prijatelji
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ćaos,narode.Babicc,meni je pomogao onaj sokić od cvekle,pa ako hoćeš,pokušaj,neće odmoći.Svako jutro popiti SVJEŽE iscijeđen sok od 1 manje cvekle,1 manje jabuke,1 manje mrkve(šargarepe) i narandže ili nekog sezonskog voća,po želji.Ponekad dodaj malo celera,možeš i svaki dan,ali,ja ga baš ne volim,pa sam eskivirala.Sok moraš popiti ODMAH,jer,ako stoji,oksidira.Osim toga,pila sam svako jutro po kašiku maslinovog ulja.Neće te zaštititi od bolova,ali pomaže da se ne ošteti previše sluzokoža želuca.Takođe,imala sam potrebu da jedem paradajz,u svim oblicima.Srećno,draga.Pozdrav svima,spremam se za posao.
Pomagajteeeeeeeeeeeeeee
Jaoj,prijatelji pomagajte!Tatu vracaju u petak iz bolnice jer neznaju sta ce sa temperaturom i misle da je progresija.Molim Vas ako ima neko neku ideju sta da ucinim da mi kaze,moze i PP.On nejede skoro nista,malaksao je i ta odvratna temperatura mu se stalno vraca.
Ja nemogu da prihvatim da mi tata umire,nemogu i necu.
Ja nemogu da prihvatim da mi tata umire,nemogu i necu.
Hvala puno evo mene ,pravicu joj sigurno da odrxi krvnu sliku koliko god moze ,cula sam da je dobar i ekomer mada ja sam ga pila al neznam dal ona sme ja nisam imala terapije pa sam smela sad pijem aloa veru , kazu da je dobra za imunitet ali ona mora da se drzi u frizideru kad se otvori , a to je u bolnici neizvodljivo za sad cemo cediti sok . Puno pozdrava svima !
Draga Biljoo rado bih ti pomogla ali neznam kako ja sam tri godine bez oca i znam kako se osecas zelim ti svu srecu ovog sveta probaj i ti sa ovim sokom to je sigurno puno vitamina zao mi je sto ti nemogu pomoci . ima u apoteci da se kupe pecurke neznam koliko pomazu citala sm prospekt pise da su dobre posto ti tata nema hemo mozda sme da ih pije pitaj apotekarku mozda pomogne izvini ako sam preterala sa predlozima . Pozdrav i srecno!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm
Svaki dan vas pazljivo citam i jos uvek po nekoliko puta dnevno krecem da pisem, napisem po recenicu dve i obrisem...Prica o raku, hvala dragom Bogu bar za sada vise nije toliko zastupljena u mojoj porodici.Otac mi je se koliko toliko oporavio, sutra idemo na redovnu kontrolu i nadam se najboljem.
Kroz najteze trenutke mog zivota u vama sam nasla utehu i veliku pomoc, ne samo u sturim medicinskim objasnjenjima vec i u toploj ljudskoj reci koja mi je bila potrebna u tom trenutku.
Ne dozvolite da ova tema zamre, ma kakvi bili ishodi nasih borbi.
Kroz najteze trenutke mog zivota u vama sam nasla utehu i veliku pomoc, ne samo u sturim medicinskim objasnjenjima vec i u toploj ljudskoj reci koja mi je bila potrebna u tom trenutku.
Ne dozvolite da ova tema zamre, ma kakvi bili ishodi nasih borbi.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
-
- Aktivan član
Tako je,hvala svima,a najviše kat0404,što je pokrenula ovu temu.
Mogu samo da podijelim sa vama iskustva,lijepe riječi,podršku.Ne znam kako se zovete,ni kako izgledate,a ipak vas doživljavam kao bliske.Neko će se možda narugati,ali vjerujem da će većina razumjeti ...
Pronašli smo jedni druge kad nam je bilo najpotrebnije.Neki su,nažalost ,ostali bez bliskih osoba,neki još vode teške bitke,pa nisu u mogućnosti da se jave,ali ja znam da ste svi tu negdje,i vi znate da smo mi tu za vas.
Dragi prijatelji,meni mnogo znači kad vidim da se neko javio,nije bitna tema,javite se i samo da znamo da ste tu.
Počela sam piti surutku,popiću jednu veliku čašu za sve nas,da nam je nazdravlje stota stranica.Pozdrav svima od S.
Mogu samo da podijelim sa vama iskustva,lijepe riječi,podršku.Ne znam kako se zovete,ni kako izgledate,a ipak vas doživljavam kao bliske.Neko će se možda narugati,ali vjerujem da će većina razumjeti ...
