prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2012 5:05 pm

Re: prijatelji

Post od Pejo »

Nov sam na forumu, ali je ova tema prava, onog momenta kad sam saznao od cega bolujem(C-34) na mene nije delovalo kao sok, glavno mi je bilo da mi roditelji za to ne saznaju i sve papire na kojima je bilo naznaceno o kojoj se bolesti radi, sklonio sam jer mi je majka zdravstveni radnik u penziji. Samopouzdanja imam i psihicki sam dosta jak i resen da pobedim.
m.defranzza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 10:42 pm

Post od m.defranzza »

Dragi Pejo i treba sa optimizmom da se boriš protiv bolesti,ali ipak mislim da si trebao reći roditeljima ,baš zbog podrške koja je potrebna i tokom lečenja i ovako ,ako iko zna kako da ti pomogne to je tvoja majka baš zato što je zdravstveni radik.Želim ti svim srcem da pobediš u ovoj bitci sa bolešću.
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član

Post od Pejo »

m.defranzza napisao:Dragi Pejo i treba sa optimizmom da se boriš protiv bolesti,ali ipak mislim da si trebao reći roditeljima ,baš zbog podrške koja je potrebna i tokom lečenja i ovako ,ako iko zna kako da ti pomogne to je tvoja majka baš zato što je zdravstveni radik.Želim ti svim srcem da pobediš u ovoj bitci sa bolešću.
hvala na lepim zeljama, moj motiv je pobeda i nista drugo ne priznajem. kasnije su saznali ali im u prvom trenu nisam hteo reci da ih ne uzbunjujem, ali bez obzira na sve imao sam i tad maksimalnu podrsku od njih.
melody.n8
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 9:43 am

Post od melody.n8 »

Pejo, tako treba!, zadrzi taj stav uvek, s mnogo optimizma.
Znas i sam da je borba velika, s nepredvidivim protivnikom, ali znas i da su i najljuci neprijatelji bivani pobedjeni od onih
koji su spremni "stici i uteci i na strasnom mestu postojati".

Ono sto ja mogu da kazem iz naseg iskustva - imunitet, i imunitet, i imunitet snaziti. Aronija se pokazala odlicnom, a nije
preskupa - jos malo ce i leto i sezona, pa da se nabavi svez plod i bukvalno napuni zamrzivac, jer je to najbolja i najjeftinija varijanta, a ne gubi ni promil sastojaka.
Isto, za pluca kazu da je delotvorna metabolicka terapija, na bazi kostica kajsije/sljive.
Kupi odmah i sokovnik ako nemas, i puno svezeg soka od sargarepe.
I sve ostalo sto ti prija i mozes, ali nadasve mnogo optimizma i vere.

Zelim ti svaku srecu i uspesnu borbu, i ja mislim da je dobro sto su ti roditelji saznali, ipak je to previse teska bitka da bi je vodio sam jer kad si usamljen u borbi, ona sama odmah postaje duplo teza, a ovo je ipak tezina sama po sebi takva, da se duplirana ne bi mogla podneti. Hrabri i ti njih, i sam po sebi budi optimista jer ce to i njima samima umnogome olaksati.

I naravno, ovde uvek mozes da pises i pitas, i siguran si da te razumeju i da ce reci ko sta zna.

Srdacan pozdrav, i srecno.
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član

Post od Pejo »

[quote="melody.n8"]Pejo, tako treba!, zadrzi taj stav uvek, s mnogo optimizma.
Znas i sam da je borba velika, s nepredvidivim protivnikom, ali znas i da su i najljuci neprijatelji bivani pobedjeni od onih
koji su spremni "stici i uteci i na strasnom mestu postojati".

Ono sto ja mogu da kazem iz naseg iskustva - imunitet, i imunitet, i imunitet snaziti. Aronija se pokazala odlicnom, a nije
preskupa - jos malo ce i leto i sezona, pa da se nabavi svez plod i bukvalno napuni zamrzivac, jer je to najbolja i najjeftinija varijanta, a ne gubi ni promil sastojaka.
Isto, za pluca kazu da je delotvorna metabolicka terapija, na bazi kostica kajsije/sljive.
Kupi odmah i sokovnik ako nemas, i puno svezeg soka od sargarepe.
I sve ostalo sto ti prija i mozes, ali nadasve mnogo optimizma i vere.

