Sta jedete?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Пуњене лигње
1 кг лигњи
1 шоља бареног пиринча
2 главице црног лука
першунов лист
1/2 чаше уља
3 зрела парадајза
1/3 чаше црног вина
со
Лигње опрати и очистити тако да остану само труп и пипци. На врелом уљу пропржити ситно исецкане пипке и лук. Од парадајза направити кашу, додати ситно исецкан першунов лист, со, бибер, пиринач и мало воде. Кувати док течност не испари и смесом која се добије пунити лигње. Ређати у плех премазан уљем. Пећи око 1 сат на умереној ватри.
1 кг лигњи
1 шоља бареног пиринча
2 главице црног лука
першунов лист
1/2 чаше уља
3 зрела парадајза
1/3 чаше црног вина
со
Лигње опрати и очистити тако да остану само труп и пипци. На врелом уљу пропржити ситно исецкане пипке и лук. Од парадајза направити кашу, додати ситно исецкан першунов лист, со, бибер, пиринач и мало воде. Кувати док течност не испари и смесом која се добије пунити лигње. Ређати у плех премазан уљем. Пећи око 1 сат на умереној ватри.
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Посна руска салата
туњевина
грашак
шаргарепа
барени кукуруз
домаћи ајвар
бибер
веза першуна
Све количине су према жељи и укусу. Поврће обарити тако да остане чврсто, а туњевину изгњечити. Све добро измешати. Посути ситно сецканим першуном.
Салата од пасуља
300 гр пасуља
1 главица ценог лука исечена на танке листове
бибер, уље, сирће, со
першунов лист или оригано за посипање
У кувани и још врући пасуљ усути уља по жељи, добро промешати да упије, затим додати остале састојке. Служити топло или хладно.
Мексичка салата
600 гр црвеног или белог пасуља
3 главице црног лука
4 слатке паприке
150 гр куваног кукуруза
уље и сирће
со и бибер
Скувати и оцедити пасуљ, додати уља и сирћета и добро промешати. Црни лук исецкати на коцкице, посолити и изгњечити. У то додати пасуљ, паприке исецкане на коцкице и барен кукуруз
туњевина
грашак
шаргарепа
барени кукуруз
домаћи ајвар
бибер
веза першуна
Све количине су према жељи и укусу. Поврће обарити тако да остане чврсто, а туњевину изгњечити. Све добро измешати. Посути ситно сецканим першуном.
Салата од пасуља
300 гр пасуља
1 главица ценог лука исечена на танке листове
бибер, уље, сирће, со
першунов лист или оригано за посипање
У кувани и још врући пасуљ усути уља по жељи, добро промешати да упије, затим додати остале састојке. Служити топло или хладно.
Мексичка салата
600 гр црвеног или белог пасуља
3 главице црног лука
4 слатке паприке
150 гр куваног кукуруза
уље и сирће
со и бибер
Скувати и оцедити пасуљ, додати уља и сирћета и добро промешати. Црни лук исецкати на коцкице, посолити и изгњечити. У то додати пасуљ, паприке исецкане на коцкице и барен кукуруз
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Колач од гриза и вина
250 гр гриза
250 гр млевених ораха
250 гр шећера
5 дл белог вина
1 кашика брашна
4 кашике уља
кашичица соде бикарбоне
морски орашчић
горка чоколада за прелив
маргарин
Гриз, орахе, шећер, бело вино, брашно, уље, соду бикарбону и стругани орашчић измешати и оставити да стоји око пола сата. Сипати у маргарином подмазан плех и пећи око 45 минута. Кад се колач охлади прелити чоколадом растопљеном са мало маргарина.
250 гр гриза
250 гр млевених ораха
250 гр шећера
5 дл белог вина
1 кашика брашна
4 кашике уља
кашичица соде бикарбоне
морски орашчић
горка чоколада за прелив
маргарин
Гриз, орахе, шећер, бело вино, брашно, уље, соду бикарбону и стругани орашчић измешати и оставити да стоји око пола сата. Сипати у маргарином подмазан плех и пећи око 45 минута. Кад се колач охлади прелити чоколадом растопљеном са мало маргарина.
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Туфахије
700 гр јабука
500 гр шећера
1 кесица ванилин шећера
1/2 л воде
сок од пола лимуна
за надев:
150 гр шећера
100 гр ораха
50 гр бадема
50 грама трешања из компота или слатка
1 кесица ванилин шећера
5 банана
1 лимун
За туфахије одабрати врсту јабука која се при кувању не распада. Јабуке опрати, ољуштити, па кашичицом оштрог врха или ножем извадити срце и семенке. Припремљене јабуке ставити у кључалу воду са шећером, ванилин шећером и лимуновим соком. Кувати десетак минута и пазити да се јабуке не распадну. Куване и оцеђене јабуке ставити на тацну, а у воду у којој су се кувале додати шећер и сок од лимина , па скувати густ сируп.
Помешати шећер, ванилин шећер, млевене орахе, бадеме, истругану кору од лимуна и добро умућене банане. Све добро промешати, надевати јабуке и прелити их сирупом. на крају, туфахије украсити пиреом од банане и по једном трешњом из компота или слатка.
700 гр јабука
500 гр шећера
1 кесица ванилин шећера
1/2 л воде
сок од пола лимуна
за надев:
150 гр шећера
100 гр ораха
50 гр бадема
50 грама трешања из компота или слатка
1 кесица ванилин шећера
5 банана
1 лимун
За туфахије одабрати врсту јабука која се при кувању не распада. Јабуке опрати, ољуштити, па кашичицом оштрог врха или ножем извадити срце и семенке. Припремљене јабуке ставити у кључалу воду са шећером, ванилин шећером и лимуновим соком. Кувати десетак минута и пазити да се јабуке не распадну. Куване и оцеђене јабуке ставити на тацну, а у воду у којој су се кувале додати шећер и сок од лимина , па скувати густ сируп.
Помешати шећер, ванилин шећер, млевене орахе, бадеме, истругану кору од лимуна и добро умућене банане. Све добро промешати, надевати јабуке и прелити их сирупом. на крају, туфахије украсити пиреом од банане и по једном трешњом из компота или слатка.
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
-
- Stalni član
- Postovi: 1893
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
-
- Stalni član
- Postovi: 1893
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5