Pronašli smo jedni druge kad nam je bilo najpotrebnije.Neki su,nažalost ,ostali bez bliskih osoba,neki još vode teške bitke,pa nisu u mogućnosti da se jave,ali ja znam da ste svi tu negdje,i vi znate da smo mi tu za vas.
Dragi prijatelji,meni mnogo znači kad vidim da se neko javio,nije bitna tema,javite se i samo da znamo da ste tu.
Počela sam piti surutku,popiću jednu veliku čašu za sve nas,da nam je nazdravlje stota stranica.Pozdrav svima od S.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Hvala dragi moji prijatelji.
Jednom je bila neka raspravka sa med. radnicima (ovde na forumu)
pa sam ja "prozivana", kako sam u posebnom psihickom
stanju, te me treba razumeti i kako je lako kad se
krijemo iza nikova.Te da me treba pustiti da prodjem
kroz period tuge, koju izrazavam pljuvanjem lekara
Da nije tako zna dosta vas.
Sa vecinom vas se i danas dopisujem na PP.
Neke sam nocima tesila kad su izgubili svoje bliske.
Nije mi zao.
Neki imaju i moj broj telefona.
Za oni koji su propustili
http://gica11420.wordpress.com/
To sam pisala u periodu najvece tuge, tj odmah posle
smrti muza.Koga ne mrzi neka prelista blog.
Pozdrav svima i puno zdravlja.
Jednom je bila neka raspravka sa med. radnicima (ovde na forumu)
pa sam ja "prozivana", kako sam u posebnom psihickom
stanju, te me treba razumeti i kako je lako kad se
krijemo iza nikova.Te da me treba pustiti da prodjem
kroz period tuge, koju izrazavam pljuvanjem lekara
Da nije tako zna dosta vas.
Sa vecinom vas se i danas dopisujem na PP.
Neke sam nocima tesila kad su izgubili svoje bliske.
Nije mi zao.
Neki imaju i moj broj telefona.
Za oni koji su propustili
http://gica11420.wordpress.com/
To sam pisala u periodu najvece tuge, tj odmah posle
smrti muza.Koga ne mrzi neka prelista blog.
Pozdrav svima i puno zdravlja.

Prijatelji dragi ,evo i ja da se ukucam na stotku.Mislim na vas,na moju Bob i ona se javi ,draga,draga,Eveli,haj ho,Cemi ,Kajalene nema,ali ako svrati na temu nek da neki znak.I sve druge vas pozdravljam i drzite se i u teskim ,a i u onim, nazalost retkim, lepim trenucima.
Najteze su bolesti i odlazak najmilijih,ali onda dolaze druge stvari koje ti i te kako komplikuju zivot i obicno kazemo ko prezivi,pricace.Tako se ja sada nalazim u situaciji,da me bombarduju i to zestoko svaki dan.Naime ,komsija zida iznad nas sprat i potkrovlje.Bili smo odsutni mesec dana,ali morali smo zbog posla i drugih stvari da se vratimo.Cerka me zove kod nje ,a u njenoj zgradi ruse stepeniste i ugradjuju lift.Sestric ima kucu na moru i mogli bi tamo da odemo,ali mu se tamo zida podkrovlje.Sta reci?Oko mene se sve rusi,ali i zida....
Biljo ,duso,mislila sam i na tebe,teski trenuci,ali se nadje put da se izdrzi.
Daje nam se onoliko koliko mozemo da podnesemo,samo mudro napred.
Ocaj,nikako......Emocije ne treba gusiti,ali dobro je kontrolisati.Brige nisu pozitivna kategorija.
Mika Antić, Besmrtna pesma
Ako ti jave: umro sam,
a bio sam ti drag,
onda će u tebi
odjednom nešto posiveti.
Na trepavici magla.
Na usni pepeljast trag.
Da li si uopšte ponekad
mislio šta znači živeti?
Ako ti jave: umro sam
evo šta će biti.
Hiljadu šarenih riba
lepršaće mi kroz oko.
I zemlja će me skriti.
I korov će me skriti.
A ja ću za to vreme
leteti visoko...
Visoko.
Zar misliš da moja ruka,
koleno,
ili glava
može da bude sutra
koren breze
il' trava?
Ako ti jave: umro sam,
ne veruj
to ne umem.
Na ovu zemlju sam svratio
da ti namignem malo.
Da za mnom ostane nešto
kao lepršav trag.
I zato: ne budi tužan.