Zelim ti svaku srecu i uspesnu borbu, i ja mislim da je dobro sto su ti roditelji saznali, ipak je to previse teska bitka da bi je vodio sam jer kad si usamljen u borbi, ona sama odmah postaje duplo teza, a ovo je ipak tezina sama po sebi takva, da se duplirana ne bi mogla podneti. Hrabri i ti njih, i sam po sebi budi optimista jer ce to i njima samima umnogome olaksati.

I naravno, ovde uvek mozes da pises i pitas, i siguran si da te razumeju i da ce reci ko sta zna.

Srdacan pozdrav, i srecno.[/quote
hvala na lepim zeljama, naravno da ne gubim samopouzdanje i ovo smatram kao jednu jacu prehladu za Aroniju znam nisam je probao, uz hemio terapiju jedino od biljnih preparata sam koristio gljivu " curanov rep". 26 aprila imam kontrolu posle toga cu ispricati svoju pricu.pozzz
m.defranzza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 10:42 pm

Post od m.defranzza »

Pejo želim ti da ti 26.aprila rezultati budu u redu,i nastavi sa optimizmom da gledaš na sve ovo.Veliki pozdrav od M.Defranzze.
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član

Post od Pejo »

m.defranzza napisao:Pejo želim ti da ti 26.aprila rezultati budu u redu,i nastavi sa optimizmom da gledaš na sve ovo.Veliki pozdrav od M.Defranzze.
Hvala na zeljama i ja se nadam dobrim rezultatima, a optimizam mi ne manjka. pozdrav
melody.n8
Stalni član
Stalni  član

Post od melody.n8 »

Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

Ovo su lepe vesti, melody. U toku sam jos odavno, a i posecivala sam sajt kubanske ambasade u Beogradu. Ovo je ipak nesto drugo, i nasim ljudima dostupnije!
Kako ti je tata?

@Pejo,
samo napred, imas moju punu podrsku, pozitivan stav i resenost da se uspe je dobar put da se savlada bolest!
melody.n8
Stalni član
Stalni  član

Post od melody.n8 »

Bojana, hvala na interesovanju i svemu - tata je odjednom nesto klonuo. Do pre sedam dana je isao i setao napolju, ali odjednom ga je izgleda taj drugi mozdani udar bacio u krevet, iscrpeo i pogorsao mu govor. S obzirom koliko je bio tezak, tata ga je i odlicno podneo, ali sad se tesko oporavlja. Pa mu se jos i ta neka alergija (osip po kozi) pojavi, a niko ne zna od cega, i je li ili nije od Korbazola.
Muka oko oporavka je tim veca sto on nece da pije vitamine - "toliko tableta", a aroniju mu gorka.... Moram ga nekako nagovoriti danas da makar redovno uzima aroniju i noni koji danas stize i da se nekako makar malo oporavi jer iduce nedelje ima zracenje glave. Mnogo nam je bitno da bude sposoban za to, kad vec ima zakazano. Sledeci konzilijum je tek 12.5.

A kad vidim koliko ljudi prolazi kroz isto, s jedne strane mi je lakse, a s druge i teze, kad vidim svu tu patnju. Jedna od dobrih stvari kojima me je naucio ovaj forum jeste da se uopste ne nerviram niti komentarisem lekare - kad vidim da je tako skoro svima, da se tako ponasaju skoro prema svima, i da mi nismo izuzetak nikakav, da je takav sistem - prosto sam se pomirila sa cinjenicnim stanjem, i ne treba trositi zivce na to. A nekako se iznenadim kad vidim koliko su one sestre na onkologiji fine i beskrajno ljubazne i strpljive, i ljudi iz kucne nege. Tako da ipak mislim da je u svemu najkrivlji sistem, a da bi ljudi bili mnogo bolji i lekari uspesniji kad bi im se stvorili uslovi za to.

