prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
smalijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 8:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hvala

Post od smalijana »

Bas sam se obradovala, hvala na odgovoru evo mene kakva slucajnost dobila sam recept za taj napitak,bas za vikend ali oklevala sam da li da ga spremam, ako ga preporucujes...idem odmah u nabavku...Dosta sam citala o AVEMAR preparatu,zvuci sjajno, ali ne znam kako se pokazao u praksi :roll: ima li neko iskustva....Dane i noci provodim na netu, citajuci i tragajuci odakle da pocnem, sta prvo da kupim, sta je dobro a sta je bacanje para.....osecam se tako nemocno,glupavo,beskorisno... :cry:
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Narode,juče sam bila kod kardiologa.Nisu mi neki nalazi.Dobila sam lijekove za 2 nedjelje,pa kontrola.U petak idem na magnetnu(pod uslovom da se u međuvremenu ne pokvari),javiću šta je bilo.
Moj sin u četvrtak kreće na put.Glava kaže da se radujem,jer se i on raduje,ali ,srce...Pozdrav svima.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

jesy napisao:moja prijateljica sutra putuje u Moskvu radi lechenja carcinoma,ide na 10 dana,moracu da se raspitam za detalje pa cu vam javiti...lechena je kod nas ali...metastaze iduu i dalje...ali...izgleda ima nade,chim budem neshto saznala javicu vam,pozdravlja vas jesy
Jesy,dal se prijateljica vratila iz Moskve?Kakva su joj iskustva?Jel isla kod Dr.Borisova?Ako ti nije problem da nam malo opsirnije pises o tome. :D
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Nikako ne stizem ovde...

Stariji klinac ima spontani pneumotoraks, lezi u Institutu za majku i dete vec dve nedelje i, ljubi ga majka, samo izvoljeva, :), a i ja kampujem tamo.

Najgore je sto nema pristup racunaru ni gitari (najnovije - hoce da bude rock zvezda, :)). Naravno, predlog da 'kupim laptop' sam oduvala u startu, :)

Mladji klinac samo kuka 'kad ce da dodje bata', i maltretira oca (posto sam ja ceo dan u bolnici).

Eh, da - stariji se plasirao na drzavno takmicenje iz matematike (PAZNJA!! Ovo se ja hvalim!!), i toliko je gnjecio sve lekare na hirurgiji sa tim, da je dobio IZRICITU dozvolu da putuje u Leskovac za nedelju dana, i IZRICITU zabranu da ide u skolu za to vreme, samo da ga skinu s vrata, :))

Uh, samo se molim da nista ne krene lose, i da ga sutra puste...
duplabaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 3:24 pm
Kontakt:

bubrezi u problemu...

Post od duplabaka »

Kao sto naslov govori mi smo u problemima..Zadnji nalazi pokazuju da je problem sve veci i morace se raditi biopsija bubrega.Trebalo bi da 17.aprila idemo za nemacku i nadam se da ce nam tamo pomoci.Stigla je i ta godisnja kontrola 22-gog je tacno godina od transplantacije,molim Boga da kostana srz bude u redu,ali,bubrezi su se ozbiljno zahuktali.Kreatinin otisao na 320,strasno,vise nesmem da gledam nominalne vrednosti jer mi posle svega pozli,pa to kod njega vise nista nije normalno!Nadam se da ce ga cudo spasiti da neizdaju skroz i ne zavrsi na dijalizi,mada.....neznam da li suvise ocekujem od Boga spasao ga je leukemije i cuvao do sada a dalje,sta sada?Vise neznam odakle mi snaga kad uvece lezem molim se da ujutru zateknem sina pored sebe zivog! Citam novosti vidim ima novih ljudi ali sve muci isti problem.Drago mi je ko je dobro a zao ko nije ali zivot kad udari!!!to niko nemoze da izbegne. Nemogu da nepomenem jutrosnji dogadjaj ako je neko video na TV o momku kog je ubila interventna.To je drug moje cerke i sina znaju se dobro preplakala je danas ceo dan.I sin mi se potresao a nebi smeo stresove nikako.Ubise momka na pravdi Boga jako dobro dete bio,nikad se nije bavio nicim protivzakonitim,nije mangup bio vec jedno dobro dete.Laka mu zemlja bila a ubici Bog nek sudi jer ovo je bilo cisti ubistvo iz obesti.Tezak mi je ovo bio dan laku noc svima....
zdravlje dece najvece blago
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Suzi,proradi li ta MR?
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Proradi,ali,jedva me primiše.Ima neka procedura(o kojoj nisam obaviještena)da moram prvo uraditi skener,pa sa tim nalazom na magnetnu.Ova dr sa magnetne je bila neumoljiva.Uzalud sam objašnjavala da nije do mene,da je to trebala da mi kaže ( i napiše uput )njihova kolegica sa onkologije,procedura me zamalo ubi.Ali,ne dam se ja.Kad sam već u Podgorici,pređem hodnik i odem na skener,kad tamo...Normalna,sa sve razumijevanjem i srcem za pacijenta,doktorka,koju čak nisam morala moliti da mi pomogne.Žena me saslušala,odmah snimila i za 10 minuta imala sam nalaz.Možete zamisliti kakav je to pozitivan šok bio za mene.A,kako se iznenadila ona dr sa magnetne kad sam joj predala snimak,pa me morala primiti,ne moram ni da vam pričam.Nalaz bi trebao biti gotov sutra,pa ću vam javiti.
Oldi,Duplabako,problemima nikad kraja.Samo,kad se mi suočimo sa njima,u vezi nas samih je jedno,ali kad su naši anđeli u pitanju,to je mnogo teže.Nadam se da ćete se ,zajedno, izboriti sa svim što vam je život priredio.Od mene podrška,od dragog Boga snaga,još malo sreće ne bi bilo suvišno.Ne tražimo previše.Biljo,hvala što se interesuješ za mene.Sve vas pozdravljam.
sasha_31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 1:11 am

Post od sasha_31 »

Narode,glavu gore! Nema predaje!
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Eto mene u crno-sivoj fazi.
Dakle, nervozna sam ko dzukela! Taman da dupliram svoju dozu antidepresiva i anksiolitika i opet cu biti nervozna.

