MOBING (MALTRETIRANJE)+ STRES = LOSA ISHRANA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Lov nije moj hobi, hobi mi je numizmatika, lov je Zmaju, moj nacin zivota

Bez namere da ti objasnjavam neke stvari, mislim da je besmisleno...
NE vidim nikakvu razliku izmedju mojih fazana koji su potopljeni u pac, te lepo dekorisani i kokosi, koji su aranzirani u izlogu mesnice! Moji su gajeni 10 meseci u fazaneriji i pusteni te sportski odstreljeni, a one kokoske se gaje u mracnim kokosinjcima,spavaju u svom izmetu, hrane se kojekakvim koncentovanim djubretom, koje se naravno pojede kroz te koke. NAravno, kolju se. Los nacin za umreti, priznaj! Ovde pricamo o poboljsanju kvaliteta ishrane, a ja Vas upravo pokusavam uputiti na kvalitete mesa divljaci. Vas stav o meni i mom nacinu zivota je Vas i nemora znaciti da je neminovno ispravan, kao ni moj. Ipak, lov je legalna aktivnost, regulisana zakonom i obuhvata kud i kamo vise od cina odstrela (uzgoj, cuvanje kako divljaci, tako i prirodne sredine, pa teko potom odstrel).
Neznam koje kompetencije imate da izjavite ovako nesto:
tanka je linija između tvog hobija kad je u pitanju ubijanje životinja i ljudi...
To su teske reci te ih morate podkrepiti naucnom tezom.
mislim da ti nije mesto na ovom pf...vrati se na smeh kao lek pa tamo zasmejavaj tvojim krvoločnim idejama!!!
Ovo je Vase misljenje, opet ne znaci da je isprevno. Ipak ja odlucujem na kojem cu forumu i podforumu ucestvovati dok kolega admin ne kaze drugacije, mada bi bilo lepo da mi i on pojasni, ako se odluci na bilo koji cin. Podforum nije Vase privatno vlasnistvo. Mozete me smatrati mobberom, ali mogu i ja Vas, zar ne? Na tome se zasniva demokratija kojoj tezimo.
Svakako cu se vratiti (nisam nikad ni otisao sa nje) na temu Smeh kao lek. Zanima me koje su to moje krvolocne ideje na tom PF, druzenje, zezanje, smeh, muzika, klipovi, zajednicki ruckovi... Mozda je to krvolocno, ko zna :lol: Mozda sam i vampir, pa cu nekom na takvom druzenju popiti krv :lol: :lol: :lol:

Moje cilj postovanja na ovom forumu je da ukazem na kvalitetniju ishranu koju pruzaju jela od divljaci, pre svega onima kojima je to potrebno.
Eh, ni sam naslov ovog PF mi nije najjasniji.
KAko uopste Mobbing i stres mogu dovesti do lose ishrane?
Ako uzmem ta tri parametra slozio bih sledecu recenicu:
Maltretiranje dovodi do stresa koji u kombinaciji sa losom ishranom moze dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema fizioloske i psiholoske prirode!

S dobrom namerom, iskreno Vas pozdravljam!
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm

Post od zmaj76 »

Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

De ste blejachi? :D Evo ja sad udje u kucu i mislila da malo shvrljnem po temi!Ne dami se ,i sad gledam kako zene neke od zore do zore :roll: po sajtu bleje ?E qq koji hobi i biznis i sve :) zmaj76 zmajchek nemoj da se jedish draga ,i ovako je vreme uzasno !Ostavila sam ti tamo kokojade :D .Na mojoj temi ima povrca,zitarica ovde doneli divlji kokitza .Uh da sad se setih .Danas sam jela srneci paprikash.Super je bio.Pomeshali meso sa junetjim a zashto :roll: .N pojma samo mnogo bio dobar :wink: i kesili kupus salatu onaj shto je Lovac video i kaze neka Mikulja postavila tamo hehe !Ajte zelim Vam svima laku noc ,i nemojte se svadjati.Vodite ljubav a ne RAT :wink: :D :D :D
Caos do sutra mozda? :D Slika
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

