CyberKnife tretman za rak

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

sandrao
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 5:59 pm

CyberKnife tretman za rak

Post od sandrao »

CyberKnife tretman je tema o kojoj ne znam mnogo. Predstavljaju ga kao novi sistem zracenja koji se koristi od 1999. Tada samo na glavi, vratu i gornjem delu kicme, a od 2001 tretiraju se tumori bilo gde na telu.
Ovaj tretman je specifican jer se fokusira SAMO na celije raka, pomocu 3D tehnologije. Efikasno se lece tumori jetre, mozga, prostate, glave, vrata, kicme, pluca, bubrega, i kancer pankreasa.

Otvaram ovu temu jer se nadam da, narocito medju lekarima, postoji neko ko je bolje upoznat sa ovom tehnologijom i opcijom lecenja. Slucajno sam cula za CyberKnife i ne mogu da kazem puno, ali se nadam da ce se javiti oni koji su saznali namerno.

U medjuvremenu ostavljam link za sve koji bi da se upoznaju sa ovom temom:
http://www.medicaltourismco.com/oncolog ... erseas.php

Pozz, S
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: CyberKnife tretman za rak

Post od Slavko_slavko »

bas htedoh da pitam da li je ovo isto sto i gamma knife ali videh onda da su to dve razlicite metode...pitanje je samo koliko kosta i koga zapravo primaju(kakav je tumor i tako to)...cudesno...
dule79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 12, 2011 10:51 pm

Post od dule79 »

Jel zna neko da li se ova terapija obavlja negde u Srbiji,koliko traje i koja je cena?Hvala.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

srbija nema ni gama noz a ne ovo...ovo mozda ima u turskoj ali pitanje da li bi nas rzzo odobrio ovo...
Batapaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 6:09 pm

Post od Batapaa »

Tema je postavljena tako da izazove odredjena prevelika ocekivanja. Naime, ovaj ,,tretman'' se ne razlikuje puno od ostalih konvencionalnih metoda, a dosadasnje studije nisu pokazale nikakav efekat primene Cyberknife tehnike na produzenje zivota. (http://en.wikipedia.org/wiki/Cyberknife#Clinical_uses).

Tokom 2008., Patrik Svejzi se lecio od karcinoma pankreasa tom metodom, ali je ipak umro.
sandrao
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandrao »

Batapa, niko ne tvrdi da je pronadjen lek za ovu opaku bolestinu, samo da ima jos nacina da se protiv nje bori i mozda, kod nekih, i izbori sa njom. Ova vrsta zracenja je ...revolucionarna jer se u mnogome razlikuje od trenutno dostupne, koja se ne fokusira na celiju, vec na organ. Tako da i pomaze i odmaze u isto vreme. Nadala sam se da ce neko od lekara to bolje objasniti.
zilepile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 02, 2010 9:39 pm

Post od zilepile »

Mi smo sa sa namerom da se mama operise cyberknifom otisli u tursku. Prvo smo poslali sve mamine ct snimke i celokupnu istoriju bolesti mailom ali nisu mogli sa sigurnoscu da nam kazu, nisu mnogo verovali dijagnozi koju su postavili lekari ovde jer su imali neka losa iskustva. Kad smo otisli tamo mama je prvo uradila pet ct i tek onda smo razgovarali sa radiologom koji nam je objasnio.
Za moju mamu nije bila moguca takva operacija jer su pluca bila puna malih promena, kad su metastaze u pitanju cyber noz se koristi samo ako su u pitanju 1, 2 ili 3 metastaze na istom organu isto je i sa primarnim tumorom. Tamo su utvrdili da kod moje mame je bilo metastaza na plucima , kostima i limfnm nodusu.
Cyber noz je zracenje koje u sekundi ubija celije tumora i bolji je od obicnog zracenja jer tumor tacno locira pomocu pet/ct. Zraci samo tumor i to u trajanju od 2 sekunde. Bolji je od obicnog zracenja i hemoterapije jer pogadja samo kancer.
Znam da i turskoj imaju najbolje cyberknife centre jer sam dosta trazila po netu i poslala oka 20 maila raznim klinikama kad sam saznala da su se mami pojavile metastaze. Saznala sam da u tursku dolaze da se lece i ljudi i za amerke iako je cyber noz prvo poceo tamo da se koristi, jednom delom sto je u turskoj jako razvijena ta grana medicine ,mislim na onkologiju,a verovatno i zbog razlike u ceni.
sandrao
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandrao »

