prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: prijatelji

Post od Slavko_slavko »

ganadra, koji limfni cvorovi i koliko su uvecani?
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2012 5:05 pm

Post od Pejo »

Bojana2311 napisao:Bravo, Pejo, drago mi je da je sve dobro proslo, i da su rezultati dobri.
Ipak, bez obzira sto ti nisu rekli, nemoj puno da konzumiras slatko, i nista belo ( brasno, so, secer, mast ). Ne zameri sto popujem, ali nasi lekari su skloni tome da daju skromne informacije. A poenta je da promenis navike koje si imao pre bolesti, toliko ponavljam da vec i vrapci znaju, rak je posledica losih navika, lose ishrane, i genetike. Jedino mi nije jasno, kada pricamo o genetici, kako pre nije bilo toliko onkoloskih bolesnika?? Tako da...ubedjena sam da su lose navike, pre svega u ishrani, pa stres, pa sve sto nas covek "cutke i stoicki" podnosi, a posle te samo cepne vec negde... glavni krivac za bolest.

Svako dobro Pejo, samo tako nastavi!
hvala na podrsci, znam za slatko da nije dobro, pitao sam na kontroli i receno mi je da mogu, ali umereno, jos ranije sam kupio mini pekaricu da bi izbegao beli hleb, pa uzimam graham brasno ili razano ili brasno tip-950, a glavni razlog za lose navike (duvan) sam izbacio jos pre godinu dana. Sto se tice genetike niko mi ni u blizojo ni u daljoj familiji nije imao neki cancer. A ja sam i dalje mnogo motivisan da pobedim. Pozdrav svima
medicina77
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm

Post od medicina77 »

Draga Ganadra,zao mi je sto rezultat nije dobar :evil: ,ali vjerujem da ce se naci nacin da se dalje napredovanje bolesti zaustavi.Koji limfni cvorovi su upitanju,mozda ih mogu odstraniti hiruski.Ne gubite nadu.Veliki pozdrav i zagrljaj
lyki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:25 am

Post od lyki »

Ganadra, zao mi je sto su dosli losi rezultati... Ali imate Vi snage, i znam da cete na kraju izaci kao pobednik!!! Nista manje od Vas ne ocekujemo!! I zato samo napred!!!!
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član

Post od Pejo »

ganadra napisao:Drag i prijatelji,
stigao mi jei rezultat sa snimanja PET/CT i nisu dobri. doslo je do prosirenja na limfne cvorove, sto sam i ocekivala, jer u zadnje vreme se ne osecam dobro i znala sam da nesto nije kako treba. Ali, sada treba izdrzati ono sto mi budu predlozili. Sta ce to biti, videcemo.
Budite dobro.
ganadra nemoj klonuti duhom, to je u ovakvim situacijama najbitnije imas moju punu podrsku jer sam je i ja od drugih imao i preporuci bih ti da pogledas rad Prof.Dr. Djurice Popovica. Pozdrav Pejo
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Post od zokac24 »

GANADRA HOCETE LI NAM SE JAVITI BRINEMO SE , NE DAJTE SE MOLIM VAS!
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član

Post od Pejo »

Pejo napisao:
Bojana2311 napisao:Bravo, Pejo, drago mi je da je sve dobro proslo, i da su rezultati dobri.
Ipak, bez obzira sto ti nisu rekli, nemoj puno da konzumiras slatko, i nista belo ( brasno, so, secer, mast ). Ne zameri sto popujem, ali nasi lekari su skloni tome da daju skromne informacije. A poenta je da promenis navike koje si imao pre bolesti, toliko ponavljam da vec i vrapci znaju, rak je posledica losih navika, lose ishrane, i genetike. Jedino mi nije jasno, kada pricamo o genetici, kako pre nije bilo toliko onkoloskih bolesnika?? Tako da...ubedjena sam da su lose navike, pre svega u ishrani, pa stres, pa sve sto nas covek "cutke i stoicki" podnosi, a posle te samo cepne vec negde... glavni krivac za bolest.

