Sta jedete?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od harry_mason »

naravno da nece, osim ako ne pojedes ceo porodicni sladoled sama :) (ja sam to radio :) ) e onda ti ni 3 sata voznje bicikle nece pomoci.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Ma ne ceo,samo pola :D

A sada bez sale,mozda je ipak dobro da se u organizam unese i po nesto slatko,jer necemo se bas zauvek odricati slatkisa zarad dobre linije.Ako recimo izbacis potpuno slatkise,pri tom mislim bas na slatkise a ne na voce ili med,jednom kada ponovo pocnes da ih jedes sokiraces organizam i odmah ce ih pretvarati u salo.Zato,dozvoljeno je jesti slatko ali umereno.To je moja teorija koja mi nekako najvise odgovara :D
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

ahahah znam te teorije, jako su mi poznate :) ne brini se nece to biti nikakav sok za tvoj organizam i ako ne budes dugo jela COKOLADU :) ne trazi sada izgovore i ne smisljaj tu neke teorije o sokovima (ne sokovima kao sto su coca cola :) )
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Ma nikakvi sokovi i coca-cole,samo sladoled.Ma ima da me uzmu za promoterku i da me mnoooooogo dobro plate sto ovako javno branim cast njegovog velicanstva-SLADOLEDA!!!
Al dobro,posto na mladjima svet ostaje povlacim svoju teoriju,za koju naravno znam da nije dobra i obecavam ovako javno da ce sladoled postati moja proslost ALI od septembra pa sve do sledeceg leta :D
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

ma ne mora da postane tvoja proslost, samo nemoj svaki dan da se tako nastavi. jedan dan slatko voce, drugi dan med, treci dzem a peti sladoled i tako u krug kad vec ne mozes da se odreknes slatkisa. (NIKAKO jedan milka cokolada, drugi dan milka sa lesnikom, treci dan tablerone i peti dan porodicni slad... :) )
Poslednja izmena od harry_mason u Pon Jul 28, 2008 11:44 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Vidim ja da ti mene nisi razumeo.Sladoled je jedini slatkis kog se ne odricem.navela sam lepo sta jedem i nisam pominjala nikakve druge poslastice.Veruj mi da ce i sladoled,kada mu prodje sezona postati proslost :D
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

pa sezona kad prodje on i postaje proslost, nisam video da neko knezom seta u novebru sa sladoledom u ruci :)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Pogledaj onda malo u sporedne ulice :D Upostalom,porodicni sladoledi se jedu kod kuce.Salim se,naravno :D
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 3:59 pm
Kontakt:

Post od NikolaK »

Dobri su sladoledi, oni imaju samo 10 aditiva!! evo, Suzana Mancic ih tamani da bi nadoknadila kalcijum koji joj nedostaje u ishrani??? :D
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Pa niko i nije rekao da su dobri,nego da su ukusni!!!!!!!!!Nikola,citaj malo bolje kad se vec mesas u nas slatki razgovor.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Harry Mason svaka cast! :lol: :lol: :lol:
Bas sam uzivala citajuci tvoje savete jer veruj mi niko ali bas niko mi nije tako objasnio.Nikada se nisam obracala za pomoc a isto tako nisam zelela neke glupave dijete zbog kojih sam 2 puta zavrsila u bolnici.Jednostavno izgladnjivala sam samu sebe a to moje srce nije moglo podneti.Problem je bio sto sam hranu zamenjivala sa kafom i cigarama.Visoka sam 170cm,a teska 88 kila :o :o :o
Pocele su mi aritmije,a o ostalom da ne pricam.Holesterol ni je jako viskok i trigliceridi vec 9 godina i bas nista ne preduzimam.Prosle nedelje sam bila u fitness centru i mislim da mi je BMI preko 30.....
Evo ovako:fitness radi od 5 ujutro do navece i nisam donela odluku da li da pocnem.Ujutro recimo sam ustala u 5 sati,u sesti krecem na posao i vracam se u pola 4,naravno umorna.Posao mi je mentalni,ne fizicki ali osetim veliki umor jer moram stajati na nogama 8 sati.Kada dodem kuci ne pada mi na pamet od umora ici na fitness jer ustvari stopala me jako bole/noge..naravno od velike kilaze.
Spremila sam si recimo sutra za rucak na poslu zelenu salatu u kojoj sam stavila pileceg mesa iseckanog,jedan naseckani paradaiz i sve cu to preliti sa nekim talijanskim kiselim prelivom.E da u to sam stavila malo tvrdog tostera.Ok od toga se mogu lepo najesti ali sta za veceru?
Pokusacu da doruckujem i to cu poceti sa dva tostera....i soljom mleka....
Moje pitanje je za vas sve sta cu kada ogladnim recimo pole 6 sati?
Koliko ce glad trajati?
Sta da radim,a da ne unosim kalorije?
Sta da kuvam svaki dan sto smem jesti?
Mogu li jesti svo kuvanje mislim grasak,kupus,maune,paprikas,spinat,pasulj........i ostale recepte iz nase kuhinje?
Moram li posebno pripremati zza sebe?
Napisite mi par ruckova drustvo PLEASE!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Ne znam jednostavno sta da si pripremim ako ne smem jesti sve!!!
Izvinjavam se sto vas umaram sa sto pitanja ali upitanju mi je sada zdravlje,a ne estetski izgled!
Pozdav svima i jos jednom svima skupa hvala na savetima
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

