prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Primi moje najiskrenije saucesce.

Pokoj mu dusi.
cejka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 9:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cejka »

Moje iskreno saucesce! Molim te, okreni se sebi!
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am

Post od cikatoma »

iskreno saucesce evelina
milicicljiljana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 2:26 pm

mama

Post od milicicljiljana »

27.11. u 7h umrla je moja lijepa majka. Umrla je pred nasim ocima kao da je cekala da se probudimo da nas vidi jos jednom
Hvala Vam svima na savjetima i svemu, prijatelji.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Moje iskreno saucesce Ljiljo.
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Nije me bilo ovde 7 dana i za to vreme umrlo je troje ljudi... neverovatno.

Cemi, kakav uzas, odmah povucem paralelu sa sobom i pomislim kako bi meni bilo, pa to prelazi granice zamislivog, jer drugo je kad neko boluje pa se porodic spremi, sto je na ovoj temi najcesce slucaj, ali to tvoje, da neko tek tako bude zbrisan i to takvom gluposcu, za koju ne verujes da moze da prekine neciji zivot... strahota.

Evelina - znali ste vec neko vreme, verovatno, da ce tako biti i da od odredjene tacke vise nije moglo drugacije... Kao da sam ga znala, on spada u nekoliko ovdasnjih "mojih pacijenata", cije slucajeve pratim i licno dozivljavam... Pokusaj da mislis unapred, na sebe, a ne na proslost... A za tebe, ti znas moj stav - ako tebe neko nesto pita, ja bih uvek bila za operaciju...

Ljiljana - zao mi je... Ova nasa tuzna knjiga nikako ne ostaje bez novih clanova...
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Zaboravih ovo:

Onako usput upitah da li mogu da nastavim da idem na jogu i dr mi rece da mislim o nevaznim stvarima i da mi to nije potrebno. Znaci - NE.
Meni je ta joga delic normalnog zivota, koji ce mi preostati kada ponovo krenem na lecenje.

Prvo, ne bih pitala dr o tome, mislim da to nije njegova stvar. Drugo, to sto je njegovo misljenje da je to nevazno, ne bih uzela u obzir - tebi je vazno, jer te drzi, narocito psihicki. Mislim da bi ti svako normalan to savetovao, caki da prethodno nisi isla. Takodje to da li ti je potrebno, on ne zna (a to sto misli da ti je potrebna samo njegova hemija - sve ostalo je NE - to je njegov licni problem i nesvest).

Licno mi joga nije bliska, nisam taj tip, ali znam ljude kojima jeste i razumem to - vidim da kod svih zesce utice na psiho-ravnotezu, ne vidim po cemu bi mogla da ti steti (ako da, neka ti doca objasni), a mislim da bi mogla da koristi i apsolutno bih nastavila sa time... A dr-u bih to prijavila isto koliko i to koju tv-seriju gledam.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

O,Gospode dragi???!!!
Cemi,neka tvog brata Andjeli cuvaju...
Evelina,primi moje saucesce! Probaj da ostanes pribrana,tvoj otac se resio svih briga,osim jedne. To si ti. Smogni snage,pomozi i sebi i njemu.
Ljiljo,nase majke su sad negde sigurno zajedno kao sto smo i mi ovde...sad one nas bodre da istrajemo kao sto smo i mi njih pri kraju njihovog ovozemaljskog bivstvovanja.
Vjecna japamjat!

Tivcanke,gde ste,oglasite se! Zna li neko sta je sa Suzanom i Sanci?
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Eveli,Ljiljo,Cemi...Šta mogu reći,a da ima smisla?
Moramo dalje,a kako,to samo mi znamo,u tišini naših duša.
nije me bilo,jer mi se komp pokvario,a nadala sam se da ste svi dobro.Eveli,moraš nastaviti,pokaži onu snagu,koju smo svi prepoznali u tvojim tekstovima.Mi ćemo te bodriti,ti se uspravi i kreni dalje,a Dragi Bog će te ,nadam se,sačuvati i pomoći i tebi i svima nama koji se nalazimo u sličnoj situaciji ,da isplivamo i nastavimo život.
Zlatiborac,ako si blizu Tivta,javi se.
Evo ,da vas malo obradujem.Danas mi je stigao sin,iznenada.Zlato moje,kako sam srećna.Danas me ništa ne boli,danas se ne bojim ničega,danas sam jako srećna i želim da dio moje sreće podijelim sa svima vama.Nadam se da ćete me razumjeti,nisam ga vidjela 8,5 mjeseci,a u međuvremenu su se desile mnoge ružne stvari.
Ali,sve ružno je nestalo kad me zagrlilo moje dijete.Dobila sam novu snagu.
Svima vama,dragi moji prijatelji veliki pozdrav od srećne mame.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Pozdrav "Evo mene"...Bio sam na Jadranu na emotivnom praznjenju...Nije te dugo bilo na forumu,izgubili smo kontakt,zato se nije doslo do realizacije ideje o ispijanju pica u basti onog divnog kafica u Seljanovu...Vidim da imas divno drustvo,uzivaj,bice prilika...
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm

