prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Vratila sam se sa odmora pa samo da se "zapljunem".
Joj koliko ste pisali kad cu sve da procitam.
Puno pozdrava evelini kat i ostalima.
raspevana patofna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2007 2:38 am

Post od raspevana patofna »

Veliki pozdrav, kako je bilo na odmoru? Jel si bar malo odmorila glavu?? Dugo bash ne pisah na forumu, mozda me se i ne secate (tata, meta mozga). Tata je veoma loshe, ne ustaje vishe iz kreveta, slabo jede, ne moze bash da guta, zvace po 10 minuta. Vidim da se gubi na trenutke. Ma uzas, ovo je strasno tesko, ali izdrzacu naravno.
zabrinuta cerka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 10:26 pm

Post od zabrinuta cerka »

Dragi moji prijatelji
samo da vam se javim da vam pokazem da vas nisam zaboravila,ali sad je leto i slabo smo kod kuce
Tata je super,trenutno je na placu koji se nalazi na zvornickom jezeru i totalno je nov covek,kao da nikad nije imao ni prehladu a kamoli rak pluca.Ide na pecanje i uziva u prirodi
Samo toliko od mene,drzite se svi.
pozz :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Eto i mene.

Danas je gotov rezultat tumor markera CA 125. I dalje je u porastu. Sada iznosi 50,5 (gornja granica 21). Prosli puta tj. 08.07. bio je 32, a pocetkom juna 21. Znaci, u konstantnom rastu, a to je i ono sto nije dobro. OK je kada raste pa pada, ali ovde je u pitanju samo rast. Nemam reci. Zaista ne mogu da zamislim da bih opet morala da prodjem citav onaj uzas nakon tako malo vremena. U petak cu da odem kod svoje doktorke na IORS. Mada sam bila kod nje prosli cetvrtak i dogovorile smo se sta ce da se radi u slucaju daljnjeg rasta. Moram da se oporavim od ovog soka.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

)Draga Evelina,iygleda da ni moj dan nije bolji.Jako mi je žao sto ti se to dešava,Misliću na tebe,pa ako ti je makar malo utjeha...
Ja sam danas bila na konzilijumu u Podgorici.Šta reći...Što bi stari ljudi rekli,teško onome ko ide kod njih.Naravno,mislim samo na jednog ljekara,sa kojim sam danas imala "čast"razmijeniti ubitačne poglede.On ne zna šta se sa mnom dešava,ali ni ne trudi se da sazna.Žalosno ,alio istinito da su i takvi položili Hipokratovu zakletvu.Da ne davim forumaše dugom pričom,suština je u tome,da je doca,vjerovatno ljut što sam do sada liječena na VMA,pa mi i danas "savjetuje",da,ako imam sredstava,idem u inostranstvo,na ispitivanje.Nije me ni saslušao,nije mi pogledao nalaze,čak je rekao da on nema vremena,jer ga čekaju pacijenti.A,šta sam ja...Nisam ni ja došla kod njega da kafendišemo.jako mi je žao što mu nisam rekla šso ga sleduje,ali bila sam u šoku.KOD NJEGA VIŠE NE IDEM:Evelina moja,uz tebe sam,a vjerujem i svi ostali.Ne moram ti reći,ali ipak IZDRŽI.To duguješ sama sebi i još ponekom.Svima sa foruma pozdrav,uz izvinjenje što sam danas u minus fazi.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm

prijatelji

Post od sanči »

Evo mene, Evelina, posebni pozdravi za vas dvije.

Budite jake u svojoj borbi kao sto ste bile i do sada. Držim Vam palčeve i mislim na Vas.

