prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Ovo je trebalo ličiti na avion,ali...
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
babicc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 10:39 pm

Post od babicc »

hvala evo mene ja vas vec dugo pratim na ovom frorumu i zelim vam svima sve najbolje svi ste mi dragi iako vas neznam licno ali citajuci vase poruke nekako ste mi bliski .Sve najbolje !
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Dragi moji, neka sva snaga Vaskrslog Sina Bozijeg dotakne sva vasa cula. Neka Vam Svevisnji dariva snagu da nastavite putevima ovozemaljskim! Hristos Voskrese!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Hvala na prelepim recima!
Evo mene hvala na avionu :wink: :wink: :wink:
Kada sam isla na magnetnu nisu mogli uraditi kako treba nego su mi prvo noge usle kako bi glava bila skroz napolju.Od velikog straha i placa skoro su odustali od svega.U avionu se ne mogu zamisliti pogotovo jer kada jednom uzleti nema spustanja 8 sati kolko traje prekookeanski let.Jedino da me izbace ajkulama :wink: :wink: :wink:
Kako da se izborim sa klaustofobijom?
Svaki savet je dobrodosao.Ne znam vise sta da radim?Oprostite na ometanju u vasoj temi ali dobro ce mi doci svaka rec posebno ljudi koji me razumeju.Tesko mi je naci razumevanje jer to nema puno ljudi.
Sve je to protiv moje volje.Pored ogromne zelje i ljubavi da vidim svoju bolesnu majku ja ne mogu maknuti,ja mislim da znate onda kako se osecam i koliko me to sve boli.Izvinite jos jednom na ometanju!
Pozdrav za sve
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm

klaustrofobija

Post od cvet_bg »

Zavisi sta hoces :
1.Brzo i kratkotrajno :s
2.sporo,tesko,ali dugotrajno resenje? :)

i sama znas da je klaustrofobija simptom,posledica, i da, kad resis uzrok, resavas simptom :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala Cvet zanima me i prvo i drugo.......
Ne znam uzrok klaustofobije! :cry:
Pozdrav
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član

Post od cvet_bg »

Iz razloga predostroznosti da se ova tema ne pretvori u jedan zakljucan podforum :roll: :roll: ,poslacu ti kratak PP.
Pozdrav i tebi !
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Nema problema necu vise smetati!
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član

Post od cvet_bg »

Ontario,
naravno da ne smetas,samo sam ja htela da se obezbedim da nam ne zakljucaju temu,pratis ga i znas i sama sta se desava...
BTW,poslah ti PP,ispao je malo duzi,iako sam se trudila da ne smaram previse :wink:
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

HRISTOS VOSKRESE

Dragi moji,javljam se iz jednog internet kafea,samo da vas sve pozdravim i radujem se sto ima lepih vesti i samo napred,drustvo, ne predajemo se.

Muz mi cupka napolju,moram da idem.

Voli vas Kat
ko otrpi do kraja, spasice se
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Hvala na lijepim željama ,stari forumaši.
Ontario,ZAISTA ,sve se može ,kad se hoće.Ne znam da li je za poređenje,ali,dok sam bila na hemoterapiji,nekoliko puta sam,odmah poslije terapije,sjela u autobus i krenula u B.Luku,da vidim roditelje.Ta želja da ih vidim,da oni vide da sam ja dobro, bila je jača od mučnine i bolova(znaju oni,koji su prošli kroz hemo).Možda nije adekvatan primjer,ali,u tom trenutku je to bio napor,koji se teško podnosi.
Danas je u radnju,u kojoj radim,ušla žena.Prvi put je vidim,ali prepoznajem.Ne njen lik,prepoznajem pokret navlačenja perike preko glave,nesiguran pogled,prepoznajem...Kao da vidim sebe od prije par godina.Hvala BOGU,sada je to iza mene,a nadam se da će i žena koju sam danas vidjela i svi ,koji se bore,da se izbore ili da odgode.Treba samo mnogo snage,razumijevanja,prijatelja kao što ste vi,da pomognu ustati,kada padnemo.
Jutros me nazvao sin.Iz Majamija kreću za Njujork.Veseo je,a i mene sunce obasjalo u kišovitom Tivtu.
Duplabako,ima li sunca kod tebe?Ne javljaš se,draga,nadam se da nije ništa loše.
Pozdrav,prijatelji.
babicc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 10:39 pm

Post od babicc »

Posto sam promasila mesto za postavljanje pitanja evo me ponovo sa isti pitanjem ,mojoj zaovi je postavljena dijagnoza sgvamocelulare PVU carcinom G3 ima slobodne tecnosti pluca i abdomen uredu terapija zracenje i hemoterapija . Zanima me sta je slobodna tecnost koliko je 'brza' ova vrsta karcinoma jer su joj rekli da se ceka na krevet oko tri meseca .unapred hvala na odgovoru i puno pozdrava svima !
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Samo da se upišem.Babicc,nadam se da će ti odgovoriti neko od ljekara.Pozdravčić svima.
maajas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 12:00 pm

Post od maajas »

Mama Miro nemam reci utehe za tebe, ali ce ti mozda biti lakse ako znas da nisi sama. Isto se i nama desava, prepoznala sam sebe u tvojim recima. Moj suprug je operisao tumor na mozgu, prognoze su bile odlicne, a onda mu je posle par meseci pozlilo, uradjen je skener i MR i konstatovali su da se tumor vratio sa velikim malignim potencijalom, da je urastao duboko u mozak i da operacija nije moguca. Preporucili su hemio terapiju `zato sto je mlad covek` i rekli da je nezahvalno davati prognoze jer sve sada ide svojim tokom, ali da su meseci u pitanju. Posle prve hemio terapije stanje mu se poboljsalo, sada je odlicno, druga je sredinom maja.
Mene svaki dan muci to sto on nezna sta mu se desava. Lekari mu nisu nista rekli, a ja nisam mogla da mu kazem sta su nama rekli. Nikada ga nisam lagala, a sada sam prinudjena na to i jako mi tesko pada. Takodje se plasim da ga ostavim samog u kuci zbog epi napada koji se javljaju jednom mesecno, jer nikada nebih sebi oprostila da mu se nesto desi a da ja nisam bila tu, a imamo malo dete...
maajas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 12:00 pm

Post od maajas »

Mama Miro nemam reci utehe za tebe, ali ce ti mozda biti lakse ako znas da nisi sama. Isto se i nama desava, prepoznala sam sebe u tvojim recima. Moj suprug je operisao tumor na mozgu, prognoze su bile odlicne, a onda mu je posle par meseci pozlilo, uradjen je skener i MR i konstatovali su da se tumor vratio sa velikim malignim potencijalom, da je urastao duboko u mozak i da operacija nije moguca. Preporucili su hemio terapiju `zato sto je mlad covek` i rekli da je nezahvalno davati prognoze jer sve sada ide svojim tokom, ali da su meseci u pitanju. Posle prve hemio terapije stanje mu se poboljsalo, sada je odlicno, druga je sredinom maja.
Mene svaki dan muci to sto on nezna sta mu se desava. Lekari mu nisu nista rekli, a ja nisam mogla da mu kazem sta su nama rekli. Nikada ga nisam lagala, a sada sam prinudjena na to i jako mi tesko pada. Takodje se plasim da ga ostavim samog u kuci zbog epi napada koji se javljaju jednom mesecno, jer nikada nebih sebi oprostila da mu se nesto desi a da ja nisam bila tu, a imamo malo dete...
Odgovori