prijatelji
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: prijatelji
Citam stalno vase postove.
Nisam se davno javila pa evo sad da napisem koju.
Biljo veruj da ce slike muke, bolova i uzasa vremenom zameniti lepe uspomene.
Bice i dalje bolno, ali na drugi nacin i taj bol ce biti slabiji i javljace se redje.
. . .
Mom muzu je danas (6. novembra) godinu ipo dana kako je umro.
Juce (5. novembra) bio mu je bio rodjendan...njemu i nasem sinu.
Rodjeni u isti dan a ja cetvrtog novembra.
Jeziv dan!
Ne znam da li da se radujem ili slavim.Da li da idem na groblje,
detetu mi je rodjendan?! Prekrasne su bile te nase
proslave. Slavimo moj rodjendan (cetvrtog novembra) pa u 00:00
nastavimo da slavimo njihove rodjendane (5.novembra)
Neposredno posle njegove smrti stalno su mi se pred ocima bile
slike bola,uzasa na njegovom licu,otvorenih usta, poslednjih dana.
Cak i kad zatvorim oci.
Vremenom su te slike iscezle. U tome su mi mnogo pomogle nase
zajednicke fotografije sa nekih,nama dragih mesta i dogadjaja.
Sada, godinu ipo dana nakon smrti, secam se samo lepih trenutaka.
Period bolesti mi uleti u misli samo kada nekad, o tome nekom pricam.
Trudim se da to ne radim, jer svaki put kao da sve to ponovo prezivljavam.
Ne volim da kazem pokojni.Pricam o njemu kao da je ziv.
Kad me uhvati tuga,trudim se, na silu da se setim nekog trenutka kad smo
se svadjali.Voleli smo se ali nas brak nije bio idealan, kao i svi ostali
mislim...tako ce mi bol biti manja
medjutim ne vredi,to kao da je gumicom izbrisano.
Ostali samo lepi trenuci.
Valjda to priroda tako regulise.
Pozdrav svima
Nisam se davno javila pa evo sad da napisem koju.
Biljo veruj da ce slike muke, bolova i uzasa vremenom zameniti lepe uspomene.
Bice i dalje bolno, ali na drugi nacin i taj bol ce biti slabiji i javljace se redje.
. . .
Mom muzu je danas (6. novembra) godinu ipo dana kako je umro.
Juce (5. novembra) bio mu je bio rodjendan...njemu i nasem sinu.
Rodjeni u isti dan a ja cetvrtog novembra.
Jeziv dan!
Ne znam da li da se radujem ili slavim.Da li da idem na groblje,
detetu mi je rodjendan?! Prekrasne su bile te nase
proslave. Slavimo moj rodjendan (cetvrtog novembra) pa u 00:00
nastavimo da slavimo njihove rodjendane (5.novembra)
Neposredno posle njegove smrti stalno su mi se pred ocima bile
slike bola,uzasa na njegovom licu,otvorenih usta, poslednjih dana.
Cak i kad zatvorim oci.
Vremenom su te slike iscezle. U tome su mi mnogo pomogle nase
zajednicke fotografije sa nekih,nama dragih mesta i dogadjaja.
Sada, godinu ipo dana nakon smrti, secam se samo lepih trenutaka.
Period bolesti mi uleti u misli samo kada nekad, o tome nekom pricam.
Trudim se da to ne radim, jer svaki put kao da sve to ponovo prezivljavam.
Ne volim da kazem pokojni.Pricam o njemu kao da je ziv.
Kad me uhvati tuga,trudim se, na silu da se setim nekog trenutka kad smo
se svadjali.Voleli smo se ali nas brak nije bio idealan, kao i svi ostali
mislim...tako ce mi bol biti manja
medjutim ne vredi,to kao da je gumicom izbrisano.
Ostali samo lepi trenuci.
Valjda to priroda tako regulise.
