LEDI DI
4 pudinga od vanile
1l mleka
500g putera ili margarina
250g prah secera
300 g mlevene plazme (jedna kutija)
300g kokosa
10 iseckanih krem bananica
1kg banana
Skuvati 4 pudinga od vanile u 1l mleka (plus malo secera, po ukusu). Umutiti 500 gr putera (ili margarina) sa 250 gr prah secera, pomesati sa prohladjenim pudingom i izjednaciti. Dodati 300 gr mlevenog (ili lomljenog) plazma keksa , 300 gr kokosa, 10 iseckanih krem bananica i 1kg banana iseckanih na kolutove. Sve se to izjednaci i oblikuje u tortu i dalje ukrasava u skladu sa inspiracijom. Ako nemate neku posebnu zelju za eksperimentisanjem, stavite samo slag preko, u frizider da se malo stegne...i sluzite se

KASATO TORTA
Na pari dobro umutiti 4 žumanca sa 4 kasike secera da bude gusta masa i dodati 2 kesice vanilina.Posebno umutiti 250 gr putera sa 20 gr secera u prahu.U polu ohladjenu masu od žumanaca sipati puter i mutiti dok masa ne postane penasta. Izlomiti ½ kg pti ber keksa u krupnije komade,preliti sa kuvanim hladnim mlekom,dodati 200 gr iseckanog suvog groždja pomesanog sa rumom i 200 gr seckanih oraha,4 rebra rastopljene cokolade,sve dobro promesati i sastaviti sa pripremljenom žutom masom.Od spremljene mase oblikovati tortu i premazati ulupanim snegom od 4 belanaca koji se spremaju na sledeci nacin.Skuvati 250 gr secera sa pola case vode u gust sirup,pa polako sipati u umucena belanca uz neprestano mucenje.Masu mutiti sve dok se ne ohladi i preliti je preko torte.
Naravno, ukoliko dekorišete onda vam ovaj recept za šlag preko ne treba, oblikujete masu koju želite (kasato torta je za to odlična, ) i onda ukrašavate.