Nadam se da ce Peja imati sanse za ovu inekciju, moj tata nije pacijent za njih.

Veliki pozdrav i mnogo lepih zelja za sve
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bojana2311 »

Melody, oscilacije u raspolozenju i fizickom stanju su normalne. Ako nece vitamine putem tableta, a verujem da mu je dosta tableta, a aronija mu je gorka ( mom ocu je bila kisela, i to su bila dovijanja da nekako popije ), onda mu iscedi sok od pomorandže, i u njega iscedi malo soka od šargarepe. Evo kako, tako ja i sinčiću pravim sokić od šargarepice: izrendaš jednu šargarepu na najsitnije rende, rupice, ostaviš poklopljeno u jednu čašu da pusti sok ( 30 min ). Posle toga, prstohvatom uzimaš izrendanu šargarepu, stavljaš u kompresu ( najmanju, 5x5 cm ), i tako cediš direktno u čašu gde ti je već sok od pomorandže. Inače, sok se pravi neposredno pre nego što će da se pije. Moj tata je to pio, nije ni znao da ima šargarepe unutra. A šargarepa je jako dobra i kao prirodni antioksidans, i za krvnu sliku, i za imunitet. Ja svako jutro sada cedim sebi jedan ovakav sok, i baš mi prija, na prazan stomak. Probaj, ništa ne košta.

A situaciju u zdravstvu ću prećutati ovom prilikom, suviše sam ljuta da bih bilo šta rekla.
Danas sam i ja bila na redovnoj kontroli, i pitah doktorku, radiologa, da li se meni čini ili sada ima više onkoloških bolesnika nego pre, na šta će ona meni : Na žalost, ne čini vam se, ima ih više!
Šta reći, sem da se čuvamo koliko možemo, živimo što zdravije, jedino ne znam od kojih para, i da se redovno kontrolišemo.
Pozdrav za sve!
melody.n8
Stalni član
Stalni  član

Post od melody.n8 »

Bojana draga, saveti su ti divni, a praksa jos bolja - i ja vec praktikujem jedenje sirove sargarepe, nosim je na posao. A tati smo odneli sokovnik i pravili mu sveze sokove od povrca (cvekla, sargarepa, jabuka), ali je on tvrdoglav uzasno, i kad mu je zasmetalo sto se malo lepi za grlo to je bio kraj.
Svideo mu se danas ukus nonija, pa se nadam da ce to piti redovno.

Inace je danas uzasan dan.Skener nam nista dobro nije doneo - C780, C771, C797....Nemam snage za reci. Da tata MAKAR moze da prica, pa da sedimo i pricamo - a ovako zbog mozdanog udara i to ne moze, pa samo cuti iako on ne zna nista osim za pluca, i tako ce nadam se i ostati.
Jos prima inekcije Dexazona, nesto mi one nisu nimalo simpaticne, pa mislim mozda i zbog njih slabije prica. Inace mu je velika razredjenost krvi danas ustanovljena, pa izgleda da je taj osip od toga, i privremeno mu je ukinut Sintrom.
U utorak ide u Beograd, na zracenje - nemam predstavu sta ce tamo biti, nadam se da ce sve proci u redu, vec sam razgovarala sa lekarima da mu se nista ne kaze, ali moram i kad odem.

Nadam se da neko ima kakve bolje vesti, zelim ih svima.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bojana2311 »

Melody, sto prima Dexazon? Ni ja ne volim kortikosteroide.
Moj otac je dobijao flastere protiv bolova, a sastav fentanil od 150 mg. Bila sam ubedjena da je morfijum nesto najjace sto moze da dobije od lekova, i razmisljala, pa dobro nije strasno dok ne dobije morfijum. Kad ono fentanil ubedljivo vodi po jacini, snazan analgetik i opijat. A kada se kombinuje sa morfijumom, onda je to zurka, i za bolesnika, i za ukucane...
Zato i pitam, zar mu je dexazon protiv bolova?

