prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 7:04 pm

Re: prijatelji

Post od SVARGLA »

Da li neko ima savjet kako i dal je moguce podici leukocite u narednih 7 dana do sledece hemo?
Ja citala da su dobre kokice,ne znam dal je glupost,ali svakako ih jede,cijedim cveklu,mrkvicu,puno voca,aronija,ali ne znam dal ih ista od toga moze dici?
Pozdrav
mihajlo mihajlovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 12:57 am

Post od mihajlo mihajlovic »

На сајту Крстарица форум/онкологија видех да неке госпође препорућују супу од кокошијих ногу да подигну леукоците.Ни саме не знају да објасне како функционише ал све кажу да им помаже.
Осим пар динара за кокошје ногице и пар минута посла не кошта више.
Нисам никад пробао-ал те госпође су и саме онколошки пацијенти па можеш и да их тамо запиташ.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Post od zokac24 »

Ovakve osobe treba ignorisati isto kao i onog za implante.

NE ZNAJU STA CINE
ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Post od ganadra »

Kokice i slanina, i mnoge druge prirodne stvari podizu leukocite, ali se koriste konstantno i to je po meni za ljude koji ne dobijaju hemoterapiju.
Hemoterapija je suvise agresivna da bi organizam mogao da se oporavi za 7 dana koriscenjem prirodnih sredstava.
Ja imam problema sa krvnom slikom i prilikom dobijanja hemoterapije, prvo vam provere krvnu sliku i u zavisnosti sta vam nedostaje, prvo vam to daju, pa onda dobijate hemo.
lyki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:25 am

Post od lyki »

Slanina i crni luk su dobri za leukocite, i zaista supa od kokosijih nogica. Kuva se kao i svaka druga supa sa mesom i povrcem, samo se pored mesa, doda jedna do dve kokosije nogice. Moj otac ih je koristio i zaista su pomogle da odrzi leukocite dovoljno visoko da moze nesmetano da primi terapiju. Moja majka je kad smo culi za nogice, pocela da ih ubacuje u svako kuvano jelo i kasnije ih izvadi. Cak mu je pravila i pihtije od njih i pileceg mesa, umesto klasicnih pihtija, jer su se mom ocu tada jele... E sad zasto su bas nogice dobre, stvarno ne znam, ali da rade svoj posao definitivno stoji!
Ukoliko padnu leukociti ispod 1, dobice injekciju Neupogenu i ona ce vrlo brzo podici leukocite da moze da primi terapiju. Ali i ta injekcija nije bas maciji kasalj, pa je bolje pokusati hranom koliko je moguce odrzati krvnu sliku u normali.
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član

Post od SVARGLA »

To sve jede,hvala na savjetima,znam i ja da ako hemo obori dosta krvnu sliku ni jedan prirodni preparat je ne moze tek tako brzo podici,hvala na savjetima!
Njemu je krvna slika sva odlicna,sem leukocita koji su sada 3,5 (4.0-9.0) znam da sada nisu previse niski,ali prosle nedelje(7 dana nakon hemo su bili preko 5)tako da se plasim da ce ove nedelje pred sledecu hemo jos opasti.Hemo je primio prije 2 nedelje,propisao mu je 3 ciklusa na 21 dan,ali ja mislim da ako pocne da djeluje i ako bi on to izdrzao vjerovatno bi mu je produzio,ja se plasim da je nece izdrzati,a voljela bi da je isprima kad je vec poceo i da mu bar malo pomogne
Tek je na pocetku ovih hemo,pa se plasim da ce biti sve losije i losije sto se krvi tice,jos su mu niski Lym# 1,0 (1,5-4,5) ostalo sve u ref. vrijednostima
On je vec prosle godine primao 4 cilusa hemo,i tek pred poslednju su mu malo opali,ali Dr. je sacekao samo 3-4 dana,oni se sami podigli i sve je isprimao,ali ovaj put je jako mrsav,iscrpljen od svega pa se plasim kako ce sve izdrzati...
Pozdrav svima
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član

Post od SVARGLA »

A sto se tice kokosijih nogica kod nas ih nema kupiti ni u marketima ni u mesnici,ali raspitacu se da nema ko ko kolje kokice... :D
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

SVARGLA napisao:To sve jede,hvala na savjetima,znam i ja da ako hemo obori dosta krvnu sliku ni jedan prirodni preparat je ne moze tek tako brzo podici,hvala na savjetima!
Njemu je krvna slika sva odlicna,sem leukocita koji su sada 3,5 (4.0-9.0) znam da sada nisu previse niski,ali prosle nedelje(7 dana nakon hemo su bili preko 5)tako da se plasim da ce ove nedelje pred sledecu hemo jos opasti.Hemo je primio prije 2 nedelje,propisao mu je 3 ciklusa na 21 dan,ali ja mislim da ako pocne da djeluje i ako bi on to izdrzao vjerovatno bi mu je produzio,ja se plasim da je nece izdrzati,a voljela bi da je isprima kad je vec poceo i da mu bar malo pomogne
Tek je na pocetku ovih hemo,pa se plasim da ce biti sve losije i losije sto se krvi tice,jos su mu niski Lym# 1,0 (1,5-4,5) ostalo sve u ref. vrijednostima
On je vec prosle godine primao 4 cilusa hemo,i tek pred poslednju su mu malo opali,ali Dr. je sacekao samo 3-4 dana,oni se sami podigli i sve je isprimao,ali ovaj put je jako mrsav,iscrpljen od svega pa se plasim kako ce sve izdrzati...
Pozdrav svima
Mislim da brines unapred, a to nije dobro. O problemu razmisljaj kada do njega dodje.
Svaka hemo je prica za sebe i ono sto je bilo nakon jedne ne znaci da ce tako biti i nakon sledece. U 4 godine sam primila ukupno 18 hemoterapija i pravila nije bilo. Nekada je krvna slika bila losa na pocetku lecenja, a nekada na kraju. Sretala sam zene koje su imale dobru krvnu sliku i pored hemoterapija, a da pritom nisu promenile bas nista ni u ishrani niti su koristile neke preparate. Mislim da je stvar u samom organizmu.