Toliko mi je stalo
da ostanem u tebi
budalast i čudno drag.
Noću,
kad gledaš u nebo,
i ti namigni meni.
Neka to bude tajna.
Uprkos danima sivim
kad vidiš neku kometu
da nebo zarumeni,
upamti: to ja još uvek
šašav letim, i živim.
Voli vas Kat...

P.S.moje znanje iz kompjutera ,nije zavidno,tako da ne znam ovaj prazan prostor da ispunim,sem

Trenutno nemam nikog ,da mi pokaze sta da radim,Bob je moja uciteljica i moracu da je konsultujem.
Sto kaze Eveli,haj,ho......

ko otrpi do kraja, spasice se
Babic hvala,nisi preterala nego moj tata vec valda nema sta nekoristi.
O,Kat sta mi uradi sa ovom pesmom,nemogu da smirim plac.Divna si i hvala sto mislis na mene.
Tatu ipak danas nisu otpustili zbog visokih temperatura a u ponedeljak treba da se resavaju jos neke stvari koje sam danas uspela da odradim.
Uglavnom nemogu puno o tome a vi mi molim vas drzite fige.
Puno vas sve pozdravljam i mislim na vas.
O,Kat sta mi uradi sa ovom pesmom,nemogu da smirim plac.Divna si i hvala sto mislis na mene.
Tatu ipak danas nisu otpustili zbog visokih temperatura a u ponedeljak treba da se resavaju jos neke stvari koje sam danas uspela da odradim.
Uglavnom nemogu puno o tome a vi mi molim vas drzite fige.
Puno vas sve pozdravljam i mislim na vas.
-
- Aktivan član
Kat,prelijepa pjesma.
Ne znam da li ste vi,ali znam da sam u nekim ‚‚crnim fazama‚‚pregledala fotografije,da izaberem koju će staviti na osmrtnicu...Taština,valjda,da ne stave onu sa lične karte(brrrr).Srećom,nije me dugo držalo takvo raspoloženje.A,čini mi se da niko ne shvata ozbiljno moju bolest(ili bolesti,ne znam).Naravno da sam jaka,ali ne uvijek,naravno da ću opet i opet ustati i nastaviti sa životom,kakav je takav je.Samo,potrebno mi je i da mi ponekad neko pruži ruku,da pomogne da ustanem.E,sad,vjerovatno sam i sama kriva,svi vide samo onu S.nasmijanu i jaku i možda misle da mi pomoć ne treba.A,treba,i nalazim je,ponekad ovdje,na našim stranicama.
Koliko tuge i brige može stati u nečije srce?Brinem za dijete,kako prolazi kroz sve u tuđem svijetu,brinem za mamu i tatu,koji su sa po 70 godina ,daleko,podstanari,bolesni,uplašeni za mene...Brinem za mog muža,koji neće kod dr,a ima razloga.Brinem što sestru vidim samo jednom godišnje,ne vidim njenu djecu dok rastu.Brinem ...Malo se zabrinem i za sebe,ali ja ću već nekako.Kako će oni?
Kat,pošalji i neku manje tužnu pjesmu,rasplaka me,ženo.(mada mi godi,nisam plakala jako ,jako dugo).
Ne znam da li ste vi,ali znam da sam u nekim ‚‚crnim fazama‚‚pregledala fotografije,da izaberem koju će staviti na osmrtnicu...Taština,valjda,da ne stave onu sa lične karte(brrrr).Srećom,nije me dugo držalo takvo raspoloženje.A,čini mi se da niko ne shvata ozbiljno moju bolest(ili bolesti,ne znam).Naravno da sam jaka,ali ne uvijek,naravno da ću opet i opet ustati i nastaviti sa životom,kakav je takav je.Samo,potrebno mi je i da mi ponekad neko pruži ruku,da pomogne da ustanem.E,sad,vjerovatno sam i sama kriva,svi vide samo onu S.nasmijanu i jaku i možda misle da mi pomoć ne treba.A,treba,i nalazim je,ponekad ovdje,na našim stranicama.
Koliko tuge i brige može stati u nečije srce?Brinem za dijete,kako prolazi kroz sve u tuđem svijetu,brinem za mamu i tatu,koji su sa po 70 godina ,daleko,podstanari,bolesni,uplašeni za mene...Brinem za mog muža,koji neće kod dr,a ima razloga.Brinem što sestru vidim samo jednom godišnje,ne vidim njenu djecu dok rastu.Brinem ...Malo se zabrinem i za sebe,ali ja ću već nekako.Kako će oni?
