Ja sam već zaradila dve kesice ali ih čuvam za ponedeljak. Još ova dva dana uživam u saher torti a od ponedeljka počinje post pa će mi sanjini kolači dobro doći.

Nego..da se zaradim ja još neku kesicu

NES TORTA
Potrebno je - za kore: 18 belanaca, 30 kašika šećera, 6 kašičica nes kafe, 6 kašika kakaoa, 9 kašika brašna.
Za fil: 18 žumanaca, 1 jaje, 500 g šećera u prahu, 3 kašičice nes kafe, kašika vrele vode, 500 g "panorama" margarina.
Umutiti 6 belanaca sa 10 kašika šećera, dodati 2 kašičice nes kafe, 2 kašike kakaoa i 3 kašike brašna. Ispeći 3 ovakve kore.
Fil: žumanca i celo jaje sa šećerom u prahu mutiti na pari da se zgusne. Pred kraj kuvanja dodati nes kafu rastvorenu kašikom vrele vode. Fil ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom. Kore poprskati zaslađenom nes kafom i filovati. Torta je ukrašena slatkarskim testom
KOKTEL TORTA
Potrebno je: 20 jaja, 200 g + 15 kašika šećera, 15 kašika oraha, 3 kašike brašna, kesica praška za pecivo, 250 g "panorama" margarina, 100 g čokolade, 150 g plazma keksa, 7 kesica šlaga, sok od pomorandže.
Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 5 kašika mlevenih oraha, kašiku brašna i malo praška za pecivo. Ispeći 3 takve kore. Skuvati na pari 5 celih jaja sa 200 g šećera i 100 g čokolade. Kad se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i plazma keksom potopljenim u mleko. Filovati kore i ukrasiti tortu po želji.