Ja sam s ocem u jako teškoj situaciji. Uspjeli smo da mu snimimo ruku koja ga je boljela i ustanovili su iščašenje ramena i lom desne ruke. Samo su ga zavili i ništa više. Kažu to je od osnovne bolesti i ne smije se dirati. Na ovoj vrućini čovjek je skroz zamotan i ne možemo ga ni podići ni okrenuti jer ga nemamo za šta uhvatiti. Na noge više ne može ni malo. Nuždu jedva da uspijeva obaviti u krevetu, nema snage za to. Pelene ga smetaju. Na sto smo muka. Često se gubi, traži da ustane a ne može, priča nepovezano, hoće kući a kući je... Život ispod svakog ljudskog dostojanstva. Jedva ga uspijevamo nahraniti, tekućinu ne može, zagrcne se, meso ne jede, samo kašasto i to na silu. Nek mu je Bog u pomoć! Mučno je i tužno, cijeli se život mučio i radio a sad ne može ni na miru umrijeti. Stalno sam pod stresom.
Pozdrav svima na sajtu i sve najbolje.
sonjja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 23, 2008 3:08 pm

Post od sonjja »

Dragi moji, veliki pozdrav svima. Drzite se.

Mi smo trenutno izmedju dve hemoterapije i ratujemo sa krvnom slikom. Bolova nema, mucnine polako prolaze i borimo se. Ja imam jako malo vremena pa redje pisem.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

e,neću da se predam,iz inata

Post od evo mene »

Dragi moji,posebno Evelina,Sanči i Sonja.
Ovih dana puno plačem,valjda mi se skupilo svih ,skoro 8 godina.A,možda sam ranjiva i zbog nejasne situacije oko mojih nalaza na kostima.U septembru idem u BG,kod najdivnije doktorke,koja me liječi od početka moje bolesti.Ovdje više nemam šta da tražim,nažalost.
Više od svega me pogodilo što neko,kome je posao,životno opredjeljenje,nema želju ni volju da sasluša pacijenta.Ovo mi je prvi put da se suočim sa tako arogantnim i bezosjećajnim ljekarom.Sreća,pa su takvi u manjini.
Evelina,šta je bilo sa tvojim nalazima?Sanči,jako mi je žao tvog oca.Žao mi je što se toliko muči,ali i svi vi koji ga volite.Ne ynam šta da ti kažem,jer tu riječi ne pomažu.Mogu samo da ti dam jedan savjet.Što više vremena provodite sa njim,da se ne osjeti napuštenim.Pričaj sa njim o svim vašim lijepim,zajedničkim danima,učini da mu vrijeme koje mu je preostalo prođe u lijepim uspomenama.Možda će neko pomisliti da je to bijeg od stvarnosti,ali,ponekad nam je potrebno ,pobjeći,lakše je.Sve vas pozdravljam i nadam se da čemo se i dalje dopisivati,prijatelji moji.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

aloooo,imaaa liii kooogaaa

Post od evo mene »

Evo mene,opet.LJudi,ima li koga?Šta je sa vama,svi ste se ulijenili.Da li je neko čuo za lijek Femara,i da li neko koristi taj lijek?
Naime,preporučila mi je moja doktorka(ona koja zaista daje sve od sebe da nam svima pomogne,ali je ,na moju žalost u BG),da nastavim sa tim lijekom,poslije Nolvadexa.ja sam nešto čitala na internetu,ali ne znam kako to sve izgleda kad se koristi.Pozdrav svima.Samo se nadam da se nikome nije desilo ništa loše,pa se ne javljate.Pozdrav iz Tivta.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ght=femara evo ti link za femaru i koristite opciju trazi jer sve smo to na forumu "prosejali" kroz sitno sito.
Pozdrav, sve moram ja da vam radim heh.....
Korisnikov avatar
puls
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 12, 2008 9:05 pm

Post od puls »

Moja mama koristi femaru ,takodje po preporuci dr. pre je pila tamoksifen ,ja sam trazila po netu o femari i uglavnom su komentari pozitivni.Mama ne oseca nikakvu razliku,ali licno poznajem zenu kojoj je femara povukla misice na nogama i ukinuli su joj posle 2 meseca. Pogledaj po netu ima dosta o njoj,mnogi je nazivaju novim lekom protiv karc.!Ako se odlucis da uzmes dobro se rasmitaj po apotekama jer su razlike u cenama ogromne ,tj. za ne poverovati!!! Pozzz i sve najbolje
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

evelinaaaa!?????? gde si bre? :cry:
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm

prijatelji

Post od sanči »

Pozdrav svima, posebno mojoj Tivčanki, Bobans, Evelini!

