prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

Mama Mira se ne javlja (ili ja nisam u toku). Kako je mama?
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Da pozdravim moj narod koji se malo ucutao...To po svoj prilici govori da ste mi svi dobro. Pozdrav sa suncanog Zlatibora.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Narode gde ste,sto cutite?Nadam se da to znaci sto kaze Zlatiborac da je sve u redu.

Kod mog tate je sve odlicno,prolece ga je skroz oraspolozilo i nedozvoljava nikom da prica o bolesti a ipak kad neko spomene on kaze da je ozdravio i da je to sad proslost.Daj Boze da je to tako.

Punoooooooo poljubaca za sve vas.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

I od mene pozdrav svima,ali iz kišovitog Tivta.Za 2 nedjelje idemo u posjetu mojim roditeljima.Jedva čekam.Čujemo se još koji put,prije nego što odem.Lijepo spavajte,narode forumski.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Još malo,pa 1.maj.Ne znam koliko vas se sjeća nekadašnjeg 1.maja?
Nekako smo bili zajedno,niko nije gledao kako se ko obukao,koje auto vozi,večeri smo provodili kod komšija i prijatelja ili oni kod nas.Napravi se i večera,donese šta ko ima.A,mi,djeca,igrali smo se ispod stola,slušali razgovore naših roditelja i osjećali neku sigurnost i toplinu.
Prvog maja,budila nas pleh muzika(tako smo zvali gradsku muziku),oko 5 sati ujutro.Naši očevi,sa sve ražnjem na ramenu,(neki bi ,možda rekli,varvarski običaj)krenuli bi u obližnju šumu,na proplanak,zapalili vatricu i,polako,meraklijski,okretali ražanj,sa jagnjetom.Poslije bismo došli mi,djeca i mame,sa korpama hrane i kolača.Cijeli komšiluk,svi prijatelji,svi su bili tu.Koja je to uživancija bila.Mi,djeca ,brali bismo šumske jagode(odavno ih nisam jela,a i ne mirišu onako),skakali,pravili bukete od cvijeća...Cijeli dan,sve do sumraka,trajalo je naše druženje,a,onda bismo polako krenuli kućama.
Imala sam ,zaista ,srećno djetinjstvo.Žao mi je što naša djeca nemaju još bezbrižnije djetinjstvo od našeg,ali tako je,kako je.
Nadam se da vas nisam previše smorila.Laku noć,prijatelji.Srećan nam praznik.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ljudi,da nije počeo štrajk ćutanjem,a mene niko nije obavijestio?
Samo se nadam da ste svi na broju,da se nikome nije desilo ništa loše.
Laku noć,prijatelji.
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

Baš tako,Evo mene
i ja se sećam sa toplinom tih dana iz detinjstva,odlazaka na izlete sa mamom i tatom i zaista se trudim da učinim svu ovu surovu današnjicu približno istom ,te da moja deca osete kako nam je divno bilo.Nažalost,više ništa nije isto,ni ljudi,ni granice,ni osmesi,...
Ovaj 1. maj za mene je bio najtužniji...Deca sa svojim društvom,a ja ...noć pre sanjala sam mamu,prvi put od kada je nema,valjda jer je 30.4. tati rođendan pa smo uveče pravili roštilj i pokušali da mu nadoknadimo prazninu...uzalud...bila je lepa,zdrava,nasmejana,diskretno našminkana kao uvek,uspeh samo da vrisnem "mama" i...nestala je.Naravno,taj 1. maj provela sam na grobu,pored nje.plačući,pričajući,kopajući po onoj zemlji,tražeči je...nedostaje mi strašno.
Nadam se da vas nisam previše rastužila...
Pozdrav iz sunčane Palanke
Natasha2
Stalni član
Stalni  član

Post od Natasha2 »

Baš tako,Evo mene
i ja se sećam sa toplinom tih dana iz detinjstva,odlazaka na izlete sa mamom i tatom i zaista se trudim da učinim svu ovu surovu današnjicu približno istom ,te da moja deca osete kako nam je divno bilo.Nažalost,više ništa nije isto,ni ljudi,ni granice,ni osmesi,...
Ovaj 1. maj za mene je bio najtužniji...Deca sa svojim društvom,a ja ...noć pre sanjala sam mamu,prvi put od kada je nema,valjda jer je 30.4. tati rođendan pa smo uveče pravili roštilj i pokušali da mu nadoknadimo prazninu...uzalud...bila je lepa,zdrava,nasmejana,diskretno našminkana kao uvek,uspeh samo da vrisnem "mama" i...nestala je.Naravno,taj 1. maj provela sam na grobu,pored nje.plačući,pričajući,kopajući po onoj zemlji,tražeči je...nedostaje mi strašno.
Nadam se da vas nisam previše rastužila...
Pozdrav iz sunčane Palanke
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Dragi moji,

Svasta nam se izdesavalo...