Pozdrav svima
Da Biljo valda smo svi u tolikim mukama pa zbog toga se i malo pise a bas bi trebali jer mislim ,kao meni sto ovaj forum puno znaci da tako i ostalima ,svi svratimo procitamo ali sa mukom pisemo a ovo nam dodje kao psiho test ja bas ovih dana resavam da posetim malo psihijatra jer sve cesce hvatam sebe sa groznim mislima, nocne more... a da pricam sama sa sobom i to mi se desava, pa taj posao ...znam da moram da radim ali snage nemam,kako sam pocela da radim posle bolovanja od juna ili sam na poslu ili Beogradu a sve cesce dva puta sedmicno,u ponedeljak i cetvrtak posle dobre magnetne evo opet problemi sa krvi u urinu i to zabrinjava i doktora kog retko sta moze da zabrine jer tako mora ...krenula sam i sa cajevima od svile kukuruza pojacala dozu nonija na tri deci dnevno ali isto cak gore pa molim ako je neko imao problema sa bubrezima mokracnim kanalima i krv u mokraci a koristio neki caj da se javi ,da pije i surutku jer ima i upalu prostate recidiva nema bogu milom hvala ali i ovo me unisti mada znam i ponavljam da mora biti bolje strah je ogromna .A za Djurdju malu Sladjo nemogu da dodjem sebi skoro smo se srele u dnavnoj tada su otisle na odeljenje i svaki put je novi sok strah me i za Nenu ma za sve skoro nisam cula nesto lepo ...P.S. za ono sa tatom sam u crkvu i manastir isla i molila boga da mi nedolazi na san jer sam se toliko bila preopteretila da sam se bojala da legnem u krevet seku sam samo par puta sanjala i to me molila da vise ne jaucem da je boli glava od mene...ja sada posle pet godina kako ih nemam skoro da se u potpunosti slazem sa bobans za tatu vec bog neka mi oprosti i danas kazim da ga je na vreme uzeo jer kako bi on podneo sekin odlazak...a mi smo jaci od bilo koje zivuljke ma bre sta prezivi i kroz sta sada opet prolazim sve veca tuga od vece a ovo sa lakijem kako me jos drzi na nogama ...neznam zato sam ubedjena da sam za psihijatra...jer vise sama nemoguuu!
Veliki poz. svima pisimo bice nam lakse i molim jos jednom ako je neko imao problema kao mi sada da se javi ...
Veliki poz. svima pisimo bice nam lakse i molim jos jednom ako je neko imao problema kao mi sada da se javi ...
-
- Aktivan član
Uvu, kukuruznu svilu, puno celera i persuna pa sve u supu!
Da ne bi bilo puno tog "krsa" kad se skuva pokupi cediljkom za caj.
To sam ja izmislila za cerku,muka me naterala.
Kaze mi profesorka u BG da to sad i drugima preporucuje.
Naravno uvu stavi malo pre jer mora da se kuva a sve ostalo
pred kraj kuvanja.Pada mi glava odoh da probam da spavam a
san ne dolazi.
Da ne bi bilo puno tog "krsa" kad se skuva pokupi cediljkom za caj.
To sam ja izmislila za cerku,muka me naterala.
Kaze mi profesorka u BG da to sad i drugima preporucuje.
Naravno uvu stavi malo pre jer mora da se kuva a sve ostalo
pred kraj kuvanja.Pada mi glava odoh da probam da spavam a
san ne dolazi.
-
- Aktivan član
Kako ste svi?
Pisite...
Pisite...
Bas smo se svi ulenjili ,pozdrav veliki za sve sutra hemo...Bobans hvala za recept i nije tako lose cak se i nebuni sutra cemo videti nalaze prosli put su bili ocajni e sada se iskreno nadam da je krenulo na bolje...dace bog,svima pa i nama ...
bice bolje...m o r a...
bice bolje...m o r a...
Dragi prijatelji,dugo se nisam javljala,nije mi komp.radio.Iskreno saučešće svima,koji su izgubili svoje najmilije.Snage treba i za svakodnevni život,a tek kad se tako nešto desi...
Nadam se da ćete se nastaviti boriti,svako na svoj način.Pozdrav.
Nadam se da ćete se nastaviti boriti,svako na svoj način.Pozdrav.
Verice,kako Laki podnosi terapiju?