Zile, puno hvala. Takva iskustva su od pomoci.
Nasla sam jos jedan link, na srpskom je i ima obrazac za upit. Nadam se da radi, jer sam cula da je sporazumu sa 'srcem' i Turskom na klimavim nogama.

http://www.acibadem.com.tr/cyberknife/rs/#icerik6

Srecno, S
zilepile
Novi član
Novi član

Post od zilepile »

sandrao napisao:Zile, puno hvala. Takva iskustva su od pomoci.
Nasla sam jos jedan link, na srpskom je i ima obrazac za upit. Nadam se da radi, jer sam cula da je sporazumu sa 'srcem' i Turskom na klimavim nogama.

http://www.acibadem.com.tr/cyberknife/rs/#icerik6

Srecno, S
Osiguranje ne pokriva ove troskove, tako da nista ne zavisi od tog klimavog odnosa, cyber noz je dostupan samo pacijentima koji mogu sami da finansiraju lecenje i put.
sol1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2011 1:45 am

Post od sol1 »

Poz svima.
Da li ima neko ko poznaje nekog da se podvrgao ovom tretmanu? I da li bilo uspesno?
Odgledala sam snimak na youtube, izgleda uverljivo i prosto za ne poverovati. Jer na snimku, izmedju ostalog, neko kaze da se odmah vratio aktivnostima, da nije bilo nikakvih propratnih pojava (opadanja kose, mucnine...) i bilo kakvih neprijatnosti.
zilepile
Novi član
Novi član

Post od zilepile »

Ja poznajem zenu koja se operisala gama nozem , ona je imala tumor mozga i sad je sve u redu ima kontrole na 6 meseci. 2 dana posle intervencije ona se vratila avionom kuci bez ikakvih bolova.
Sto se tice syber noza, ne znam nikog licno ko je imao takvo iskustvo, samo ono sto sam citala na netu. Moja mama je pokusala ali nije bilo moguce.
Mozete da pokusate, da posaljete sve rezultate i snimke mailom i oni ce vam odgovoriti jer su jako ljubazni.
sandrao
Aktivan član
Aktivan član

Post od sandrao »

Zile, rekla si da su trazili da se analize urade ponovo kod njih. Ima li neki razlog za to? Tipa nisu bili zadovoljni, ili pretrage nisu adekvatno objasnjenje, u smislu velicine i polozaja cancera? Da li su kompletnu dijagnostiku uradili ponovo, ili su sa nekim delom dokumentacije, ipak bili zadovoljni?

Hvala, S
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

nadovezacu se ja(nije lepo ali mislim da znam odgovor), mislim da je sasvim normalno da se naprave snimci pre bilo kakve intervencije ukoliko nalazi nisu dovoljno svezi jer svi znamo kakvi su karcinomi i sta sve mogu da urade, kuda i kako da se prosire i kolikom brzinom...a i sta je to njima, ako vec platim 7k jura, onda bi oni trebali sve da odrade...
zilepile
Novi član
Novi član

Post od zilepile »

Mi smo prvo poslali msct snimak koji je mama radila kod nas, slikali smo foto aparatom i poslali, ali na osnovu tog snimka oni nisu nili sigurni da li su metastaze na plucima ili posledica zracenja. zato smo uradili pet ct i tek onda su nam rekli da kod moje mame to ne moze da se izvede. Slali smo isti snimak i jednom doktoru koji radi na klinici u nemackoj gde se koristi cyber noz i isto nam je rekao, da mora pevo pet ct da se uradi pa da nam kazu sta dalje.
Nisu trazili da se analize ponovo urade kod njih jer nase nisu bile dobre , vec zato sto se na pet sc sve bolje vidi. I nije zbog starosti snimka jer je snimak radjen 2 dana pred put.
MIslim da mora pet sc prvo da se uradi, da sve analize koje se rade kod nas u bolnici nisu dovoljne da bi se videla prava sitcaija.
pet ct se placaju posebno, to je cena samo za cyber noz.

Bili su zadovoljni dokumentacijom,ali cini mi se da nisu bili zadovoljni nasim lekarima.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

izgleda da niko nije zadovoljan nasim lekarima... :roll: osim nas samih...

bilo bi super kada bismo imali makar gamma knife...
Odgovori