prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Oldi,hvala,draga.Ne znam šta da ti kažem za tvoje nove muke.Izdrži i to.
Maajas,ništa nas više ne može iznenaditi.Mene prosto uhvatio strah ,kad me prije neki dan doktorka u Kotoru izuzetno ljubazno primila i saslušala.Dala mi žena terapiju,čak i broj telefona,da nazovem,ako primjetim neku reakciju.Radi se o nekim injekcijama,protiv bolova,koje su djelovale dva puta,a treća sreća...ništa.A,doktorka radi u državnoj ustanovi,nisam čak ni čekala.Svijetli primjer kako treba tretirati pacijente.Hvala Bogu da još postoje takvi ljekari.
Narode,večeras idem u pozorište.Daje se ‚‚Zločin i kazna‚‚.Gostuje pozorište iz Beograda.Pošto znam koliko je Dostojevski sumoran ,nadam se da će mi naša svakodnevnica izgledati veselija ,kad izađem iz pozorišta.
Pozdrav svima.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Kontakt:

Post od jesy »

maajas napisao:Ljudi moji jos uvek ne mogu da se nacudim da pacijent moze da bude otpusten sa odeljenja bez otpusne liste. Da mu sestra kaze `ustani treba nam slobodan krevet`. Da nam doktor posle vise sati cekanja u zurbi kaze da je konzilijum sutra i da dodjemo po papire u ponedeljak. Na pitanje da li treba da uzima nesto od terapije (kod kuce je pio jedan lek u bolnici pet razlicitih) kaze `neka pije ono sto je pio do sada`. Na pitanje da li moze da procita magnet kaze nemogu i da ga uznemiravamo sto nam on ne daje za pravo. Zgranuta sam.
ja sam zdravstveni radnik i ne mogu da poverujem u ovo,uvek mi je pacijent na prvom mestu,chak i za vreme pauze ne dozvoljavam da me neko cheka ispred vrata nego zavrshim posao pa tek onda jedem.To bi trebalo otici do shefa,upravnika ,direktora,ministra...ja im ne bi to oprostila
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

To bi trebalo otici do shefa,upravnika ,direktora,ministra
obrnutim redom!!!! riba od glave smrdi, i ma koliko paradoksalno zvucalo u trenutku, ti ljudi su najmanje krivi, jer nekada jednostavno ne znaju kako vise u ovom suludom zdravstvenom sistemu....
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

Draga Evelina,
lakše je kad vidim da si tu,baš si me zabrnula!
Jaoj,baš si pozitivna,nasmejah se baš
Nije me bilo,upetljala sam se u neki kurs"Socijalni softver u nastavi "pa samo to ganjam,a to iziskuje mnogo rada i sedenja za računarom.
Drago mi je da vidim i Zlatiborca!
Zašto izjavljujete saučešće Suzi?
Natasha2
Stalni član
Stalni  član

Post od Natasha2 »

zlatiborac napisao:Moram samo kategoricno da demantujem nasu drugaricu Natashu! U mom okruzenju poznajem dosta ljudi koji su se IZLECILI od ove,kako Natasha kaze,opake bolesti. To zaista nije utopija niti moj neargumentovani komentar vec je to zaista tako! Zbog tih ljudi koji su dobili bitku isucite macheve i borite se! Zelim vam svima svako dobro.
Lepi moj druže,
Zaista bih najsrećnija bila da je tako kako ti kažeš!Moja lepa majka je bila žena lavica,borila se i nije priznavala da boluje,do poslednjeg daha se smešila,vozila bicikl,družila,ali dragi Bog je ipak uzeo! Da,bilo je kasno,pad sa tog njenog omiljenog prevoznog sredstva bio je koban.Da nije pala,ne bismo ni znali da taj gad čuči u njoj.Možda bi ipak živela još koju godinu.Ovako,nemaš pojma (ili imaš), kako je teško u školi sa decom pred 8.mart ,raditi pesmu "moja majka",pisati sastav,a u očima suze,u grlu drhtaji,suzdržavam se da ne vrištim pred njima.Ja,naravno,svima koji boluju,želim da ozdrave,da se izleče i dobiju bitke za koje se žestoko bore,zar si zaista mislio da mislim drugačije!?
Pa kakav bih ja to čovek bila?
Borite se ljudi,ja vas podržavam i volim sve!
Natasha2
Stalni član
Stalni  član

Post od Natasha2 »