PRIJATELJI

Post od sanči »

Cemi, Eveli, Miličićljiljana

iskreno saučešće! Znam kako Vam je. Danas JE 3 mjeseca od smrti moga oca. I užasno je teško. No mora se i dalje živjeti, nikad isto kao prije..
Evelina, molim te da budeš jaka, znaš i sama u kakvoj si situaciji, držim ti palčeve i molim se za tebe. Ustraj na toj makrobiotici i gledaj da se poštediš stresnih situacija.
Ja dugo nisam pisala al redovno pratim zbivanja preko mobilnog tel. Uvijek sam u nekoj gužvi pa se i ne stigoh naći sa Evo mene, a davno joj to obećah. Ona je prava lafica! samo da znate! puna je duha i svaka joj čast! Pozdrav za nju. Zlatiborac, drago mi je što si malo promijenio ambijent, pozdrav za tebe i tu tvoju prelijepu planinu. Sve vam najbolje želim i puno zdravlja!
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Zdravo dragi moji,
zivot se polako vraca u normalu, posao, deca...Dan prodje nekako ali noci, one su teske i preteske.Oko mene svi spavaju a ja placem, tiho, da ih ne probudim.Ponekad mislim da cu poludeti i pitam se koliko covek moze da podnese.U glavi su mi sve one neizgovorene reci, sva ona vidjanja koje sam propustila zato sto nemam vremena, a ni na kraj pameti mi nije bilo da se nesto moze desiti i da vremena vise nema....Zalim sto nisam imala priliku za oprostaj, da mu kazem mnogo toga.
Eveli, kako se drzis?
Bobans, kako su ti deca?
Javljajte se ljudi!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Tu sam i dobro sam.Deca su mi dobro.
Sin radi u ocevoj radnji i pored toga radi svoj posao (hardver i softver racunara). Prepun je obaveza. Sazreo na precac. :( Zao mi ga je.
Lena je dobila novu ulogu u pozoristu,presrecna je.Nadam se da ce biti odlican djak. 11.12 je napunila 11.Ja cekam posao u opstini.Citam vas ali ne stizem da pisem.Radim puuuno, onaj moj nakit, to me jako ispunjava.Skrece mi misli od moje tuge.Nocu kad mi misli navru, ja smirglam, lakiram. Kreativni rad jako smiruje zivce.Uzmi nesto radi, slikaj, strikaj,citaj knjige, nesto sto ce ti zaokupiti misli.Vremenom ce bol biti manji.
Pozdrav
aka/93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 8:04 pm

pozdrav

Post od aka/93 »

hocu da razmenim iskustva u vezi sa problemom AML M3
Supruga(43 god) je februara ove godine dobila sekundarnu AML (pre 5 godina 2003 imala rak dojke uradila mrad.masektmomiju,VI ciklusa hemo i zracenja,pila nolvadex).Posle uvodne remisije Vesanoidom i Idarubicinom
lecila se protokolu LPa 99 i na trecoj konsolidaciji dozivela bliski susret sa snrcu toksikaciju usled citostatika gde je dobila secer-na insulinu je,ostecenja jetre, ostecenja srca(dilativnu miokardiju 30%).I pored sve ga iz kolica,jer nije mogla da hoda oporavila se i sa otecenim nogama i problemima kosmarnih snova i otezanog disanja (spavanje samo u stolici)
otisli smo na 10 dana u Grcku...1 septembra primila je djake prvake i sa njima vodila bitku sa bolescu postujuci terapiju...Ali kontrolom -punkcijom kosne srzi dolazi do poraza : bolest se vratila tj.terapija nije uspela!
I sada smo na prekretnici sta dalje? Posle svega lekari ne daju neku nadu ne upustaju se u nove prognoze i terapije?
Ako neko ima iskustva u ovoj borbi sa AML u relapsu a narocito u terapiji sa TRISENOXOM (arsen trioxidom) neka se javi! Hteo bih da znam sta dalje! I dal;je smo vedri i cili i idemo na tranfuzije trombocitima i pijemo Atru -Vesanoid ,veseli smo ,nismo pali ...
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Dragi prijatelji,već neko vrijeme čitam,a nemam šta da vam odgovorim.Previše je tuge ovih dana na našim stranama.
Sutra sam u PG,pa ću vidjeti šta se sešava.Držite mi fige.Pozdrav.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
Odgovori