prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Mislim da se od stresa pobrkaju svi "loncici".

Zlatiborac "welcome to the club".

Nadjoh u racunaru par korisnih linkova pa da podelim sa prijateljima.

http://www.ns-caffe.com/forum/index.php?topic=39.0 kako pretrazivati

http://www.onlinerecnik.com/ prirucni recnik,nije "profi" ali je koristan jer je "dvosmeran".
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

I sada je definitivno sve jasno.

Danas sam bila na skeneru i sada je situacija cista ko suza. 3 uvezane limfne zlezde tj. metastaze paraaortalno (od 6, 8 i 10mm su porasle na 8, 10, 16mm), sa CA 125 koji je 115 - dileme nema.

Doktorka koja mi od pocetka radi skener i UZ kaze da je odlicno sto tako sporo napreduje i da ce sve biti u redu nakon sledece hemo.

Mog ginekologu koji me je operisao je jako cudno sto i marker i zlezde tako sporo rastu, s obzirom da je u pitanju visoki histoloski gradus HGIII!

Meni je sve jasno. U cetvrtak idem na konzilijum pa kad saznam sta cu da primam i kada pocinjem, odlazim kod svoje frizerke da mi skroz izblajha kosu (jel sam pogodila dobar izraz?), da me osisa kratko-kratko te da uzivam u siz fazonu. Ionako mi je to davnasnja zelja, ali nikada nisam imala hrabrosti.

I sada ono sto mi predstavlja najveci problem u ovom trenutku KAKO DA KAZEM MAMI?
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Ne znam koliko ti se mama razume u ove stvari, kakav odnos imas sa njom niti koliko volis da govoris, recimo, poluistine, ali ja bih recimo ovako: ne bih pominjala rec "metastaza", jer to na ljude surovo deluje. Rekla bih da postoje neke sumnjive uvecane limfne zlezde u okolini, ali da ces ti, ukoliko se konzilijum bude dvoumio oko daljeg cekanja (posto ti je, kao, i ta mogucnost najavljena) - insistirati na tome da se odmah pocne sa hemo-om, jer ne mozes da izdrzis cekanje.

Bas me nervira sto ces opet na rokacinu. Pretpostavljam da ces stati sa makrobiotikom u ovim okolnostima? I jos jedno (moguce glupo) pitanje - te se zlezde ne mogu operisati?
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Kajo,

Pitala sam ja jos na prethodnom konzilijumu 3.10. da li to moze da se operise i dobih kategoricno NE. Nakon toga sam pitala svoju dr ginekologa u DZ i ona je rekla da je to jako riskantno i da se nebi bas mnogo abdominalnih hirurga prihvatilo tog posla, a cak i ako je hirurg vrhunski, sama operacija je izuzetno teska i velika je verovatnoca da ima nepovoljan ishod!!!!!!!!!!!!!

Moj ginekolog koji me je operisao kaze da moze da se operise i da on ima lekara bas za to!

Pa ajd sad ti budi pametan! :evil:

Znas, i moje razmisljanje je islo u tom smeru tako da sam joj danas napomenula da su neke zlezde uvecane, ali da se nezna nista konkretno i da ja ne zelim da mi se radi biopsija i to zbog straha da, ako je u pitanju maligno, da mi se te maligne celije ne raspu po stomaku pa da onda tek nagrabusim!
Vec ja nju pripremam od pocetka avgusta, ali eto sada kad sam dosla do toga, bas mi je tesko.

Ona se jadna po citav dan muci sa tatom. Gleda ga jadnika kako se bukvalno raspada i sad samo jos treba ja da dodjem sa svojom pricom i da je dotucem.

Stvarno cu da posizim. Sto ja nemam onaj Oldin vedar duh?
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Vidi je sad!!

Pa ko nas je cupao sve vreme??? Ko nas je tesio, davao inside informacije o hemoterapijama, operacijama, i svemu ostalom, pri tome nas ubedjujuci da to nije nista strasno i da se sve moze (relativno lako) pregrmeti???

Nemoj SADA da padas u bedak, kad si glavnu stvar vec preturila preko glave!!

Pazi, obrati paznju - prvi sok od dijagnoze, operacija, cela tura hemoterapije - sve je to IZA tebe! Sve si to ti SAMA pregurala, a ono sto je ISPRED tebe moze da bude samo LAKSE, nikako teze od onoga sto je vec bilo!!

.....

Nego, kad smo vec kod teme - da li imas neku konkretnu ideju kako da se blajhas, tj. koju frizuru ces da nabacis?

Tvoja doktorka mi je danas na kontroli rekla - NEMA FARBANJA BAREM GODINU DANA posle hemoterapije!!

Interesantno, pre tri meseca mi je rekla - sacekajte barem pola godine.

Eh...
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kajalena »

Oldin vedar duh nemas jer ona, koliko se secam, u porodici ima nekoliko ljudi koji su imali, dugo ziveli i na kraju od neceg drugog umrli. Ti, kao i ja, imas mracan primer blizu sebe, pa zato mislis mracnije - isto kao i ja, koja sam ubedjena da cu ga pre ili kasnije dobiti (pazi to).

Ovo za operaciju pitah jer znam zenu koja je isto imala na jajniku, najnizi stadijum, isto operisala pa hemovala, pa brzo iza toga isto skakao marker, isto presao stotku i isto neke zlezde koje behu malko uvecane u odnosu na preth put - nju operisase pa opet hemovase. Doduse, iz burzujske je i doktorske porodice, sto mozda pravi razliku. Ja bih to ipak priupitala na konzilijumu (al ne odmah, da se gospoda ne uvrede, no kasnije, kad se malko otkrave).