da slobodno mozes da jedes posle 6, ali znatno umerenije nego sto si tokom predhodnog dela dana. U vecernjim satima jedi sto laganiju hranu i nikako premasnu jer ce ti sve to nagomilati a posle ces otici da spavas i metabolizam ce ti znatno usporiti i nece sve svariti kako treba. Navece jedi sto vise salata, povrtnih ili vocnih ili mozda neke pahuljice sa 2-3dl mleka (sa sto manje % mlecne masti). Kada je rec o rucku moja preporuka ti je da slobodno mozes da spremas jela iz domace kuhinje, i to sam pokusao u par navrata da objasnim ovde na forumu. Dakle slobodno mozes jedan dan za rucak da napravis pasulj, sledeci dan grasak, pa sl. neko drugo kuvano jelo itd itd. Dakle ta hrana jeste "malo" jaca (sve zavisi ko je kako sprema, neko da bi napravio rucak potrosi 1l ulja a neko 1dl i u tome je bitna razlika) ali je KUVANA i sprema se znatno duze od bilo kog fast fooda i samim tim tvoj organizam ce tu hranu znatno brze svariti. Jos nesto moras da naucis a to je da zvaces, da zalogaj u ustima bukvalno pretvoris u kasu da se posle stomak ne bi mucio da sve te ogromne komade hrane vari. Znam da je tesko u pocetku ali ces se vremenom naviknuti. I ono sto je jos bitnije jeste to da ako si nekada navikla da za rucak pojedes 2 tanjira pasulja ili graska sa 2-3 debele kriske hleba na to zaboravi, umesto toga sipaj samo jedan tanjir i zagrej 2 kriskice integralnog tost hleba (one su vrlo tanke i umeju da zavaravaju kolicinu) i 20ak min nakon rucka slobodno popi 2-3dl vode i videces da ce se tvoj apetit za velikim obrocima smanjiti.. Sledeca stvar koja je sasvim u redu sa ljudima u godinama koji rade je to da nemaju vremena da se bave nekim sportom, to je sasvim ok znam da ce i samnom tako biti, sigurno necu moci da trckaram na treninge nakon iscrpljujuceg dana na poslu ali 70% "dobrog" izgleda je ishrana, stoga ne mora da vas brine ako nemate da se bavite intezivno sportom sve dok se pridrzavate pravilne ishrane...

ako budes imala jos nekih pitanja slobodno ih postavi
pozz
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

