CyberKnife tretman za rak
Re: CyberKnife tretman za rak
Zile, hvala. Nadam se da ce ovaj tretman biti dostupan u Srbiji. U medjuvremenu dobro je znati kakvo je bilo tvoje iskustvo.
Pozz, S
Pozz, S
Pozdrav svima.Mama i ja idemo u Tursku 30.07.odobrili su nam lecenje,nadam se da se necemo vratiti neobavljenog posla posto ima vise tumora.Ja cu po povratku iz Turske napisati svoja iskustva,nadam se da ce nekome biti od koristi.Ono sto znam je da lecenje kosta 7000e(u tu cenu je ukljucen transfer aerodrom-hotel-klinika),hotel rezervisu oni po ceni od 40/70e za nocenje sa doruckom.Mi smo hteli ici preko socijalnog jer ima i ta varijanta i onda sve troskove snosi socijalno,ali nismo u mogucnosti da cekamo,nekad urade sve za 5 dana,a nekad ni za 15 ne bude doneta odluka nase komisije koju je teze proci nego sve ostalo,bar sam ja tako cula.Ako neko ima bilo kakvo pitanje,neka slobodno pise,sve sto saznam napisacu.Zelim vam svima puno srece u borbi
link bolnice Acibadem u Istambulu :
http://www.acibademinternational.com/
Doktor sa VMA koji se edukuje za Cyber Knife kaze da aparat kosta 2 miliona eura,da nisu pravili onoliki most na Adi,mogli smo u svakom gradu u Srbiji imati po 2 aparata,zalosno,ali istinito
Bas me zainteresovala ta metoda posto se i sama borim sa tumorom. Drzim vam fige!!! Nadam se detaljnom izvestaju i lepim vestima cim se vratite.jeca1007 napisao:Pozdrav svima.Mama i ja idemo u Tursku 30.07.odobrili su nam lecenje,nadam se da se necemo vratiti neobavljenog posla posto ima vise tumora.Ja cu po povratku iz Turske napisati svoja iskustva,nadam se da ce nekome biti od koristi.Ono sto znam je da lecenje kosta 7000e(u tu cenu je ukljucen transfer aerodrom-hotel-klinika),hotel rezervisu oni po ceni od 40/70e za nocenje sa doruckom.Mi smo hteli ici preko socijalnog jer ima i ta varijanta i onda sve troskove snosi socijalno,ali nismo u mogucnosti da cekamo,nekad urade sve za 5 dana,a nekad ni za 15 ne bude doneta odluka nase komisije koju je teze proci nego sve ostalo,bar sam ja tako cula.Ako neko ima bilo kakvo pitanje,neka slobodno pise,sve sto saznam napisacu.Zelim vam svima puno srece u borbi
Skoro sam se raspitivala za ovu metodu za jednu prijateljicu.. Naše socijalno pokriva u potpunosti troškove SAMO u slučaju da se tumor nalazi na kičmi, ili u neposrednoj blizini kičme. Razlog za to je kako nam je rečeno, da su oni tj ta Turska bolnica specijalizovana, akreditovana ili kako god se to zvalo, samo za takve tumore uz kičmu. I da socijalno svuda u svetu pokriva to isto. Dok za ostale organe, pacijent lično snosi troškove, ali da bolnica leči tumore i na ostalim organima.zilepile napisao:Osiguranje ne pokriva ove troskove, tako da nista ne zavisi od tog klimavog odnosa, cyber noz je dostupan samo pacijentima koji mogu sami da finansiraju lecenje i put.sandrao napisao:Zile, puno hvala. Takva iskustva su od pomoci.
Nasla sam jos jedan link, na srpskom je i ima obrazac za upit. Nadam se da radi, jer sam cula da je sporazumu sa 'srcem' i Turskom na klimavim nogama.
http://www.acibadem.com.tr/cyberknife/rs/#icerik6
Srecno, S
Jeco nisam procitala sve tvoje postove,jako sam umorna,pa cu za dan-dva ako uspijem,samo sam na brzinu vidjela da se mama od 1995 godine bori sa karcinomom,da je krenulo od dojke,dal ste u novembru zracenjem unistili te metastaze oko oka,ako sam dobro razumjela?
Dje mama tacno ima sada metastaze i sta su vam rekli,odprilike sta rade i kako...
Zanima me jer i moj suprug ima metastaze na kicmi koje mu izazivaju tolike bolove,da ne znam vise kako izdrzava,da znam da postoji nesto sto ce mu pomoci da ne boli probali bi,iako na zalost moj muz je preslab za tako dalek put,ali da znamo da ima neke vajde mozda bi se i pomucili....
Javljaj sta ste napravile i kako,drzim palceve
Dje mama tacno ima sada metastaze i sta su vam rekli,odprilike sta rade i kako...
Zanima me jer i moj suprug ima metastaze na kicmi koje mu izazivaju tolike bolove,da ne znam vise kako izdrzava,da znam da postoji nesto sto ce mu pomoci da ne boli probali bi,iako na zalost moj muz je preslab za tako dalek put,ali da znamo da ima neke vajde mozda bi se i pomucili....