Sve me nesto probada, streca. Prvo oko bubrega, pa jetre, srca.....

Posle ove trece hemo zatvor me je urnisao. Em nisam imala stolicu 3 dana koja sam provela u bolnici, a nakon toga jos 7. Najgore je sto cak ni laksativi ne deluju. Neznam zasto je to tako. Da li je i sluzokoza creva totalno unistena pa nema varenja, ili je u pitanju nesto drugo - nemam pojma. U jednom trenutku creva napokon prorade i tada prestaju ta razna streckanja i probadanja.

Primetila sam da generalno slabije varim hranu. Nadam se da razlog tome nije neko novo cudo u mom stomaku.

U aprilu imam procenu sto ce reci da ce se raspravljati da li su ova tri ciklusa Taxola i carboplatine delovala ili nisu. Ultra zvuk abdomena i male karlice imam zakazan za 07.april, tumor marker cu vaditi (na svoju ruku) 6.aprila, a prijem na IORS je 09.aprila. Ko za baksuz to je cetvrtak, sto znaci da cu kuci tek u ponedeljak! Bezveze!
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Evelina,ne treba da ti pricam da su sve sto si navela propratni efekti HT i da posle kraceg vremena prodju.
Evo mene,kakav je taj rezultat sa magneta?
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Evo,da podijelim sa vama svoju sreću.Kao prvo,juče me nazvao sin,iz Koreje.Inače,juče mu je bio rođendan,pa sam bila tužna što ne mogu da ga čujem,kad ono...moja radost.Druga radosna vijest je nalaz sa magnetne.KONAČNO(':D')nema metastaze,samo su neke promjene u karlici,ali to ćemo vidjeti za dva mjeseca.Ne mogu vam tačno reći,pošto je nalaz u Podgorici,ali moja prijateljica ga uzela,pa mi izdiktirala najvažnije.Tako,idemo dalje,ali sa širokim osmijehom.Sve vas pozdravljam.Zlatibore,hvala.
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

Evelina,draga,Suzi,Zlatiborac,tu ste svi!
Radujem se što ste na okupu mada mesto nije baš extra,ali važno je da ste tu i da jedni drugima dajete podršku.Meni je to mnogo značilo.Često se setim svega,plačem,prolazim kroz krize i imam utisak da nikada neće proći.
Ljubim vas sve i želim svako dobro!
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

Biljaa napisao:Draga Smalijana,dobrodosla.Uf,vise bih volela da smo na nekom drugom forumu al sta sad mozemo.

Dragi prijatelji,tata je odbijen za vakcinu.I tuzna sam i besna i stalno mi se mesaju osecaji.Cak sam u momentima i ravnodusna.Mene vise zabrinjava to sto tatu bole zglobovi i kao da je juce dobio upalu podrebrice pa sam danas bila kod njegovog Dr.i dao mu je trodon kapi i nimulid za reumu.Mama kaze da je celu noc jaukao i imao strasne bolove,medjutim danas cim je popio tabletu za reumu proslo ga je i spavao je.Ja se nadam da nije dosao do "one" faze,vec da je to samo prolaznog karaktera.Neznam dragi prijatelji,al ja to nemogu da prihvatim,u meni se sve raspada i nemogu da prestanem sa placom.

Ajde ljudi javite se,gde ste?Pozdrav za sve.

Biljo,moja,
Ne znam šta bih ti rekla.Razumem te iz sve snage,ali moraš biti jaka,nema suza i kukanja,samo osmeh,lepe reči,lepe knjige i rad ako ima snage da radi.Sećam se,kada je mama bila već u terminalnom stadijumu i kad god bih dolazila i ulazila u dvorište,molila bih Boga da je zateknem na nogama.Kada viknem "majko "i čujem odgovor iz spavaće sobe,ne bude mi dobro,skupim svu snagu,sa osmehom uđem i kažem"hajde,lepa moja,ustaj,vidi kolko je sati",a kada je zateknem da šeta dvorištem i zaliva cveće dok iz kuhinje dopire muzika i meni bude lakše jer znam da ima volju da živi.Teško je sve to,ali znaj da on u tvojim očima čita sve.Zato,napred,hrabro,glavu gore,usreći ga i ne daj da te vidi tužnu.
Pozdrav
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Bravo, evo mene, konacno lepe vesti!

Momku cestitaj rodjendan i u nase ime, a kad budes dolazila u BG, mogla bi i da se javis, da popijemo tu kafu vec jednom, :))
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Evo mene,divne vesti. Sad sedaj u ribarski camac i pravac i pravac Koreja. Svi smo mi mornari na moru svoje sudbine. Ti bas imas dobar vetar. Pozdrav svima.
Odgovori