I ja sam se razočarala u podgoričke doktore, više puta nažalost. Sigurna sam da bi mom ocu bolje bilo da su samo htjeli malo ozbiljnije razmisliti o terapiji. Oni su krenuli sa blagom terapijom a navodno da će kasnije uključiti jaku. Da su odmah tu jaku uključili kad je on bio jači i mogao je podnijeti bilo bi bolje, siguno. A oni su ga iscrpili xelodom i više mu ništa nisu nakon toga mogli dati.
Rjetko se javljam jer mi je stanje s ocem najgore moguće.

Od zavoja kojim mu je fiksirana ruka i rame i vrućine počele su mu se stvarati rane. Jede minimalno, kašastu hranu a vodu maltene ne može da popije. Samo na kašičicu. Jako se zagrcne i često kašlje. A ono što je najtužnije sve se češće gubi. A teško je i kad je svjestan jer je onda tužan i depresivan kad vidi kako nas muči i kako mu nema izlaza.

Vodimo ga u Risan na previjanje, nema u Tivtu nikoga tko bi to dobro odradio, ne usudjuju se. A to je živa muka, 4-tvoro ljudi treba da ga prenesu do kola hitne pomoći i da ga drže dok se premotava. Ne može da stoji niti da sjedi samostalno.

Ja ga samo zagrlim i ljubim u čelo a on se mučenik uvijek nasmije. Ne kuka i samo govori da je dobro i da će biti bolje.

Sve je bliže njegov odlazak a ja to sve manje mogu prihvatiti. A treba ići i na posao, funkcionisati normalno, brinuti se o djeci itd. Baš mi je teško.

A i majka mi je na rubu snage.. Svima vama želim mir i zdravlje, snage za borbu. Pozdrav iz Tivta.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Cao,svima.Prvo da zahvalim Bobans1983,i puls.Nadam se da je Eveli dobro(ili bar dobro ,koliko se može biti),Sanči,ne smijem ni pomisliti kako ti je.Ponekad mi se čini da je gore vama oko nas,nego nama ,koji smo direktno pogođeni bolešću.Želim da svi izborite svoje bitke,nadam se ,uspješno.Ja skupljam snagu,jer ne znam šta me čeka u septembru.Do tada,odlučila sam da uživam u svakom danu,i da se družim samo sa pozitivnim ljudima,a,naravno i sa mojim novim prijateljima ,sa vama.Mislim na vas,nadam se da će nam se Evelina javiti.Pozdrav.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Samo da vas umirim, da se ne brinete - Evelina je na putu, sigurna sam da ce se javiti ovde cim se vrati. :D

Btw, to smo propustile da vam pomenemo, srele smo se 'uzivo', ali o tome cemo nekom drugom prilikom, kad i ona i ja budemo online.

Drage moje, treba samo misliti pozitivno, cak i vezbati u tom pravcu - kao i evo mene, i ja sam resila da se ne sekiram ni za sta barem do kontrole (za manje od nedelju dana, ali treba sve preglede dotle da odradim) a, po mogucstvu, ni posle kontrole, ;)

Eh, da - velika prednost penzije (da, da, dobila sam resenje i sada sam penzioner, :)) je sto mozete da birate okruzenje i da izbegnete mesanje sa negativnim ljudima. Pre dve nedelje sam otisla do firme da uzmem neke papire, i kad sam videla namrgodjene face i stisnute usne preostalih kolega (troje je u medjuvremenu promenilo firmu) pomislila sam - Boze, kako sam ja ovde mogla da radim?
Odgovori