Na zalost kod mame se sve iskomplikovalo posto su je pogresno lecili na onkologiji,sada su metastaze(mada oni nisu ni sigurni da li su to metastaze ili ne jos uvek)opet otisle na glavu i uhvatile drugo oko,a pre samo mesec dana karlicu,limfne zlezde i na sve to pojavi se lokalni recidiv na grudnom misicu.Sve su to zracili i jos niko od njih ne pominje kontrolu.Sada je potpuno slepa jer je pritisnut i drugi ocni zivac,za sada na kicmi stagnira hvala Bogu.I mama se jako lose krece zbog bolova u karlici,ali stisnucemo zube i izdrzati sve kao i do sada.Ja Vam mogu proveriti sa njima kada odem kakav je postupak transporta za pacijente sa metastazama na kicmi i odmah cu Vam javiti,a ako zelite mogu Vam dati broj telefona gospodje koja je menadzer za Balkan,pa da porazgovarate sa njom,zena je divna,natuca nas jezik,ali smo se lako sporazumele.Cim se vratimo ja ovde do detalja prenosim nase iskustvo.Hvala Vam puno na podrsci i palcevima :)Sreca ce nam i te kako biti potrebnaSVARGLA napisao:Jeco nisam procitala sve tvoje postove,jako sam umorna,pa cu za dan-dva ako uspijem,samo sam na brzinu vidjela da se mama od 1995 godine bori sa karcinomom,da je krenulo od dojke,dal ste u novembru zracenjem unistili te metastaze oko oka,ako sam dobro razumjela?
Ni ja nisam verovala kada sam cula za tu kliniku dok moja komsinica sa sprata nije otisla,imala je na mozgu tumor od 3cm,na onkologiji nisu mogli nista uraditi i poslali su je kuci da umre,grubo receno,ali tako je.Nasla je na internetu Acibadem kliniku i sama otisla,vratila se posle 2 dana,daleko je bolje izgledala.Posle 3 meseca su joj uradili kontrolnu magnetnu,tumor se prepolovio,a posle 6 meseci potpuno nestao.Dragi moji hvala vam svima na podrsci,ocekujte me uskoro sa nadam se lepim vestima.Bez brige,sve do detalja pisem.Drzite nam palceve.Imelda napisao:Bas me zainteresovala ta metoda posto se i sama borim sa tumorom. Drzim vam fige!!! Nadam se detaljnom izvestaju i lepim vestima cim se vratite.jeca1007 napisao:Pozdrav svima.Mama i ja idemo u Tursku 30.07.odobrili su nam lecenje,nadam se da se necemo vratiti neobavljenog posla posto ima vise tumora.Ja cu po povratku iz Turske napisati svoja iskustva,nadam se da ce nekome biti od koristi.Ono sto znam je da lecenje kosta 7000e(u tu cenu je ukljucen transfer aerodrom-hotel-klinika),hotel rezervisu oni po ceni od 40/70e za nocenje sa doruckom.Mi smo hteli ici preko socijalnog jer ima i ta varijanta i onda sve troskove snosi socijalno,ali nismo u mogucnosti da cekamo,nekad urade sve za 5 dana,a nekad ni za 15 ne bude doneta odluka nase komisije koju je teze proci nego sve ostalo,bar sam ja tako cula.Ako neko ima bilo kakvo pitanje,neka slobodno pise,sve sto saznam napisacu.Zelim vam svima puno srece u borbi
Jeco, držim palčeve za mamu iz sve snage!!! Javi se obavezno kad se vratite! Navijam da bude uspešno lečenje i da se mama vrati bez bolesti!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 9:23 pm
[quote="lyki"]Jeco, držim palčeve za mamu iz sve snage!!! Javi se obavezno kad se vratite! Navijam da bude uspešno lečenje i da se mama vrati bez bolesti!
Drago mi je da su vam iskustva tako pozitivna!!! Turci su divni ljudi, srdačni i nisam ni sumnjala da ćete drugačije biti dočekani.
Javljaj kako mama napreduje. Verujem da će se za ta tri meseca do prve kontrole, njeno stanje značajno popraviti. Prati, i svaku promenu na bolje javi ovde. Puno pozdrava tebi i mami!
Javljaj kako mama napreduje. Verujem da će se za ta tri meseca do prve kontrole, njeno stanje značajno popraviti. Prati, i svaku promenu na bolje javi ovde. Puno pozdrava tebi i mami!
Sa nestrpljenjem sam cekala taj izvestaj... konacno neka lepa vest... jako mi je drago sto je sve proslo kako treba, drzim vam fige i za kontrolu. Molila bih za broj gospodje koja je zaduzena za Balkan ako nije problem.
Veliki pozzz
Veliki pozzz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Apr 11, 2011 1:42 pm
Jeco, svaka cast kako se borite. Raduju me dobre vesti od tebe, i od srca ti zelim da mami bude bolje.