STT,jako mi je drago da si se javila.
Pozdrav
STT,jako mi je drago da si se javila.
Pozdrav
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
Poz. svima evo ovih dana i nismo bas sjajno hemo podnosi dobro ali dva dana skoro sama krv u mokraci a tek se bilo malo smirilo po doktoru to nije strasno jer nema recidiva na magnetnoj samo ostecenja od hemo... ali totalno me ubi ovo jer se i laki sekira i to puno kada pokusam bilo sta da mu kazem da mu objasnim samo kontra efekat ...srecna sam samo kada ga vidim nasmejanog...
ali bice bolje ...mora...
ali bice bolje ...mora...
Prijatelji dragi,gde ste?
Evo da se javim i da kazem da mi je veoma zao za one koji su izgubili svoje drage,najmilije.Majke ,svaka Vam cast,vi ste majke hrabrosti.
Bog da da podnesemo...
Vratim se da pogledam ovaj forum,kao neku svoju prvu ljubav,jer ste mi svi tako dragi,koji ste prosli slicne patnje, iskusenja bolesti i u tome nasli zajednistvo.
Sto je neko napisao,nikada ne bih svratila na ovaj forum da me ova muka nije snasla.Tacno,ali smo svi postali bogatiji za iskustvo deljenja i saveta i patnji,podrske,razumevanja.
Zelim sve najbolje ,koji biju bitke sa bolescu,pa i kada dodje kraj i to itekako ima smisla i tu se nalazi novi pocetak.
Pozdravljam moje prve drugarice,Eveli,uz tebe smo,Kajalena zvezdo neusahla,Bob draga,nezamenljiva u teskim danima i nocima,primer borbe i hrabrosti i nezaobilaznu Leklerk, Suzi iz Tivta.
Posle svih ovih zivotnih prica,koje moram da priznam, nisam sve otpratila od pocetka do kraja,postidim se sto sam bila slaba u nekim trenucima.
Mene zivot vodi drugim pravcima,bolest je prisutna ,ali vise nije prvi plan i centar zbivanja,idemo dalje, kraj nas neumitno ceka ,godine se blize ili njihov broj smanjuje ,moramo biti spremni.
Pozdravlja vas i voli vasa Kat...
Evo da se javim i da kazem da mi je veoma zao za one koji su izgubili svoje drage,najmilije.Majke ,svaka Vam cast,vi ste majke hrabrosti.
Bog da da podnesemo...
Vratim se da pogledam ovaj forum,kao neku svoju prvu ljubav,jer ste mi svi tako dragi,koji ste prosli slicne patnje, iskusenja bolesti i u tome nasli zajednistvo.
Sto je neko napisao,nikada ne bih svratila na ovaj forum da me ova muka nije snasla.Tacno,ali smo svi postali bogatiji za iskustvo deljenja i saveta i patnji,podrske,razumevanja.
Zelim sve najbolje ,koji biju bitke sa bolescu,pa i kada dodje kraj i to itekako ima smisla i tu se nalazi novi pocetak.
Pozdravljam moje prve drugarice,Eveli,uz tebe smo,Kajalena zvezdo neusahla,Bob draga,nezamenljiva u teskim danima i nocima,primer borbe i hrabrosti i nezaobilaznu Leklerk, Suzi iz Tivta.
Posle svih ovih zivotnih prica,koje moram da priznam, nisam sve otpratila od pocetka do kraja,postidim se sto sam bila slaba u nekim trenucima.
Mene zivot vodi drugim pravcima,bolest je prisutna ,ali vise nije prvi plan i centar zbivanja,idemo dalje, kraj nas neumitno ceka ,godine se blize ili njihov broj smanjuje ,moramo biti spremni.
Pozdravlja vas i voli vasa Kat...

ko otrpi do kraja, spasice se
-
- Aktivan član
Zdravo Kat i zdravo svima!
Nema nikog...a ja često svratim
Kat, javi se ponekad, čisto da znamo da nas nisi
zaboravila.
Nema nikog...a ja često svratim

Kat, javi se ponekad, čisto da znamo da nas nisi
zaboravila.
