MOBING (MALTRETIRANJE)+ STRES = LOSA ISHRANA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

[quote="thethe"]Hvala svima na komentarima. Jos uvek nisam pronasla novi posao. Nadam se da cu uskoro. Mada se tu nikad ne zna.
Ja i dalje dosta ulazem u svoju profesiju, koristim svaku mogucnost da se profesionalno unapredjujem i ne mogu oni mene da pokolebaju u mojim misljenjima i stavovima. Ovde mislim na strucna misljenja i stavove koje dajem.

Pozdrav svima.Ma zato i imash problema na poslu thethe .Shto si edukovana,vredna,radna i shto volish istinu,pametna i koja radish na sebi .E to "njima" ne odgovara .Oni bi nekog ,ko tjuti i radi shta oni kazu .Pokornu i gloopoo ovchitzu.Sama vidish da kod nas bolje prolaze takve osobe.A tek oni shto nemaju ni shkole i od diplome im je naj veca sholska sprema "venchani list" zavrshe neki kursitj ,iznajme lokal i kaze JA SAM BOS :oops:Imam takve i u kuci.Iznajmili im lokal .I" G.Dja" kaze JA SAM SHEF "Da ,i direktor je ona ,ima radnitzu koja oshisha ponekog ,ofarba i nadogradi noktice .I ona se dernja na tu radnitzu jer je ONA "shef "Radnitza ima bar shkolu .I josh kad im dodje kontrola kuka, Boze moj ,treba prijaviti radnitzu :)E i njima ce dotji kraj ,njihovim torturama i diplome zvane VENCHANI LISTOVI vratit ce se na mesta kao i svih supruga ,majki A vashe ce doci na mesto gde i pripadaju.Znanje imate i polako ;).Ali iskreno se nadam da ce i kod nas pocheti da se vrednuje PAMET ,znanje a i da se PLACA.Ali ipak polako,budi ponosna na sebe i chuvaj zivtze jer zdravlje je danas naj vaznije.Polako ,strpljen spashen.Znam da je teshko ali izdrzat cesh ti to.Takve torture su oterale moje dete u svet i ne samo moje.Nije zelela da bude poitlachena KURSADZIJAMA ,pa shta da se radi?Ipak isplivaju PRAVI kad tad.Ko ima znanje i stav+nada i vera u sebe .Ali bez borbe nishta.Pobedit cesh ti .Kukavitze podviju rep i pochnu se kriti iza LJUDI videt cesh .Nadam se uskoro dobrih vesti i zelim ti da uspesh shto pre.Pozdravljam sveeee ,bash mi ovaj pc :roll: neshto.Nit se moze, bez ni sa njim .Kao muz bez zene :D .Idem sad ce moja cera kuc kuc .I prolete dan.Budite mi svi dobro i chujemo se :D
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

P.S
Elem odma da kazem ,da jaaa nemam nishta protiv ljudi bez diploma ,shkola .Samo imam protiv toga, da takvi se postavljaju na mesta za koja nemaju adekvatno ,Zvanje a ni znanje.A da nam shkolovani ljudi budu u zaplecku i rade prodajuci robu po buvljaku.Ipak treba malo da se uvede reda ,bilo bi nam svima lepshe a i bolje.Ipak ljudi provedu pola zivota uchetji,izgradjujutji karijeru ,nadopunjujutji se uvek nekom novim naukom.Daje se ceo za to.Da bi mu jedna osoba,koja je bukvalno prespavala i sa nekim kupljenim kirsicem bio nadredjen.I onda pochne da izbija iz takve osobe kopleks nize vrednosti,te pochnu da se "dokazuju" NI SA CHIM :wink:
Nadajmo se boljem .
Prijatno popodne Vam zelim svima :D
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
thethe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:20 am

Post od thethe »

