes,nepravda(Kalimero),izlaze zajedno sa suzama.O bolu neću da pričam,svi se sa svojim bolom nosimo najbolje što znamo.Neću da se predam.Obećala sam sebi.Obećavam i vama,meni nepoznatim ljudima,a ipak na neki način bliskim.Meni je ,do sada, pomogao vedar duh,ljubav kojom sam okružena ,najviše lik mog sina,stalno ispred mene.Izdržimo što duže,i mi koji smo oboljeli i vi,naši najdraži.Svaki novi dan je poklonjen,a poklonu se u zube ne gleda.I kad nam se ne dopada,prihvatimo ga i na neki način nas obraduje.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Nekako mi je promakao tvoj post. Pa, sve sto prolazis su faze koje su uobicajene svima nama kada nas sustigne ta dijagnoza. Da li znas da je i meni mnogo lakse da razgovaram sa ljudima koji su prosli lecenje ili su na lecenju? Postoji neka nit koja nas povezuje. Cesto imam osecaj kao da smo svi povezani nekim neraskidivim vezama. Niko ne moze tako da me razume kao neko ko je imao karcinom.
Kazi mi, molim te, gde je pocetak tvoje borbe.
Kazi mi, molim te, gde je pocetak tvoje borbe.
-
- Aktivan član
Drago mi je da si mi odgovorila.Moja borba je počela 2000.godine,kad sam op.desnu dojku.Prošla sam zračnu i hemoterapiju.Pet godina sam pila Nolvadex.2003.operisala maternicu i jajnike,poslije skoro godinu dana jedva preživjela sepsu.kao posljedicu prethodne operacije.Taman pomislih,sve je prošlo,idemo dalje,kad ...2006.rekonstrukcija desne dojke,usput amputacija lijeve dojke i rekonstrukcija,presađivanje latisimusa na mjesto gdje je bila desna dojka.Peti dan od,zaista bolnog zahvata,prokrvario čir na želucu,a 20.dan nekroza tkiva lijeve dojke.Moja sreća je da sam sve,osim histerektoromije radila na VMA,uz divne ljekare,sestrice i tehničare sve ide lakše.Ima tu još,ali,došla mi familija,pa idem piti kafu.Javiću se uskoro.Veeeeeliki pozdrav ,znaš ono‚što me ne ubije,OJAČA me.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm
prijatelji
"Evo mene"
samo da te pozdravim i podržim u borbi. Ja sam tvoja sugradjanka i vodim borbu sa bolešću moga oca.
samo da te pozdravim i podržim u borbi. Ja sam tvoja sugradjanka i vodim borbu sa bolešću moga oca.
-
- Aktivan član
zagrljaj
Sanči,pročitala sam tvoju poruku.Podržavam te u tvojoj borbi za očevo zdravlje.naš grad je mali,tako da postoji mogućnost da se sretnemo i porazgovaramo.Ako postoji neki virtualni zagrljaj,ja vam ga svima šaljem.Inače,do konzilijuma,06.08. sam odlučila da živim kao da se ne radi o meni.Moja sestra živi daleko i zajedno smo još 6 dana,tako da ne želim pokvariti naše zajedničko vrijeme.Ona ,sa djecom, odlazi 05.08.
Narode,eto mene za par dana,ne znam da li je moj optimizam sa ili bez pokrića,ali kao da mi je danas lakše razmišljati o svemu.Sve vas pozdravljam.Evelina,je li kod tebe danas sunčano?Javi mi,molim te kad uradiš nalaze.
Narode,eto mene za par dana,ne znam da li je moj optimizam sa ili bez pokrića,ali kao da mi je danas lakše razmišljati o svemu.Sve vas pozdravljam.Evelina,je li kod tebe danas sunčano?Javi mi,molim te kad uradiš nalaze.

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 21, 2008 1:00 am
- Kontakt:
zdravo sonjja, hvala na informacijama drago mi je da cujem da je majka bolje bar se negde nesto dobro desava sto drugima uliva nadu.bio sam u stalacu jos pre 2 godine i probali smo te cajeve ali nista.poznavao sam momka koji je je odlucio da ne prihvati HT nego da se potpuno preda savetima iz stalaca.podlegao je bolesti a isto je imao problem sa plucima.mislim da nista nesmeta probati ali ne i potpuno se predati tome.pozdrav i hrabro
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm
Dejane,prihvatam tvoje argumente ali ja sam tokom boravka u Stalacu upoznao i ljude koji su imali jako pozitivne efekte korena.Cuo sam i druge price. Izgleda je sve to individualno. Konkretno kod moje majke posle prve ture obim tumora se smanjio za 3,1cm. Kasnije je dobila neke propratne tegobe te smo odlucili da se odmorimo od korencica i predjemo na zvanicnu medicinu. Mozda smo pogresili,mozda nismo, Bog zna.
Sonja hvala ti za odqovor ja samo cula za travara iz Stalaca i to da su mu cajevi dobri evo ti i brojevi telefona 037-806-373 od 9-16h i mobilni 063-882-5-229 pa ako se odlucis inace znam da su provereni jer moje koleqinice tetka koristi vec duze vremena cajeve daje tek sa potpunom dijaqnozom i mislim da licno mora da se ide i to bih probala ali nemoqu jer nemamo pauzu izmedju ciklusa jaki su puno a nije mi jasno ni to da se neokrenemo i cajevima neznam dali si citala PELAGICA NEMOQU A DA NEVERUJEM pa bar njemu normalno uz svu medicinu ali i alternativnoj ja verujem mada je puno lakse veruj mi kada je rec o nama pa cak i nasim roditeljima imam iskustva sa tatom sve je lakse i dati i probati ali najteze je kada je dete u pitnju neznam sta qore prozivljavam dali kada mu dajem noni i ekomer ili nedajem a svi znamo da su onkolozi protiv sveqa oni imaju svoj protokol...A s druqe strane imam dva decija pedijatra jedna je operisala tu.dojke i posle tri qodine ne odrice se nonija i ekomera ja samo trazim jos misljenja jer mislim da ovako najvise mozemo pomoci jedni druqima .VELIKI POZDRAV I ZA TEBE I ZA MAMU. SRECNO