Tu smo svi...samo slabo pisemo, ruzno vreme, ruzne uspomene...30.novembra je bilo godinu dana od kada je poginuo moj brat a ja jos uvek ocekujem da ga vidim...
-
- Aktivan član
I videces ga Cemi, kad se svi preselimo u vecnost!
Al' cemo imati svasta da im pricamo.
Al' cemo imati svasta da im pricamo.
Pozdrav veliki za sve na forumu ja neznam za druge ali mogu vam reci da mi ovaj forum daje neku snagu posebnu pa nema veze sto i nepisemo cesto nekada reci nisu ni potrebne .Danas bi htela posebno da se zahvalim svima koji su mi pomogli onog dana kada sam glavom kroz zid isla sa sloganom,I NA KRAJ SVETA AKO TREBA PRED TOM DECOM JE ZIVOT"!E sada smo sve zavrsili i sa bozijom pomoci 9 januara krecemo za Holandiju tamo nas prima jedan profesor koji se naj vise i bavi sarkomima.Mislila sam da cu taj dan cekati bez trunke straha ali mogu vam reci da me panika vec uhvatila tolika da sam i bolovanje otvorila jer vise nemogu da funkcionisem,svaki dan snage sve manje .Jos jednom veliki poz. za sve videcemo kako cemo mi proci na ovim kontrolama i podeliti to sa vama posle prvih pregleda jer mozda jos neko trazi ono sto sam ja pocela da trazim pre par meseci ...na kraj sveta...
Bice bolje...mora...
Bice bolje...mora...
E draga Verice,ovo je zaista divna vest i molim te nemoj da strahujes vec i sama znas da pozitivno razmisljanje vodi ka ozdravljenju.Odlicno da si na bolovanju jer tako ces vise imati vremena da se pripremis za borbu koja vam predstoji a i Laki ce se osecati sigurnije.
Ja sam vam dragi prijatelji kao pokisla,juce je sahranjen drugaricin tata kojeg je ova odvratna i opaka bolest odnela za mesec i po dana a danas sam cula i kako je jedno dete iz naseg mesta (12 godina) umrlo od svinjske gripe.Mi smo svi bili bolesni,pa se nadam da je to bio taj virus.
Eto toliko od mene i posto sam jako mracna i negativna necu vise ni da pisem.
Sve vas pozdravljam a Verice tebi: Bice bolje...mora...
Ja sam vam dragi prijatelji kao pokisla,juce je sahranjen drugaricin tata kojeg je ova odvratna i opaka bolest odnela za mesec i po dana a danas sam cula i kako je jedno dete iz naseg mesta (12 godina) umrlo od svinjske gripe.Mi smo svi bili bolesni,pa se nadam da je to bio taj virus.
Eto toliko od mene i posto sam jako mracna i negativna necu vise ni da pisem.
Sve vas pozdravljam a Verice tebi: Bice bolje...mora...
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
Ma necu ni kukati nista eto samo da kazem da juce Laki nije primio hemo e da nisam ljuta jesam ukinuo mu je i endoksan i mesnu nalaz urina juce katastrofalan elem ako se jos vise pojavi da idemo na odeljenje ako ne u cetvrtak da se vidimo pa ce doktor;;do tada videti sta dalje;''Eto Sladjo to je nas dragi doktor tri meseca mi imamo ovih problema i sada cemo cekati jos sedam dana da vidimo sta dalje planirali smo 8 januara da idemo sada sta i kako nemam pojma bojim se i da napustim sve a to bi naj radije uradila da je sve islo kako treba 31 bi zavrsili ovde i trazila sam da idemo ;na odmor u Holandiju'' dozvolio sada nista neznam znam samo da vise nikada nista planirati necu ,tako je bolje ...Poz. za sve drage prijatelje Biljo tebe molim budi jaka jer ja se puno puta pitam sta me drzi ali volja i snaga su jace inat sta li vec nemam pojma napred se mora nazad nikako i znam osecam to mi srce kaze......DA...
BICE BOLJE...MORA...
BICE BOLJE...MORA...