prijatelji
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nekom slava, nekom tuga, takav je život.
Danas je tačno godinu dana od kako je umro moj dragi muž.
Tačno na Đurđevdan kad se rajska vrata otvaraju.
Bili smo na groblju, stojim, razmišljam, kad to prođe?
Stalno vas čitam ali ne pišem više jer nemam šta.
Na ovom forumu sam otvorila dušu i našla puno dragih ljudi.
Mislim da sam ovde napisala omalenu knjigu.
Hvala vam svima još jednom na svemu.
Tu sam ja....
Danas je tačno godinu dana od kako je umro moj dragi muž.
Tačno na Đurđevdan kad se rajska vrata otvaraju.
Bili smo na groblju, stojim, razmišljam, kad to prođe?
Stalno vas čitam ali ne pišem više jer nemam šta.
Na ovom forumu sam otvorila dušu i našla puno dragih ljudi.
Mislim da sam ovde napisala omalenu knjigu.
Hvala vam svima još jednom na svemu.
Tu sam ja....
-
- Aktivan član
Dragi moji prijatelji mislim da sam danas videla pravi pakao,ustvari osecala sam se kao da sam u njemu.Vozim tatu u bolnicu a on jedva dise dok sedi a mozete zamisliti kakav je bio dok je setao u krugu bolnice.Srce mi je htelo iskociti a kad je rekao da nemoze peske stepenicama vec liftom,pomislila sam samo zemljo otvori se.Dok smo cekali Dr.pozalio mi se da mu je hladno i onda mu je pocela rasti temperatura i poceo se tresti.Uf,sva se jezim kad pomislim na tu jezivu boju beonjaca kad sam ga pogledala.Ja sam dragi moji takvu frku podigla da se njih nekoliko okupilo pored tate a kasniji komentar je bio pravi:Pa zar se vi netresete kad imate temperaturu.Trebala sam (al nisam) odgovoriti:Da,al ja nemam rak pluca.O Boze kako odvratni komentari.E,onda je Dr.rekla da tata ima uplu pluca i da nemaju kreveta da ostane i opet otisla.Ja sam u pocetku stajala kao ukopana,bukvalno sam mislila da sanjam i pitala tatu sta da radimo.On jadnicak kaze boji se noci da se neugusi i ja ponovo idi moli,kleci al ledena zena neodustaje.
Sta cu,dovezla sam tatu kuci,odvela na infuziju donela antibiotike sto mu je prepisala i sad mi ostaje samo da se molim dragom Bogu da se neugusi.O jadna nasa i bedna drzavo kad nemozes da se pobrines makar za bolesne.Ljudi ocajna sam,nezamerite.
Sta cu,dovezla sam tatu kuci,odvela na infuziju donela antibiotike sto mu je prepisala i sad mi ostaje samo da se molim dragom Bogu da se neugusi.O jadna nasa i bedna drzavo kad nemozes da se pobrines makar za bolesne.Ljudi ocajna sam,nezamerite.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Oldi,ne sumnjam da ćeš i ovo izdržati,ženo sa sto srca.
Bobo,ne znam šta da ti kažem,draga,a da te utješim.Javi se kad možeš,uvijek imaš šta da napišeš.
Biljo,ne bih da budem nečiji advokat,ali,kad smo mi u panici,mora neko biti hladne glave.u ovom slučaju,to su ljkari,koji su primili tvog tatu.Nadam se da mu je bolje.
Babicc,samo se ti nastavi boriti,vjeruj mi,isplati se.
Narode,sutra,tj.već danas putujem.Već sam jednom nogom u Bosni.Toliko se radujem...Javiću se kad se vratim,a do tada,svima ,i vama koji pišete i vama koji čitate,želim što manje briga,a više radosti.Voli vas vaša S.
Bobo,ne znam šta da ti kažem,draga,a da te utješim.Javi se kad možeš,uvijek imaš šta da napišeš.
Biljo,ne bih da budem nečiji advokat,ali,kad smo mi u panici,mora neko biti hladne glave.u ovom slučaju,to su ljkari,koji su primili tvog tatu.Nadam se da mu je bolje.
Babicc,samo se ti nastavi boriti,vjeruj mi,isplati se.
