prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Draga evo mene,tvoja sreca je i nasa jer kroz tebe gledamo da i za nase najmilije ima nade.
Draga Natasa,puno ti hvala na savetima i veruj mi kad sam sa tatom glumim ludilo i kao da se nista nedesava al zato kad sam kuci nemogu da prestanem da placem a vec mi zao i dece koja sve to gledaju i zive u tako nezdravoj sredini.Najgore od svega sto nepodnosim nikakve tablete za smirenje.

E ,sad tata je mnogo,mnogo bolje vec par dana a ovo lepo vreme ga je skroz oraspolozilo pa sad pocinje da preteruje.Juce sam ga zatekla kako sprema dvoriste a danas kako sedi i gleda TV i to na promaji :evil: .Brat mi je danas javio da je kopao bastu i nekazem sve je to dobro za njega al on nezna da se malo odmori pa nastavi.

Eto ostaje mi nada da je ono sve bilo prolaznog karaktera i da se on polako izvlaci i da ce imati jos kvalitetnog i lepog zivota sto nameravam maksimalno da provedem sa njim.
crnka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od crnka »

Zao mi je da vam pokvarim vece... moja draga mila majka je preminula 23.marta u 7.30. Mesec dana smo brat, tata i ja danonocno bili pored nje, pazili je, negovali, niko je nije hteo primiti u bolnicu, svi isto pricali "na zalost, nemamo uslove za negu bolesnika u poslednjoj fazi bolesti"... zalosno. Ali ona nije gubila nadu, i tu noc, kad je hitna pomoc dosla trazila je da ide u bolnicu, tamo ce joj dati kiseonik, to je bila njena poslednja zelja koju smo ispunili. Mnogo mi nedostaje, mnogo... kako njenom unuku, mom sinu od 4 godine da objasnim gde je baka? Znate, kad je moja mama pre 4.5 godine saznala od koje bolesti boluje, rekla je "zivecu iz inata"! Kakav je ona borac bila!
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Draga Crnka,žao mi je zbog tvoje mame.Moraš se sjetiti njene snage i nastaviti dalje U INAT.
Prijatelji moji,voljela bih da me možete vidjeti.Vaše divne riječi su mi izmamile osmijeh‚‚od uha do uha‚‚.Hvala za sve,a posebno za čestitke mom sinu.Zlatibore,u pravu si za sudbinu,samo ponekad moramo sami uzeti kormilo u svoje ruke,ma kako teško bilo.Oldi,obećavam da ću se javiti kad budem dolazila,ali stvarno.Do tada,ko od vas bude dolazio na plavi Jadran,pišite,čekam vas,da pijemo kaficu.Biljo,moraš misliti na sebe,jer ako ti nisi dobro,ni tata,ni djeca ni ostali neće biti srećni.Draga,izdrži i nadaj se.Natasha,baš si me dirnula svojim riječima.Već sam pisala da su moji roditelji daleko,ne mogu često biti sa njima i jako mi nedostaju.Ti si bar blizu i možeš pomoći.Možda nije neka utjeha,ali ,vjeruj mi da je mnogo teško ovako,razmišljati o njima,a ne možeš ništa pomoći.
Eto,za večeras toliko,da vas baš ne udavim.Pozdravčić od S.
Tatjana 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 12:52 am

Post od Tatjana 76 »

Crnka,primi moje iskreno saucesce.
Evo mene,drago mi je sto su ti rezultati dobri.Redovno citam poruke na forumu,ali nikako i da napisem nesto.Ja jos uvek idem svaki dan na previjanje iako je proslo mesec i po dana od operacije.Rana mi curi,a imam i bakterije.Duplabako nadam se da je tvom sinu bolje.Oldtimer nadam se da je i tvom sinu bolje i da je dobro prosao na takmicenju.Evelina nadam se da te nus pojave posle hemo prolaze.Veliki pozdrav za sve.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Biljaa »

Crnka,primi moje iskreno saucesce.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Draga Crnka,

Moje iskreno saucesce.

Moj tata je umro 07.12.08, a tek od skora imam osecaj da ga vise nema.
Moj bratanac (ima takodje 4.5 godine) koji zivi u istoj kuci sa mojim roditeljima nijednom nije pitao za dedu. Mnogo razmisljam zbog cega, jer njih dvojica su se mnogo voleli.

