Melody, slazem se sa tobom, od presudne vaznosti je upoznati bolesnika sa prirodom bolesti, sa metodama lecenja, ponuditi mu mogucnost izbora, i sagledati ga u celini, a ne samo ono mesto gde se kancer pojavio. Ne samo bolesnika, celu porodicu. Ukazati mu odmah na posledice svakog postupka, uputiti u nacin ishrane, ukljuciti psihologa u lecenje, uzasno je tesko prihvatiti ovakvu istinu. Masa obolelih se paralise, i pusti druge da odlucuju o svemu, to je bio slucaj mog oca. Ko zna, da se nije operisao, mozda bi ziveo isto do 12. marta, ali bi mu zivot bio kvalitetniji, mozda bi stigao da proseta unuka u kolicima po parkicu, a mozda bi ziveo i duze...ne mogu da se zamaram i unistavam sa tim sta bi bilo da smo...ovo ili ono...ali to je ponekada jace od mene, tako se nosim sa situacijom...
Oni koji vriste na sav glas "kako sam pobedio rak sirovom hranom" su verovatno sasekli rak u pocetnoj fazi, mada jesam pobornik te ideje, i verujem u to. Ali, za tretiranje ovako ozbiljne bolesti je potrebnije nesto jace i ne moze se bez klasicne medicine. A zdrav zivot, zdrava ishrana kao prevencija, svakako!
I, ne mogu ni da zamislim koliko je tesko nositi se i sa kancerom, i sa mozdanim udarom, a i sa ponekom greskom u koracima lekara. Samo se gubi dragoceno vreme...
@Slavko,
moj sin ima da zivi bolje i kvalitetnije od vecine nas, a da to ni ne zna

Ostaju samo redovne kontrole krvi, eeg-a, i psiholog, bar cemo uvek biti u toku kako tece njegov razvoj.
A sto se tice raka, ja sam ubedjena da lek postoji, jer je i rak samo posledica loseg i narusenog imuniteta, ali da se ne ponavljam. Kao i svuda, u igri su veeelike pare verovatno, i verovatno nekima tamo nije u interesu da se plasira lek, necu da gresim dusu, ali moj utisak je takav.
Saljem puno pozitivne energije svima, i koristite svaki trenutak na sto lepse stvari!