Naravno i mober može da se posmatra kroz šalu. Npr. ovaj moj mi liči na mog 4-godišnjeg sina u smislu da kada nešto hoće on to hoće bez obzira da li je to moguće ili ne i kada ne dobije to što želi on počne da se ljuti i da "kažnjava" druge koji mu to ne daju. Samo što moj šef za razliku od mog deteta ima i poziciju sa koje može da se ljuti. Posmatrajući ga tako vidim da je to u stvari jedna emocionalno nezrela osoba, koja nekim svojim postupcima pokazuje da nije mnogo odmakla od deteta.
A u životu se ne može uvek biti dete, mora se i odrasti i preuzeti odgovornost za svoje postupke i sl.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

thethe napisao:Naravno i mober može da se posmatra kroz šalu. Npr. ovaj moj mi liči na mog 4-godišnjeg sina u smislu da kada nešto hoće on to hoće bez obzira da li je to moguće ili ne i kada ne dobije to što želi on počne da se ljuti i da "kažnjava" druge koji mu to ne daju. Samo što moj šef za razliku od mog deteta ima i poziciju sa koje može da se ljuti. Posmatrajući ga tako vidim da je to u stvari jedna emocionalno nezrela osoba, koja nekim svojim postupcima pokazuje da nije mnogo odmakla od deteta.
A u životu se ne može uvek biti dete, mora se i odrasti i preuzeti odgovornost za svoje postupke i sl.
Bash tako !Moze se biti dete ali u dushi ,ali mozgom ipak bi trebalo odrasti kad tad sem ako ? :roll: .Zato Vi kazite svom shefu !Odrasti vetj jednom "mali dechache" .I detza znaju kad je sa ucenama dosta i kad preteraju.Samo shto detza to rade iz chiste dushe (koristoljublje) im bude pochesto i sinpatichno ali "ljudima" sa dechijim mozgom ,ne da ne znaju kad preteraju,nego idu iz krajnosti u krajnost !!!
P.S
Bezim ,napravila sam pauzu kupus se stavlja !Korenje se gritzka :wink:
Ribez malo radi ,malo glavitza i polutkitza !Izvolite ,ko voli nek izvoli :wink: :D
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
Savage_Rose
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 4:17 pm
Kontakt:

Post od Savage_Rose »

ma rosice kolko želiš piva,samo izvoli!!!!!!
Slika[/quote]Hvalkos za pivce zmajcek .Jako primamljivo izgleda iz ovog burenceta .Jaoj lujka koji je to sport? Zivota ti !Ne izgleda lose ,poza mislim ihihihi .Pozdrav za sve VAS i samo napred i sa vezbama i sa pivom
U dobru se ne povisi! U zlu ne ponizi ...

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 7:58 pm

Post od snsara »

thethe napisao:Naravno i mober može da se posmatra kroz šalu. Npr. ovaj moj mi liči na mog 4-godišnjeg sina u smislu da kada nešto hoće on to hoće bez obzira da li je to moguće ili ne i kada ne dobije to što želi on počne da se ljuti i da "kažnjava" druge koji mu to ne daju. Samo što moj šef za razliku od mog deteta ima i poziciju sa koje može da se ljuti. Posmatrajući ga tako vidim da je to u stvari jedna emocionalno nezrela osoba, koja nekim svojim postupcima pokazuje da nije mnogo odmakla od deteta.
Pozdrav svima znanim i neznanim :wink: :wink: :wink:

Thethe mi kao da delimo istog mobera .... moje nadam se, a i verovatno posto je smenjen, bivsi mober bivsi direktor se upravo tako ponasao pa i gore.

Ponasao se kao bezobrazno, razmazeno derle .... ja hocu i cim mu nije kako on hoce nikako ne valja ....
Inace je dete vojno lica pa mu je manjkalo paznje oca. U sustini on je jedan sebicnjak, kod kuce papucic a ovamo je terorisao ko god mu nije poltronisao i ko je imao svoj stav.
Svako unese osmeh u moj zivot - neko kad udje a neko kad izadje.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Eh sada jos malo o tom stresu

Савремена истраживања указују да је потребно позабавити се стесом везаним за посао из следећих разлога:
1 од 5 људи сматра свој посао веома или екстремно стресним,
више од пола милиона људи је пријавило да проживљава стрес везан за посао на таквом нивоу да верују да је он заправо узрок њихове болести,
сваки случај болести проистеклих из стреса води ка губитку од просечно 29 дана. 2001. године укупно 13,4 милиона радних дана су изгубљени због стреса, депресије и стрепње,
стресан посао кошта друштво од 3,7 до 3,8 билиона Фунти годишње (по ценама из 1995/96.).