Eto mene, cestitam ti na dobrim rezultatima. Samo napred
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

Draga Crnka,šta reći...žao mi je ...iskreno

Veoma mi je teško kada pročitam tako nešto.Tata,sestra i ja,ovih dana,obilazimo kamenoresce i biramo spomenik.Strašno mi je, ali šta ću,želim da svojoj majci sagradimo lepu večnu kuću.
Da,Suzi,lakše je,zaista ne znam kako bih podnela da dane i noći nisam provodila sa njom.Mislim da mi je zbog toga lakše.dala sam sve od sebe i ona je to znala,njene poslednje reči bile su"nikad više Nata...." Moja sestra nije imala snage da gleda kako kopni,ne osuđujem je,ali sad žali što nije više vremena provodila sa mamom.A Zlatiborac ti je divnu poruku poslao!
Divno je što si pozitivan i pun lepih saveta.
Svima puno,puno pozdrava i lepih želja.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Eveli,neki od nas,pa i djeca ,okrenu glavu od nečeg neprijatnog,valjda se tako čini kao da se to nije ni dogodilo.I ja tako...već nekoliko godina...ponekad.
Draga ,usmjeri snagu na sebe,ostali će već nekako.Uz tebe smo svi.Prijatelji moji,želim vam laku noć,do sutra.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Prijatelji stari ,gdje ste?Mislim na vas .
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

Ovo polagano postaje monolog.Ne mogu da vjerujem da niko nema vremena da se javi.Samo se nadam da ste svi dobro,onoliko koliko to možemo biti.
Pozdrav svim prijateljima.
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

E pa Suzi,stvarno je monolog!Ti još nisi isplovila?Stigoh i ja.
Biljo,primila sam pozdrave,hvala,sumnjala sam na tebe,pogotovo kad si spomenula gde stanuješ,pa troje dece...eto,sad i sigurno znam da si ti pa se neću snebivati da uđem u radnju kad ugladam da si tu.Ne javljaš se,jel tata dobro?
Evelina,jesu li rezultati TU markera gotovi?Imaš li lepih vesti ,danas,na ovaj sveti dan?Verujem da je sve što te je snašlo samo posledica HT i da će danas,daće Bog ,i ultrazvuk i rezultati krvi biti ohrabrujući.
Neki su se izgubili načisto,nema ih dugo,dugo...
Svima koji su još uvek tu,puno pozdrava i snage.Ljubim vas..
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Biljaa »

Natasa,nema na cemu.Slobodno udji u radnju mada sam ja tamo sve redje od silnih obaveza.Zavrsavamo vocnjak i vikendicu pa smo oko toga prezauzeti a kad nisam tamo obicno sam po forumima i to nazalost medicinskim.Stalno nesto istrazujem i nadam se da ce naci lek za ovu odvratnu bolest.Tata je,hvala na pitanju odlicno,mada ni sama neznam kako jer je juce bio na ultrazvuku i ima nesto na jetri od 5 mm.Nemora da znaci da je metastaza al kako da znam sta je kad nemogu da ga ubedim da idemo na PET.
Suzi,kao sto rekoh dosta cesto sam ovde al sam toliko bezvoljna i neznam ni sta da pisem.Al ajde sve od sebe cu dati da cesce pisem.

Za sad pozdrav od mene i drzite se ljudi i javljajte.
sasha_31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 1:11 am

Post od sasha_31 »

I ja sam stalno tu,ali ne mogu da pricam sam sa sobom. Nadam se da ste svi dobro. Bar budite onoliko dobro koliko ja to zelim i sve ce biti ok. Poz for all!
evo mene
Aktivan član
Aktivan član

Post od evo mene »

E,sad mi je lakše.Već sam se zabrinula.ako ne pišete o onome,zbog čega smo se i našli ovdje,pišite kako provodite dane.Oldi je pokušala pokrenuti takvu priču,ali,nažalost,nije naišla na veliki odzivBaš mi nedostaju njene duhovite priče.Hvala vam,narode što ste se javili.Sasha,ja sam uvijek tu,pa se javi.Bilja,Natasha,veliki pozdrav.Naravno i svim ostalim prijateljima.
Mislim na vas.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Dugo nisam svracala, na temu jer sam bila bas,bas u frci.Danas sam se vratila iz Evrope.Cuvala sam malog unuka,roditelji su mu bili na putu i misija je bila uspesna.Vracala sam se iz Pariza avionom,preko Frankfurta i mogu reci da su avioni tamo poluprazni,sve poslovni ljudi ,odela,kravate,a kada se udje u nas za Beograd,a on pun,sto kazu kao brod.Kuda ide ovaj svet i to stranci ,pored naseg sveta i svi veseli i bucni.Napravila sam razliku izmedju onih ozbiljnih sa odredjenim ,,kezom,,u stranim avionima i ovaj koji vodi u nasu,,ludaju,,.
Zelim da izrazim saucesce crnki,tesko je kada nam odlaze najmiliji,ali to je zivot.Ruzno lepo,tesko,radosno, smenjuju se kao dan i noc.
Evo mene je izuzetna osoba,drago mi je da sam je upoznala,makar ovako virtuelno.
Danas me je docekala jos jedna vest.Pocinje mi adaptacija kuce na koju cekamo godinama i moramo da se iselimo,na mesec dana.Muz je nasao neku kucu da iznajmimo ,u Majdanu,kod Rudnika.Isao je da vidi bez mene i jako mu se dopalo,sto ne znaci da ce i meni,ali sta je tu je.
Budite mi dobro ,voli vas Kat.pozz. :D
ko otrpi do kraja, spasice se
Odgovori