CyberKnife tretman za rak

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

sandrao
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 5:59 pm

Re: CyberKnife tretman za rak

Post od sandrao »

Zile, hvala. Nadam se da ce ovaj tretman biti dostupan u Srbiji. U medjuvremenu dobro je znati kakvo je bilo tvoje iskustvo.

Pozz, S
jeca1007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2011 10:05 pm

Post od jeca1007 »

Pozdrav svima.Mama i ja idemo u Tursku 30.07.odobrili su nam lecenje,nadam se da se necemo vratiti neobavljenog posla posto ima vise tumora.Ja cu po povratku iz Turske napisati svoja iskustva,nadam se da ce nekome biti od koristi.Ono sto znam je da lecenje kosta 7000e(u tu cenu je ukljucen transfer aerodrom-hotel-klinika),hotel rezervisu oni po ceni od 40/70e za nocenje sa doruckom.Mi smo hteli ici preko socijalnog jer ima i ta varijanta i onda sve troskove snosi socijalno,ali nismo u mogucnosti da cekamo,nekad urade sve za 5 dana,a nekad ni za 15 ne bude doneta odluka nase komisije koju je teze proci nego sve ostalo,bar sam ja tako cula.Ako neko ima bilo kakvo pitanje,neka slobodno pise,sve sto saznam napisacu.Zelim vam svima puno srece u borbi
link bolnice Acibadem u Istambulu :
http://www.acibademinternational.com/
jeca1007
Novi član
Novi član

Post od jeca1007 »

Doktor sa VMA koji se edukuje za Cyber Knife kaze da aparat kosta 2 miliona eura,da nisu pravili onoliki most na Adi,mogli smo u svakom gradu u Srbiji imati po 2 aparata,zalosno,ali istinito
Imelda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2012 8:02 pm

Post od Imelda »

jeca1007 napisao:Pozdrav svima.Mama i ja idemo u Tursku 30.07.odobrili su nam lecenje,nadam se da se necemo vratiti neobavljenog posla posto ima vise tumora.Ja cu po povratku iz Turske napisati svoja iskustva,nadam se da ce nekome biti od koristi.Ono sto znam je da lecenje kosta 7000e(u tu cenu je ukljucen transfer aerodrom-hotel-klinika),hotel rezervisu oni po ceni od 40/70e za nocenje sa doruckom.Mi smo hteli ici preko socijalnog jer ima i ta varijanta i onda sve troskove snosi socijalno,ali nismo u mogucnosti da cekamo,nekad urade sve za 5 dana,a nekad ni za 15 ne bude doneta odluka nase komisije koju je teze proci nego sve ostalo,bar sam ja tako cula.Ako neko ima bilo kakvo pitanje,neka slobodno pise,sve sto saznam napisacu.Zelim vam svima puno srece u borbi
Bas me zainteresovala ta metoda posto se i sama borim sa tumorom. Drzim vam fige!!! Nadam se detaljnom izvestaju i lepim vestima cim se vratite.
lyki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:25 am

Post od lyki »

zilepile napisao:
sandrao napisao:Zile, puno hvala. Takva iskustva su od pomoci.
Nasla sam jos jedan link, na srpskom je i ima obrazac za upit. Nadam se da radi, jer sam cula da je sporazumu sa 'srcem' i Turskom na klimavim nogama.

http://www.acibadem.com.tr/cyberknife/rs/#icerik6

Srecno, S
Osiguranje ne pokriva ove troskove, tako da nista ne zavisi od tog klimavog odnosa, cyber noz je dostupan samo pacijentima koji mogu sami da finansiraju lecenje i put.
Skoro sam se raspitivala za ovu metodu za jednu prijateljicu.. Naše socijalno pokriva u potpunosti troškove SAMO u slučaju da se tumor nalazi na kičmi, ili u neposrednoj blizini kičme. Razlog za to je kako nam je rečeno, da su oni tj ta Turska bolnica specijalizovana, akreditovana ili kako god se to zvalo, samo za takve tumore uz kičmu. I da socijalno svuda u svetu pokriva to isto. Dok za ostale organe, pacijent lično snosi troškove, ali da bolnica leči tumore i na ostalim organima.
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 7:04 pm

Post od SVARGLA »

Jeco nisam procitala sve tvoje postove,jako sam umorna,pa cu za dan-dva ako uspijem,samo sam na brzinu vidjela da se mama od 1995 godine bori sa karcinomom,da je krenulo od dojke,dal ste u novembru zracenjem unistili te metastaze oko oka,ako sam dobro razumjela?
Dje mama tacno ima sada metastaze i sta su vam rekli,odprilike sta rade i kako...
Zanima me jer i moj suprug ima metastaze na kicmi koje mu izazivaju tolike bolove,da ne znam vise kako izdrzava,da znam da postoji nesto sto ce mu pomoci da ne boli probali bi,iako na zalost moj muz je preslab za tako dalek put,ali da znamo da ima neke vajde mozda bi se i pomucili....

