prijatelji
Re: prijatelji
Zdravo svima.Da li je neko imao iskustva sa k-ras genom.Kod oca je nadjena mutacija tog gena i terapiju koju je doktor propisao prije rezultata k-ras nece moci da prima.Posto mi je geneticarka rekla da se erbitux i avastin ne daju kad postoje mutacije.Na internetu nigdje nisam mogla da nadjem sta se onda daje.Na svim mjestima pise koja je terapija dobra kad ne postoji mutacija.
Drage dame
Videvsi da su na ovoj stranici Dame nadam se da nemate nista protiv sto cu i ja da se upustim u dobronamerne komentare u kontekstu zivota.Ja sam inace covek sa svojih 56 god.inace od rodjenja invalid koji nezna malte ne sta znaci biti zdrav.Pored moje zdrastv.situacije necete verovati da sam toliko pozitivna licnost da je prosto neshvatljivo { komentari moje okoline i saradnika }.Ovo kazem zbog vasih komentara u vezi bolesti.Budite sigurni u jedno dzabe bilo koja pomoc lekara strucnjaka i danasnje medicine ako vi sami sebi ne pomognete,nijedna bolest dragi sagovornici-ce nije ne pobediva samo pozitivan stav vas moze vas vratiti na put kojim ste zeleli da idete.Bez obzira sto sam invalid sa otezanim hodom imao sam veliku pomoc jedne predivne zene sadasnje moje supruge sa kojom zivim 29 god.i imamo dve kceri i za sada jednog predivnog unuka.Samo probaj te da se stavite u njenu situaciju pa ce te videti da SE TREBA samo boriti.Mnogo puta sam u zivotu rekao da sam srecan sa ovim hendikepom i nikada se nebih menjao sa ponekim "zdravim"likovima.Nadam se da ste me razumeli sta sam hteo da kazem a da nikoga ne uvredim samo smo sada ovde u ovom zivotu iskoristi te ga maksimalno hrabri i trezvene glave.uz izvinjenje sto sam malo gusio zelim vam svako dobro i srecu u zivotima drugarski poz...
Videvsi da su na ovoj stranici Dame nadam se da nemate nista protiv sto cu i ja da se upustim u dobronamerne komentare u kontekstu zivota.Ja sam inace covek sa svojih 56 god.inace od rodjenja invalid koji nezna malte ne sta znaci biti zdrav.Pored moje zdrastv.situacije necete verovati da sam toliko pozitivna licnost da je prosto neshvatljivo { komentari moje okoline i saradnika }.Ovo kazem zbog vasih komentara u vezi bolesti.Budite sigurni u jedno dzabe bilo koja pomoc lekara strucnjaka i danasnje medicine ako vi sami sebi ne pomognete,nijedna bolest dragi sagovornici-ce nije ne pobediva samo pozitivan stav vas moze vas vratiti na put kojim ste zeleli da idete.Bez obzira sto sam invalid sa otezanim hodom imao sam veliku pomoc jedne predivne zene sadasnje moje supruge sa kojom zivim 29 god.i imamo dve kceri i za sada jednog predivnog unuka.Samo probaj te da se stavite u njenu situaciju pa ce te videti da SE TREBA samo boriti.Mnogo puta sam u zivotu rekao da sam srecan sa ovim hendikepom i nikada se nebih menjao sa ponekim "zdravim"likovima.Nadam se da ste me razumeli sta sam hteo da kazem a da nikoga ne uvredim samo smo sada ovde u ovom zivotu iskoristi te ga maksimalno hrabri i trezvene glave.uz izvinjenje sto sam malo gusio zelim vam svako dobro i srecu u zivotima drugarski poz...

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 29, 2012 12:26 am
Pozdrav svima.Da li mi neko moze objasniti ove zavrsne dijagnoze?
Zavrsne dijagnoze:
Ca ovariI FIGO IV(C56)
Carcinosis peritonei(C786).Meta in Igl retrop.(C779)M. in hepate(C787)
HT in cursu(Z-511).
HP KCS-Adenoca papilare serosum ovarii bil G2 NG 1 FIGO IIIC
(karcinom zahvata oba jajnika i siri se na perimetrijum spoljasnji sloj miometrijuma i zahvata omentum(najveci nodus precnika 50mm).
Zavrsne dijagnoze:
Ca ovariI FIGO IV(C56)
HT in cursu(Z-511).
(karcinom zahvata oba jajnika i siri se na perimetrijum spoljasnji sloj miometrijuma i zahvata omentum(najveci nodus precnika 50mm).
Eh, sad cekamo mamine rezultate. Isla je na skener i 3. maja ide na kontrolu. Hvata me uzasna panika i nekako mi je lakse kada to izgovorim (napisem). Nadam se da ce sve biti ok. Uh...Inace, ona uziva u prolecnim danima, konacno noramlno dise (zbog HOBP i Spirive je ima dosta problema), ugojila se, kosa joj je porasla i kovrdzava je i tako...Nadam se najboljem. To nas i drzi.
