vtnns napisao:Moram da se javim povodom raznih natpisa. Laura zaista nabavlja lek sa kube i njena zarada je potpuno nebitna. Verujem da zaradjuje, ali sto bi to mene interesovalo u celoj prici, niti bilo koga ko ima nekog kome ovaj lek, mozda, moze da pomogne? Jednostavno, a to je dostupno svakom, guglajte malo, lek na Kubi kosta 205 cuc, iliti konvertibilnih pezosa za strance, a to je 205 usa dolara, iliti oko 165eu. Meni nije nudjen nikakav fiskalni racun od strane laure. Na lek se, sa strane Laure, ceka oko 2 nedelje da bi ga poslala po turistima koji dolaze na kubu. Za domace stanovnistvo lek je besplatan, normalno ako je neko bolestan. DA li ga Laura kupi za 205 cuc, ili ima tamo nekog koji joj lek "izvuce" na foru, kao domaci, meni to licno uopste nije bitno, i ne bi da se bavim time. Lek koji Laura posalje je 99% original, jel sam njenu adresu dobio ni manje ni vise od naseg konzulata sa Kube, ne bi da navodim ime.
Receno mi je da lek cak ne moze ni nasa ambasada da salje diplomatskom postom, a ne mogu ni iz ambasade Kube da dopreme ovde nikako, a dobro sam se raspitao za sve to, igrom slucaja poznajem dosta ljudi. Lek u Albaniji kosta 98 eura plus kada posaljete dijagnozu naplate jos 25 eu, lek prodaje Pharma matrix i oni su jedini u Evropi ovlasceni da prodaju ORIGINAL kubanski lek.
Da razjasnimo i tu enigmu, kada se kaze Albanija, u nama to stvara problem da li je nesto original ili nije, da li je prevara ili ne, sa opravdanjem. Kuba ima specijalne odnose sa Albanijom, imaju i sa nama i nudili su i nama distribuciju leka, medjutim lek je zabranjen od strane EU. Kod nas je stizao postom prvo, pa je sada i to zabranjeno. Ko tu sta zabranjuje i zbog cega, u to ne mogu da zalazim. Da li je to farmaceutska "mafija", da li zato sto ne smatraju ovaj lek kao valjan, ili nesto trece, ne znam. Nama je nudjeno, lekari su bili sa Kube u Srbiji prvo, medjutim niko nije smeo, hteo ili sta, da pocne sa prodajom Vidatoxa.
Sad, da predjemo oko delovanja. Moja mama lek uzima evo druga nedelja. DA li pomaze ili ne? Ne znam, duboko verujem da pomaze. Mislim da nema makar bolove, propratne stvari koji nemaju veze sa tumorom a koji s indirektno vezani za tumor, tu lek i ne moze da pomogne. Kratko je vreme da bi mogao da vidim neke rezultate opipljive, jedino sto vidim je smanjenje bolova, sto mi je dovoljno da verujem da nesto ipak pomaze.
Informacija u pressu da je lek 60 eura je jos jedna u nizu milion dezinformacija koje u Srbiji, a i u svetu, zuta stampa plasira. Lek se inace prve nedelje daje 2x po 5 kapi ispod jezika, od druge nedelje uzimanja daje se 3 x po 5 kapi, treba da stoji od 2 do 3 minute, pre uzimanja leka 20 minuta i posle 20 minuta ne sme nista ni da se jede ni da se pije. Lek se cuva na tamnom mestu, na temperaturi od 5 do 33 stepena.
Telefon u Albaniji pharma matrix je 00355-692415842, najveci problem je da nadjete nekog da vam donese lek, i da tamo saceka da ga podigne, ja sam cekao oko 10 dana dok nisam sve uklopio. Za lek je neophodna kratka barem dihagnoza, mislimd a je to reda radi, da bi naplatili tih 25 eura. Sve informacije za lek mozete naci na
http://www.pharmamatrix.net/en/contacts ... ffice.html
Postoji varijanta da odete sami, ili da nadjete nekog. Ja bi licno pomogao svakom, no tesko je stvarno najvise naci nekog od nasih da idu za albaniju i da se vracaju, koji bi mogli da ponesu lek. Najbolja varijanta je da sami, prvo nazovete i dogovorite se, sednete na neki prevoz i odete sa parama i kupite lek u Albaniji. Ili da uplatite lauri iznos od 200 eura i da cekate oko 2 nedelje, neki put i duze, da i ona nadje nekog ko ce lek da vam donese. Licno, trazeci lek ovde, sem nekog crnogorca, za koga verujem da pravi posao sa tim, plati 123 eura u Albaniji, preproda za 250 eu, nisam ni video da neko nudi ovaj lek. Na ebay se lek prodaje za 500 eura, samo na dva mesta sam nasao u Italiji. I mislim licno da ga jos nije niko falsifikovao, barem ne kada je ova bocica u pitanju zuto bela gde pise vidatox, sa belim cepom, slike mozete naci na sajtu koji sam dao. No, sve je moguce, to ne mogu da tvrdim.
Nadam se da sam nekom pomogao ako nista vise, ono sa informacijama. Takodje imam dobre veze i sa doktorima na kubi, oko lecenja na kubi, informacije. Hoce da lece ako je tumor primarni, odnosno nije metastaza, ako je metastaza iskreno napisu da tu nemaju kmnogo uspeha. Adrese su sve sa .cu na kraju, direktno njihove bolnice i ako nekom nesto treba, tu sam da dam informacije, znam kako je.
Ako nekom treba neka adresa, informacija tu sam da pomognem, iste muke delimo i treba da se pomazemo.