Pročitah,Suzi,brat....
Žao mi je,najiskrenije
A nisam vam rekla,,bila sam kod ginekologa na redovnoj kontroli,papa,bris...i rekli papa će biti gotov za nedelju dana.Prođe četvrta nedelja i još nije gotov.Kad god dođem sestra me nešto zavlači,a ovo je mali grad,u njemu sve se zna...pa tako znaju od čega mi je mama umrla...paaaa...
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Hvala ti,Natasha.
Što se tiče nalaza,nadaj se najboljem,a pusti to što živiš u malom gradu i što svi sve znaju.Nekada nam se čini da je gore nego što jeste.Ja ti želim sve najbolje i iskreno se nadam da će tako biti.Glavu gore,Nato.
Drage moje prijateljice,svima želim srećan praznik i da budemo ponosne što smo ovako jake .A,našim muškarcima želim da uživaju u tome što su sa nama(pazi,koja skromnost) i da budu malo više uz nas,ne samo na današnji dan.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Sta god nase dame mislile o danasnjem prazniku, ja ima cestitam,zelim puno zdravlja,snage,osmeha i lepih trenutaka!
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Zlatiborac,hvala (sa zakasnjenjem) pravi si kavaljer.
Natasa,dace Bog da nalaz bude dobar.
Evelina,jako mi je drago sto si se javila.
Kod mene vam je dragi moji prijatelji preteska situacija pa se zato i nejavljam.Stalno pratim forum ali neidu prsti na tastaturu.Tati su trazili da uradi CT grudnog kosa pa sam ja na svoju ruku trazila da se uradi i CT abdomena,a kad smo dosli sa nalazima trazili su da uradi i CT glave.Bogu hvala nema metastaze na mozgu,mada sumnjaju da ima jednu u stomaku(valda blizu karlice).Predala sam sve nalaze njegovoj Dr. pa sad cekamo da se vidi dal je tata kandidat za neku novu vakcinu koja se tek sad testira kod nas.Mogu vam reci da neznam ni sama dal bih volela da je dobije,al opet razmisljam da on nema sta da izgubi,mozda vredi pokusati.Vrhunac mog nezadovoljstva je bio kad sam procitala u novinama da ni pacijent ni lekar nece znati ko je primio pravu a ko laznu vakcinu.Po meni to uopste nije humano.Neznam dragi moji,ja cekam poziv iz bolnice pa cu videti sta oni kazu i predlazu.

Majo,sta ima novo kod tebe?
Duplabako nadam se da ti je sin dobro,javi se.

Sve vas pozdravljam,a vi stari sa teme, pisite nemojte da ispadne "dosli divlji,oterali domace".
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Zlatiborac.hvala za lijepe želje.Nadam se da si bolje,nego posljednjih mjeseci.
Pozdrav svima.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
smalijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 8:10 am

Post od smalijana »

:D pozdrav....ja vas vec dugo citam i zao mi je zbog svega loseg sto nam se desava ja se godinama borim sa rakom koji je napao moju porodicu...prvo je moja mama obolela od karcinom dojke koji je bio u poodmakloj fazi,operisana je i imala je 9 FAC protokola i 25 zracenja ...sada je dobro pije nolvadex i gura dalje ,ona je zapravo zena lav...niko nikada nije ni saznao da je ona bolesna,kupila je prelepu periku oslabila je par kila i izgedala je kao da se super zabavlja...a ja sam se toliko plasila,sva sam osedela i ostarila i iako imam 25 godina,osecam se kao da imam 65.

Kada smo pomislili da je najgore proslo...ne ..bolest nas je osinula iza coska...podmuko i jajarski kako uvek i doalzi ...Tata je u avgustu prosle godine operisao karcinom debelog creva sa metastazama na jetri i peritoneumu ADENOCARCINOMA INTESTINI CRASSI INVASIVUM T4bN3(36/53)M1R0 posle cega je primio 3 hemoterapije po FOLFOX protokolu uz avastin...bolest je napredovala i u decembru su ponovo pokusali operaciju jetre ali bezuspesno.....sada je na onkologiji prima FoxFiri terapije i litx ....cekamo na rezultat KRAs-a

Jutros smo bili na konsultacijama kod dr.Popova i on nam je rekao da nam preostaje samo da se borimo da pokusamo sa ovim terapijama i da CEKAMO da vidimo kako ce se bolest ponasati.....

Moj otac se sjajno oseca,poceo i da radi on i ne zna koliko je sve ovo ozbiljno,cak se prijavio i za novog fijata :lol:

Vi ste svi veterani u ovoj oblasti,molim vas da mi pomognete da me posavetujete da mi preporucite nesto od alternative koja se kod vas pokazala kao dobra, jer ja vise gubim snagu i nemam nikakvu ideju,to je ono sto me najvise plasi.Svako jutro kada se probudim udjem kod njega u sobu da vidim da li je dobro i onda placuci idem na posao.Hvala vam ,lepo je imati nekoga sa kim mozes podeliti najdublju bol.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Biljaa »

Draga Smalijana,dobrodosla.Uf,vise bih volela da smo na nekom drugom forumu al sta sad mozemo.

