prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
melody.n8
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 9:43 am

Re: prijatelji

Post od melody.n8 »

melody.n8 napisao:..skoro bez hemoterapija (samo sa jednim ciklusom) - ali sam na strani onih koji misle da ipak bez hemoterapija za sada nema leka.

p.s. - nije ciklus od pet koliko mu je bilo propisano, nego samo jedna (prva) od tih pet.
Korisnikov avatar
Pejo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 03, 2012 5:05 pm

Post od Pejo »

Bojana2311 napisao:Ovo su lepe vesti, melody. U toku sam jos odavno, a i posecivala sam sajt kubanske ambasade u Beogradu. Ovo je ipak nesto drugo, i nasim ljudima dostupnije!
Kako ti je tata?

@Pejo,
samo napred, imas moju punu podrsku, pozitivan stav i resenost da se uspe je dobar put da se savlada bolest!
Hvala na podrsci, a sto se tice stava takav sam od samog pocetka i pored svih tegoba koje me s vremena na vreme prate ja ne odustajem i pozitivno razmisljam.
.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

Melody, slazem se sa tobom, od presudne vaznosti je upoznati bolesnika sa prirodom bolesti, sa metodama lecenja, ponuditi mu mogucnost izbora, i sagledati ga u celini, a ne samo ono mesto gde se kancer pojavio. Ne samo bolesnika, celu porodicu. Ukazati mu odmah na posledice svakog postupka, uputiti u nacin ishrane, ukljuciti psihologa u lecenje, uzasno je tesko prihvatiti ovakvu istinu. Masa obolelih se paralise, i pusti druge da odlucuju o svemu, to je bio slucaj mog oca. Ko zna, da se nije operisao, mozda bi ziveo isto do 12. marta, ali bi mu zivot bio kvalitetniji, mozda bi stigao da proseta unuka u kolicima po parkicu, a mozda bi ziveo i duze...ne mogu da se zamaram i unistavam sa tim sta bi bilo da smo...ovo ili ono...ali to je ponekada jace od mene, tako se nosim sa situacijom...

Oni koji vriste na sav glas "kako sam pobedio rak sirovom hranom" su verovatno sasekli rak u pocetnoj fazi, mada jesam pobornik te ideje, i verujem u to. Ali, za tretiranje ovako ozbiljne bolesti je potrebnije nesto jace i ne moze se bez klasicne medicine. A zdrav zivot, zdrava ishrana kao prevencija, svakako!

I, ne mogu ni da zamislim koliko je tesko nositi se i sa kancerom, i sa mozdanim udarom, a i sa ponekom greskom u koracima lekara. Samo se gubi dragoceno vreme...

@Slavko,
moj sin ima da zivi bolje i kvalitetnije od vecine nas, a da to ni ne zna :) Ostaju samo redovne kontrole krvi, eeg-a, i psiholog, bar cemo uvek biti u toku kako tece njegov razvoj.
A sto se tice raka, ja sam ubedjena da lek postoji, jer je i rak samo posledica loseg i narusenog imuniteta, ali da se ne ponavljam. Kao i svuda, u igri su veeelike pare verovatno, i verovatno nekima tamo nije u interesu da se plasira lek, necu da gresim dusu, ali moj utisak je takav.

Saljem puno pozitivne energije svima, i koristite svaki trenutak na sto lepse stvari!
melody.n8
Stalni član
Stalni  član

Post od melody.n8 »

Knjiga LJUBAV MEDICINA I ČUDA - Berni Zigel, vredi paznje.

http://www.bookstore.rs/prodavnica/deta ... -Čuda.html
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bojana2311 »

Melody, nazalost ne mogu da otvorim link da bih procitala knjigu, vidim samo online prodaju i opciju da se naruci telefonom.
Ipak, evo jednog dela ispod predstavljanja knjige, valja znati, a ko zna neka se podseti:

"Ja ništa ne mogu da učinim za vas, ako vi ne volite sebe, ako niste spremni da se menjate, ako nemate hrabrosti da se suočite sa svojom bolešću... Bezuslovna ljubav je najbolji imunološki stimulans, i svaki čovek poseduje samoiseeljujuću moć", poručuje Dr Zigel.

Kako si ti? Kako ti je tata?
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Post od zokac24 »

HRISTOS VOSKRESE -SREĆAN USKRS

Čestitam svima praznik i želim Vam da Vas uvek zdravlje,ljubav i vera prate.

zokac24

Slika
smederevac66
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 03, 2011 8:09 pm

Post od smederevac66 »

Vaistinu Vaskrse,srecan Uskrs
Puno zdravlja,srece,ljubavi hrabrim borcima i njihovim najmilijim
zivim svoj san
m.defranzza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 10:42 pm

Post od m.defranzza »

Hristos vaskrese ,srećan Vaskrs svima koji vode borbu sa bolešću,njihovim porodicama i da se svi izbore i pobede u svojoj borbi .
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 1:34 pm

Post od srpkinja »

Slika
ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Post od ganadra »

Pridruzujem se svim cestitkama.
melody.n8
Stalni član
Stalni  član

Post od melody.n8 »

Vaistinu vaskrse!
Svima svako dobro - vere, ljubavi i nade nikad da ne manjka.