E ovako: slazem se u mnogo cemu sa harry_masonom,ali imam i poneku zamerku,iznecu samo zamerke posto se podrazumeva da se sa ostalim slazem.....
Kao prvo moram da unesem ispravku u vezi mlecnih proizvoda,naime nije istina da ml. proizvodi sa manje masnoca imaju i manje UH a vise proteina,zapravo je obrnuto -imaju manje proteina i vise UH........svejedno dobro je konzumirati posne mlecne proizvode....
Druga zamerka je primer jelovnika,jer on mora pratiti potrebe individue,sa takvim jelovnikom mogu smrsati ja koja sam visoka 164cm i imam 60kg,a od toga veliki %misicne mase,dakle neko ko ima znatno vise kg. trebao bi uzimati nesto vise hrane,svejedno ce mrsaviti,ali ce time spreciti usporavanje metabolizma,takodje nije dobro za zdravlje,za kvalitetan san,za obnavljanje organizma.....jesti samo 1h pre spavanja;najzdravije je jesti 3h pre spavanja,ipak prioritet treba da bude zdravlje
Zatim preporuka o tost hlebu mislim da nije dobra,jer se u njemu nalaze so,secer,mleko,biljna mast,mnogo je efikasnije za zdravlje,za mrsavljenje,a i brze zasiti bezkvasni hleb od punog zrna,koji se moze kupiti u svakoj malo bolje snabdevenoj prodavnici zdrave hrane
I poslednje sto je jako bitno i sto znam iz pozamasnog iskustva jeste da sebi ne treba potpuno zabraniti ono sto neizmerno volimo,tj. slatkise i to zbog psiholoskog efekta koji ta zabrana ostavlja na nas,upravo zbog extremnih zabrana vecina dijeta i propada,a kad dijeta prestane bukvalno jedemo duplo vise nego sto smo jeli pre iste i tako i postizemo jo-jo efekat;mnogo bolje resenje je cvrsto obecati sebi i pridrzavati se toga,da cemo kad osetimo veliku potrebu za slatkisima kupiti nesto malo slatko sto nam savrseno zadovoljava culo ukusa i bez grize savesti to i smazati,to moze biti 1 bajaderica,bananica ili nesto slicno i ne vise od 1 dnevno,a recimo 1 u sedmici moze se umesto obroka smazati neki lagani kolac,npr. ciz kejk,ne veci od 100gr.Pobogu ipak ovde lecimo bolest zavisnosti,pa mora se voditi racuna i o psihickom zdravlju,a ne samo o fizickom i estetici.Ovom prilikom puno pozdravljam Martat,kisssssss.Ta zena definitivno zna sta radi :D

Divna stvar za sve ljude koji vole da jedu je da zaista ne samo da smeju,nego je i preporucivo da to rade na svaka 3h(ni cesce ni redje)
Dodatak:treba izbegavati skrob nakon 3h popodne,ako je ikako moguce(grasak,pasulj,krompir,hleb,slatkise...)
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Svetlice mila!!!!!
Pa gde si ti svo ovo vreme?Pisi na pp,nedostajes bre :D
Pametni ljudi bi trebali paljivo da procitaju ovo sto je Svetlana napisala i po mogucstvu usvoje to!!!!Sve sto si napisala je tacno.Predlazem ponovo ozivljavanje teme TEST INTOLERANCIJE NA HRANU :D
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

Ontario,Smes jesti kuvanu hranu,ali bez hleba,i nemoj ubacivati mnogo masti u nju,pri tom svedi obrok na jedan tanjir kuvane hrane koji ces dopuniti svezim povrcem,tj. salatom,citaj moje postove na ovoj temi,na potrebna mi je pomoc i slicnim temama,trudim se da pomognem koliko god je u mojoj moci.
Sto se tice sporta,obzirom na to da imas zdravstvenih problema,a i previse stojis pa te noge bole,verovatno i oticu,izbegavaj fitnes,najbolji ti je pilates,ne samo da tako trosis kalorije,zatezes telo i stices gipkost i kondiciju,nego je to i savrsen lek protiv bola i otecenosti nogu+ne steti venama i zglobovima,vec im pomaze.Takodje plivanje i voznja bicikla,kao i duge setnje,to sve smes.
Pozdrav od mene
Odgovori