Karcinom jajnika sa metastazama po peritoneumu (trbušnoj maramici), retroperitonealnim limfnim čvorovima i jetri.bogdanpfcm napisao:Pozdrav svima.Da li mi neko moze objasniti ove zavrsne dijagnoze?
Zavrsne dijagnoze:
Ca ovariI FIGO IV(C56)
HT in cursu(Z-511).
Nažalost, ovo je već uznapredovali oblik sa ozbiljnim prognozama.
Mom ocu su radili analizu tog gena ali je bio wild tip, pa mu je ukljucen erbitux na kraju. Kod Vaseg oca erbitux nema svrhe kad postoji mutacija, niti bi delovao, a samo bi ga trovali bespotrebno, a nus pojave su prilicno zesce. Kad postoji mutacija mislim da ne postoji odredjeni bioloski citostatik kakvi su avastin i erbitux, znaci moze da se nastavi samo sa klasicnom hemoterapijom tipa FOLFIRI. Jel u pitanju rak debelog creva? I sta je dosada primao od terapija?BAKS napisao:Zdravo svima.Da li je neko imao iskustva sa k-ras genom.Kod oca je nadjena mutacija tog gena i terapiju koju je doktor propisao prije rezultata k-ras nece moci da prima.Posto mi je geneticarka rekla da se erbitux i avastin ne daju kad postoje mutacije.Na internetu nigdje nisam mogla da nadjem sta se onda daje.Na svim mjestima pise koja je terapija dobra kad ne postoji mutacija.
gajson napisao:Drage dame
Divan i istinit komentar - nadam se da ce ga makar neko poslusati. Veliki pozdrav za Vas:)
Na liniji ovog komentara je i knjiga koju sam vec pominjala LJUBAV MEDICINA I ČUDA - Berni Zigel - govori upravo o tom pozitivnom stavu i koliko je on vazan za izlecenje, ljubav je najmocniji lek - ljubav svih, pre svega pacijenta prema samom sebi, preko lekara do porodice. Vredi zaista procitati, ko je u mogucnosti - mozda vam pomogne, meni na neki nacin vec jeste. Nadam se preko mene i mom tati, makar u promilu nekog osecanja.
Sto se dijagnoza tice, nazalost danas smo dobili rezultate magnetne - osteoliza kostiju

Pozdrav svima
Majka ima kancer pre mesec dana sam bio u Tirani, sa gradskom autobusa mozes da ides samo pisi ovi reci " tek banesa me shigjeta" ( stan grada sa strelama ) i pokazitemu vozacu ili bilokome na autobuse oni ce vam reciti da ili ne da je taj autobus Ispred ove zgrade je pumpa bezina zvne" star" a odmah ispred pumpe je vidatox radnja. Mene su mi trazili samo grvnu sliu ako omate i neku dokumenti u vezi diagnose majka inje bio sa mnome. Inace evo mesec dana Majka ka pije nismo radil do sada nijedan test/cd a danas poceo sa kemo.Cudno da nema u brcko u web site je bio reklame.Cisto verujem da vitadox su doneli italiani u tirani posto ne mogu da je otvori u italiu.Neke komsije su me pitali jer ima o kosovu ali sigurno da nema.
Majka ima kancer pre mesec dana sam bio u Tirani, sa gradskom autobusa mozes da ides samo pisi ovi reci " tek banesa me shigjeta" ( stan grada sa strelama ) i pokazitemu vozacu ili bilokome na autobuse oni ce vam reciti da ili ne da je taj autobus Ispred ove zgrade je pumpa bezina zvne" star" a odmah ispred pumpe je vidatox radnja. Mene su mi trazili samo grvnu sliu ako omate i neku dokumenti u vezi diagnose majka inje bio sa mnome. Inace evo mesec dana Majka ka pije nismo radil do sada nijedan test/cd a danas poceo sa kemo.Cudno da nema u brcko u web site je bio reklame.Cisto verujem da vitadox su doneli italiani u tirani posto ne mogu da je otvori u italiu.Neke komsije su me pitali jer ima o kosovu ali sigurno da nema.
