MOBING (MALTRETIRANJE)+ STRES = LOSA ISHRANA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 7:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od snsara »

Uspeh napisao:Draga snsara,
da li se secas Brionskog plenuma.
Dragi Uspehu,

posto imam 39 godina ne mogu se secati Brionskog plenuma, ali se zato secam sta smo o njemu ucili, kao i sta su mi moji roditelji pricali
Svako unese osmeh u moj zivot - neko kad udje a neko kad izadje.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

snsara napisao:Dragi moji samo kratko javljanje .....

virus se ukombinovao pa povukao konjuktivitis ...... tako da ne smem puno da naprezem oko gledajuci u kompjuter :( :( :(
A to je :o !U misha mu bem vishe !Bezi mila ispred kompa!A meni zakucao se komp celo veche me be kao beba zvechku :( .I pochela neshto da kucam a on zakucao jao poludela sam.Ni ja nesmem toliko biti.ali sam ja po jedan postic i dok on posalje prodje sat vremena.ali opet nesmem ja toliko .Ali Ja sam drugo !Chuvaj se srecko moj.Laku notj svima, snsara chuvaj se i ljubni mi plintzezu jeeeeepu majenu :P :D !Idem od mamice mi stize pp jaoj oce li se sad zakucati opet ovaj vrag? :oops:
Laku noc i lepo mi pajkite i chuvajte se !!!!!
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Da Vas pozdravim sve i pozelim Vam lep dan danas.Nadam se snsara da ti je danas bolje?Nedaj se Sarche nashe :wink: Ljubi mi tu majenu devojchitzu i u shetnju danas sviiiiiiii :D !Pozdravche za svee!Gde li nam je Zmajitza ? :roll: :D ljub jee ja.........
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Pozdrav za sve !Ko slavi danas Slavu zelim mu sve naj bolje .Srecna Slava svima koi je slave.snsaro nadam se da ti je okce bolje.Pozdrav svima idem danas na Slavu ,pa kuckat cemo se :)
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Re: MOBING (MALTRETIRANJE)+ STRES = LOSA ISHRANA

Post od snsara »

Uspeh napisao:
snsara napisao:Drage moje forumasice i forumasi :D :D :D

Kako bi nas narod rekao treca - sreca, cemu se i ja nadam.

Moje namere su i dalje iste .... pomoc jedni drugima ... pomoc bivsih sadasnjim zrtvama mobinga i sprecavanja ili barem zaustavljenje mobinga.
Citajuci i slusajuci toliko ljudi oko sebe shvatih da je mobing postao jedna previse rasirena pojava u drustvu. A mobing utice na toliko toga .... izmedju ostalog i na ishranu, dovodeci nas do ozbiljnih problema u tom delu.

Nadam se da ce ova strana isputniti svoju misiju i viziju - da bude jedna topla ljudska strana, bez vredjanja i naravski mobinga :wink: :wink: . Urednici cemo biti zajedno vi, dragi moji forumasi i forumasice i ja, uz naravski budno oko "big brother"-a :wink: :wink:

Vasa
Sara
Ja sam bivša žrtva mobinga 1963 samo se to tada drugacije zvalo.
Koliko vidim ti nudiš pomoc, ja nemogu pomoci tebi ali pomozi ti meni.
Izvoli Saro, opravdaj sada ovo što si napisala.
Moje namere su i dalje iste .... pomoc jedni drugima ... pomoc bivsih sadasnjim zrtvama mobinga i sprecavanja ili barem zaustavljenje mobinga.
Pre svega da pozdravim sve zainteresovane za ovu temu :D :D :D

Odmah da te uverim Uspehu da nisam ovoliko dugo smisljala odgovor ili skupljala hrabrosti (mada bi mi mozda bilo bolje da sam mis u zivotu - ali ja ne zalim sto nisam), vec sam prosto imala zdravstveni problem, koji je sada, hvala Bogu, u povlacenju.