Bojana, tata je bio na zracnoj terapiji tri dana u Beogradu - inace, rad Onkoloskon instituta i sestara i doktora na njemu, ne moze se ni uporediti sa ovim nasim ovdasnjim. Svi su bili jako ljubazni i profesionalni, i jako sam im zahvalna. Tata se oseca mnogo bolje, i dobro izgleda i seta - gutam svaki dan, i ne smem previse da se radujem, samo sam zahvalna za svaki ovaj dan i nadam se da ce ih biti mnogo.
Pije noni, i vitamine koje je sam odabrao da hoce da pije, a to je komplex B vitamina, q-10, i to je sve. Mi bi, naravno, dodali bar jos 3-4, ali nece pa nece. Da ne poverujes, ali on samo kaze "koliko tableta, je l vidis ti to?", i kako mu sad objasniti da nijedan od njih nema veze sa njegovom osnovnom bolescu, niti mu pomaze da se bori s njom. :(

Inace, ispostavilo se da je onaj osip bio u stvari - od pogresne terapije sintromom. Na Onkoloskom su se izvikali na mamu "kako to moze tako, kako se to radi s pacijentima" - ali sta je ona kriva tu, i sta moze - i mi to znama, ali kod nas ima samo jedan doktor koji je za to i koji propisuje terapiju, svaki put moras da nosis bar cokoladu, a kakvu ces terapiju da dobijes......I sta da radimo? Ne mozemo bas nista.

Veliki pozdrav za sve
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bojana2311 »

Hristos vaskrse!
Zelim svima dobro zdravlje, puno snage, volje, borbenosti, ljubavi!

Ovo nam je bio prvi praznik bez tate, pa smo bili prilicno pokisli, ofarbali samo jaja, cuvarkucu, i to je bilo to. Simbolicno. I sa suzama. Ali, zivot ide dalje, to shvatim svaki put kada pogledam u sina, i znam da bi mu se tata radovao, i bio bi ponosan na njega. Teram sebe, zapravo, da zaista shvatim da zivot ide dalje, a valjda cu uskoro i prihvatiti to. Ako sam nesto naucila iz ove borbe,to je da se zivi sada, u trenutku, i da se ne treba trositi na gluposti i tako ostajati bez dragocene pozitivne energije.
Zato, prijatelji, glavu gore, uzivajte u svakom dobrom danu, a kada dodje neki los dan, vi nekako skupite snagu za sledeci, i verujte da ce biti bolji od prethodnog!

Melody, raduje me sto je tvom tati bolje, a rekla bih da mu to jacanje imuniteta i uopste organizma sa vitaminima i nonijem itekako pomaze u borbi sa najosnovijom bolescu, jer to je maksimum sto vi mozete da uradite, da nekako vratite organizam u koliko toliko normalniji balans. Nije lek, ali veruj mi da pomaze. Sto je on jaci, bice duze sa vama, a sto je jos vaznije, bice u dobrom opstem stanju.
teuta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 1:22 am

Post od teuta »

:) Dragi moji prijatelji,nisam se javljala,ali,opravdano...Inače,morala sam se registrovati,tako da sam sada pod novom šifrom ,a ranije sam bila EVO MENE...Želim samo da vas pozdravim,za sada,pa se javljam kasnije.Nadam se da svi držite bolest pod kontrolom.Pozdravčić...
teuta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 1:22 am

Post od teuta »

Dragi prijatelji,vidim da se ne javljaju Kat,Evelina,Bobans,i ostali...nadam se da ste svi dobro,koliko to možete biti.Ja sam imala još problema,opet ,posljednji je metastaza na kičmi,5 pršljenova i dva rebra.U maju prošle godine ,recidiv na desnoj dojci...hemoterapije,zračenje za kičmu i sve što uz to ide...kompletan tretman.Porasla mi je kosa,sad je kovrdžava,baš to sam oduvijek željela...nije svako zlo za zlo,hahaha...Javite se,samo da znam da li ste dobro.Svim prijateljima,učesnicima foruma,vašim porodicama,želim da skupite svu snagu i da pobijedimo zlotvora...ili,makar da ga malo oslabimo.Pozdravčić. :)
oljaturkic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 6:20 pm

Post od oljaturkic »

Zdravo svima.Zovem se Olja i ima 36 godina.Prošle godine u aprilu sam operisala ingvinalnu herniju.Kod mene nije propalo crijevo nego jedan limfni čvor pa je nalaz poslat na patologiju rutinski.Nažalost vijesti kje sam dobila bile su poražavajuće za mene -HOČKIN BOGAT LIMFOCITIMA.Ostala sam zaprepaštena.Nikada ništa nisam osjetila na sebi ali........Sa terapijama sam krenula u maju prošle godine i imala sam 4 ciklusa ABVD protokola.Kosa mi je skroz opala.....Mislim to je nebitno ali djeluje na psihu čovjeka i stalno vas podsjeća na sve što se događa.Završila sam sa terapijama u septembru 2011 i za sada su svi nalazi ok.Sledeće sedmice bi trebala da se vratim na posao,kosa mi je porasla ali sada skroz kovrdžava.Nadam se da će i dalje sve da bude ok.Ne gubite nadu šta god da se dešava ja sam sa svojih 36 godina mnogo toga nažalost prošla(ne mislim samo na kancer).Borite se i vjerujte u sebe to je najvažnije i budite optimista u svakom slučaju pozzzzzz
Odgovori