Dragi prijatelji,tata je odbijen za vakcinu.I tuzna sam i besna i stalno mi se mesaju osecaji.Cak sam u momentima i ravnodusna.Mene vise zabrinjava to sto tatu bole zglobovi i kao da je juce dobio upalu podrebrice pa sam danas bila kod njegovog Dr.i dao mu je trodon kapi i nimulid za reumu.Mama kaze da je celu noc jaukao i imao strasne bolove,medjutim danas cim je popio tabletu za reumu proslo ga je i spavao je.Ja se nadam da nije dosao do "one" faze,vec da je to samo prolaznog karaktera.Neznam dragi prijatelji,al ja to nemogu da prihvatim,u meni se sve raspada i nemogu da prestanem sa placom.

Ajde ljudi javite se,gde ste?Pozdrav za sve.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Dobrodošla,Smalijana,mada,što kaže Biljaa bolje bi bilo da smo se našli na nekom drugom,vedrijem forumu.
Od alternative,koristila sam napitak ,koji se pravi od kaktusa aloe,cikorije,meda u saću ,vina,crnog i med.alkohola.To sam pila tri godine,naravno,ne svaki dan, pije se samo jednom godišnje,dok se ne popije dobijena količina.To je,otprilike 1 do 1,5 mjesec.Još sam 1,5 godinu,svako jutro pila svježe cijeđeni sok od mrkve,cvekle,jabuke i narandže ili breskve,zavisno od godišnjeg doba.To mi je pomoglo da poboljšam krvnu sliku.Takođe,svako jutro,posebno dok sam bila na hemoterapiji,pila sam po 1 supenu kašiku maslinovog ulja,hladno cijeđenog.Ovo sve provjeri sa ljekarima,jer je kod tvog tate u pitanju debelo crijevo,pa ne znam da li bi mu neki od ovih sastojaka naškodio.Mama svakako može piti sve što sam navela.Nolvadex se pije 5 godina,a bilo bi dobro za to vrijeme mjesečno ići na kontrolu kod ginekologa.
Tvom tati želim sve najbolje,a mami takođe,i još samo da joj preneseš da samo tako nastavi,to je već 90 posto izliječenja,kad ima tako pozitivan stav.
Biljo,ne mora značiti ono najgore.Ja stalno imam bolove u kostima,sada malo jače,u zadnje vrijeme,vjerovatno zbog promjena.
Što bi ,nekada davno rekla naša drugarica,pionirka ovog foruma...Narode forumski...nedostajete mi.Pozdrav iz ,konačno ,sunčanog Tivta.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Biljaa »

Draga Suzi,ti uvek znas coveka da ohrabris i das mu podrsku.I ja mislim da je tati to od reume i promene vremena al stvarno me poneki lekari nerviraju jer oni odmah coveka otpisuju.Njemu je od petka super,bolova nema a nekoristi ni trodon.Presrecna sam zbog njega i odkad mu je bolje sva sam se dala u pravljenje vikendice i vocnjaka da kad dodje lepo vreme on uziva.O ljudi moji,nisam ni znala koliko mi roditelji znace,mislim nemojte me pogresno razumeti al dok je tata bio zdrav nisam posebno pridavala paznju njihovom zdravlju a sad tek vidim da bih sve dala za njih.

Gde ste bre svi,ajde probudite se iz zimskog sna.

Sve vas pozdravljam i ljubim.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Biljaa »

Draga Suzi,ti uvek znas coveka da ohrabris i das mu podrsku.I ja mislim da je tati to od reume i promene vremena al stvarno me poneki lekari nerviraju jer oni odmah coveka otpisuju.Njemu je od petka super,bolova nema a nekoristi ni trodon.Presrecna sam zbog njega i odkad mu je bolje sva sam se dala u pravljenje vikendice i vocnjaka da kad dodje lepo vreme on uziva.O ljudi moji,nisam ni znala koliko mi roditelji znace,mislim nemojte me pogresno razumeti al dok je tata bio zdrav nisam posebno pridavala paznju njihovom zdravlju a sad tek vidim da bih sve dala za njih.

Gde ste bre svi,ajde probudite se iz zimskog sna.

Sve vas pozdravljam i ljubim.
Odgovori