Vrednosti koje spominjes nisu zabrinjavajuce. Meni se je desavalo da mi izvade krv i da neutrofili budu 0,8, a sutradan vec budu 1.7.

Zdrava ishrana je dobra sama po sebi, ali koristi od nje se postizu polako i na duge staze i nemoguce je da daju neki rezultat od ciklusa do ciklusa.

pozz
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

To nisu tako niske vrednosti leukocita, ja sam imala i nize, pa sam dobijala hemo, a normalno je bilo da mi padnu nakon 7 dana, a nakon sledecih 7 se ipak malo podignu. Kasnije nisam ni proveravala svakih 7 dana, jer su mi vene bile osetljive, samo sam proveravala pre sledece terapije.
Ja sam vise imala problema sa anemijom, pa sam dva puta dobila transfuziju, a tvoj tata za sada ne treba da brine, samo da terapija deluje.
A ishrana svakako neka bude uravnotezena, tako da potpomaze opstem stanju organizma.
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član

Post od SVARGLA »

Mislim da nije unaprijed i bez potrebe,da vidite u kakvom je stanju moj muz shvatili bi o cemu pricam,normalno je da se plasim i ja sam mislila da ako se krene vec rusiti od terapije da ne moze biti bolja u pauzama izmedju ciklusa,vec samo da ce ici dole,jer to je logicno,sto se vise daje hemo u organizam vise ubija i zdrave celije i sve ostalo,prvi put cujem da moze varirati od ciklusa do ciklusa...
On se hrani zdravije koliko mozemo,to jest koliko sad on zeli,jer sad jede sve skoro po malo,meso jako rijetko i u jako malim kolicinama,ali do prije pola godine nije jeo nista zivotinjskog porjekla,eto sa takvom ishranom je isprimao 4 ciklusa hemo Cisplatin,Gemcitabin a sad mu od prve opada,ali on je od pocetka smrsao vise od 30kg,jako je slab i iscrpljen pa se zato brinem,i unaprijed razmisljam o svemu jer sam misljenja da je bolje da odma krene sa necim ako mu moze pomoci nego kad se krvna slika sroza,onda bi bilo kasno,jednostavno ne zelim da mu zbog lose krvne slike prekine potpuno terapiju i onda nismo nista stvorili.
Hvala na savjetima,sve najbolje
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

Draga Evelina.
drago mi je da se ipak povremeno ukljucujes, znaci nisi zaboravila na nas.
Kako si ti?
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član

Post od SVARGLA »

Ganadra eto kod vas se podigli nakon 7 dana a kod mog supruga opali,znaci nakon 7 dana od primanja hemo su mu bili veci od 5,a nakon 2 sedmice su 3.5,sad do cega je to ne znam,u sledeci utorak idemo do doce pa po sledecu terapiju ako bude sve ok.
Pozdrav i za vas
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član

Post od SVARGLA »

I slazem se sa vama Evelina da je to vise do organizma nego do ishrane i preparata,ali eto opet zelim da bar pokusam zdravom ishranom i vitaminima da potpomognem,sad dal ce uspjeti vidjecemo...
ganadra
Aktivan član
Aktivan član

Post od ganadra »

Izvini Svargla sto nisam pazljivo citala,pa sam mislila da se radi o tati, jer na ovom forumu uglavnom se javljaju deca obolelih, pa je eto bio moj propust.
Logicno je da ti je muz sada slabiji, ako je vec prosao jedan ciklus terapije i toliko smrsao. U pocetku ju je organizam sigurno bio jaci, a sve ove terapije, zajedno sa bolescu, logicno nas oslabljuju, zato sam ja jos uvek u dilemi da li da predjem na odredjenu dijetu, tipa sirove hrane, bez mesa, jer se bojim da ce mi oslabljen organizam jos vise oslabiti takva ishrana.

O tome mora svako pojedinacno da odluci.
Ja se trenutno osecam slabo i malaksalo, iako se normalno hranim, pijem aroniju, koja mi nije mnogo pomogla u poboljsanju krvne slike, i dalje sam anemicna, a terapiju sam imala pre godinu dana.

Dakle, sve je do organizma.
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član

Post od SVARGLA »

Ma nista Ganadra,ne brinite,i ja sam dijete :wink: ,imam samo 26 godina ali sam ovde radi supruga koji je na zalost oboliko tako mlad :(
Jeste,sve je do organizma,ma ni mi nismo pametni,tako smo tada odlucili sto se tice ishrane,slusali 100 informacija sa svih strana,covjek tu nije pametan sta ciniti,kad nismo strucni...I eto tako radio nekih 7 mjeseci,jeste mrsao,ali se dobro osjecao,dobri nalazi,sad i kad jede jacu hranu mrsa,znaci bolest ga crpi ne samo hrana...
Jeste iscrpljen je bas,primao 4 ciklusa hemo,pa bio 8 mjeseci na Tarcevi koja mu izgleda nije nista vrijedila,nije se dobro osjecao dok je pio,sad opet na hemo(prije ove hemo isprimao Kubanske vakcine) i tako borba i mucenje,ali sta da se radi,sta nas snadje moramo izdrzati i gurati naprijed!
Odgovori