Ja i dalje hocu da pomognem - koliko je do mene - samo mi nije jasno kakvu vrstu pomoci ocekujes. Koliko god se trudila, na zalost proslost ne mogu izbrisati, pogotovo ne te dogadjaje iz proslosti. Ne znam, cak ni da li si licno ucestvovao ili posredno preko roditelja ili jos starijih rodjaka.

ali ono sto znam jeste da ironija sumerena ka drugim koji tome doprineli nisu ne pomaze nikom, pa ni tebi - cak na protiv svima odmaze. Onda je mobing tj. maltretiranje postigao svoj cilj - upropastio je jedan zivot, jednog coveka (a u stvari upropastava i porodicu tog istog coveka). A to je sport koje ne verujem da bi ostale zrtve zelele da omoguce.

dakle, trebalo bi biti ipak konkretniji. Nekad i sama prica pomogne ..... Iz licnog iskustva znam kad sam se oslobodila stalne price (a nisam niti cu ikad zaboraviti) o prvom mobingu kroz koji sam prosla, o cemu sam na temi vec pisala, da mi je zivot postao lepsi. Pri tome, ja to nikad necu zaboraviti, a oprostiti barem delimcno - nadam se zbog sebe.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Uspeh napisao:
snsara napisao:Eh a uspehu, uspehu .....
A pe svega se pozabavi svojom ogorcenoscu jer ce te pojesti kad tad.
Ujedali su me svuda ali nisu imali dovoljno velike zube da me ujedu za srce.Izgubili su ono ušta su bili sigurni da ce pobediti.
Ovo o cemu ti pises, smešno je, smešno je zato jer neznaš dokle sistem može da dovede coveka.
Ogorcenost je za uzrast od dvadeset godina kod mene je to odavno mrtvo.
Strpljivo sam procitao tvoje postove i mislim da ti ustvari nemaš nikakvih problema.
Hoces li uspeti da rešiš svoje virtualne probleme? Ovde na forumu ili tamo gde to trebaš da uradiš.
B.Popovic
Izvinjavam se uspehu ipak si napisao makar nesto o svom problemu. Slazem se da je tesko, strasno, uzasno mladom coveku lomiti krila kad ih tek sirom rastvara.

Jako bih volela di si u pravu da nemam u stvari nikakvih problema, sem dosadu koju ovde ubijam, ali .... avaj nije tako :( :( :( A virtuelni problemi su sve sem virtuelni. Oni su pravi, egzistencijalni .... vrlo brutalni i suvise cesti u danasnje vreme.

A sto se tice toga da li znam ili ne znam dokle sistem moze da dovede coveka .... pa prebrzp sudis. Vrlo dobro znam dokle sistem moze da dovede coveka iz licnog, porodicnog primera - tacnije primera moga oca. REci cu ti dokle sistem moze da dovede coveka (osim usamljenosti, osecanja izdanosti od mnogih cak i iz sire familije) - dovede ga do raka i smrti u 60. godini.

Tako je moj otac, ali i moja porodica zajedno sa njim, platio danak sistemskom mobingu ili najjednostavnije receno sikaniranju i zlostavljanju. To je danak koji smo mi platili (a i dalje placamo zbog nase razlicitosti samo u drugacijoj formi) zato sto je moj otac verovao u ideale, bio posten, sposoban, tezio stvaranju za siri cilj a ne samo sitno sopstvenicke interese, bio mlad, voljan da svima pomogne, sirom otvorenog srca i uz to - na visokom rukovodecem polozaju. A da, uz to je bio kako ovde kazu "dodjos" jer mu roditelji nisi bili iz ovih krajeva.

A reci mi ti da li cuo za cuveno dokazivanje porekla imovine u ovim krajevima? E pa to je deo price kroz koje smo mi prosli - dokazali smo postenje, ali uz visoku cenu - previse stresova. Zajedno sa jos drugim je dovelo da moj otac umre od raka sa 60. godina.

I da stvarno ja imam virtuelne probleme .... 10 godina bitke za dete, izivljavanje (uz pretnje cak i likvidacijom u drugom slucaju jer sam "nepocudna") i blacenje na poslu 3 godine itd.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Uspeh napisao:Pošto ce sve ono napisano biti obrisano, verujem da ce ovo ostati.
CUVAJTE SVOJE SRCE ONO JE JEDINO KOJE CE VAS VOLETI DO KRAJA
Kao sto si video ono prethodno nije izbrisano.

A ovome o srcu sto si napisao, ja cu dodati i cuvajte porodicu, ali i setite se na izgled tako malih, sitnih stvari - poput zdravlja i suncanog dana koje se tako lako zaborave.