Ne rece mi za makrobiotiku? Koliko si dugo na tome i sta ces sad? Ja verujem da u alternativnoj medicini postoji dobitna kombinacija, ali da nije za svakoga ista i da je treba pogoditi - ko ima srece...

PS Ulete mi Oldisha.
PPS A sto da nema farbanja, jel sto nije zdravo? :lol: A to "pola godine il godinu" je njen licni stav verovatno, koji varira u zavisnosti od trenutnih atmosferskih prilika, stanja na berzi itd...
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Uf, Kajalena, nemoj tako - ako si citala Evelinine postove, setices se da je sama cinjenica da sam se USUDILA da bilo sta pitam ravna jeresi Olivera Tvista kad je trazio jos hrane - jednostavno, to se ne radi, :)!!

Nego, za Evelinu, da se malo zabavlja - jedino je potrebno da se prethodno registruje (najbolje sa nekog yahoo ili hotmail-a)

http://www.cosmopolitan.com/style/makeover/
conica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 13, 2008 5:12 pm

Post od conica »

Pozdrav svima
Evo ja se spremam da idem kuci kod mojih roditelja...i stomak mi se trese i povraca mi se i nista ne jedem i ne mogu da spavam.
Tata ima leukemiju, mama metastaze na jetri. Ona je hrabra i stamena - izdrzava vec sestu godinu. No, vise ne moze da podnese hemo tako da smo sad na cajicima, bio, soja, pecurke itd.
Ono sto ju je odrzalo je i njen unutrasnji mir - imala je svoju sobicu - svoj mali svet gde su vladali njeni zakoni.
Tata je druga prica. I ako ima sanse za izlecenje (mirovanje) - ne znam kako sa njim. Uselio se u njenu sobu na drugi krevet, lezi po ceo dan i place, ne zanima ga ni TV ni citanje...NISTA. Uselio se tamo jer je grejanje skupo pa se samo ta soba greje.
Mama je pocela da propada od onda...povraca, ne jede, nerzvozna je. Tata je svojim ponasanjem dovodi do ludila.
Napravili smo plan da kupimo jos jedan radijator i stavimo u drugu sobu, namestimo TV, telefon sve i da on predje tamo.
Sad se sluzi trikovima, kao mama ne zeli da se on iseli iz njene sobe...ma bezbroj opravdanja. A ona i dalje propada.
Razumem ja njega - naravno da se boji. Ali isto tako razumem i nju. Dok je bila bolesna nije je ni pogledao. Sad kad se i on razboleo sve mora po njegovom.
Ne znam. Znam da oboje naravno misle na sebe - ali ja mislim na oboje - volim ih oboje.
I ne znam sta da radim.
Vidim da je gubim, njega depresija zivog pojela. Kad nije depresivan vice na sve oko sebe.
Jednostavno sam pocela da pucam po svim savovima
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Kajo, a sto mislis da cu prekinuti sa makrobiotikom? Na makrobiotici sam 2 1/2 meseca, oslabila sam 5kg (po planu i programu) i iskreno receno odavno se nisam ovako dobro osecala. Krvna slika mi je ok, nemam vise ni holesterol ni trigliceride.

Ajd, ako imas neku info ti baci na papir.

Oldi ma cu se oblajham sve u 16!
Sad mi je zao sto sam je poslusala i nisam otisla na more. Toliko sam se radovala tom moru. To je bila moja nagrada meni za sve pretrpljene uzase, kad ona ko iz topa ispali - NE!

pozz
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Evelina, necu nista da ti pricam samo vrati svoj duh i sve ce biti u redu a to ces moci ako pogledas ovo

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... &start=120

I da nije uzalud ovo sto radimo pogledaj kako nas ljudi vec citiraju i citaju.

Pozdrav, duska - evo ovde:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... &start=120

Deveta-deseta poruka na stranici, od eveline - prenet tekst iz Wikipedije.
Tema je "posle operacije tumora na debelom crevu"

Svaki dan korak po korak kako smo pisale,nista nikad nije tako crno kao sto se u prvom trenutku cini.I javljaj se molim te.Pisi nam bilo sta a mi cemo ti odgovarati.Javljaj mi se na PP.
Pozdrav
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kajalena »

Kratko, moram legati vise:

Eve - mislila sam na prestanak zbog nove hemo, verovatno ce ti biti zabranjene takve "egzibicije" za vreme zvanicne terapije... Nemam nikakvu info, rekla sam vise puta da je to sa hranom (uz mozda poneki suplement), ustvari jedino u sta verujem...
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Dragi narode,
moje emocionalno stanje se ne popravlja pa sam resio malo da otputujemm,najverovatnije negde na more jer tu uvek prikupim snagu. Zelim vam da budete toliko jaki koliko sam ja slab i pobedicete! Svako dobro!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

srecan ti put i lepo se odmori!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Pametno Zlatiborac.Srecan put.
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Ljudi moji, sta je ovaj zivot...Danas oko 13 h, poginuo mi je brat, 30 godina, dvoje male dece, uzeo motor od druga da se provoza i poginuo 500 metara od kuce....Kakav sok...Ovaj zivot je nista, treba ga ziveti svakog momenta...Kako ovo preziveti??????Da li uopste Boga ima?
Odgovori