Narode,sutra,tj.već danas putujem.Već sam jednom nogom u Bosni.Toliko se radujem...Javiću se kad se vratim,a do tada,svima ,i vama koji pišete i vama koji čitate,želim što manje briga,a više radosti.Voli vas vaša S.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Ćao,narode forumski.Sinoć smo stigli.Vidim da ništa nisam propustila.Šta je sa vama?CCC...
Ukratko,da vas ne smaram,dopunila sam baterije i sada idem u nove radne i životne pobjede.Sin mi se javio čak dva puta za dva dana,pa me to dodatno oraspoložilo.Uskoro idem u PG,da ponovim magnetnu.Pomalo počinjem razmišljati o tome.
Javite se,kako ste svi?
Mislim na vas i želim vam svima da smognete snage i nastavite dalje,ma šta se desilo.Pozdrav od vaše S.
Ukratko,da vas ne smaram,dopunila sam baterije i sada idem u nove radne i životne pobjede.Sin mi se javio čak dva puta za dva dana,pa me to dodatno oraspoložilo.Uskoro idem u PG,da ponovim magnetnu.Pomalo počinjem razmišljati o tome.
Javite se,kako ste svi?
Mislim na vas i želim vam svima da smognete snage i nastavite dalje,ma šta se desilo.Pozdrav od vaše S.
Haj, ho!
Eto, gotova je i peta hemo. Provedoh na IORS-u "divna" tri dana, vratih se u sredu oko 15h (nije imao ko da potpise otpusnu listu).
U petak oko 6 ujutro ustadoh da odem do toaleta i izlazeci iz kupatila zasusti mi u usima, pade mi mrak na oci, oblije me znoj i ja se onesvestih i rasprostrem se koliko sam duga (a i nisam nesto duga) i siroka (to je vec diskutabilno) i sredih svoje stopalo.
Setismo se da izmerimo pritisak tek nakon sat vremena i on je bio 90 sa 70. Pretpostavljam da mi je pao i secer (nakon hemo vrlo malo jedem jer imam mucnine) i eto meni padanja.
Kako su prsti na nozi poceli da oticu, odosmo u DZ. Na salteru smo sve zavrsili ocas posla (tj. moj suprug, ja sam ostala da sedim u kolima), suprug je odmah primljen od strane lekarke koja je dala uput za hitan rtg, sestra je nabavila kolica i odvezla me na rtg. Pritom je sestra napomenula muskoj salterusi da sam hitan slucaj, da sam onkoloski pacijent (sto su svi mogli da vide, jer nisam jos mogla da stavljam i periku na glavu, vec sam stavila samo maramu).
Dobro, uslikase me nakon 30 minuta cekanja i onda muska salterusa rece da ce snimak biti za 2 sata. Svako ko je bio na hemoterapiji zna kako je prvih nekoliko dana po primanju terapije. Odoh do saltera i zamolih dragog zdravstvenog radnika (da li su oni uopste zdravstveni radnici?) da se snimci ipak razviju sto pre nasta je on osuo paljbu na mene "Sta hocete, snimili smo vas, morate da cekate, ovde se snimanje zakazuje mesec dana unapred, sto niste isli u Urgentni, ja sam do sada primio vec 45 pacijenata, meni se radno vreme zavrsava u 13 i ja odoh kuci. Ma ja odoh kuci." Vidim, imam posla sa budalom i vratih se cekanju. E tada je naisao neki tehnicar i zacudio se sta mi jos tu radimo i kad je cuo otisao uradio sta je trebalo i mi smo uskoro imali i gotov snimak i misljenje lekara.
Lekarka opste prakse je odmah po nasem dolasku, otrcala kod dr radiologa da pita sta da se radi u situaciji kada postoji samo naprsnuce, vratila se, naredila sestri da mi fiksira mali prst dascicom i nakon toga citavo stopalo i mi odosmo kuci.
Tu se ja penjuci uz stepenice (uz pomoc supruga i komsinice) opet onesvestim. Donosi se voda i secer (eto, sta ja sve moram da radim da bih dobila kocku secera!!!!). Suprug mi daje jednu ipo kocku (stipsa!) i dovukose me na kraju do kreveta.