Javljaj sta ste napravile i kako,drzim palceve
jeca1007
Novi član
Novi član

Post od jeca1007 »

SVARGLA napisao:Jeco nisam procitala sve tvoje postove,jako sam umorna,pa cu za dan-dva ako uspijem,samo sam na brzinu vidjela da se mama od 1995 godine bori sa karcinomom,da je krenulo od dojke,dal ste u novembru zracenjem unistili te metastaze oko oka,ako sam dobro razumjela?
Dje mama tacno ima sada metastaze i sta su vam rekli,odprilike sta rade i kako...
Zanima me jer i moj suprug ima metastaze na kicmi koje mu izazivaju tolike bolove,da ne znam vise kako izdrzava,da znam da postoji nesto sto ce mu pomoci da ne boli probali bi,iako na zalost moj muz je preslab za tako dalek put,ali da znamo da ima neke vajde mozda bi se i pomucili....

Javljaj sta ste napravile i kako,drzim palceve
Na zalost kod mame se sve iskomplikovalo posto su je pogresno lecili na onkologiji,sada su metastaze(mada oni nisu ni sigurni da li su to metastaze ili ne jos uvek)opet otisle na glavu i uhvatile drugo oko,a pre samo mesec dana karlicu,limfne zlezde i na sve to pojavi se lokalni recidiv na grudnom misicu.Sve su to zracili i jos niko od njih ne pominje kontrolu.Sada je potpuno slepa jer je pritisnut i drugi ocni zivac,za sada na kicmi stagnira hvala Bogu.I mama se jako lose krece zbog bolova u karlici,ali stisnucemo zube i izdrzati sve kao i do sada.Ja Vam mogu proveriti sa njima kada odem kakav je postupak transporta za pacijente sa metastazama na kicmi i odmah cu Vam javiti,a ako zelite mogu Vam dati broj telefona gospodje koja je menadzer za Balkan,pa da porazgovarate sa njom,zena je divna,natuca nas jezik,ali smo se lako sporazumele.Cim se vratimo ja ovde do detalja prenosim nase iskustvo.Hvala Vam puno na podrsci i palcevima :)Sreca ce nam i te kako biti potrebna
jeca1007
Novi član
Novi član

Post od jeca1007 »

Imelda napisao:
jeca1007 napisao:Pozdrav svima.Mama i ja idemo u Tursku 30.07.odobrili su nam lecenje,nadam se da se necemo vratiti neobavljenog posla posto ima vise tumora.Ja cu po povratku iz Turske napisati svoja iskustva,nadam se da ce nekome biti od koristi.Ono sto znam je da lecenje kosta 7000e(u tu cenu je ukljucen transfer aerodrom-hotel-klinika),hotel rezervisu oni po ceni od 40/70e za nocenje sa doruckom.Mi smo hteli ici preko socijalnog jer ima i ta varijanta i onda sve troskove snosi socijalno,ali nismo u mogucnosti da cekamo,nekad urade sve za 5 dana,a nekad ni za 15 ne bude doneta odluka nase komisije koju je teze proci nego sve ostalo,bar sam ja tako cula.Ako neko ima bilo kakvo pitanje,neka slobodno pise,sve sto saznam napisacu.Zelim vam svima puno srece u borbi
Bas me zainteresovala ta metoda posto se i sama borim sa tumorom. Drzim vam fige!!! Nadam se detaljnom izvestaju i lepim vestima cim se vratite.
Ni ja nisam verovala kada sam cula za tu kliniku dok moja komsinica sa sprata nije otisla,imala je na mozgu tumor od 3cm,na onkologiji nisu mogli nista uraditi i poslali su je kuci da umre,grubo receno,ali tako je.Nasla je na internetu Acibadem kliniku i sama otisla,vratila se posle 2 dana,daleko je bolje izgledala.Posle 3 meseca su joj uradili kontrolnu magnetnu,tumor se prepolovio,a posle 6 meseci potpuno nestao.Dragi moji hvala vam svima na podrsci,ocekujte me uskoro sa nadam se lepim vestima.Bez brige,sve do detalja pisem.Drzite nam palceve.
lyki
Aktivan član
Aktivan član

Post od lyki »

Jeco, držim palčeve za mamu iz sve snage!!! Javi se obavezno kad se vratite! Navijam da bude uspešno lečenje i da se mama vrati bez bolesti!!
gajobeograd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 9:23 pm

Post od gajobeograd »