mikalja napisao:Vodite ljubav a ne RAT :wink: :D :D :D
:D Slika
Bravo Mikulja, bravooo. Aj' ko ce prvi :lol: :lol: :lol:
Junetinu stave, eto da bi ustedeli na srnetini :-? , a ukusi se izmesaju! JA to ne radim, ja dodam zeca i muflona.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Ma nije bwe,imali su srnetine dosta ,a zeca sam ja imala i imam u zamrzivachu !Pa cu ga ovih dana u pajc staviti tj moj muz to bolje pajca !Ja ne znam ,to je mushki posao.Nego pojma nemam zashto su mesali u svakom slucaju bilo je mm super.I ja sam smela to jesti.To su ono kao satro "mene" radi pravili kotlic a oni pokrepali jeduci :D :D :D !Idem u krpe ,smrzla sam se kaooooo Kuverat hehe.Laku noc svima i bez svadje !Danas su bile pateritze i dobit ce chir ko se svadja :D !Naravno malo se zekim,ali mir u kuci detzoo :D :D :D
Ode jaaa ali pu,pu ne na nebo :oops: !Nebi josh dobrovoljno ako se ne mora :lol: :lol: :lol: !Kad odete u postelje zelim Vam prijatan san SVIMA :P !CIiiAAAAAAOS
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Dragi moji,mobingovani forumasi,tj.gosti i domaći na ovoj temi,žlim samo da vam poželim divan dan,ma koliko da je hladno napolju,a baš je zzimaa,ali mi se ne damo...
Eto,dođe još jedan ponedeljak,svi smo oduševljeni,znam,ali ukradite neki trenutak pa odlutajte negde gde je toplo,lepo,opuštajuće i zaboravite na sve..malo resetovanja u toku dana...
a svima vam šaljem jedan OGROMAN osmeh,i želim da ga i vi imate danas,da njime oterate sve zle,sujetne ljude,sve mobbere,ma gde da su i ma šta da rade,a nisu oni samo oni naši na poslu...želim vam da vas taj osmeh ugreje,da zaboravite trenutnu vanjsku temperaturu!
Zato SAVET DANA:
OSMEH NA LICE,SRCE PUNO LJUBAVI I TOPLOTE,KOJE TOPI SVE !!
http://www.youtube.com/watch?v=J5pECaW-VMI
Slika
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Pazi zmajchek da se ne opechesh ? :D :D :D !I tebi prijatan dan na poslu !Ja probala da ugrejem nos pa se opekla Slika :D :D :D :D
Pozdrav :)Odgovorila sam ti na---->Slika :wink: U pravu si! :D
Slika
Neruda
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

kiss

Post od zmaj76 »

http://www.youtube.com/watch?v=dEIL6ZioIKo

ako se slucajno osvrnete unazad,na ruzne stvari,na koje smo mogli ili nismo mogli da uticemo...i na one od ranije,i na one poslednje...
samo pritisnite dugmence delete

Slika
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

neko je na ovoj temi napisao da se protiv mobbera treba boriti istom jacinom,ili nesto slicno...ali ne na njihov nacin,nikako...nikada...jer to nije nas stil,nas pametnih,lepih,vrednih i dobrih ,zrtava mobbinga,jer,kako je nasa sarica pisala zrtve su uvek bolje od ugnjetavaca i oni nam to i rade jer su toga svesni...
od mene za sve na ovom forumu:

http://www.youtube.com/watch?v=OdqiTlLS ... re=related
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

snsara napisao:A na ovom mestu mogli bismo da vidimo i profil zrtve ...

Жртве мобинга су некада описани као особе високог радног учинка и дубоко укључени у посао, особе које су одговорне, мотивисане за рад, уредне, савесне, осетљиве на признања и критике и с високим осећајем за социјалну правду. Њихова реакција на неправедно окривљавање није напад, већ дилема јесу ли добро обавиле посао, а последица тога је повећање напора да задовоље злостављача – мобера.
Мета мобинга је често особа која успе у свом професионалном животу.

Мете мобинга су субјекти психолошког терора више пута, често много година. Узрујавајући ефекти психолошке тортуре су једнако брутални када се чине на радном месту, као било где другде. Тортура је тортура без обзира на место догађања.
evo,nasla profil zrtve,tj.mobbingovane osobe , i samo da vam kazem,sve se vremenom sredi,samo treba docekati,pa evo i ja docekah da me unaprede,mozda ne njihovom "dobrom" voljom već usled činjenice da imam posao u malom prstu,da sam odgovorna,savesna i nepotkupljiva,što sam im pokazala xy puta,da ne prolaze kod mene fore tipa pile,mače i srce,naravno kad im nešto treba,kad god je bila frka isti ugnjetavači su baš mene konsultovali,tražili tumačenje nekih dopisa i sl.i tražili da uradim nešto dodatno,ni jednom nisam zloupotrebila radno vreme za završavanje privatnih poslova,za razliku od njih...
pa tako da ipak vremenom sve dođe na svoje...treba samo izdržati...
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

snowman
Novi clan

Pridružio: 06 Nov 2008

Poslao: Pet Nov 07, 2008 11:43 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Heh, pa tesko se nekome moze savetovati da primeni neciji NJS (NeJebavajuci Stav). Problem lezi u tome sto svaka situacija i okruzenje zahtevaju prilagodjavanje NJS-a prema potrebama. Zatim tu je i individualni karakter osobe koja treba da zauzme NJS i osobe ka kojoj se zauzima NJS.

