Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
Conica, iskreno saučešće. Sve sam prošla... znam kako ti je. Ja se još uvijek borim sa uspomenama na zadnje dane života moga oca, to su jako ružne i bolne slike koje mi stalno nailaze. Borim se svakodnevno i trudim da budem što normalnija jer on me ne bi volio gledati tužnu.
Dragi moji prijatelji, sad su zimski praznici klincima i prosto nisam uspjela već duže vrijeme da dodjem do kompjutera od mog sina koji ga ne ispušta iz ruku. Ali, pratim preko telefona postove i u toku sam sa zbivanjima. Svima vama želim puno zdravlja a onima koji se bore posebno puno snage da izdrže. Nema Zlatiborca, razumijem ga, i meni se teško javiti, sjećanja navru na one dane kad mi je otac bio živ i kad sam od svih vas tražila pomoć. Sad mi je posebno teško s majkom, ona se ne miri sa tatinom smrću i jako je depresivna i tužna. Izgubljena je u potpunosti jer on je bio centar njenog života, 50 godina braka nije malo. Razmišljam da je povedem kod nekog psihijatra.. neznam ni sama.. jako loše spava i često plače..
Sanči,konačno da se i ti javiš.Ako imaš vremena,javi se,da popijemo kaficu na obali,najavljuju prestanak padavina od sutra.
Zlatiborac,izdajice roda svoga.Šalim se,naravno,ali ne mogu da te ne prozovem.Nedostaju mi duhovite priče oldtimerke.
Ljudi,u srijedu idem na drugu injekciju protiv bolova,ova ne djeluje,pa ćemo vidjeti kako dalje.Ako neko zna nešto što mi može pomoći,javite.Pozdrav od S.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
iako se nejavljam cesto redovno pratim zbivanja i da vas pitam nesto.koliko god se trudila oko ishrane moj sin nedobija ni grama na tezini.evo vec je 10.meseci od transplantacije,povratio je snagu,i imunitet je sve jaci,uskoro bi trebalo da pocne sa vakcinama sve otpocetka kao beba,ali,kilaza stoji,mrsav je ko grana.za vreme bolesti je smrsao naravno,sa 75,na 47.sad je vec od avgusta na 50,i to je to,ni makac.doduse,ima on probleme sa bubrezima,a i jetra se nije oporavila od HT ali vidim da pocinje sebe da zagleda i tesko mu pada njegov izgled.za 7,dana nas ceka kontrola i svako vadjenje krvi sa zebnjom ocekujemo.za to vreme na mene se sve lepi pa sam se strasno ugojila,i,pravo da vam kazem sto sam nervoznija to vise jedem.osecam grizu jer kad njega pogledam dodje mi da nikad hleb ne pogledam.na sve to sin kaze ,,a ko ce mene gledati,ako se tebi nesto desi,,i onda sve ispocetka.opet je nocas imao bolove u bubregu,i,cekamo te nalaze da li ce morati na biopsiju.kazu nefritis.problem je sto lekove za to nemoze da uzima dok doktorka iz nemacke ne kaze da je bezbedno zbog leukemije.gleda u mene i pita ,,mama sta ce biti samnom,, a ja neznam sta da odgovorim sem da molim Boga da ga vodi putem ozdravljenja.mozda je sve nejasno napisano ali ima dana kada sam totalno sludjena kad ne funkcionisem......
Duplabako,sve moje patnje i sadašnje tegobe mi djeluju besmisleno i minorno u odnosu na ono što ti i tvoj sin proživljavate.Ne znam kako bih ti pomogla,osim da ti kažem da sam svim srcem uz vas dvoje.
Ako do sada nisi probala,surutka obnavlja jetru,a nije štetna za ostalo.Moraš istrajati zbog sina,a on zbog tebe.Pozdrav za oboje,kao i za sve naše prijatelje .
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Pozdrav sanci i duplabako, svaku srecu zelim.
Kad nista drugo ne pomaze, pomaze Bog i molitve.
Samo sto "Bez nevolje nema bogomolje".
Mislim da sam ovo vec pisala ali nema veze nece da skodi.
Danas mi je svasta padalo na pamet.Setila sam se onog naseg domaceg filma kad devojcica oboli od leukamije i deda je odvodi u planinu.Koliko se secam devojcica je ozdravila a deda umro ili ne?Doslo mi je da ga na silu odvedem negde daleko u planinu u sumu i da nikome nedam ni blizu.Sve mislim da bi tamo negde bio siguran i da bi se oporavio bez rizika.Na danasnji dan prosle godine molila sam se Bogu u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Lajpcigu a danas nisam uspela da odem jer nisam mogla da ga ostavim samog.Vec je vreme da se ponovo osamostaljiva ali u meni je problem,mislim da mora da je stalno uz mene.Molim Ti se Boze budi ti uz njega i dan i noc.Nek vam svima podari mirnu i laku noc......
Dragi moji.
Hvala vam puno na recima podrske. Mnogo mi znace.
Nama sad predstoji borba za tatu. Pregled mu je pocetkom februara tako da drzimo palceve da sve bude kako treba.
Ej,Sanči,drago mi je da si se vratila.Znam da je teško,i meni je,ali kad god mogu evo me.Čuvaj majku,provodi što više vremena sa njom i ja stalno idem kod tate,zovem ga kod mene na ručak,trudimo se da smo oko njega ,da mu ublažimo samoću,i moji su delili život 45 godina.A on,kaže,neće da nam smeta!Joj što mi je teško kad to kaže,pa otkud bi nam smetao!
Suzi,lepo si to napisala.
Duplabako,sve razumemo što kaže Boba,onaj ko prođe te duge dane ,mesece,godine,ne treba mu puno reči,razume i čita između redova.Budi jaka i verujem da će tvoj divni sin uspeti.
Biljo,Marija se oporavlja,leži,nema mrdanja,jurim i kod nje da pomognem što mogu.U petak će na kontrolu,a onda vežbe,šetnje,biće sve u redu,verujem.Hvala ti
A za pesmu,nemam rači,derala sam se kao luda...predivna je MSM...
Prijatelji dragi puno vas volim i pozdravljam
Evelina,gde si,jesi dobro?
Biljo,kako je tata podneo,hemo,danas bi trebalo da ste ga vratili kući,ako je to ona od 3 dana kao što je primala moja mama?Nikako da se vidimo,kad grane proleće nadam se da ćemo se više švrćkati pa ćemo se sresti.
I ja bih na kaficu na obali! Ja letujem u Stolivu već 10 godina,prošlog leta nisam bila,znate zašto,a ovog leta ako dođem,ko zna,možda nas put nanese jedne na druge...
Duplabako prosto me i sramota pisati i kukati kad vidim kroz sta ti prolazis (izvini sto se obracam sa TI al to mi je normalno na ovoj temi mada osecam strasno strahopostovanje).Znam da ce se sin oporaviti i da ce se mili Bog smilovati.
Nisam ni smogla snage da pisem od ponedeljka jer prosto neznam sta da mislim.Tatu su vratili sa HT u ponedeljak navodno zbog leukopenije pa mi nista nije jasno jer su mu leukociti 6,6.Ima tu u pozadini nesto drugo sto ustvari mene i muci al zaista nije za pisanje na forumu.Vozim ga ponovo u ponedeljak pa ce valda primiti i HT.
Natasa,drago mi je za Mariju al i ti se pripazi.Treba postici sve obaveze kuca,deca,muz,tata,sestra,posao...Nisam ni ja u boljoj situaciji al lakse je drugom reci.