Sada hodam sa stakama i opasno se nerviram jer mi dolazi vreme da krenem u svoje setnje, a od setnji sada nema - nista!
Jedino mi super sto je otkazan koncert Depeshe Mode-a (kupismo karte jos prosle godine) i sto sada ima vise sansi da odem na koncert. I da nisam pala nebi imalo teorije da vec u sredu 20.05. budem na koncertu.
Eto to je mala istorija desavanja. Sledeca hemo mi je zakazana za 03.06. Drzite palceve.
Eto, gotova je i peta hemo. Provedoh na IORS-u "divna" tri dana, vratih se u sredu oko 15h (nije imao ko da potpise otpusnu listu).
U petak oko 6 ujutro ustadoh da odem do toaleta i izlazeci iz kupatila zasusti mi u usima, pade mi mrak na oci, oblije me znoj i ja se onesvestih i rasprostrem se koliko sam duga (a i nisam nesto duga) i siroka (to je vec diskutabilno) i sredih svoje stopalo.
Setismo se da izmerimo pritisak tek nakon sat vremena i on je bio 90 sa 70. Pretpostavljam da mi je pao i secer (nakon hemo vrlo malo jedem jer imam mucnine) i eto meni padanja.
Kako su prsti na nozi poceli da oticu, odosmo u DZ. Na salteru smo sve zavrsili ocas posla (tj. moj suprug, ja sam ostala da sedim u kolima), suprug je odmah primljen od strane lekarke koja je dala uput za hitan rtg, sestra je nabavila kolica i odvezla me na rtg. Pritom je sestra napomenula muskoj salterusi da sam hitan slucaj, da sam onkoloski pacijent (sto su svi mogli da vide, jer nisam jos mogla da stavljam i periku na glavu, vec sam stavila samo maramu).
Dobro, uslikase me nakon 30 minuta cekanja i onda muska salterusa rece da ce snimak biti za 2 sata. Svako ko je bio na hemoterapiji zna kako je prvih nekoliko dana po primanju terapije. Odoh do saltera i zamolih dragog zdravstvenog radnika (da li su oni uopste zdravstveni radnici?) da se snimci ipak razviju sto pre nasta je on osuo paljbu na mene "Sta hocete, snimili smo vas, morate da cekate, ovde se snimanje zakazuje mesec dana unapred, sto niste isli u Urgentni, ja sam do sada primio vec 45 pacijenata, meni se radno vreme zavrsava u 13 i ja odoh kuci. Ma ja odoh kuci." Vidim, imam posla sa budalom i vratih se cekanju. E tada je naisao neki tehnicar i zacudio se sta mi jos tu radimo i kad je cuo otisao uradio sta je trebalo i mi smo uskoro imali i gotov snimak i misljenje lekara.
Lekarka opste prakse je odmah po nasem dolasku, otrcala kod dr radiologa da pita sta da se radi u situaciji kada postoji samo naprsnuce, vratila se, naredila sestri da mi fiksira mali prst dascicom i nakon toga citavo stopalo i mi odosmo kuci.
Tu se ja penjuci uz stepenice (uz pomoc supruga i komsinice) opet onesvestim. Donosi se voda i secer (eto, sta ja sve moram da radim da bih dobila kocku secera!!!!). Suprug mi daje jednu ipo kocku (stipsa!) i dovukose me na kraju do kreveta.
Sada hodam sa stakama i opasno se nerviram jer mi dolazi vreme da krenem u svoje setnje, a od setnji sada nema - nista!
Jedino mi super sto je otkazan koncert Depeshe Mode-a (kupismo karte jos prosle godine) i sto sada ima vise sansi da odem na koncert. I da nisam pala nebi imalo teorije da vec u sredu 20.05. budem na koncertu.
Eto to je mala istorija desavanja. Sledeca hemo mi je zakazana za 03.06. Drzite palceve.
Haj, ho!evelina napisao:Haj, ho!

Dugo me nije bilo na ovoj temi, pa da se malko ukljucim. Kod mene nista novo osim sto cekam veliku kontrolu u septembru......
Eh Evelina, bitno je da ti imas snage da se salis na svoj racun, a to sto si se rasprostrla nista novo posle hemio.