[quote="lyki"]Jeco, držim palčeve za mamu iz sve snage!!! Javi se obavezno kad se vratite! Navijam da bude uspešno lečenje i da se mama vrati bez bolesti!![/quote
Држимо палчеве и молимо се Богу да све буде у реду и да лечење успе, јављај чим стигнеш....
Пошаљи број госпође менаџера задуженог за Балкан...
SVARGLA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 7:04 pm

Post od SVARGLA »

Jeco srecno,drzim palceve i mislimo na vas,javi nam se sto prije budes mogla,da cujemo sta tamo rade,kako ste zadovoljni i sta su kod mame napravili...
jeca1007
Novi član
Novi član

Post od jeca1007 »

Dragi moji evo i mene.Mi smo se malo duze zadrzale u Turskoj,pa vam zato kasnim sa izvestajem :)E ovako,prvo kada smo sletele u Tursku cekale smo sofera iz klinike 1h,mama ne vidi nista,a ja prvi put u Istanbulu,bas mi nije bilo svejedno.Dolazi sofer koji samo zna Turski jezik,ali ok,to nije toliki problem jer on vec ima naziv hotela u koji nas vodi.Posle duze voznje konacno stizemo u Levent hotel koji je sjajan,svi su maksimalno ljubazni,sobe su konforne i jako uredne.Ujutru smo otisle u kliniku,ja sam mislila da ulazimo u najeltiniji hotel na svetu,ja vam recima ne mogu opisati kako sve to izgleda.Dobile smo jednu gospodju koja nam je bila prevodioc jer u klinici samo njih par zna engleski.Otisle smo u kancelariju doktora Enisa Ozyar(prof,spec.radiologije onkologije) koji nam se 5 min izvinjavao sto kasni 2 min,doktor je divan,jako ljubazan i mio covek,mamu je pregledao i uputio nas na magnetnu rezonacu,aparat nije ni nalik nasem.Posle smo otisle na izradu maske za lice i to je jedino malo neprijatno jer ta maska na par sekundi zaustavi disanje,ona sluzi da fiksira glavu(mama je glavu zracila) u toku zracenja da se slucajno nebi pomerila.Sutradan je poceo prvi tretman.Dok je mama na zracenju njih 5 je prate na kamerama i meni je bilo dozvoljeno da budem u toj prostoriji za pracenje samo 10 min i videla sam to cudo od sprave,to je robot koji je ogroman,sam trazi tumore i unistava ih.Posle prvog tretmana mama je verovali ili ne malo zivnula.Dolazi vozac i vozi nas nazad u hotel.Tako su protekla i naredna dva tretmana.O njihovoj ljubaznosti nemam sta pricati,na nivou su svi,od cistacice do doktora.Mama se vid jos nije vratio,rekao mi je doktor da se moramo naoruzati strpljenjem,da je to jako spora,ali izuzetno delotvorna metoda,nakon prvog tretmana tumoru se zaustavlja rast i poljinje ga topiti.Za 3 meseca radimo kontrolnu magnetnu i saljemo im snimke.Sa nama u hotelu je bio gospodin iz Bosne,kada smo dosli jedva je pricao,krenuo je kuci u daleko boljem stanju.Rekao mi je da socijalno u Bosni to brzo resava.Mi cemo sada pojuriti da odemo opet,ali ovog puta preko socijalnog za kicmu i karlicu.SVARGLA pitala sam kakva je procedura za transport pacijenata sa metastazama na kicmi i postoji mogucnost da se prebaci njihovim hilihopterom,ali to je jako skupo.Ako vas bilo sta zanima,slobodno pitajte,dacu moj broj telefona i mozemo se cuti u bilo koje doba dana i noci,tu sam za sve vas.Vredi pokusati,a mami ostaje sada samo da ceka poboljsanje.Ja vas sve punoooooo pozdravljam i zahvaljujem se do neba svima na podrsci i palcevima :D Hvala vam svima jos jednom sto se bili uz moju mamu i mene
lyki
Aktivan član
Aktivan član

Post od lyki »

Drago mi je da su vam iskustva tako pozitivna!!! Turci su divni ljudi, srdačni i nisam ni sumnjala da ćete drugačije biti dočekani.
Javljaj kako mama napreduje. Verujem da će se za ta tri meseca do prve kontrole, njeno stanje značajno popraviti. Prati, i svaku promenu na bolje javi ovde. Puno pozdrava tebi i mami!
Imelda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2012 8:02 pm

Post od Imelda »

Sa nestrpljenjem sam cekala taj izvestaj... konacno neka lepa vest... jako mi je drago sto je sve proslo kako treba, drzim vam fige i za kontrolu. Molila bih za broj gospodje koja je zaduzena za Balkan ako nije problem.
Veliki pozzz
Natasa1980
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 11, 2011 1:42 pm

Post od Natasa1980 »

Jeco, svaka cast kako se borite. Raduju me dobre vesti od tebe, i od srca ti zelim da mami bude bolje.
Odgovori