Kat,pošalji i neku manje tužnu pjesmu,rasplaka me,ženo.(mada mi godi,nisam plakala jako ,jako dugo).
Dragi moji,drage moje,
Evo kako se desilo da se nadje Besmrtna pesma ,na ovoj stotoj strani naseg druzenja.Nista nije slucajno,nju uopste nisam imala u planu,a nisam je ni znala.
Danima sam pokusavala da prenesem neku sliku u znak cestitke naseg druzenja,u vidu soljice za kafu,case sampanjca itd.To ima na drugim forumima,ali mi nije polazilo za rukom,nisam bas vicna kompjuterskim radnjama,a i u haosu sam,zbog rasturene kuce.I tako ,,slucajno,,pokusavajuci da prebacim jednu sliku(nisam uspela),vidim ovu pesmu i letimicno je pogledam, pocnem da prebacujem i to mi uspe.Do duse ostalo mi je puno praznog prostora,koji sam izbrisala sa datog foruma i koji nisam umela drugacije da ispunim osim smajlijima.
Isplakati se dobro je kao neka vrsta dusevne terapije,covek oseti neko olaksanje,to je moje licno iskustvo.Postane jaci za datu situaciju.Jednom me je preko telefona na medjunarodnoj vezi izgrdila operaterka u ,,nasem,,stilu i prosto mi otvorila knedlu u grlu koja me je nedeljama pritiskala i tako sam se dobro isplakala i bila sam joj jako zahvalna.
Obecavam da necu vise da saljem pesme i ova je stigla tako kako sam vam napisala.
Zelim da se druzimo i kada nam je tesko i kada nam je lepo.Nek se svako javi kada ima potrebu.
Ova tema je nastala ,sa moje strane ,jedne sive noci ,u sivom gradu u sivoj zemlji,gde smo muz i ja bili na lecenju.
Zavrsilo se dobro,prosli smo tegobe,muke,ali sve nas ceka, sto je rekao jedan duhovnik ,smrt od nje smo svi oboleli.Ili u jednoj besedi koju je izrekao Patrijarh Pavle ,sve sto radimo,imajmo na umu secanje na smrt.
Ovo nije pesimisticki ljudi,volimo se i neka nam Bog podari dug blagorodan zivot.
Ziveli vi meni ,voli vas Kat....
Evo kako se desilo da se nadje Besmrtna pesma ,na ovoj stotoj strani naseg druzenja.Nista nije slucajno,nju uopste nisam imala u planu,a nisam je ni znala.
Danima sam pokusavala da prenesem neku sliku u znak cestitke naseg druzenja,u vidu soljice za kafu,case sampanjca itd.To ima na drugim forumima,ali mi nije polazilo za rukom,nisam bas vicna kompjuterskim radnjama,a i u haosu sam,zbog rasturene kuce.I tako ,,slucajno,,pokusavajuci da prebacim jednu sliku(nisam uspela),vidim ovu pesmu i letimicno je pogledam, pocnem da prebacujem i to mi uspe.Do duse ostalo mi je puno praznog prostora,koji sam izbrisala sa datog foruma i koji nisam umela drugacije da ispunim osim smajlijima.
Isplakati se dobro je kao neka vrsta dusevne terapije,covek oseti neko olaksanje,to je moje licno iskustvo.Postane jaci za datu situaciju.Jednom me je preko telefona na medjunarodnoj vezi izgrdila operaterka u ,,nasem,,stilu i prosto mi otvorila knedlu u grlu koja me je nedeljama pritiskala i tako sam se dobro isplakala i bila sam joj jako zahvalna.
Obecavam da necu vise da saljem pesme i ova je stigla tako kako sam vam napisala.
Zelim da se druzimo i kada nam je tesko i kada nam je lepo.Nek se svako javi kada ima potrebu.
Ova tema je nastala ,sa moje strane ,jedne sive noci ,u sivom gradu u sivoj zemlji,gde smo muz i ja bili na lecenju.
Zavrsilo se dobro,prosli smo tegobe,muke,ali sve nas ceka, sto je rekao jedan duhovnik ,smrt od nje smo svi oboleli.Ili u jednoj besedi koju je izrekao Patrijarh Pavle ,sve sto radimo,imajmo na umu secanje na smrt.
Ovo nije pesimisticki ljudi,volimo se i neka nam Bog podari dug blagorodan zivot.
Ziveli vi meni ,voli vas Kat....

ko otrpi do kraja, spasice se