Padala sam ja otprilike pre godinu i po. Dva puta. Jednom posle operacije kada sam pokusala da stavim malo hrane, oblio me znoj i pao mi mrak, srecom bila sam u sedecem polozaju i tako sacekala"budjenje"..Drugi put posle prve hemio cetvrti dan, takodje kada sam pokusala da progutam koji zalogaj,ali tad nisam ostala da sedim, napravila gresku i krenula iz kuhinje ka dnevnoj i prostrla se u predsoblju..Srecom nisam nista slomila.
Sto se secera tice pa tvoj muz je u pravu, zna covek da secer nije zdrav a ti hoces, eh
Ma Evelina, ne damo se mi kako ti rece jednom ni jacem vetru, ali zaista.
Divno sto razmisljas o koncertu, radijem se.
Evo mene..............vidim da si se lepo provela, divna si, pa mozda se sretnemo na kafici u CG.
Citam sve na ovoj temi i sve vas pozdravljam od srca. D Bp.
Evelina ,svaka cast ! Za svaku pohvalu tvoje sale na svoj racun i samo nastavi tako hrabro [procitala sam sve postove na ovom forumu].Puno srece jer sreca prati hrabre!Evo mene ,sta ima novo u Bosni nisam stigla da ti kazem da pozdravis Bosnu i ja sam odatle.Moja zaova je pocela spoljno zracenje sutra bi trebalo da krene i hemo pa je sad boljeg raspolozenja i nadamo se najboljem ja sam dobro[mikrpinvanzivni karcinom grlica totalna histeroktomija pre dve godine].Zelim vam svima puno zdravlja !
-
- Aktivan član
Hajde, gde taj konobar, da naručim piće za sve prijatelje i
da zajedno proslavimo stotu stranu(čitava brošura lepog prijateljstva).
Posebno za tebe Evelina koja si tu od početka teme.
Često si hrabrila zdravije od sebe.
Srce moje, stalno mislim na tebe.
P.S. Molila bih sve, koji su svoje dragoceno vreme uzalud provodili
na temi UŽAS, da se vrate ovde i ne traće vreme.
Znam kako im je
Prošla sam to nekoliko puta.
Na nekoliko foruma.
Svima želim puno zdravlja.
da zajedno proslavimo stotu stranu(čitava brošura lepog prijateljstva).
Posebno za tebe Evelina koja si tu od početka teme.
Često si hrabrila zdravije od sebe.
Srce moje, stalno mislim na tebe.
P.S. Molila bih sve, koji su svoje dragoceno vreme uzalud provodili
na temi UŽAS, da se vrate ovde i ne traće vreme.
Znam kako im je

Prošla sam to nekoliko puta.
Na nekoliko foruma.
Svima želim puno zdravlja.
-
- Aktivan član
Još sam na nogama laganim,pa,reko' da virnem ima li koga ovdje.Baš ste me obradovale,posebno Eveli.Samo tako,draga.Šta je jedna noga prema svemu ostalom?
U Bosni je bilo lijepo,ali i tužno.Kad pređemo granicu,poslije nekoliko kilometara,još uvijek se vide tragovi rata.Ožiljci i na ljudima i na kućama,na cijelim gradovima.Ali,srećom,nije potpuno ubijen duh ljudi koji su ostali u Bosni.I mi ,koji ratujemo sa nekom drugim neprijateljem,u sebi,treba da sačuvamo taj duh,koji će nam pomoći da ustanemo i poslije mnogo padova.I da krenemo dalje,pa makar nam neko morao dodati poneku kockicu šećera.
Lijepo spavajte,narode.
U Bosni je bilo lijepo,ali i tužno.Kad pređemo granicu,poslije nekoliko kilometara,još uvijek se vide tragovi rata.Ožiljci i na ljudima i na kućama,na cijelim gradovima.Ali,srećom,nije potpuno ubijen duh ljudi koji su ostali u Bosni.I mi ,koji ratujemo sa nekom drugim neprijateljem,u sebi,treba da sačuvamo taj duh,koji će nam pomoći da ustanemo i poslije mnogo padova.I da krenemo dalje,pa makar nam neko morao dodati poneku kockicu šećera.
Lijepo spavajte,narode.
-
- Aktivan član
Prelepo
-
- Aktivan član