melody-drago mi je st odmah vidim pozitivnu reakciju na moj komentar.Postovano drustvo bio sam 26 aprila sada na ortopecki pregled naime toliko su mi se prsti na nogama deformisali da jednostavno jedva uspeva da hodam.Primio me prof.Cobelic inace meni od ranije poznat kao izvrstan strucnjak i predivan covek i konstatovao je da ne radimo operaciju prstiju vec da kupim INDIVIDUALNE uloske za sve prste na nogama da to probam koristiti godinu dana pa ako je potrebno onda pricati o operaciji jer je taj postoperativni oporavak veoma problematican za ovo obolenje znaci izasao sam iz bolnicke zgrade Banjice sa mojom suprugom i unukom i dosli do mojih kola pita me supruga "sta ces sada da radis"verovali ili ne samo po sebi je iz mene izasao jedini "normalan"odgovor kako sta da radim pa idemo duso moja u zoloski vrt da ortak moj (tako zovem moga unuka) vidi da li ima nesto novo.Znam da sam vas ugusio ali nisam dzabe ovoliko opsiran pored sve moje muke i bolova necu niti sam ikada sebi dozvolio da pored mene jos neko pati veruj te mi da sam poceo da zavidim ljudima sto koriste proteze za noge (njih bar ne bole noge) ipak sam zadrzao u sebi toliko pozitivne energije da sam poceo i sam da se pitam DOKLE? Odavno sam sebi rekao to je to druge nema budite maksimalno okrenuti veselim temama razonodom velika stvar vam je iskrena komunikacija sa drugim i od 10-20 polupismenih Akademci nesto nauce.Video sam dijagnozu da se ne ponavljam ne postoji tolika "NIZBRDICA"gde joj ne dodje kraj jednom ce i nasi problemi doci do do toga kraja budite mi hrabri i nasmejani drug.poz... 

Gajson, svaka cast!! Samo tako nastavite!
Nema Ganadre.... Sta li je sa njom....?
Nema Ganadre.... Sta li je sa njom....?
Ma tu sam, jos uvek, ali nisam imala o cemu da pisem. Osecam se trenutno lose, pa nisam htela da kukam, narocito posle posta koji je napisao Gajson. Zaista svaka cast na optimizmu, nakon svih tih bolnih stanja.
Mene trenutno bole ledja i vec sam depresivna, tesko je nositi se sa nemogucnoscu da uradis ono sto si donedavno mogao. I cesto pomislim na ljude koji zive sa bolovima i divim im se. Moja mama boluje od artritisa i stalno je u bolovima, ali je pozitivna i nada se ozdravljenju, mada ima malo sansi za to, a mene malo bole ledja, i vec mi je tesko. Nerviram se jer ni do pekare ne mogu da odem normalno kao do sada, moram nekoliko puta da zastanem, odmorim, pa nastavim.
Danas sam bila na snimanju PET/CT i videcu sta se desava sa mnom, mada se ne nadam bas najboljim rezultatima, vidim to po simptomima koji me trenutno muce, ali cu valjda uspeti da se izborim i sa tim novim, sta god da je.
Eto, zato se ne javljam, jer trenutno bas nisam optimista, pa da ne kvarim, ali redovno pratim ovaj forum i drago mi je sto je nastavio da zivi i posle osoba koje su otisle zauvek.
Kada saznam nesto konkretnije naravno da cu to podeliti sa vama, jer necije iskustvo moze nekome da pomogne da prezivi.
Mene trenutno bole ledja i vec sam depresivna, tesko je nositi se sa nemogucnoscu da uradis ono sto si donedavno mogao. I cesto pomislim na ljude koji zive sa bolovima i divim im se. Moja mama boluje od artritisa i stalno je u bolovima, ali je pozitivna i nada se ozdravljenju, mada ima malo sansi za to, a mene malo bole ledja, i vec mi je tesko. Nerviram se jer ni do pekare ne mogu da odem normalno kao do sada, moram nekoliko puta da zastanem, odmorim, pa nastavim.
Danas sam bila na snimanju PET/CT i videcu sta se desava sa mnom, mada se ne nadam bas najboljim rezultatima, vidim to po simptomima koji me trenutno muce, ali cu valjda uspeti da se izborim i sa tim novim, sta god da je.
Eto, zato se ne javljam, jer trenutno bas nisam optimista, pa da ne kvarim, ali redovno pratim ovaj forum i drago mi je sto je nastavio da zivi i posle osoba koje su otisle zauvek.
Kada saznam nesto konkretnije naravno da cu to podeliti sa vama, jer necije iskustvo moze nekome da pomogne da prezivi.
ganagra nemoj mi zameriti sto cu na ovakav nacin da ti se obratim!
kao prvo-bio bih srecan veoma kada bih znao da cu sa mojim izlaganjem koliko toliko pomoci osobama slicnih problema.
kao drugo-komentar za stanje tvoje postovane gospodje mame mislim da nije uredu Zasto?zato sto prvo postoji mogucnost da tvoja mama sazna za ovaj tvoj komentar ( moze da vidi ko hoce ) ono sto je jos bitnije jednostavno nesmes da budes Pesimsta uopste kada je zivot u pitanju to vazi za zdrstv.stanje tvoje mame a naravno i tvoje.
kao trece-kazes da nisi bila tu zbog tvog momentalnog zdrastv.stanja i da nisi bila optimista pa da ne kvaris pitam te Sta?