Uz to bih ti uspehu dodala, da je svakom coveku svoj problem najveci, ali i da svi koji su do sada napisali svoje price su ocigledno dovoljno stresne za njih, da su ih dovele do zdravstvenih problema ili cak preterane gojaznosti (primer lujke ali i mike koja se doduse sada izborila sa tezinom) koje opasno ugroze sve navike, pa i navike ishrane i tako ugroze zdravlje.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

A nadam se ces uspehu nastaviti da ipak ovde navracas i pomazes ostalim upravo poucen svojim zivotnim iskustvom.

Jer kako rekoh, ovde smo da pomognemo jedni drugima. Da dodam i da sagledamo stvari u drugom svetlu, pa mozda i da se vidi zasto je neko premrsav ili predebeo (zasto se jede premalo ili previse), da se sagleda uticaj maltretiranja na zrtvu.

Slika

Slika
thethe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:20 am

Post od thethe »

Pozdrav svima.
Kod mene sve po starom. Jos sam na starom poslu. Ove nedelje je moj sef na nekom sluzbenom putu, a i onaj moj "vrli" kolega danas nije tu, tako da je to olaksanje. Ne moram da ih gledam, sto je vec nesto.
Problemi sa zeludcem su i dalje prisutni, narocito juce i danas. Za razliku od onih koji uzimaju previse hrane zbog stresa ja sam u drugoj krajnosti. I da hocu da jedem ne mogu jer mi smeta. I dalje sam na istoj hrani (bareno povrce, piletina, kuvana jaja, nikako masno i mleko). Juce sam jela malo mleka u nekoj hrani i mislim da su mi od toga ovi problemi.
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Pozdrav svima dragi moji :D :D :D

Nadam se da je svima ovaj ponedeljak pocetak bolje i lakse nedelje, bez nepotrebnih stresova i maltretiranja :D :D :D

Draga thethe

Drago mi je da ces ove nedelje lakse disati .... kad mober nije tu :D :D :D
Kao sto sam i rekla, svaki na svoju stranu prezivljava stres - neko prekomernim jelom, a neko suprotno - skroz nedovljnim. Ti si ociti primer ovog drugog ....

Nego kazi mi molim te da li imas mozda visak zeludacne kiseline? Ako imas probaj stari narodni recept (koji je meni svojevremeno moj tata pronasao), a to je da svako drugo jutro na prazan zeludac popijes zrno belog pasulja kao tabletu - odlicno upija visak kiseline. Ili drugi recept - isto na prazan zeludac kasicicu presnog psenicnog griza - isto odlicno skuplja i upija kiselinu.

Skroz znam kako ti je sa zelucem - prosla sam kroz to. Moras biti jako pazljiva da recimo ne pijes kafu na prazan zeludac nego ja recimo pre kafe pojedem bananu ili sl. i nemam problem. Izbegavaj recimo pecena jaja (bolje parena), teske zaprske, peceni krompir. Uz to ja sam dosta konsolidovala zeludac i homeopatskim lekovima.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

thethe napisao:Pozdrav svima.
Kod mene sve po starom. Jos sam na starom poslu. Ove nedelje je moj sef na nekom sluzbenom putu, a i onaj moj "vrli" kolega danas nije tu, tako da je to olaksanje. Ne moram da ih gledam, sto je vec nesto.
Problemi sa zeludcem su i dalje prisutni, narocito juce i danas. Za razliku od onih koji uzimaju previse hrane zbog stresa ja sam u drugoj krajnosti. I da hocu da jedem ne mogu jer mi smeta. I dalje sam na istoj hrani (bareno povrce, piletina, kuvana jaja, nikako masno i mleko). Juce sam jela malo mleka u nekoj hrani i mislim da su mi od toga ovi problemi.
Eto vidish thethe ,i ovako tmurni dani ,hladni i kishoviti znaju ti ozariti dushu !Nekim lepim dogodjajem ,kao retzimo ovim ne dolaskom na posao osoba koje ti zeludatz podizu gde mu nije mesto!Tako cesh i ti jednom naci mir na radnom mestu !Kako kazu?Nishta nije vechno i nichije nije do zore svitalo !Bit ce bolje nadati nam se je :E sad nekom pre a nekom kasnije.Zeludac mila moja od nervoze se nadima i boli .Podize dijafragmu.Pomeraju ga ne ljudi iz lezishta !A nikom nije prijatno kad ga uzurpirash posebno zeludtzu.Onn bi svario hranu ,samo chemer i nervozu ne podnosi!Bit ce bolje!
Pozdrav za sve na ovoj temi !Ma i sebe malo i ja sam tu ,uh shto vOlem da pozdravim sebe !Niko me iskrenije ne moze pozdraviti :D
Kuckamo se posle !Slika
Slika
Neruda
thethe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:20 am