A tatu pomazi, zagrli, poljubi, nasmesi mu se, sve je to komunikacija, snadji se sa onim sto mozes.
Danas je bio los dan, sutra ce biti bolji, moras da verujes u to, moras da imas snage za dalje, i za njega, i za sebe!
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

bojana, izvini sto ranije nisam pisao, jednostavno nisam znao sta da ti kazem, nadam se da ce tvoj klinac ostati zdrav i da ce voditi sasvim normalan zivot... :) ja uvek pomislim na to sto sam bio bolestan i nadam se da ce pametnjakovici u buducnosti uspeti da naprave uz pomoc kompjutera i genetike lek za svaku boljku, pa i da nam prave, recimo, nove zube(a da budu kao i ranije) ili da isprave problem koji postoji u organizmu...isto to vazi i za karcinom, covek je bice koje jeste savrseno ali i puno gresaka, tokom vremena a najvise u poslednjih 100 godina smo pokupili najvise gresaka...
drz'te se svi sa svojima, pruzajte podrsku jedni drugima i borite se... ;)
melody.n8
Stalni član
Stalni  član

Post od melody.n8 »

Bojana, dexazon inekcije su neke inekcije koje mu je prepisao neurolog posle pretrpljenog ovog drugog mozdanog udara i koje kao treba da smanje neke otoke u mozdu - posle prve, tata je odjednom progovorio i vezao citav dan, nismo ga mogli zaustaviti (kakav je to divan dan bio), ali posle nje odjednom je pao, i opet nije vise mogao da prica. Primao je po cetiri dnevno, sad prima po dve jer tako mora, da se postepeno smanjuje - zavrsava se u ponedeljak.

Inace, borimo se mi i navikavamo na teske misli - ovo je peta godina, jer je sve pocelo od kancera debelog creva koji je metastazirao na jetru. Ali ono sto je posebno tesko jeste da je to dupla borba - kancer je sam po sebi dovoljno teska borba i to ovde svi znaju, ali druga preteska borba je borba sa mozdanim udarom, posle koga je tata bio nepokretan i trebalo je godinu dana da pocne da seta, i taman kad se nadao da ce moci i sam, stizu ove vesti.
Pa se sve komplikuje - sto bi mu davao protiv jedne bolesti, ne prija drugoj. Sto leci kancer, moze da ga ubije novim mozdanim.

Rezultati ove dve poslednje nedelje - sa snimanja su nas dotukli, zato mozda ja zvucim malo depresivnije nego sto bih zelela. Rezultati krvi su mu bili odlicni - sve u normali, i hemoglobin i sve. Cak se i onaj LDHL sto pokazuje tumorsku masu, duplo smanjio, tumor marker c19-9 u normali, cea dupliran, jedino je alkalna fosfataza ludovala.
A onda snimanja - ova C za one koji nisu upuceni znace tumor pluca sa metastazom na mozgu, metastaze na limfnim cvorovima grudnog kosa i nadbubreznim zlezdama. Na ultrazvuku su rekli i na jetri, ali na skeneru nisu.

Sve sto se sada trudimo, jeste da on ne sazna, i da ga jacamo cim stignemo, i molimo se Gospodu da sto duze bude sa nama i da "kraj zivota njegovog bude bez bola, miran, tih, i da dobar odgovor da na strasnom Hristovom sudu".

Trenutak kada je sve trebalo znati, i sve trebalo uciniti je davno iza nas - to je bio momenat posle prve operacije. Naravno tada retko ko sve zna, ali trebalo bi da svi ljudi znaju sto vise o ovoj bolesti, jer je vreme uzasno bitno. Nas je onemogucilo i to sto tata nije bio u mogucnosti da prima hemoterapije, jer mu organizam reaguje stvaranjem ugrusaka i prva slaba hemo mu je izazvala emboliju, a druga mozdani udar. Tako da je on sve ovo preziveo Bogu hvala, skoro bez hemoterapija (samo sa jednim ciklusom) - ali sam na strani onih koji misle da ipak bez hemoterapija za sada nema leka. Naravno, svaka cast onim izuzetnim ljudima koji imaju snage za prelazak na totalno sirovu ishranu u kojoj mozda jeste lek.

Veliki pozdrav svima, i sto vise ljubavi - i sto vise znanja.
Odgovori