Mislim da sam vec dao savet da iskren razgovor sa ljudima Puno pomaze pogotovo nasa komunikacija jednostavno mora dati dobre rezultate.Ne kazem ovo da bih bio najpametnij vec iz moga ne maloga izkustva da vas ubedim da je zivot jedan kakav je takav je nazalost nismo mogli da biramo.Znate kakvu uzrecicu sam ranije imao? da sam imao " srece " nebih se rodio medjutim kada sam dobio unuka shvatam da sam ja ustavari zdrav covek sa "malim" hentikepom.Da to je istina prosto nemam vremena da " osecam " bolove kada god me neko pita kako je? moj odgovo nemoze bolje pa kako ko razume.Znaci ganadra kada god imas problem pokusaj naci iskrenog sagovornika videces da je to najbolja "terapija" onoga momenta kada prepoznas bilo kakvu psihicku krizu jedini lek je razgovor-razgovor i samo razgovor ni slucajno to sto ti radis-povlacenje u sebe- pa najpametnija osoba kada se usami mora "izludeti" jeste greska kada covek pogresi ali jos veca je kada ne prizna da je pogrsio.Nemoj molim te zameriti na malim kritikam jer su dobronamerne drug.poz....
kao prvo-bio bih srecan veoma kada bih znao da cu sa mojim izlaganjem koliko toliko pomoci osobama slicnih problema.
kao drugo-komentar za stanje tvoje postovane gospodje mame mislim da nije uredu Zasto?zato sto prvo postoji mogucnost da tvoja mama sazna za ovaj tvoj komentar ( moze da vidi ko hoce ) ono sto je jos bitnije jednostavno nesmes da budes Pesimsta uopste kada je zivot u pitanju to vazi za zdrstv.stanje tvoje mame a naravno i tvoje.
kao trece-kazes da nisi bila tu zbog tvog momentalnog zdrastv.stanja i da nisi bila optimista pa da ne kvaris pitam te Sta?
Mislim da sam vec dao savet da iskren razgovor sa ljudima Puno pomaze pogotovo nasa komunikacija jednostavno mora dati dobre rezultate.Ne kazem ovo da bih bio najpametnij vec iz moga ne maloga izkustva da vas ubedim da je zivot jedan kakav je takav je nazalost nismo mogli da biramo.Znate kakvu uzrecicu sam ranije imao? da sam imao " srece " nebih se rodio medjutim kada sam dobio unuka shvatam da sam ja ustavari zdrav covek sa "malim" hentikepom.Da to je istina prosto nemam vremena da " osecam " bolove kada god me neko pita kako je? moj odgovo nemoze bolje pa kako ko razume.Znaci ganadra kada god imas problem pokusaj naci iskrenog sagovornika videces da je to najbolja "terapija" onoga momenta kada prepoznas bilo kakvu psihicku krizu jedini lek je razgovor-razgovor i samo razgovor ni slucajno to sto ti radis-povlacenje u sebe- pa najpametnija osoba kada se usami mora "izludeti" jeste greska kada covek pogresi ali jos veca je kada ne prizna da je pogrsio.Nemoj molim te zameriti na malim kritikam jer su dobronamerne drug.poz....

Ganadra, zao mi je sto imate teskoce i te bolove, ali javljajte se. Lakse je podeliti svoju muku sa nekim, nego gajiti je u sebi.. Pa tu smo i za dobro i za lose. Kamo te lepe srece pa da ovde uvek osvanu samo lepe i srecne vesti o dragim nam ljudima! Ali nazalost, zivot obicno ima druge puteve... Ne odustajte i nadajte se. Ako Vam je sada lose, ne znaci da ce tako biti i dalje! Mozda je samo los period dosao, pa ce proci! Ajde pridignite se malo i da nas obradujete cistim PET scan-om!!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Draga Ganadra,ne mojte da budete pesimista,jer u zivotu se nikad ne zna.Morate skupiti snage i boriti se.Iskreno se nadam da je to kod vas samo jedna kriza i da ce proci.Ne mojte da se ustrucavate da nam pisete,jer mi smo svi ovdje da bi dali podrsku jedni drugima,Saljem vam veliki pozdrav i zagrljaj.
I ja bih da vam pruzim podrsku Ganadra ali znam da je lakse reci nesto nego uraditi.Evo i meni je danas iskreno psihicki lose svi smo mi ljudi a ne kamen.Pokusajte da radite ono sto vas cini srecnim sto vam odvraca paznju od negativnih misli ono sto najvise volite recimo pogledajte neki film,citajte nesto ma bilo sta samo da skrenete misli i ne dajte se!