Nikako se ne sme zaboraviti (ni na trenutak) da NJS najcesce izaziva bes kod osoba KA kojima se zauzima i treba biti veoma obazriv u doziranju istog.

Druga vazna stavka je da uvek morate imati na umu da je NJS vrlo zahtevan po pitanju energije koju trosi kod osobe koja primenjuje NJS ka nekome. Osnov svakog dobrog NJS-a nije sukob, vec ponistavanje svake agresije koja dolazi do vas.

Ali ono sto je najvaznije za dobar NJS je pomeranje prioriteta i rebalans ocekivanja. U vojsci mi je bilo lako da prema svemu zauzmem takav stav, nije me bilo briga da li cu po kazni trcati jos 10 krugova, puzati 300 metara, ici u pritvor ili ce se neko dernjati na mene jer od vojske nista drugo nisam ni ocekivao osim velike kolicine gluposti na jednom mestu.

Kada sam poceo da radim u sadasnjoj firmi, imao sam velika ocekivanja i prioritet mi je bio posao. Razboleo sam se zbog toga, nacin zivota, moja velika ljubav prema poslu koji obavljam i velika kolicina gluposti od strane ljudi sa kojima svakodnevno saradjujem su posle godinu dana doveli do odluke da dam otkaz. Ukazala se prilika da umesto te "drasticne mere" uzmem neplaceno odsustvo, sto sam i uradio. Par meseci kasnije sam se vratio 'preporodjen'. Zivotni prioritet sam potpuno pomerio ka porodici a strah da mogu da izgubim posao (koliko god on dobar bio) je sveden na minimum - jer mi je zaista nebitno da li cu ostati da radim u toj firmi ili ne.

Zanimljivo je da je NJS jedan od odlicnih metoda za borbu protiv mobing-a, ali se mora dodatno kombinovati sa drugim metodama.

morala sam da kopiram, da mi ne zameri snowman,bas mi se dopala prica i stav....
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

snowman napisao:@mikalja: Protiv mobinga (ili nekog drugog obilika licnog napada) se mozes boriti samo istom merom (NE na isti nacin). Dzaba apel, kada onaj koji maltretira drugog ne radi to zato sto nema sta pametnije da radi, vec zato sto ima poprilicno emotivnih problema.

Mobing nece nestati zato sto ukazujemo na to da postoji, nece nestati ni ako krenemo da se borimo protiv toga na juris. Mobing je jos jedan produkt sistema koji je pogresan, i kao takav treba da bude srusen, jedino sto mozemo je da ostanemo normalni da u toku tog rusenja starog / postavljanja novog sistema ne budemo topovsko meso.

@thethe: Bas me ljuti i rastuzuje situacija u kojoj se nalazis. Nazalost mislim da moras da se pomiris sa njom i da je prilagodis sebi sto je vise moguce.

Druga bitna stvar je da preispitas prioritete, da li je posao bas toliko vazan? Pa valjda si sebi najvaznija, sta ces da radis za deset godina? Da se lecis od bolesti nakupljenih maltretiranjem od strane pretpostavljenih? Da li uopste zelis da ostanes na tom radnom mestu? Da li postoji mogucnost da promenis radno mesto u okviru firme?

Mobing neces dokazati, i sto je najgore samo mozes da navuces sebi jos vece probleme na vrat. Mobing je isto zlo kao i 'sukobi niskog intenziteta' koje nasi bolesni drugari primenjuju po celom svetu - zasto? Zato sto 'sukob niskog intenziteta' nije rat, isto tako mobing nije direktan napad i vrlo se tesko dokazuje (u nasim uslovima).

Ono sto svakako mozes (i moras) da uradis je da poradis na sebi, na profesionalnoj stabilnosti i poznavanju materije. U krajnjem slucaju ti si u toj firmi da uradis posao koji ti daju i da te za to plate ;)
suvisno je dodati bilo sta...

Slika
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Uspeh napisao:Pošto ce sve ono napisano biti obrisano, verujem da ce ovo ostati.
CUVAJTE SVOJE SRCE ONO JE JEDINO KOJE CE VAS VOLETI DO KRAJA

Slika
Odgovori