Svako dobro Pejo, samo tako nastavi!
hvala na podrsci, znam za slatko da nije dobro, pitao sam na kontroli i receno mi je da mogu, ali umereno, jos ranije sam kupio mini pekaricu da bi izbegao beli hleb, pa uzimam graham brasno ili razano ili brasno tip-950, a glavni razlog za lose navike (duvan) sam izbacio jos pre godinu dana. Sto se tice genetike niko mi ni u blizojo ni u daljoj familiji nije imao neki cancer. A ja sam i dalje mnogo motivisan da pobedim. Pozdrav svima
Teba mi jedna informacija, nabavio sam susenu Aroniju receno mi je da je neki dovoljan dnevni unos od 30 bobica, interesuje me da li je to tacno i dali je bitan period uzimanja, ujutru na prazan stomak ili to nije toliko bitno. Pozdrav i podrska svima. Pejo
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

pejo, ja uzimam po 8-16 bobica dnevno, pojedem ih kad stignem, mislim da to nije toliko bitno... :)
znaci uzmem bobice, izbobam i nastavim dalje, nezavisno od obroka, samo dobro izgrickaj semenke... :)
m.defranzza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 10:42 pm

Post od m.defranzza »

Pejo od čoveka koji se bavi aronijom i koji je proizvodi sam saznala ,a sad koliko je i to sve tačno neznam aliovom čoveku verujem da se bobice stave u pravi med i svako jutro uzimapo mala kafena kašičica i da netreba uzimati preveliku količinu bobica jer mogu vrlo brzo da se pokvare.Veliki pozdrav .
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član

Post od Pejo »

Slavko_slavko napisao:pejo, ja uzimam po 8-16 bobica dnevno, pojedem ih kad stignem, mislim da to nije toliko bitno... :)
znaci uzmem bobice, izbobam i nastavim dalje, nezavisno od obroka, samo dobro izgrickaj semenke... :)
hvala na informaciji, pocecu tako da ih koristim, pozdrav i svima moja podrska. Pejo
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član

Post od Pejo »

m.defranzza napisao:Pejo od čoveka koji se bavi aronijom i koji je proizvodi sam saznala ,a sad koliko je i to sve tačno neznam aliovom čoveku verujem da se bobice stave u pravi med i svako jutro uzimapo mala kafena kašičica i da netreba uzimati preveliku količinu bobica jer mogu vrlo brzo da se pokvare.Veliki pozdrav .
hvala na informaciji, imacu ovo u vidu. pozdrav i podrska svima. Pejo
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ako zivis u kuci i imas dvoriste-zasadi aroniju, zauzima puno prostora, daje hlad, ako se orezuje-moze i lepo da izgleda a jako je zdravo, ponarocito sam praviti sok, praviti dzem ili jesti ovako... :) :) :)
veliki pozdrav... :)
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član

Post od Pejo »

Slavko_slavko napisao:ako zivis u kuci i imas dvoriste-zasadi aroniju, zauzima puno prostora, daje hlad, ako se orezuje-moze i lepo da izgleda a jako je zdravo, ponarocito sam praviti sok, praviti dzem ili jesti ovako... :) :) :)
veliki pozdrav... :)
nazalost ne zivim u kuci i nemam dvoriste, zivim u zgradi, ali svako hvala na savetima. Pozdrav Pejo
ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Post od ganadra »

Dragi prijatelji,
nisam se javljala jer nisam imala sta da kazem, odnosno cekala sam da vidim sta ce mi doktor reci, ali na moju zalost, moja doktorka opet ne radi, na godisnjem odmoru je, a da odem kod drugog nema svrhe, jer niko nece da preuzima pacijenta ako ne mora, tako da moram da cekam dok ona dodje.

A dok cekam otislasam kod urologa, privatno, da se jos jednom konsultujem oko one nefrostome, i na moju zalost, moracu da je stavim, koliko god da se toga bojim. Ne osecam se dobro i nadam se da ce mi to pomoci da se bolje osecam, ukoliko je to uzrok mojih tegoba. A i zbog eventualne hemoterapije, jer ako bubrezi ne funkcionisu kako treba, ni terapiju ne mogu da dobijam.

Eto to je to.
Nije sjajno, ali tako je.
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Post od zokac24 »

POZDRAV GANADRA DRAGO MI JE DA STE STE JAVILI,PRAVI STE BORAC !

NI JA NEMAM STA DA KAZEM SAMO SAM HTEO DA POZDRAVIM PRIJATELJE I VAS,A VIDITE I SAMI STA SE OVDE DOGADJA NA FORUMU...
Odgovori