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Уобичајени стресори су:
 Чулни: бол, јако светло
 Животни догађаји: рођења и смрти, брак и развод
 Одговорности: недостатак новца, незапосленост
 Посао/студије: пројектни рокови, испити
 Односи: конфликти, преваре
 Стил живота: опијања, недовољно сна
 Рана изложеност животу (нпр. злоупотреба деце) може трајно променити одговор појединца на стрес
Окружење: недостатак контроле над околностима окружења као што је исхрана, смештај, здравље, слобода или покретљивост
Друштвени: битке са специфичним појединцима и друштвеним поразима може бити потенцијални извор хроничног стреса

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Toliko za sada - laku noc vam zelim svima i leeeeppppeee snove :D :D :D

Slika

Slika
thethe
Novi član
Novi član

Post od thethe »

I ovaj sef je sin vojnog lica, a za paznju ne znam. Izgleda da su slicni. Za porodicu ne znam, nema svoju porodicu. Ne mislim na roditelje, mislim na zenu i decu.
A da je derle, jeste i to razmazeno derle. I okruzuje se sebi slicnima, a one koji mu nisu po volji hoce da odbaci na sve nacine. Tako, onaj pripravnik na koga je prebacio sav moj posao, sada se toliko uzdigao pa sto je najgore misli da ga sef povlasceno tretira zbog znanja i iskustva (a svo iskustvo mu je nesto vise od godine dana u ovoj firmi), a ne zato sto mu treba neko ko malo zna, ne buni se i hoce sve da odradi bez pitanja. Bas su tandem, posmatram ih kao dva petlica sto se kocopere. A pre ovoga taj isti pripravnik je hteo i meni da se ulizuje, ali ja nisam takav tip i to mi je odvratno. Inace sam mu pomagala kao kolegi da udje u posao, sta ovo, sta ono jer znam kako je i meni bilo kada sam pocinjala. Ali nisu svi ljudi isti. Tek se u teskim situacijama pokaze pravo lice.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Bash tako thethe!Kako ide ona poslovitza?U mutzi se poznaju junatzi :D .Samo da Vas pozdravim sve ,nadam se da ce se danas imati vishe vremena za kutzkanje? :wink: A dotle,reko samo da Vas sve pozdravim toplo ,jer je napolju brrr :oops: .Kupus stavljen,sad nekako tje se :D .Kutzkamo se posle ,nisam ni chitala sve postove zurrrrim !Ciaossss
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Samo kratiki pozdrav svima :wink: :wink: :D :D
Danas je dinamicno .... kuvanje, sastanci, setnje .....

Sto se thethe tice slicnih (poltroncica i sefa) moj se bivsi disa isto tako ponasao. Cak je postavio da me menja dok sam na porodiljskom covek koji nema veze sa tim poslom, ali mu je ovaj nudio svoje dobre usluge :evil: :evil: :D :D :D

Slika

Slika
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

mikalja napisao:
Uspeh napisao:Žešću si firmu našao "BLIC?!
Pa zashto ne na nutricionizmu pisati o mobbingu?Koliko se vidi i ti si zivi dokaz kako mobbingovati ljude na istom tom nutricionizmu !Za promenu ,mogla bi pozdraviti kad ulazish na teme sem shto samo ismejavash ljude i njihova prava na mishljenje su njiiiiiihova :oops: :wink:
Slika
Neruda
Uspeh
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 4:40 pm
Kontakt:

Post od Uspeh »

Neka ljudi pišu šta žele i šta admin dozvoli, ali cela prica se svodi na to:
Dovedeš ljude do ocaja i onda manipulišeš sa njima kako želiš.
I što ne napiše o kome se radi, pa to cutanje je i dovelo u zadnjih pedeset godina do ovoga, a posledice su katastrofalne.
Adminovo je pravo ili onoga koga je on ovlastio da brišu i da preduzimaju sankcije protiv nepodobnih i onih koji se ne pridržavaju pravilnika.
Tu nema ljutiš, ali dok ne zabrani pristup sa IP adrese treba pisati.
Pa neka i oni listaju forum i gledaju ko šta piše, neka rade nešto.
thethe
Novi član
Novi član

Post od thethe »

A koja je svrha da napisem o kojoj se firmi radi. Da bi imala jos vece probleme. Moyete i pretpostaviti o kojoj grupi se radi. Firma u kojoj radim je deo vece grupacija, a ta grupacija moze sve..........
Odgovori