Post od thethe »

Pozdrav svima. Hvala na savetima.
Ja kafu nikako ne smem da pijem. I ranije sam je pila vrlo retko i to samo nes sa mnogo mleka. Sada ne mogu nijednu, a i mleko mi smeta. Pijem caj i to one domace (nana, kamilica) i pijem i toplu cokoladu bez mleka.
I moja doktorka mi je rekla da imam gastritis i da mi je to od nerviranja i stresa, a imam da uradim jos neke pretrage da vidim da nije jos nesto gore. Nadam se da nije i da ce se situacija stabilizovati cim otklonim uzrok stresa. U mom slucaju nadjem neki mirniji posao.
Inace, secate se da sam u jednom postu pisala o jednoj firmi iz nama susedne drzave, sto su me pitali da li bi radila nezakonite stvari i sl. Opet me zvali i nudili mi bolju platu i zvali me juce u pola pet da dodjem odmah kod njih. Ja sam rekla da ne mogu odmah i da cu ih nazvati sutra. Htela sam iz radoznalosti da vidim sta hoce. Kada ono danas se niko ne javlja na telefon. Totalna neorganizacija. Iz te firme me kontaktiralo bar njih 3-4 i davali mi razlicite informacije. Mozete da zamislite kada su sada takvi kakvi bi bili u toku rada. Bilo bi gore nego ovde. Verovatno ste videli oglas te firme, trazi 300 novih radnika za svoj prodajni centar, a inace zastitna boja im je zelenozuta. tako da ukoliko znate nekoga ko je isao tamo na razgovor recite mu da bezi odatle.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

E drage moje,možemo da maštamo samo o tome kako bežimo negde gde je bolje ,lepše,gde su normalniji međuljudski odnosi,ali što pre se pomirimo sa činjenicom da živimo u zemlji Srbiji, i činjenicom da mobera ima gde oćeš i kolko oćeš i da će ih uvek biti jer je u biti nekih ljudi(sujetnih,iskompleksiranih) da maltretiraju druge...
zato moramo da tražimo i što pre nađemo neki način,stav,sistem,taktiku kako da se borimo i izborimo,ili zauzmemo nejebavajući stav...
jer,druge ne možemo da menjamo a i zašto bismo trošili energiju na tako što,ali zato na sebe moramo da utičemo,jer od sebe nekad ne možeš da pobegneš...
ja sam malkice ovih dana krenula da se šalim na svoj račun,to je dobro oružje,za sada deluje ok,daš im do znanja da si svestan šta misle o tebi i šta pokušavaju pa to okreneš na zez,u fazonu kao da si se uživeo u ulogu koja ti je "data", tako da ne mogu da provale u kom si fazonu:dal te boli il ti godi...a može i obrnuta psihologija...
samo je bitno,što ja tek sad shvatam,da im ne dozvoliš,nikako , da uvide da te sve to njihovo ponašanje dotiče i nervira i kida...
jer,dušu niko ne može da ti uzme...
nikad...
pozdrav dragi moji,spava mi se a još bih kuckala..
do sledećeg druženja...
Slika
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Uspeh je u zabavi. Zabavom se resite stresa! Hebi ga, ne treba nista sem puske sacmare, 4-5 patrona i malo lovacke srece. Naravno i maste...

Stvorite svom ulovu jakuzzi, pa kad ga nemate vi, bar hrana neka ga ima.

100% recept protiv stresa!
Slika

Zabavite se sa hranom, bice zdravija!
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

uopšte ne želim da komentarišem tvoje postove ni slike koje postavljaš,da postoji savestan moderator koji ima predstavu i svest o tome šta treba postavljati na ovaj forum a šta ne , ne bi to dozvolio!!!!!!!!!!!!!!
jako mi je žao što postoje ljudi kao ti,ne sumnjam da si i ti u nekim situacijama bio , a možda i jesi mobber nekome ko ne deli tvoje mišljenje i ne bavi se hobijem kojim se ti baviš!!!
na svu sreću jako je malo ljudi koji uživaju u ubijanju kao ti,tanka je linija između tvog hobija kad je u pitanju ubijanje životinja i ljudi...
mislim da ti nije mesto na ovom pf...vrati se na smeh kao lek pa tamo zasmejavaj tvojim krvoločnim idejama!!!
Odgovori