Ha! Mislile ste da sam prohujala sa vihorom? Ma, za mene je neophodan neki malo jaci vetric koji bi me oduvao!
Kao sto znate ja sam opet na hemoterapiji.
Prva je bila u januaru. Proboravih tamo 3 divna dana. IORS pun ko oko. Lezala sam prvo u hodniku!
Druga hemo mi je pala u cetvrtak, a sta to znaci? To znaci da je u cetvrtak prijem i priprema (kortikosteroidi IV na 6 sati), u petak je hemo, u subotu je izlezavanje i naravno nema otpusta! Kad je tu subota, nakon nje dolazi i nedelja. Taman se poradujes da ces u ponedeljak kuci - kad tamo Dan drzavnosti!
No, kako u svakoj nesreci ima i malo srece, dobih ja vikend listu i odoh da povracam kod kuce u tisini doma svoga!
Proslog leta su ukinute vikend liste zahvaljujuci jednom pacijentu iz muske sobe (sa naseg sprata), zna Oldtimer citavu pricu pa ako je ne mrzi nek je isprica.
Vrlo cesto (u stvari uvek) iskomplikuju se stvari kod neke od zena i ona ne bude otpustena iz bolnice. To za sobom povlaci i nevidjenu frku za krevet kada stignu pacijentice zakazane za taj dan. Tada se ubacuju dodatni kreveti u sobe i tako se je i desilo da jednu zenu nisu imali gde da smeste i zahvaljujuci tome ja odoh na vikend! Jeeeeee! Jel vidite kako je malo potrebno pa da covek bude sretan?!
Inace sam super! I dalje sam na makrobiotici. Imam osecaj da se mnogo brze oporavim, osecam se jacom. Kao da mi nije nista. Sigurna sam i da mi vise nije nista!
Makrobioticki program mi oduzima maltene citav dan. Kuvam dorucak, pa rucak, ujutro masaza tela vrucim peskirom, pa lupkanje po meridijanima, pa vizualizacija, ma svasta nesto! Naravno, moram da poradim i na svom poslu (nisam na bolovanju, ali ne idem na posao vec posao dolazi kod mene

)
Ah, moram da vam ispricam sta mi se je desilo na prosloj hemo!
Ponasala sam se kao neka pocetnica!
Taxol je kapkao i kapkao 5 sati!!!!! (inace mu treba 4 sata) Pa onda carboplatina 2 sata!!!! (inace procuri za 1sat).
Tu definitivno izgubim zivce i odvrnem onaj djavo da iscuri sto pre ono malo carboplatine. Dakle! Pocrveneh kao rak (koja zgodna igra reci), izgubih dah, srce samo sto mi nije izaslo kroz nos!
Iskljuci me sestra pod hitno i ostavi me 30 minuta da dodjem k sebi, a onda ajd da primim ono sto je preostalo natenane!
Eto, djaba mi iskustvo!
Posledica ove moje gluposti je bila izgorela koza lica i glave. Ljudi, mislila sam da cu da posizim. Mazala sam maslinovo ulje, kantarionovo ulje, jekoderm i na kraju me je spasio Jomelop E! Koza mi je prvo bila crvena, a onda se je susila i izgledala sam smezurano kao pergament.
Sad sam opet zgodna!
Au, eto nema me i onda napisem ubedljivo najduzi post!
p.s. S vremena na vreme vas citam.