Jedva smo se sastavili od pneumotoraksa koji je stariji klinac imao, kad je mladji dobio- varicele!

OK, to ne bi bilo tako strasno, da nije u pitanju dete koje je imalo dva frasa i koje je alergicno na laktozu (tj. mleko i mlecne proizvode), tako da smo svaka dva dana trcali na kontrole, :)

A tacno za 1. maj, suprug je dobio varicele, :)

Naravno, svi su umrli od smeha kad su culi - od sestre na salteru, preko doktorke u Domu zdravlja, pa do dezurnog na Infektivnoj - naravno, ODMAH su ga poslali tamo i sad svaka dva dana ide da mu slikaju pluca, rade EKG, itd, :)

Jedino sam se rastuzila kad je mali dosao da se izvinjava tati sto mu je preneo boginje, :))

Cim se sastavimo, javljam se!!
Natasha2
Stalni član
Stalni  član

Post od Natasha2 »

Ah,mili moji,svako svoju muku...
Strašno.Najvažnije je da su nam deca živa i zdrava i da sa njima sve bude u redu.Naravno želela bih da su nam i roditelji zdravi i svi mi,ali...
Biljo,drago mi je da je tata dobro.
Evelina,draga,jaka,moćna ženo,drži se i dalje i hrabro napred!
Ja nešto malo,malo pa potonem,sve me neke krize drmaju,borim se,ne dam se i nadam se da ću se iščupati.
Ljubim vas sve
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

E,draga Natasa makar da je dobro.Evo bas malocas sam bila kod njih i on mi se pozalio da se strasno umara i zadise.Jedva dodje do vazduha.E,a sutra nam je slava (meni dupla).Treba sve pripremati a sad mi nije nidoceg.Treba da idemo u ponedeljak na kontrolu,radio je juce ultrazvuk i sve je u redu.Neznam dragi moji i ja cas padnem a cas se izdignem i tako sve u krug.

Volela bih da se cesce javljate.Za sad za sve poljupci i da nam dragi Bog i sutrasnji veliki svetac pomognu.
babicc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 10:39 pm

Post od babicc »

Pozdrav svima ! Niko da mi odgovori a u medjuvremenu moja zaova je primljena na onkologiju medjutim nesmeju da joj rade unutrasnje zracenje neznam zasto , niski su joj leukociti nisu poceli ni spoljno zracenje samo su je tetovirali , atek ce da rade skener i magnetnu . Nesto se oduzilo sa pocetkom terapije sta ce biti videcemo zanima me zasto su leukociti niski ? Puno pozdrava svima !
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Oldi,znaš kakvi su muški,raspekmeze se za svaku sitnicu,mada varičele za odrasle i nisu sitnica.Nadam se da će uskoro sve to biti iza vas.
Nato,Biljo,Babicc,svi imamo minus faze,samo se na različite načine borimo protiv njih.Babicc,kad su leukociti niski,opao je imunitet,narodski rečeno.Zbog toga ne zrače i ne daju hemoterapiju.
Želim svima koji slave Đurđevdan ,čestitati ,da se lijepo proveselite i makar na trenutak zaboravite na ove naše probleme.Pozdrav svima.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Hvala na cestitkama!

Svake godine slavimo Djurdjevdan kod svekra - ovo je prva godina kako cemo ga provesti kod kuce.

Tacnije, kako ko - muz ima temperaturu 40 c (sada cu da zovem taxi da ga vozi kod lekara), mladji klinac jos ne sme da izlazi iz kuce (zabranili doktori jos par dana da skita), a starijem brojimo koliko popije vode - skoro 7 litara dnevno, zakazali su mu prijem u Institut za majku i dete iduce nedelje, a u medjuvremenu da merimo koliko ce da pije&piski, :)

Ukratko, nije mi dosadno, ni najmanje, :)))

Pozdrav i srecna slava svima koji danas slave!!
babicc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 10:39 pm

Post od babicc »

I od mene Srecna slava svima koji danas slave ! Evo mene hvala na odgovoru , bas sam zabrinuta jer ona pada u depresiju sto se sve nekako oduzilo a ja prosto neznam sta da joj kazem da je ohrabrim . Ona se nadala da ce proci slicno kao ja pa se prosto osecam lose sto je kod nje tako losa situacija neznam kako da joj malo podignem moral i dam volju za borbu . Bas sam nesto sva spetljana , a boze moj vazim za nekog velikog borca , a neznam kako da joj pomognem . Hvala vam na razumevanju i veliki pozdrav svima na ovom forumu !
Odgovori